Yargılamadan yardımcı olucak varsa okusun lütfen..

Heyanii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2020
41
54
3
38
Merhaba kızlar.. ilk defa üye oluyorum her zaman misafir olarak konuları okurdum ama güzel yorumlarınızı görünce birde ben içimiz acayim dedim.nerden başlasam bilmiyorum eşimden ayrılalı 3 sene kadar oldu 34 yasindayim 1 de kizim var. Yaklaşık 8 aydır hayatımda biri var .benle de kızımla da aşırı ilgili . Daha önce hiç evlilik yapmamış ama nişanlısıyla bir çok şeyi yaşamış ben sorun etmedim kendisi de bana karşı hiç dul muamelesi yapmadı yapmaz da. Önceden ne yaşadığımiz önemsiz diye bakıyoruz ikimiz de. Hatta söyle söylim kızımı babası görmüyor erkek arkadaşım ise hastalansa bile yetişip geliyor ilgileniyor kendi çocuğu gibi. Anlayacağınız çok güzel giden bir ilişkimiz var ama erkek arkadaşım ve benim bir evlilik için en az 1 senemiz var evlilik icin hatta bana kalsa daha uzun bir sure olsun diyorum çünkü yeniden evlenmek yeniden aynı problemleri yaşama korkusu biraz beni ürkütüyor. Işte sorun şu ki erkek arkadaşım 39 ben ise 34 yaşındayım ve malesef birşeyler yasamak istiyor... elele tutuşmak sarılmak vs değil ötesine gitmek istiyor yani iliski istiyor, zorlamıyor bunun için asla ama kocaman insanlarız birbrimizi seviyoruz evlenene kadar yasamicaz mi hic bisey diyor. Kafam cok krisik bi yandan o kadar seviyorum o kadar özel biri ki ama bi yandan da annesin sen diyorum kendime asla yapma diyorum. Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim sizce ne yapmalıyım bunun için de ayrılmak bitirmek de istemiyorum ama bitirmezsem de sık sık gündeme gelicek bu konu ..

Siz bunu zaten hiç evlenmeden de yaşayabilirdiniz, sizi tedirgin eden başka bir şey olabilir mi? Yani erkek arkadaşınızla ilgili, bir şeyler yaşarsanız ve biterse diye bir tedirginlik yaşıyor musunuz?

Benim aklımı sadece çocuğunuz mesgul etti açıkçası. Çocuk için her şeyi kırk defa düşünmek gerekiyor. Umarım çocuğunuza karşı tavırlarında samimidir erkek arkadaşınız. Yine de temkinli olmanızı tavsiye ederim naçizane fikrim.

Yapma bence. Sonra ayrılık falan olur pişman olursunuz. Genelde böyle oluyo. Birde evlenirseniz evlenince ben istedimde yaptık demiyo erkekler. Karşısındaki kadını hor görüyo. Ama siz tanıyosunuz nasıl bi ortamınız var erkek arkadaşınız nasıl birisi onu bilemeyiz.

Kimsenin sizi yargılama hakkı yok. Eminim çıkar şimdi dini yorum yapanlar ama buna kimse karışamaz öncelikle. Anne olmanız kadın olmanıza engel değil, tabii ki özel hayatınız olacak bunu yaşayıp yaşamamak sizin tercihiniz. Yetişkin iki insan olarak aranızda geçenler ikinizi ilgilendirir. Ancak evlilikten ürkme sebebiniz önemli. Ben bu kısma takıldım. Karşınızdaki insanda en ufak bir şüphe duyacağınız şey görüyorsanız tabi ki bunu ilerletmeyin, bir kız çocuğu annesi olarak ince eleyip sık dokunmak gerek diye düşünüyorum üstelik kızınızın bir baba rol modeli yokken. En iyi tahlili siz yaparsınız.

Ben sizi takdir ettim çocuklu annelerin daha hassas davranması gerekir evlilik konusunda.bence birlikteliğimizi çocuğunuzu rahatsız etmeyecek şekilde yaşayabilirsiniz.evlilik için acele etmeyin elin adamı hemen eve gelmesin.Ayrica birlikteliğimizi evinizde yaşamayın.Acikcasi anne olarak temkinlisiniz bence mutlu olmak sizinde hakkınız.ben çocuklu kadınların hemen evlenmesi taraftarı değilim ama seviyeli birlikteliğe olumlu bakıyorum.

Ben bu konularda herkesin dengi ile olması taraftarıyım işin içine birde çocuk girince bir değil bin sefer düşünmek gerekiyor bir adım atarken. Bişeyler yaşarsınız yaşamazsınız ona biz karışamayız ama evliliğe adım atarken çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim.Sevgililik zamanı ile aynı eve girip sorumluluk almaya başlayınca işler daha farklı bir boyuta giriyor.

Anne psikolojisine giriceksen Sevgili de yapmaman gerekir yani öncelikle anne psikolojisinden çık bu konuda anlaşalım...
İlişki istemeside gayet doğal. Adamla mutluysan, zevk alacaksan, dini, ahlaki senin için sorun teşkil etmiyorsa neden olmasın? Ayrıca ilişkiye "adam ben boşandım diye kolay yoldan cinsellik olarak görüyor veya bişeyler yaşarsak beni bırakıp giderse kullanılmış hissederim." bakış açısıyla bakmazsanız sorun yaşamazsınız.
Ben zaten karşılıklı istek ve zevk alınan bişey olan cinsel birlikteliğin herhangi bir ayrılma veya terkedilme durumunda" ah vah terkedildim, kullanıldım triplerini çok saçma buluyorum. Sanırsın sen zevk alarak yapmadın karşıya bir lütuf muş gibi takdim ettin kendini ve karşılığında elin boş kaldı...
Hep bu mentaliteden dolayı kaybediyoruz.

Evlilik öncesi erkekleri tanımak ne kadar yerli yerinde olur bilemem ama sakın yapma istiyorsa beklesin bunun için ilişki bitecekse bitsin belki gerçek niyeti bu bilemezsin kolay güvenme kimseye

Annesin diye böyle düşünmene gerek yok. Cinsellik ayıp değil. Toplumsal yada dini düşünme. Namussuz değilsin. Sen bunu istiyor musun? Kullanılmış olmaZsın. Cinsellik her iki tarafada haz verir. Sadece şu önemli siz bunu istiyor musunuz? Evetse ne anne olmayı, ne günahı nede toplumun saçma sapan namus olayını takmayın. Ayrıladabilirsin garantisi yok. Ayrıl. Seviştin diye evlenecek değilsin ben bir çok erkekle beraber oldum. Evlendim mi? Hayır. Evlenmek zorunda değilim. Böyle düşünme

Herkes değer yargılarına göre cevap verecek size. Aradığınız cevabı bulamayacaksınız bence.
Mesela ben birlikte olmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…