Örgü yardımmmm

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

su_itaat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
72
0
36
arkadaşlar bırı bana lastıkle bırlıkte yapılan kol kesımını anlatabılırmı açıklamalı olarak çok acil lütfennn

canım kol keseceğin yere geldiğin zaman lastiği kaç ilmektan yapıyosan o kadar ilmek at... sonra örmeye başla... mesela atıyorum 8 ilmek attın 8. ilmeğe gelince 2 ilmek beraber örüp geri döneceksin... sonra yine lastiği örüp 8. ilmeğe gelince ikisini beraber öreceksin... tabi bu 8 ilmeği lastik yapacaksın.. bu şekilde kol oyuntusu istediğin kadar olana kadar devam edeceksin.... sonra kol oyuntusu istediğin kadar oluncayine 8. ilmeği eraber örüp devam edeceksin...eğerarkayı örüyosan diğer tarafıda aynı şekilde yapacaksın... daha sonra ortadan kenarlara her geldiğinde iki örüp gerisini örmeden geri döneceksin...

cnm kusura bakma tekrar soruyorum ama tam olarak dogru anlamak için.yanı hem gıderken hem donerken ıkı tane beraber örücem.bıde bısey sorucam şimdi ıkı tane ılmegı beraber ördum gerıde kalan yer aynı lastık yıne 8 ılmek mı olucak?anlatbıldım mı acabakafamçokkarıştı

hayır canım dönerken kesmeyeceksin.. sadece giderken...
şimdi şişine 8 ilmek attın ya örmeye başlıyosun... 7 ilmek lastik yapıyosun 8 le 9u beraber örüyosun... sonra geriye dönüyosun 8 ilmek oluyo zaten şişte onları lastik örüyosun.. giderken yine 8. ve 9. yu beraber örüyosun... geri dönüyosun...bu şekilde kol oyuntusu ne kadar olmasını istiyosan yapıyosun...
eğer anlamadıysasn bekle yarın resimleyeyim senin için...

canım ya zahmet olmazsa yapabılırmısın yapıyorum ama bı kabarıklık oluşyr bı yerde yanlıs yapıyorum ama nerde.hem benım gıbı acemıler için çok ıyı olur...

tamam canım biraz beklemen lazım ama çocukları uyutayım yapayım...

çok tsk ederım...akıllı ip kalın bıraz 4 numara şişle acaba ondanmı çok kaba duruyo

canım ya makinenin pilleri bitti... şarjlı pil de yok birazdan eşim alsın gelsin çekeyim... söz çekeceğim oyalıyomuş gibi oldu biraz ya...

canım bu şekilde ilmek atıyosun şişine.. ben 8 ilmek attım... çift sayı olursa daha iyi olur..bir ters bir düz örmeye başlıyosun...

8. ilmeğe gelince ikisini beraber örüyosun...geri dönüyosun.. dönerken ilk ilmeği örmezsen daha güzel durur...

pic0042o.jpg

en son bu şekilde olacak kol... bu benim ilk yaptığım olunca pek güzel olmadı..

istediğin oyukluğa gelince devam ediyosun... eğer arka ise ördüğün diğer kol iiçin de aynısını yapıyosun... ama dönüşte ilmeği tersten kesiyosun aşağıdaki gibi....

son olarak diğer koluda yaptıktan sonra örgüne devam ediyosun kola gelince iki ilmeği tek tek örüp lastik şeklinde geri dönüyosun diğer kola geldin yine iki ilmeği tek tek lastik şeklinde örüp geri dönüyosun... kola gelince bu kez 4 ilmeği tek tek lastik şeklinde örüp geri dönüyosun diğer kol için de aynı şekilde 4 örüp geri dönüyosun... sonra 6 örüp en son 8 örüyosun sonra örgüne normal devam ediyosun...
bu sonuncu işlemi yapmamızın sebebi koltuk altı oval olsun yuvarlansın...

anlamadığın yer olursa sor ben cevalarım yine...
kolay gelsin...

canım birde bunun güzel olması için en kalın 3 numara şiş ve ona uygun ip olması lazım 4 numarayla güzel olmaz... bi de akıllı iple güzel olmuyo zaten ben yaptım hoşuma gitmedi... bulursam o süveteri onunda resmini çekeyim...

canım çok tesekkur ederım ya anlamam mumkun degıl artık:) çok guzel anlatmıssın...bı yapıyım nasıl olck bakalım

canım sana zahmet verıyrm çok oldum bılıyorum ama bıde kısaca yakayıda anlatabılırmısın

sen ne örüyosun ki.. süveter mi... v yaka mı olacak... ben tam bilmiyorum ama v yaka olacaksa öğrenirim senin için... yaptım bi kaç kez ama tam hatırlayamıyorum...yelek falansa yardım ederim ama

X