Yardımınıza ihtiyacım var..çok mutsuzum

Tamam annesidir ailesidir .. Ama sende eşisin hayat arkadaşı ailesisin dengeyi koruması lazım ..
Bence tavrınızı gösterin susmayın bu şekilde evlilik olmaz kendinize haksızlık ediyorsunuz ..
Bi süre ailenizin yanına gitseniz hatta ..
Yapıcı olun diyemiyorum çünkü siz yeterince olmuşsunuz zaten ..
Eşinizin yüzüne bir şamar gibi indirmelisiniz haksızlıklarını ..

kac kere söyledim dengeyı koru diye. Niye sen aileme cok mu iyi davranıyosun diyo...Bazen cıldırcak gibi oluyorum.

Kayınvalıdeme bır müddet gıtmeyeyım dıyorum. Ben böyle sesımı cıkartanlardan degılım, kımseyı kırmak ıstemem. helekı büyügüm oldugu ıcın saygımı koruyayım dedım, ama suclu ben oldum. İsin ilginç yani beni kızı gibi görseydi beni bir kenara cekip konusurdu, o ama devamli eşimin yanında söyleniyor.

Kayınvalıdemde kaldıgımızda, sabahları bagırarak oglum kalk kahvaltı hazırladım dedı, bende kalktım yüzümü yıkıyorum, sen niye kalktın uyusaydın dedi. Bende gittim uandım. Böyle durumlarda ben istenmedigimi düşünüyorum..

niye geri gidip yattınız ki, sizde masaya oturacaktınız onlarla. siz gittikten sonra " bak bu saat olmuş hala yatıyor, sana kahvaltıyı ben hazırlıyorum" gibi laflar etmediği ne malum? çok pasifsin gerçekten arkadaşım. yaşadıklarında senin de payın var, biraz diş göstermelisin.

niye geri gidip yattınız ki, sizde masaya oturacaktınız onlarla. siz gittikten sonra " bak bu saat olmuş hala yatıyor, sana kahvaltıyı ben hazırlıyorum" gibi laflar etmediği ne malum? çok pasifsin gerçekten arkadaşım. yaşadıklarında senin de payın var, biraz diş göstermelisin.
dıs göstereyim de nasıl? ne yapayım. bu seferde bak bak nasıl konusuyor demıyecegı ne malum...

belliki karşında son derece kurnaz bir insan var... bu tip insanlara iyilikle yaklaşmak boşa kürek sallamaktan farksızdır... bunlar seni iyice sındırdıklarını sanıyorlar... bence onlara farkını gösterecek birşeyler yapmalısın... bir kere tüm sosyal yaşamını bile bırakmışsın belliki... hatta belki arkadaşların bile bu şekilde evine gelemiyordur... iş başvuruları yapmak ve bunları ana ogulu bir süre hiç takmamak en iyisi gibi...hatta yaptıgın tüm özverilerini bu absürd davranışlar sonucunda %80 azalt derim...

Ah canım ya böyle iyi niyetli birine kusura bakma ama böyle alcakca davranmak ancak ahmak insanların işidir. Karşında ki insan seni bilerek severek evlendik diyorsun demek ki senin bu yumuşak davranma huyunu bildiği için annesine baktirma niyeti ile evlenmiş böyle sevgi batsin yerin dibine. Bence hemen ailen ile Paylaş annene anlat durumu sana günah değil mi . Sakın ama çocuk filan da yapma . Evliliği yikilmak istemiyorsa beyefendi taşın altına elini koysun bu ne battaniye altında birlikte film seyretme ..ne diye meyve soyuyorsun ki kendi soysun yesin hatta zikkim yesin mikrop böylesi mikrop. Senin sabrinin sınırı yok mu hiç parcalamis heder etmissin kendini. Yazık sana .biraz huzursuzluk da olsa çıkar sesini onlar seni huzursuz etmeyi biliyor sen hangi huzurun bozulmasindan bahsediyorsun.

Birkeresinde eşimle konusuyorum, bana aynen bunu söyledi. Bakirelik benim icin cokta önemli degildi. Hem bir erkek neden cocuk icin evlensin ki. Annesi bakmıstır sımdıye kadar bundan sonrada es baksın diye evlenir dedi. Eşim hic böyle degildi. Kayınvallidem dolduruyor sanırım anlamadım ki. Öyle birisinede benzemiyor aslında. Ne yapmaya calistıklarını cözemedim...

Ozur dilerim kendini evcil hayvan mi saniyor baktirmak icin evleniyor.?

KV. O su bu kim dolduruyorsa dolduruyor; onemli olan doldurusa gelmeyecek olgunlukta adam gibi adam olmak.

bir kere dil biliyor olman iş başvuruları netleşene kadar senin çeviri yapabilecegini gösteriyor... ayrıca bu konuda özel derste verebilirsin... bunlar şu an aklıma gelener ve bunu için kesinlikle onlardan izin almamalısın... çok net bir şekilde ayagın yere basarak hareket etmelisin derim...

ayrıca bunlar evde abuk subuk battaniye altlarına girdiklerinde sende oturup haldır haldır ev temizleme... al eline törpünü... koy ayaklarını ılık suya... bir yandan kendine bakarken televizyon izle... telefonla eglenecegin insanlarla konuş...ama oturup üzülmüş gibi yapma... ve bu tarz hallerinde onlara öyle bir bakış at ki... o bakışla şunu hissedebilsinler... siz ne kadar avam ne kadar soytarızınız... hafif gülerek alaycı bir bakış... sonrada poponu umursamaz bir şekilde dönüp kendi eglenmene bakabilirsin

Senin kv yi Allah islah etsin . Birak aglamayi artik biraz degis. Bu kadar sabirliysan birazda rol yapmaya basla. Kv ne o kadar yardimci olma cokta saygisiz olma esinin yaninda ayri onunla yalnizken ayri davran. Nasil olsa oylede takdir edilmiyorsun .

kac kere söyledim dengeyı koru diye. Niye sen aileme cok mu iyi davranıyosun diyo...Bazen cıldırcak gibi oluyorum.
ben çözdüm olayı arkadaşım.
Bu erkek modelinin tedavisi mümkün değil. Yurt dışında falan da bulunamadı bunun tedavisi. Çünkü Turkish bir hastalık.
Reçeteni veriyorum: Tüm duyularını ailesiyle ilgili mevzulara kapatacaksın. Ne iyi ne de kötü eleştiride bulunacaksın.
Ona ailesiyle ilgili akıl vermeyeceksin. İşte "orta yolu bulamıyorsun " falan onu azmettirici şeyler söylemeyeceksin.
Bence böyle dene. İçin içini yesin ama eleştirme.

Kayınvalıdeme bır müddet gıtmeyeyım dıyorum. Ben böyle sesımı cıkartanlardan degılım, kımseyı kırmak ıstemem. helekı büyügüm oldugu ıcın saygımı koruyayım dedım, ama suclu ben oldum. İsin ilginç yani beni kızı gibi görseydi beni bir kenara cekip konusurdu, o ama devamli eşimin yanında söyleniyor.

Kayınvalıdemde kaldıgımızda, sabahları bagırarak oglum kalk kahvaltı hazırladım dedı, bende kalktım yüzümü yıkıyorum, sen niye kalktın uyusaydın dedi. Bende gittim uandım. Böyle durumlarda ben istenmedigimi düşünüyorum..

Bu yaptığınız iyi niyet degil, kendinizi ezdirmek. Kendine saygisi olan boyle yapmaz.
Sizi cok iyi anlıyorum ; yapiniz buysa degistirmek zordur fakat degisirsiniz isterseniz.

Bu kadar tasidiktan sonra yere indirirseniz hictasimamis gibi olursunuz gerci. Hayat bu.

Kahvalti konusunda brlkide sizi dusundugu içindir.

Beş aylık yeni evliyim. Ama o kadar mutsuzum ki.:KK61:

Kayınvalidemle yasamayı kabul ettim, cünkü eşi vefat etmis ve yalnızdı ogluyla. Tıpkı annem gıbı sevecegımı bıldıgım ıcın sorun yapmadım bunu hıc bır zaman. Sadece görümcemin tuhaf davranışları ve kıskançlıkları sorun yaratmıştı umursamamaya başladım sonraları.

Biz eşimle ayrı ev tuttuk. Ben istedigimden degil, eşim böyle daha uygun gördü. Sürekli kayınvalıdemın yanına gıder kalırız, veya o bize gelir bir kaç gün kalır. Evlendigimden bu yana, tüm işleri ben yapıyorum, yemek temizlik. İki evde pin pon topu gibi git gel yapıyorum. Bir günden bir güne sesimi cıkartmadım. Suanda yer degisikligi nedeniyle işsizim bu yüzden herşeyi yapmayı kabullendim, yeter ki huzurumuz olsun istedim.

Ancak yeni yeni gördügüm şeyler beni cileden cıkartıyor. Eşim işi nedeniyle her gün evde olmuyor. Bu nedenden ötürü genelde ya ben kayınvalidenmin yanında yada o bizim eve gelip kalıyor.
Evlendigimizden bu yana ne balayı yaptık nede yalnız baş başa zaman geçirdik eşimle. Ancak son zamanlarda biz uyurken kaç kere bizi kapıda dinledigini gördüm aniden kapıyı açıp cıktıgımda. Her defasında sesler duydum sizlerden mi geliyordu? Cocuk mu var komsularda dıyıp durdu?
Evi temizliyorum siliyorum, kayınvalidem tv başında oturuyor. Ancak eşim ne zaman isten gelse, yerleri tekrar siliyor bir gayretleniyor görmelisiniz. Eşime dedim daha demin sildim, boşver sıkılıyor ondan yapıyordur.

Eşimi ve kayınvalidemi bir gün yemeksiz bırakmadım, herşeye ben koşturdum, doktorlarına ben götürdüm başka kimsesi olmadıgı için, yani olabildigince ilgilenmeye çalıştım. Annem gibi gördüm anne dedim hep.
Ancak son zamanlarda hep eşimin yanına oturuyor, sırf onunla konuşuyor, ben oldugumda dısarı cıkıyor yanımda bulunmamaya çalışısıyor. onun evine gittigimizde hep ogluna yemek yapmaya başlamıstı, vejetaryen oldugumu bildigi halde et yemekleri yapıyordu hep. Hic sesimi cıkartmadım, ama eşimin bu durumdan oturu karsımda kıs kıs gülmesi moralimi cok bozdu.
Kayınvalidem bunu görünce keyiflendi. Eşim nereye gitse peşinden gidiyor beni odada yalnız bırakıyordu. İstenmedigimi düşünmeye başladım.

Onlar beraber otururken artık odaya kapanmaya başladım mutsuzdum, benimle bir kelime dahi edilmiyordu. Eşime ailesi hakkında birşey demeye kalksam yanlış anlamıssın vs gibi seylerle savunmaya başlıyordu. Sustum. Hep onlarla vakıt gecirip benim orda oldugumu dahi unutuyordu.
Mutfakta iş yaptıgımda gelip gülümsüyor bir öpüyor gidiyordu, hic sohbet etmiyordu.

Kayınvalidem direktifler veriyor misafir falan oldugunda onu getir bunu getir hic bilmiyormusum gıbı. Onun evinde hic bir seyın yerını degıstırmedım. Sadece temizligi onuda danısarak yapıyordum.
Bizim eve geldiginde mutfakta herşeyin yeri degişmiş eve hiç uymayan örtüler serip duruyordu sesimi cıkartmadım. Artık susmaktan o kadar bunaldım ki, kimseyı üzmeyim derken hep üzülen ben oldum.

Eşimle evde yalnız denk geldigimiz zamanlar tv nin karsısına gecip izliyor. Ailesinin yanında yabancıymısım gibi davranıyor yalnızken sarılıyor sırf.

Kafam o kadar karısık kı yazdıklarımda karsıtı bıraz sankı.
Bir hafta önce ailemi göremedigimden ve olanlardan ötürü hüzün kapladı içimi ve agladım. Odama cekilip yaptım bunu. Kayınvalidem gördü evin içinde bagırmaya basladı, ben zaten istenmiyorum tek istedigim huzur başka birsey degıl oglumada huzur ver artık üzme onu dıyıp durdu.

Senınle ve oglunla ilgisi yok desemde inandıramadım. Tüm gün oturdu tv karsısında. Bende işlerimle ilgilendim. Eşim eve gelecek diye yemek yapmaya koyulcaktım ki, kayınvalidem geldi. Elimden kıymayı alıp buzluga koydu tekrar. Gitti kendisi baska yemek yapmaya basladı. Sen cok yemek ısraf edıyorsun, fırında yemek pısırme elektrık faturası, süpürgeyı calıstırma hergün hepsı para dıyıp duruyor. Elimden geldıgınce dıkkat etsemde hep söylendi. İkimiz yalnızken kılını dahi kıpırdatmıyor, kalk yemek yiyeceksen ye diyen kişi oglu gelince yemege koyulmaya basladı.

Anlatcagım o kadar sey var kı aslında ama buralara yazarak sıgmaz.
Kahvaltılarda, benim üç dili cok ıyı bıldıgım halde oglum senden daha ıyı bılıyor diyerek poh pohlamasımı. Bunun üstüne benim önümde gülüp çaklaşmalarımı. Ben Banyodayken kayınvalıdemın uyuyup kalktıgımda hemen eşimin yanına gidip sarılmasımı ne anlatayım ki.
Yeni evliyim ama hiç başbaşa olamadık. Ben varken ya annesiyle ya ablasıyla konusur telefonda. Ben yokmusum gıbı davranır.

Bundan bırkac gün önce olan o olaydan sonra uzak durmak istedim. Ben bu kadar fedakarlık etmeme ragmen o sözleri haketmemistim. Bende insanım duygularım hislerim var sonuçta.

Bunu ertesi gün hepsini eşime anlatmış. Eşim bana sinir şekilde onun önünde bagırdı. Oda o anda tamam taman diyip sakinleştirme çalışır gibiydi. Ama oglunun mutlulugunu isteyen gidip anlatır mı bunu? Birkac gündğr ikiside benimle konusmuyor basbasa battanıyenın altında fılm izlediler. kayınvalıdemde bana gülerek gel sende izle dedi ikiside gülerek.

Ben odamda tek başıma aglamaktan helak oldum, kendı ailemede birsey anlatamıyorum. Ailemi özledigim icin agladım dedım ınandıramadım. Eşimin ailesi söz konusu oldugunda hiç bana inanmadı.
Kendi ailesini düşünmekten bizim bir aile olacagımızın farkında degil. Evin eksiklikleri saydıgımda, önce anneme su bu alınacak dıyor. Susuyorum. Artık onunla konusmaya daha korkuyorum. Hep beni suçluyor.

o kadar mutsuzum ki. :KK43: Ne hayallerle gelmistim. Ailemi ardımda bırakıp. Herşeylerini yaptım. Evime eski perde taktılar yeni dediler, kayınvalidemin evindeki esyalar getırıldı yenı dıye, megerse on yıllıkmıs. Kac kere yalanlarını yakaladım. Konuşmaya çalistim dinlemedi ailesini savundu.
Ablamı kıskanıyorsun dedi, annemı istemiyorsun dedi, kendıne bak bıraz dedi, yeni evliligimin ilk baslarında eski kızarkadaslarıyla olan yatak odası hıkayesını anlattı. Annesi eski sevgililerinden bahsetti hep. Dısardaki kızların ne kadar güzel uzun bolu vs olduklarını dinledim hep. İkisi karsılıklı karsımda hangı kızların onun peşinde kostuklarını anlattılar sineye cektım. Ben kendı aılem hakkında konusmak ıstesem dinlemediler.

iki gün önce kayınvalıdem ben evıme gıtmek ıstıyorum dedı ve gitti eşimde onu aldı yanına. Hep eşime karşı acıtasyon yapıyor sankı. Kapıdan cıkarken kayınvalıdem böyle yapma kaybeden hep sen olursun dedi. Eşimde deli o ancak deliler hep zır zır aglar dedi.

Ben yine her zamanki gibi yapayalnızım. Gözlerinde hiç degerim yok onu anladım.:cry:
Ama nerede yanlıs yaptım, nerede saygısızlık ettim? Ne yapmam gerek bana yardımcı olun lütfen:KK43:
Aglamam mı suc? Eşim sanırım beni sevmiyor :KK43: Tüylerime görüntüme herşeyime o kadar kırıcı incitici şeyler söylediki yinede hiçbirsey olmamıs gıbı davrandım. Ama hıcbırsey yapmadıgım halde her ıkısının gözünde suclu benım :KK43:

akıl verın bana kafam kazan gibi...ne yapcagımı nasıl davrancagımı sasırmıs durumdayım...
YAZDIKLARINI okudum.klasik kaynana .sen ipleri iyi niyetinden dolayı vermişssim.batırılmış ,sindirilmişssin.tepki vermediğin sürece bu böyle devam edecek.BİLİYORUM Kİ SENİN YAPINA UYGUN DEĞİL hayatınd böyle şeyler yaşamak istemiyorsun ama oyunu kurallarına göre oynacaksın,veya boşanacaksın iiy düşün canm.bir söz vardır DELİ DELİYİ GÖRÜNCE SOPASINI SAKLAR Diye .sana tavsiyem ezdirme kendi pat pat cevaplarını ver .

belliki karşında son derece kurnaz bir insan var... bu tip insanlara iyilikle yaklaşmak boşa kürek sallamaktan farksızdır... bunlar seni iyice sındırdıklarını sanıyorlar... bence onlara farkını gösterecek birşeyler yapmalısın... bir kere tüm sosyal yaşamını bile bırakmışsın belliki... hatta belki arkadaşların bile bu şekilde evine gelemiyordur... iş başvuruları yapmak ve bunları ana ogulu bir süre hiç takmamak en iyisi gibi...hatta yaptıgın tüm özverilerini bu absürd davranışlar sonucunda %80 azalt derim...
ben bambaska bır sehre yerlestim bu yüzden adapte olmamda kolay olmadı. Hersey yenıydı benım ıcın. Kücük bır sehır oldugu ıcın iş sorunuda var..

ben çözdüm olayı arkadaşım.
Bu erkek modelinin tedavisi mümkün değil. Yurt dışında falan da bulunamadı bunun tedavisi. Çünkü Turkish bir hastalık.
Reçeteni veriyorum: Tüm duyularını ailesiyle ilgili mevzulara kapatacaksın. Ne iyi ne de kötü eleştiride bulunacaksın.
Ona ailesiyle ilgili akıl vermeyeceksin. İşte "orta yolu bulamıyorsun " falan onu azmettirici şeyler söylemeyeceksin.
Bence böyle dene. İçin içini yesin ama eleştirme.

Size katılıyorum bu konuda iprk. Evde ailr mevzusu acildigi an o evlilik sarsiliyor.
Konusmaninda çaresi yok, yorulmak niye ?

Bu yaptığınız iyi niyet degil, kendinizi ezdirmek. Kendine saygisi olan boyle yapmaz.
Sizi cok iyi anlıyorum ; yapiniz buysa degistirmek zordur fakat degisirsiniz isterseniz.

Bu kadar tasidiktan sonra yere indirirseniz hictasimamis gibi olursunuz gerci. Hayat bu.

Kahvalti konusunda brlkide sizi dusundugu içindir.
Buna katılıyorum. Susmak saygı değildir. Kabullenmedir. Saygı iki uçlu bir iptir, karşılıklı olur. Tek taraflı saygı olursa güreş gibidir, kaybeden ve kazanan vardır.

Size katılıyorum bu konuda iprk. Evde ailr mevzusu acildigi an o evlilik sarsiliyor.
Konusmaninda çaresi yok, yorulmak niye ?
Benim de evliliğimin ilk yılında eşimin ailesinden yana rahatsızlıklarım vardı. Bunları dile getirince baktım eşim hep bir kılıf buluyor.Belli bariz, açık seçik ortada her şey ama bana malzeme vermemek için tersini söylüyor gibi. Örnek veriyorum. bayramda 4 gün boyunca yengesini aramışız açmamış, son gün oğlu çıkıp "annem düğünde" demiştir. Ben de "bak politik oyunlar bunlar" demişimdir. Eşim de" yoo düğündedir" demiştir. Ama bayramın 4 günü boyunca her gün aradıktan sonra insan bir döner demi?
Neyse baktım tadım tuzum kaçıyor, eşimle aram limoni oluyor. Sonuç değişmiyor.
Ben de radikal bir karar alarak ailesiyle ilgili hiç yorum yapmıyorum. Kesinlikle ağzıma almıyorum. 5-6 yıldır kafam o kadar rahat ki.

: ) )
dıs göstereyim de nasıl? ne yapayım. bu seferde bak bak nasıl konusuyor demıyecegı ne malum...

Dis gostermek demek amiyane tabirle car car konusmak degil.

Boynu bukukleri oynamyacaksiniz.
Aglayip durmayacaksiniz.
Her denileni yapmayacaksiniz. (Nazikce ret edip kendi isteginizi belirtin. Karsidaki ne kadar sinirlenirse sinirlensin bu durumu kavgaya cevirmeden ayni karari tekrarlayip susun)

Kararli ve emin duracaksiniz bunu durusunuza yansitacaksiniz.

Kimse istemeden birsey yapmayacaksiniz.

Pohpohlanmak icin hizmet etmeyeceksiniz.

)Meyveye kadarda soymayin yahu. Anlayana yapılır. )

birazcık profilini inceledim ve yine aile sözü dinlemenin önemini farkettim... ilk günden demişler bu adamla olmaz diye.. neyse hiçbir şey için geç degil...ama senin bir kere kendine gelmen ve silkelenmen lazım... eger böyle devam edersen bu şekilde zaman ilerler ve çocugunda olur ki en acısı çocugunu da senin elinden almaya çalışan bir kayınvalide olur... emin ol bu acı ne onların sana yaptıgı zulme ne de kocanın elinden alınmış olmasına benzer... evet olmaması gereken bir evlilikmiş olmuş.. ya bunları sende deli edeceksin ya da bunlarla mücadele edecek kadar saglam bir ruh halim yok diyecek ve onlar seni kapının önüne koymadan sen gideceksin... her ikisi de senin için pısıp kalmaktan çok daha iyi olacak diye düşünüyorum...

X