yardımcı olun lütfen..

Tatile gideceğiniz parayı yıl içerisinde pekala biriktirebilirmişsiniz.(şahsen borçla tatil yapamam ben.)
Ayrıca her ay 300 Tl erkek arkadaş için harcanan meblağ yüksek bence.Heray birşey almak zorunda değilsin zaten.Faturada tel.taksidi varmış taahhütlü olduğu için değiştirmeniz zor.
Kredi işine bulaşmazsanız (toparlandıktan sonra)birikim yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

çok mutluyum diyorsun sırf gerçekleri bilmediği için ve sen zorlandığın için bu ilişkiyi bitirirsen çok üzülürsün. bence ufak ufak sevgiline durumunu anlat. daha az harcama yap sevgilin için. utanılacak bişe yok.
ahlaksızlık değil, hırsızlık değil. borca girmişsin belki çok çok hata denir. tatil için kredi çekmek doğru bişe değil çünkü. ama o kadar.
eğer seni seviyorsa zaten sana bi daha para harcatmaz, hatta birikim yapman için zorlar. sana elinden geldiğince yardımcı manevi olarak yardımcı olur. hem sen de daha rahat edersin kafan huzur bulur en azından

Dalga mı geçiyorsun anlamadım gerçekten.

Maaşına göre bir tatile çıkarsın, insan tatil için kredi çeker mi? Ben 2000 TL civarında maaş alıyorum tatilimi ona göre planladım. Gidip 5 yıldızlı bir otelde kalmadım, her şey dahile gitmedim. Kahvaltı dahil pansiyon ayarladım, ekmek arası bir şeylerle geçiştirdim öğünlerimi.

En full paketler bile o kadar pahalı değil. Neden paket seçmiyorsun ki? Paket seçtiğin halde aşıyorsan bedavaları, konuşmalarını azaltabilirsin.

Sigara konusuna gelince, nispeten daha ucuz olanlardan al, kendine limit koy ve o kadar iç.

Aldığın maaş az hakikaten anlıyorum ama gereksiz harcaman çok

siz nasıl gidiyorsunuz tatile

siz nasıl gidiyorsunuz tatile
Canim o yil ekstra paramiz varsa gideriz. Yoksa gitmeyiz. Borca girerek tatile gitmedim hic. Atiyorum az var daha uygun bir yer bakariz. Hic paramiz olmayip evde tatil yaptigimiz zamanlar da olmustur. Bir sefer esim issizde birikmisi harcadik ise girdi kenarda para yok. Esime dedim ki hadi evimizde tatil yapalim. O nasil olacak dedi sasirdi. E dedim istanbulun heryerini gezdik mi hayir. Ozaman istanbulu gezmeye gelen turistler olacaz bu sene dedim. Biz de 4 5 gun sanki yerli turistmisiz gibi kafamiza gore takildik sabah ciktik dolastik yatmaya eve geldik. Kah disarda kahvalti yapip kah evde yedik. Oyle masalar kurup degil tabi ayni tatildeki gibi. Iyi kafa dagitmistik.

Bütçe ayarlamak gerçekten ayrı bi yetenek ve bu bende yok maalesef öğrenmek için konu actım
M MissAurora yargılayıcı cümleler yerine fikir vermeniz daha makbule geçecektir.

Bütçe ayarlamak gerçekten ayrı bi yetenek ve bu bende yok maalesef öğrenmek için konu actım
M MissAurora yargılayıcı cümleler yerine fikir vermeniz daha makbule geçecektir.
yetenekle alakası yok şekerim ayarı bilmek lazım gelire göre gider yapılır boynundaki kolyeyi satıp hediye almak ne demek aç susuz bile kalsan sevdiğin seni öyle kabul edebilmeli çok yanlış yapıyorsunuz ve çok absürd şekilde harcamalarınız

vallahi bizim hiçbir zaman ekstra paramız olmaz ucu ucuna yetiyor. yıllarca tatile gidemedik biz balayına bile gitmedik. o yüzden her yıl mutlaka tatile gideriz ikimizde çalışıyoruz sonuçta mutlaka gitmek istiyorum özellikle ben ve çocuğum ister

kredi kartına 9 taksit herşey dahil yapıyor gidiyoruz bence çok iyi bir sistem bu. başka türlü asla gidemezdik

250 300 TL hediye harcaması fazla ve gereksiz geldi bana.
170 TL telefon faturası bana göre çok fazla.
22 TL'lik paketimle ayı bitiriyorum hatta artıp siliniyor bile.

1. 8 yıldır burayı takip edip, eline, diline, kalemine nasıl sahip çıktın hayret doğrusu.

2. Ben holding falan da yönetmiyorum hani ayda 50 tl lik telefon paketi işimi görüyor. Sen nasıl 170-180 TL ödüyorsun? Telefon falan mı aldın paket dahilinde?

3. Yazın tatile gitmek için ne kadar çektin ki ödedin ödedin de kala kala 1500TL kaldı.Nereye gittin ki? Hani para sorunun olmasa da gitsen çok iyi bir yere uzun süreli bir şey demeyeceğim ama hem kredi çekip hem de ayağını yorganına göre uzatmazsan kışın böyle üşürsün.

4. Annenin kredisi için bir şey diyemiyorum.

5. Erkek arkadaşına gebe kalıp da dünya hediye alacağına, ev masraflarına ortak olup daha asil bir kız görüntüsü çizersen belki daha karlı olursun.

Telefon abartı. Sana uyan bir çok paket olacağına eminim. Benim bile o kadar gelmiyor sürekli arama yapmama rağmen. 100 TL her ay yansıyor faturaya demişsin ama geri kalan da çok bence. Yaptığın işin telefonla bağlantısı yok gün içinde değil mi?
Sigarayı azaltabilirsin bırakamıyorsan. Günlük kendine limit koy, üstüne çıkma ya da tamamen bırak.
Tatil kredin bitince bir daha kredi çekme elindeki parayı bankaya at ya da yatırım yap altın alabilirsin, al - sat yapıp farktan kar edebilirsin.
Ödeemelerin bittikten sonra elinde para tutabilirsen arttırırsın. Varken hepsini harcarsan hiç iki yakan bir araya gelmez.

Bir cafe ye oturup 40 tl vermesi çok bir para değil.İstanbul da yaşasa daha fazlası olacak.Kendisinin durumu da iyiyse sorun edilecek birşey yok.Bir iki teklif edersin,küçük jestler yaparsın da,aylık 250-300 liralık periodik harcama yapmanın mantığını anlamadım.Bu kadar ince hesaba gerek yok.Bir ilişkide maddi karşılık gözetilmemeli.

Maaşın düşük fakat harcaman yüksek.Maaşına uygun bir telefon paketi almalıydın.Gençsin heves ediyorsun diyelim ama,en azından taksitlerin bitene kadar bir yerden kısmalısın.Ttaile gitmek için kredi çekmekte çok anlamsız.Bir kredi bitmeden bir diğerine başlıyorsun.Ve bunu da cüz'i bir maaşla yapıyorsun.Eve de desteğin yok.Birikimin de yok.Ayağını yorganına göre uzatıp,biraz dişini sıkmalı borç varken yeni bir taksit eklememelisin.Sevgiline hediye alma kısmını biraz kısmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…