• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
Bizim komşumuzun çocuğunun anne babasının işi var diye kayda biz götürmüştük. Ki bu kardeş. Konu sahibi, ola ki bir hastalık geçirirseniz(Allah korusun) sakın bu kızdan medet ummayın e mi? Kendi işinizi kendiniz halledin. Bir gün kayda götürülecek insan yedi kat yabancı olsa yapar be.

Bence kayıt için siz götürün bi daha yerleştirmeye de kaynınız götürsün bu şekilde sıraya koyun bitmez şimdi onun getirmesi götürmesi şimdi eşin götürmese yerleştirmeye giderken geçen o götürdü şimdi sen götür olcak hem bi dahakinede reddetmek için bahanesi olur boyna izin mi alıcam der şurda bi 15 güne başlar okullar o zaman yanında bi sürü eşyasıda olcak şimdi gitsin tantanasız yazdırsın

Okul kayıtları bitti ama.
Ayrıca çoğu okul e-devletten kayıt aldı. Okula gitmeye gerek duyulmadı. Yerleştirmek içinse anası babası ne yapıyormus?

Aynı şey mi :KK70:

Ben 3 krz ameliyat oldum o zaman ameliyay yapabirim artık
Hanımefendi ben en az 15 kez üniversite kaydına gittim. Hiçbirinde de tek başına gelen görmedim. Bu kadar mı tesadüf? Ayrıca üniversite ne iş yapıyorsunuz? Üniversite çalışan her insan kayıt günü orada olmuyor ki?

Hanımefendi ben en az 15 kez üniversite kaydına gittim. Hiçbirinde de tek başına gelen görmedim. Bu kadar mı tesadüf? Ayrıca üniversite ne iş yapıyorsunuz? Üniversite çalışan her insan kayıt günü orada olmuyor ki?

Özel olduğı için biz oradayız
Belki de üniversitelerin seviyesi ile alakalıdıe
18 yaşına kadar bakkala bile göndermeyip asalak gibi yetiştirince çocuk bilemez tabi ne nedir ne değildir

Babam küçükken beni zorla gönderirdi git şunu yatır, git adres sor, şunu yap öğren vs diye
Hepsinde de bir şey daha öğrendin derdi
Geçen sene 3.üniversiteme kaydoldum
Öğrenci işlerinde 1.5 saat sıra bekledim

Bir kişinin annesi yanındaydı, o da engelliydi diye..

Böyle her konuda elinden tutunca ne oluyor biliyor musunuz
Ben mesela diyorum ki ÇAP başvurusu için öğrenci işlerinden transkript al
1 saat sonra çocuğu mali işlerde sıra beklerken görüyorum
Bilmiyor çünkü..

Ya da ikinci örnek
Kıza dedim ki sekreterlikten staj başvuru formu al gel
Yarım saat sonra genel sekreterlikte gördüm, randevu almış bekliyordu görüşme için.
Al işte ne alaka. Genel sekreteelik yüksek makamlardan biridir
Yok gidip rektörle konuşsaydın

Böyle her konuda elinden tutunca ne oluyor biliyor musunuz
Ben mesela diyorum ki ÇAP başvurusu için öğrenci işlerinden transkript al
1 saat sonra çocuğu mali işlerde sıra beklerken görüyorum
Bilmiyor çünkü..

Ya da ikinci örnek
Kıza dedim ki sekreterlikten staj başvuru formu al gel
Yarım saat sonra genel sekreterlikte gördüm, randevu almış bekliyordu görüşme için.
Al işte ne alaka. Genel sekreteelik yüksek makamlardan biridir
Yok gidip rektörle konuşsaydın
E hani herkes tek başına geliyordu? Engelli olan kişi mi bu bahsettiğiniz?

E hani herkes tek başına geliyordu? Engelli olan kişi mi bu bahsettiğiniz?

Önce okuduğumuzu anlama...
Ben herkes yüzde 100 tek geliyor demedim
Nadirdir dedim
100 kişide 10 15 diyelim
Onlar da sefil oluyorlar saatlerce sıra bekleyerek

Bakın benim burada değinmek istediğim şey olayın dramatize edilmesi
Annesiz gibi hissedecek
Yok bu benim en önemli günüm
Ailem kayda gelmezse benden daha hayır beklemesin

Bunlar çok abartı değil mi sizce de?
Grlip seninle öğrenxi işlerinde sıra beklemedi diye aileni sileceksen zaten ailen için daha hayırlı olur

Bizim komşumuzun çocuğunun anne babasının işi var diye kayda biz götürmüştük. Ki bu kardeş. Konu sahibi, ola ki bir hastalık geçirirseniz(Allah korusun) sakın bu kızdan medet ummayın e mi? Kendi işinizi kendiniz halledin. Bir gün kayda götürülecek insan yedi kat yabancı olsa yapar be.

Konu sahibinin hastalık geçirse o kızdan medet ummasını kurgulamak da bir değişik olmuş :D epeyce bir korelasyon içeriyor kurgunuz... Ne alaka Allah aşkına, siz bu yazdığınızı ciddiye alır mısınız okusanız :)

Kız yurda yerleşecek . Yurt çıkmazsa özel yurda gidecek.Özel yurtlar da kazıkçı bu kıza bir sözleşme imzalatsalar kızın bir senesi gider.Hiçbir arkadaşımin yurda yalnız geldiğini sanmıyorum.Evet üniversite evlenmektende önemli bu arada. Mesleğini hayatını belirliyorsun. Hayatın boyunca o meslekte olacaksın.

nasıl görmedin anaokulu kaydına gitmiş olma , bende tek başıma gittim çoğu kişide tek başınaydı ailesi olanlar 5 i geçmezdi

Kız yurda yerleşecek . Yurt çıkmazsa özel yurda gidecek.Özel yurtlar da kazıkçı bu kıza bir sözleşme imzalatsalar kızın bir senesi gider.Hiçbir arkadaşımin yurda yalnız geldiğini sanmıyorum.Evet üniversite evlenmektende önemli bu arada. Mesleğini hayatını belirliyorsun. Hayatın boyunca o meslekte olacaksın.

Yapmayın etmeyin, alt tarafı kayıt... Gerisi kızın zihin kapasitesi, çalışkanlığı ile alakalı... Kayıt ile değil :)

Yapmayın etmeyin, alt tarafı kayıt... Gerisi kızın zihin kapasitesi, çalışkanlığı ile alakalı... Kayıt ile değil :)
Şöyle ki, yurt sahipleri bu devirde kurt oluyor. "Nasıl daha fazla para koparabiliriz" hepsinin derdi bu. Öğrenci tek başına gittiğinde bunun bir şeyden haberi yoktur ya deyip kazıklarlar. Ama aileyle olunca iş başka.

Back