• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
O zaman daha önceden bilmediği bir şehirde tek başına nasıl okuyacak? Burası Türkiye diye başka şehir yazmayalım madem. Ayrıca ilk veya ikinci gitmesinin arasında bir fark yok gözünü açık tutmayı kendini korumayı er yada geç öğrenmek zorunda. Milyon defa gittiğimiz yolda da başımıza bir şey gelebilir. Bence o yaşa gelmiş üniversite kazanmış bir genç kadın artık işlerini kendi halletmeyi öğrenmeli.
Çok ilginç mantığınız. Genç bir kadın dediğiniz üniversiteyi kazanmış kız ortalama 18 yaşında oluyor. Diyelim ki İstanbul'da yaşıyor. Ama hiç bilmediği Gaziantep şehrini kazandı. Tek başına gidip nasıl kayıt yapabilir Allah aşkına? Erkek için de aynı. Sizin evladınız üniversiteyi hiç bilmediği bir şehirde kazansa, siz ona kayıt olacağı zaman"Kocaman insansın git tek başına hallet"der misiniz?

Yazamadan edemedim nasıl gitsin filan diyenler oluyor tercih hakkı sunuldu yapamam diyen kişilerin çoğu mezuna kaldı veya yaşadığı şehri tutturdu çok çalışıp .
Eğer göz göre göre farklı bir şehir yazdıysa gitmeye cesareti var demektir bebek değil 18 yaşında bir kız oğlan vs sınavlarda tatillerde kendi gidip gelicek herşeyi kendi yapıcak oldu olucak anne baba taşınsın o şehre saçmalık.
Konu yazarı arkadaşım kendi gider yapar kimse onu götürmek zorunda değil hele ki anlattıklarına bakılırsa şu güne kadar zaten eşiniz elinden gelenin çok bile fazlasını yapmış siz kendi mutluluğunuzu düşünün içinizden ne geliyorsa onu yapın hayat kısa kimseye göre yaşamamalı.

O zaman daha önceden bilmediği bir şehirde tek başına nasıl okuyacak? Burası Türkiye diye başka şehir yazmayalım madem. Ayrıca ilk veya ikinci gitmesinin arasında bir fark yok gözünü açık tutmayı kendini korumayı er yada geç öğrenmek zorunda. Milyon defa gittiğimiz yolda da başımıza bir şey gelebilir. Bence o yaşa gelmiş üniversite kazanmış bir genç kadın artık işlerini kendi halletmeyi öğrenmeli.
Benim ailem en önemli günümde yanımda olmayacaksa bir daha yanıma gelmesinler . Ben de onların yanına gelmem. Oradaki herkes ailesiyle gelirken bir o kız yalnız gelecek hiç mi vicdan yok? O kız nasıl yalnız ailesiz hissedecek orada?

kayıt tarihi gemedi mi
Cuma günü son diye biliyorum degilsede
Diger erkek kardeşin ve ailesinin yaptıgı adaletsiz yaklaşım dan dolayı kız kardeşe ceza kesmek dogru degil.
Bir insanın gelecegi söz konusu
Siz bile gidebilirsiniz okula kayıt için bir kaç resmi evrak lazım

Yazamadan edemedim nasıl gitsin filan diyenler oluyor tercih hakkı sunuldu yapamam diyen kişilerin çoğu mezuna kaldı veya yaşadığı şehri tutturdu çok çalışıp .
Eğer göz göre göre farklı bir şehir yazdıysa gitmeye cesareti var demektir bebek değil 18 yaşında bir kız oğlan vs sınavlarda tatillerde kendi gidip gelicek herşeyi kendi yapıcak oldu olucak anne baba taşınsın o şehre saçmalık.
Konu yazarı arkadaşım kendi gider yapar kimse onu götürmek zorunda değil hele ki anlattıklarına bakılırsa şu güne kadar zaten eşiniz elinden gelenin çok bile fazlasını yapmış siz kendi mutluluğunuzu düşünün içinizden ne geliyorsa onu yapın hayat kısa kimseye göre yaşamamalı.
Bilmem biliyor musunuz ama üniversitelerde kayıt günü herkesin yanında ailesinden biri olur. Herkes ailesinden biriyle gelecek,bu kız orada tek başına öksüz gibi mi olacak? Tatillerde tek başına gelecek olması ayrı,bu ayrı. İlk defa gidiyor buraya. El insaf. Evladınız olunca eminim onu kayda tek başına gönderirsiniz. Herkes ailesinden birileriyle gelirken,o öksüz gibi gider gelir.

Bilmem biliyor musunuz ama üniversitelerde kayıt günü herkesin yanında ailesinden biri olur. Herkes ailesinden biriyle gelecek,bu kız orada tek başına öksüz gibi mi olacak? Tatillerde tek başına gelecek olması ayrı,bu ayrı. İlk defa gidiyor buraya. El insaf. Evladınız olunca eminim onu kayda tek başına gönderirsiniz. Herkes ailesinden birileriyle gelirken,o öksüz gibi gider gelir.

İşte o herkes orada öncelikli anne - babayı temsil ediyor, evi barkı olan abisini değil... Ha kimi kimsesi yoktur, o zaman abi gitsin tabii.. Hadi baba da küs, e anne ne güne duruyor, ya da diğer abi?

Çok ilginç mantığınız. Genç bir kadın dediğiniz üniversiteyi kazanmış kız ortalama 18 yaşında oluyor. Diyelim ki İstanbul'da yaşıyor. Ama hiç bilmediği Gaziantep şehrini kazandı. Tek başına gidip nasıl kayıt yapabilir Allah aşkına? Erkek için de aynı. Sizin evladınız üniversiteyi hiç bilmediği bir şehirde kazansa, siz ona kayıt olacağı zaman"Kocaman insansın git tek başına hallet"der misiniz?

Konuyu açan kişinin eşinin evladı değil ki bu kız? Anne babalar yaysın, nedense zorluğu evli erkekler çeksin...

Benim ailem en önemli günümde yanımda olmayacaksa bir daha yanıma gelmesinler . Ben de onların yanına gelmem. Oradaki herkes ailesiyle gelirken bir o kız yalnız gelecek hiç mi vicdan yok? O kız nasıl yalnız ailesiz hissedecek orada?
Yahu ne duygu sömürüsü yapmışsınız
Gidip öğrenci işlerinde sıraya girecek
6 6 tane evrak verecek. Öğrenci kartını alacak

Daha sonra yurtlar müdürlüğüne gidecek
Orada da sıraya girecek
Yurt başvurusunda bulunacak

Bunun nesi en önemli gün allah aşkına
Abisiyle gitse bile abisi onunla öğrenci işlerinde sıraya mı girecek?

İlkokul değil ki.
Ben üniversite de çalışıyorum
Kayıt zamanı elinden tutup getiren çok nadir

Kıza çok üzüldüm ya ben de üniye ilk kez başlıycam yanımda ailem olmadan ilk kez tanımadığım yere gittiğimi düşünüyorum da kendimi çok ezik hissederdim.

Bakış açısınız çok güçsüz zayıf bir kadın izlenimi uyandırdı

Ben de ailem gelmediğinde ki gelmediler 18 yaşında bir kızdım
Ya ben artık oldum, güçlüyüm, tek başıma yapabilirim dedim

Geçen sene de kız kardeşim kazandı.
Gitti kaydoldu, yurda da kaydoldu
Yurda yerleşirken bavullarını taşıyamaz diye tek biz götürdük.
Onda da yurt güvenliği odaya sokmadı zaten :D

Yok yukarı çık çarşafını ser.
Oldu olacak bezleyip öyle bırakalım kızları

Orada da sıraya girecek

İlkokul değil ki.

:D :D :D

Daha iyi anlatılamazdı.

üni kazanmış kendsii yapsın kaydını fln.. Çok istiyosa annesiyle gitsin.. Diğer abisi varmış götursun.. çok taviz vermeyın.. elinizi ayagınızı yavastan çekin kıymete binersinz..

Orada da sıraya girecek

İlkokul değil ki.
koskaca üni ye de abiyle aileyle gitmek daha da ezik bence.. İlkokul çocugu gibi..

Bakış açısınız çok güçsüz zayıf bir kadın izlenimi uyandırdı

Ben de ailem gelmediğinde ki gelmediler 18 yaşında bir kızdım
Ya ben artık oldum, güçlüyüm, tek başıma yapabilirim dedim

Geçen sene de kız kardeşim kazandı.
Gitti kaydoldu, yurda da kaydoldu
Yurda yerleşirken bavullarını taşıyamaz diye tek biz götürdük.
Onda da yurt güvenliği odaya sokmadı zaten :KK70:

Yok yukarı çık çarşafını ser.
Oldu olacak bezleyip öyle bırakalım kızları
Ben üniversiteye kayıt yaptırmaya gittiğimde tek başına gelen bir kişi bile yoktu.

:KK70: :KK70: :KK70:

Daha iyi anlatılamazdı.

Ay sanki kız evleniyo
Ya da ödül alacak da kimse gitmiyor

Ben 2010 da kaydoldum üniversiteye
O zaman bile ailesiyle gelen çok nadirdi

Kim bu elinden tutup kayda götüren aileler?
Sonra çocuklarınızla biz uğraşıyoruz hanımlar
Derse yüzüme bakarlar bön bön
Şu kurumda staj yapacaksın derim ama ben oraya gidemem ki der
Şu birime git başvuru yap derim o birime bile gitmeyi beceremez

Biraz bırakın ayakları üzerinde dursunlar

Ha bu arada ünide bende bir çalışma için elazığ, kastamonu, antalya ve erzincana gitmiştim. Hepsinde de işim 2 3 saatti. Tek gittim. Üniversiteleri ve hocaları bulup görüştüm. İşimi gördüm vr döndüm aynı gün içinde.

Yine üniversite 2.sınıfta tek başıma amerikaya çalışmaya gittim. (Yaş 19 20)

Tüh söyleseydim annem de gelseydi en önemli günümde benimle amerigalara :D

Back