• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
Siz gorumceniz cocugunuzun alçı kumbarasini kirmis diye maddi zarara ugratti
Bi de cocugumun kazak etiketini keserken delik açtı kazaga o zaman bize hediye almak zorunda diye konu acmistiniz hatirladim ben..
Yani cok ufak hesaplar bunlar karsi tarafi degil sizi ve beyninizi yorar
Erken çökersiniz yıpranırsınız yapmayin kendinize kötülük bunlar ve eşinize.

Kız kendine pek ala güveniyor ve işin üstesinden gelebilecek yetileri varsa gerek yok.bu konuda kaygı duyan varsa ya da her kimse o kişi kızın başında dursun o zaman.sizin eşiniz iş güç sahibiyken , patronuna ve size karşı sorumluyken sırf babasının gereksiz vesvesi için kazancını riske atamaz.kazancın eksilmesini geçtim, yorgun argın gelip dinlenemeden yine iş başı yapacak.eşinize yazık değil mi?
Ayrıca peder çocuğu eşinize mi doğurdu ? Gitsin kızıyla, işlerini yapsınlar

Araba varken otobüsle olmaz diyor, birde ise yeni girdi izin istemek olmazmış. Kv okuma yazması çok zayıf ona da o sebeple guvenemiyor biz karar verdik götürmeyecek eşim izin vermiyorlar diyecek, ki yaz bitecek yıllık iznini dahi kullanamadı daha işleri yoğun

Siz gorumceniz cocugunuzun alçı kumbarasini kirmis diye maddi zarara ugratti
Bi de cocugumun kazak etiketini keserken delik açtı kazaga o zaman bize hediye almak zorunda diye konu acmistiniz hatirladim ben..
Yani cok ufak hesaplar bunlar karsi tarafi degil sizi ve beyninizi yorar
Erken çökersiniz yıpranırsınız yapmayin kendinize kötülük bunlar ve eşinize.

Evet doğru, o konular benim. Ben bozuluyordum hep diğerlerine hediyeler eşyalar benim kızıma almıyorlar diye hep beklenti içine girdim.

Hazır eşiniz kararı size bırakmışken net olun kararlı olun ve bırakın kendi işlerini kendileri halletsin. İçim şişti nasıl dayandınız bunca zaman?

Universiteyi kazanmis esek kadar kiz, gitsin kaydini yapsin gelsin. Bu kadar somurmelerine niye izin verdiniz ki simdiye kadar?
Tam da bunu yazacaktım kendi gidemiyor mu yahu bu kız? Ben kardeşimle gitmiştim ama kardeşim de kendi için tek gidip halletti..Hele şimdiki gençlik ile üniversiteye yanında aileyle gitmek onlara göre dalga meselesi..

Eşim söyledi böyle. Biz veririz sana günlüğün ne kadarsa dediler. Eltim çocuğu hasta olunca eşimin işten gelmesini bekliyordu, kocam yoruluyor kıyamıyorum birde hastane köşesinde beklemesin dedi bir kere. Tersledim çok fena şekilde , uzun süre bu sebeple kapima gelmediler.
Eşek olduk binen binene
Asıl bunun için götürmesin eşiniz.Yevmiyeni verelim sen götür ne demek? İnsan şunu demeye utanır.Ne biçim insanlarmış.

universite cagina gelen bir insani neden cocuk gibi birisi elinden tutup goturmek zorunda ki
kendisi gitsin

Merhabalar.
Hemen konuya geçeyim umarım kendimi doğru anlatabilirim.
Görümcem üniversiteyi kazandı.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.

Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Bana daha hiç yardımları olmadı böyle konularda.
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Canlarının çektiği yemek hemen yapılırdı.
Çocuklar aglayınca market park gezdirildi.
Biz anca izledik.

Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.

Şimdi bir yanım herşeyi bir kenara bırak eğitim söz konusu götürün diyor.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.

Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Ne yapalım size danışmak istedim.
Her şeyi bir kenara bırakın. .Kardeşini götürsün kayıt işlemlerini yapsın, cebine de bir miktar harçlık koysun gelsin..

Lütfen böyle bir şeyi kendi iç karmaşanız için engellemeyin.
Sonuçta Üniversiteyi kazanmış bir kız kardeş var desteğe ihtiyacı olan..

Siz kaynanadan girmiş, eltiden çıkmışsınız. .

Ne hikmetse kadınlar klübünde açılan bütün konularda hep konu sahibinin eşi ailesiyle tek ilgilenen evlat kayın var ilgisiz ama hep kayrılıyor. Konu sahibi ve ailesi hep mağdur olan taraf... Tabi ki koskoca kız tek başına başka bir şehire gidebilir sonuçta bundan sonra tek başına bir hayat sürecek uzun bir süre. Atladığınız nokta işin psikolojik boyutu. Başka bir şehirde üniversite kazandım ailecek götürdüler beni odada 3 kızdık diğer kızı da ailesi getirmişti tek başına gelen bir kız vardı kendi yatağını kendi sermeye çalışıyordu annem çok üzülmüştü niye bu kızı tek getirdiler diye yardım etmişti birlikte serdik yatağı eşyaları birlikte yerleştirdik. Minimum 4 sene ailesinden uzakta yaşayacak birinin onunla gitmesi ilk bırakma anı için daha iyi olur. O kadar ilgili ailenin hayırlı evladı abinin de bir günlük paranın lafını yapması çok garip olmuş. Ayrıca eşim izin vermiyor nedir yani gerçekten ciddi ciddi bu cümleyi kurabiliyor musunuz siz veya eşiniz? Eşlerin birbirinden izin alması gerektiği kesinlikle yanlış ancak danışılır koskoca insan gelip eşim izin vermiyor dese gülerim yani

Üniversite kazanacak zekası olduğuna göre kaydını da yaptırabilir. Yolda da kimse yemez. Kendisi gitsin.

kocaman kız kendı kaydını kendı yaptırsın nıye yanında velısı gıdıyor ılk okul degılkı orası
ogrencı ıslerıyle ısı oldugunda da esınız mı yapacak kendı okul ıslemlerını kendı yaptırsın komık bu devırde velı ıle unıve gıtmek bence

Kayit icin niye kendi gitmiyor?
Herhangi bir özürü yoksa kendi kendine kayıt işlemini gerçekleştirsin.

Ama şöyle düşünün üç kardeşsiniz , diğer kardeşinize yediriyor içiriyor ama size yok . Eşim kardeşini sınava götürdü kaç kere benzin parası kahvaltı parası eşim ödedi elini cebine atan olmadı. Bu sene kayinbiraderim götürdü, yol yemek kahvaltı herşeyi almış görümcem
Nasıl yani anlamadım bu kısmı... Daha yeni üniversite kazanmış bir kişiden mi beklentileri olsun abilerinin. Abileri aile kuracak kadar eli ekmek tutabiliyorsa kardeşlerine yaptığı iyiliği kuruş kuruş mu geri alsın?
Çok hesapçı kitapçı bir insansınız siz galiba. Ya tükenirsiniz ya tüketirsiniz böyle devam ederseniz.

Normal de seve seve yardıma edilir de sizin durumunuzda söve söve olacak galiba.

Merhabalar.
Hemen konuya geçeyim umarım kendimi doğru anlatabilirim.
Görümcem üniversiteyi kazandı.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.

Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Bana daha hiç yardımları olmadı böyle konularda.
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Canlarının çektiği yemek hemen yapılırdı.
Çocuklar aglayınca market park gezdirildi.
Biz anca izledik.

Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.

Şimdi bir yanım herşeyi bir kenara bırak eğitim söz konusu götürün diyor.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.

Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Ne yapalım size danışmak istedim.

Mesafe ne kadar? Günübirlik gidilecek bir yer mi, otobüsle filan halledilebilir mi?
Peki kayinpederiniz araba kullanamiyor mu, o gitse ya görümcenizle?

Üniversite kayıtlarını bile kendi halledemiyorsa başka şehirde nasıl okuyacak bu kız? Tek başına gitsin halletsin biraz kendi başının çaresine bakmayı öğrensin. Yapılamayacak zor bir şey yok. Ayrıca kayıtlar online oluyor ve yapıldı diye biliyorum. şimdi ne için gidiyor acaba?

Back