• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
Şunu çok merak ediyorum. Çocuğunuz var mı bilmiyorum. Diyelim ki İstanbul'da yaşıyorsunuz. Çocuğunuz da hiç bilmediği Gaziantep şehrini kazandı. Git kendi başına kaydını yap gel çocuğum der misiniz?
[/QUOTE]

T torarikar Çocuğum var evet. Ve evet çocuğum benle gel derse ben bir "anne" olarak eşim de "baba" olarak bu ricasını elbette geri çevirmeyiz. Ama, biz yayıp otururken, kardeşinin -hele ki evli ise evli olduğu eşini de hiçe sayıp- emrivaki ile ona sahip çıkmasını da talep etmeyiz. Umarım aradaki farkı şimdi daha net aktarmışızdır. Sonuçta kardeş konumunda olan kişinin de bir "ailesi" var. Aile kurmuş. Saygı gösterilmeli. Herkes haddini, sınırını bilmeli. Türkiye'de bu yüzden birey olamıyoruz. Kimsenin "sonradan kurulan aileye" saygısı yok. İlk doğduğunuz aile; ilelebet yapış yapış yaşayacağınız bir kuruma, bir yüke, bir ağırlığa dönüşmemeli. Yoksa mutsuz nesiller, özgüvensiz kişilikler, gelinlere yapılan eziyet üzerinden huzur bulmalar, birbirlerine yük olunarak sağlamlaştırılmış "vicdan sömürüsü" bağlar ile, birbirimizin hayatlarını yiyip duruyoruz.

kızı tek başına mı gönderiyorsunuz bu en önemli gününde diyenler bence ufacık bir ayrıntıyı atlıyor, zaten kız tek başına gitmek istiyor de ailesi ona biri SAHİP çıksın diye abiyi devreye sokuyor. yoksa kardeşin abi beni kayda götür yurt ayarla diye bir talebi olmamış anladığım kadarıyla :) bu arada zaten üniversiteyi kazanların bir çoğu artık kaydını kendi yaptırıyor zaten. özel yurtlar konusunda da kız kardeşin bir süredir çalıştığını ve kendi parasını kazandığını, diğer abiye tatlı falan alındığını düşünürsek bir-iki yurt gezip fiyat alabilir diye düşünüyorum. bunu yapamayacağını düşünse zaten dile getirebilirdi, yalnız gitmek istemezdi.... kendisi yalnız gitmek istiyor sonuçta değil mi :)

Bazıları kraldan çok kralcı olmuş konu uzadıkça uzamış ben de kayıt yaptırmaya 12 saat otobüsle gitmiştim ve liseden 1 yıl sonraydı kaydım, 12 saat gece yolculuğu yapıp gittim işlerimi hallettim diğer gece de döndüm. Neden gelsin ki birileri benimle... Tabi ki eşyalarla birlikte giderken annem vardı birlikte gittik vs vs.

Bence yardıma gerek yok konu sahibi

Bilmem biliyor musunuz ama üniversitelerde kayıt günü herkesin yanında ailesinden biri olur. Herkes ailesinden biriyle gelecek,bu kız orada tek başına öksüz gibi mi olacak? Tatillerde tek başına gelecek olması ayrı,bu ayrı. İlk defa gidiyor buraya. El insaf. Evladınız olunca eminim onu kayda tek başına gönderirsiniz. Herkes ailesinden birileriyle gelirken,o öksüz gibi gider gelir.

4 sene orda öksüz gibi okuycak o zaman tüm Türkiye taşınsın yeri gelicek aç kalıcak yeri gelicek hasta olucak hayat bu.
Eğer bir birey olucaksa tek başına gider tabiki sağlık sorunu vs yoksa yeni neslin maşallahı var her şeyi tek başına yapabiliyor evladım olursada tek başına ayakta durmayı öğreticem ne kadar zorluk yaşarsa o kadar güçlü bir insan olur.

Bence eşiniz görümceniz ile bire bir görüşsün ,evet ihtiyacım var tek gitmek isteniyorum derse eşiniz götürebilir ,çünkü o kızın olanlarla bir ilgisi yok bana göre ,ama yok kendim hallederim derse ki öyle diyormuş zaten,kim vesvese yapıyorsa o götürsün ,bire bir iletişim her zaman çok daha iyidir ,o kız için de çok önemli zamanlar böyle arada kalmasın ,ilerde kötü hatırlamasın

Kayınpeder yaşıyor mu?

Siz hiç karışmayın. Eşiniz izin alamadım vermediler desin. Patronu arayıp teyit ettirecek değiller ya.

4 sene orda öksüz gibi okuycak o zaman tüm Türkiye taşınsın yeri gelicek aç kalıcak yeri gelicek hasta olucak hayat bu.
Eğer bir birey olucaksa tek başına gider tabiki sağlık sorunu vs yoksa yeni neslin maşallahı var her şeyi tek başına yapabiliyor evladım olursada tek başına ayakta durmayı öğreticem ne kadar zorluk yaşarsa o kadar güçlü bir insan olur.
Yüksek lisans yaptığım zaman otobüste bir kız yaklaştı yanıma. Bana tek başına kayda geldiğini ve yurdunun yerini bilmediğini yardımcı olup olamayacağımı sordu. Ben de tarif ettim. Yakın bir ilden de gelmemiş. Türkiye'nin öbür ucundan gelmiş.
Ama kızın yüzündeki o çekingen ifadeye çok üzülmüştüm. Şoföre bile soramamış çekindiği için.
18 19 yaşındaki kız çocuklarının yalnız kayda gönderilmemesi taraftariyim. Şehri tanıyana kadar biri eşlik etmeli. O kız bana değil de niyeti bozuk birine sormuş olsaydı başına bir şey gelebilirdi. Neler duyuyoruz neler.

Özel olduğı için biz oradayız
Belki de üniversitelerin seviyesi ile alakalıdıe
18 yaşına kadar bakkala bile göndermeyip asalak gibi yetiştirince çocuk bilemez tabi ne nedir ne değildir

Babam küçükken beni zorla gönderirdi git şunu yatır, git adres sor, şunu yap öğren vs diye
Hepsinde de bir şey daha öğrendin derdi
Geçen sene 3.üniversiteme kaydoldum
Öğrenci işlerinde 1.5 saat sıra bekledim

Bir kişinin annesi yanındaydı, o da engelliydi diye..
Kayıt haftası çalışanların izinleri bile iptal edildi .
Not :Devlet üni
Özele özel bir durum değil orada olmanız .19 -20 yaşında biri gitsin kaydolsun bi zahmet .

iyilik yap denize at / canım yardımcı olun iyilik bulur sizi inş
Merhabalar.
Hemen konuya geçeyim umarım kendimi doğru anlatabilirim.
Görümcem üniversiteyi kazandı.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.

Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Bana daha hiç yardımları olmadı böyle konularda.
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Canlarının çektiği yemek hemen yapılırdı.
Çocuklar aglayınca market park gezdirildi.
Biz anca izledik.

Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.

Şimdi bir yanım herşeyi bir kenara bırak eğitim söz konusu götürün diyor.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.

Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Ne yapalım size danışmak istedim.

Bir öğrenciye nasıl tek başına yurt kaydı yaptırılır anlamıyorum. Yurt parasını anne baba vermeyecek mi? Şimdi özel yurt sahipleri gözlerini dört açmış fırsat kolluyorlar öğrenciyi sömürelim diye. 18-19 yaşında öğrenci onların kapısına tek başına gidecek. Ohh ne ala onlara. Bu öğrenci başka memleketten gelmiş üstelik tek başına deyip kazıklayabildikleri kadar kazıklarlar. Size şaka gibi geliyor ama ben bunu çok örneklerini hem gördüm hem duydum.

Yüksek lisans yaptığım zaman otobüste bir kız yaklaştı yanıma. Bana tek başına kayda geldiğini ve yurdunun yerini bilmediğini yardımcı olup olamayacağımı sordu. Ben de tarif ettim. Yakın bir ilden de gelmemiş. Türkiye'nin öbür ucundan gelmiş.
Ama kızın yüzündeki o çekingen ifadeye çok üzülmüştüm. Şoföre bile soramamış çekindiği için.
18 19 yaşındaki kız çocuklarının yalnız kayda gönderilmemesi taraftariyim. Şehri tanıyana kadar biri eşlik etmeli. O kız bana değil de niyeti bozuk birine sormuş olsaydı başına bir şey gelebilirdi. Neler duyuyoruz neler.

Google maps el haritaları vs vs çözüm yolu çok şu güne kadar çoğu şeyimi kendim yaptım Samsuna gittim bursaya gittim sırf gezmek için bide biraz eğitimle alakalı aile nelerden tehlike geleceğini zor durumda ne yapılması gerektiğini herşeyi öğretmek zorunda kendide öğrenmek zorunda evet burası Türkiye haberler sürekli cinayet kadına şiddet ölüm ama heryerde var bunlar sırf bunlardan dolayı spora gittim nasıl kendimi korurum diye insan bir şeylere cesaret etmek zorunda ben o bireyi ne kadar korursun ilerde o kadar zarar görür o kendini korumayı bişeyler yapmayı öğrenmek zorunda tabiki yeri gelir dururum arkasında ama üniyi kayıtta bile ben götürürsem herşeyini ben yaparsam özgüvensiz cesaretsiz korkak birini yetiştirmiş olurum.
En kötüsü madem güvenemiyorum insanlara kızıma bişey olur diye korkuyorum kızımı bindiririm otobüse arkasından gider takip ederim ama o bilir tek başıma yapıyorum der özgüveni kazanır ayaklarının üstünde durur ama tek yapması lazım bişeyleri hayat böyle değil mi tek doğar tek ölürüz evlensek tekiz insanoğlu çoğu zaman tektir.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla bu konuda senin de görüşünü merak ediyorum. Senin de çocuğun var. Merak ettim nasıl düşünüyorsun
Ablacım ben kendi göbeğini kendi kesen biriyim, kızımın abisi ablası olsaydı dahi onlardan kardeşlerini götürmelerini istemezdim, bir şey istemeyi hak görmüyorum kendimde, anama babama bile bu sizin torununuz çocuğuma bakın ilgilenin demedim hiçbir zaman, kayıda mı gitmesi lazım ben götürürüm, bakılması mı lazım ben bakarım, kızımdan bile bir şey istemem, ben istemeden yaptığı bir iş olursa da emek verdiği için teşekkür ederim, dediğim gibi ben ne ana baba kayınvalide kayınpederden beklentisi olan ne de evladından bile talepleri olan biri değilim, elim ayağım tutmaz, ölürsem de eşim sorumluluk alsın yapsın, kimseye yük olmayalım diyenlerdenim.

Ablacım ben kendi göbeğini kendi kesen biriyim, kızımın abisi ablası olsaydı dahi onlardan kardeşlerini götürmelerini istemezdim, bir şey istemeyi hak görmüyorum kendimde, anama babama bile bu sizin torununuz çocuğuma bakın ilgilenin demedim hiçbir zaman, kayıda mı gitmesi lazım ben götürürüm, bakılması mı lazım ben bakarım, kızımdan bile bir şey istemem, ben istemeden yaptığı bir iş olursa da emek verdiği için teşekkür ederim, dediğim gibi ben ne ana baba kayınvalide kayınpederden beklentisi olan ne de evladından bile talepleri olan biri değilim, elim ayağım tutmaz, ölürsem de eşim sorumluluk alsın yapsın, kimseye yük olmayalım diyenlerdenim.
Bu konuda haklısın abla. Ama üniversite kayıdına aileyle gitmek anaokulu çocuğu gibi vs.diyenler olmuş. Ben aslında bu konudaki görüşünü merak etmiştim.

Bu konuda haklısın abla. Ama üniversite kayıdına aileyle gitmek anaokulu çocuğu gibi vs.diyenler olmuş. Ben aslında bu konudaki görüşünü merak etmiştim.
Bu kişiden kişiye değişir her görüşe saygım var, illa doğru olan şudur diyemem, lakin kendi kızım için yorumlayacak olursam buralarda yakın bir üniversite için kayıt yaptırmaya gider, ki o zaman zaten arkadaş grubuyla gideceği için sorun olmaz tek gider ama hiç bilmediği bir şehire yalnız yollamam, birlikte gider işlerini halleder döneriz, bu çocuğun özgüvenli olup olmamasıyla da ilgili değil, otobüslerde tacizcisi sapığı da yolculuk yapıyor, ne bileyim yolculuk sırasında birinin ona kafayı takmayacağını ya da özel yurda yerleşecekse yurdu işletenin tıynetsiz olup olmadığını kızım bir bakışta nasıl anlasın? Ama ben anlarım, babası anlar.

Bu kişiden kişiye değişir her görüşe saygım var, illa doğru olan şudur diyemem, lakin kendi kızım için yorumlayacak olursam buralarda yakın bir üniversite için kayıt yaptırmaya gider, ki o zaman zaten arkadaş grubuyla gideceği için sorun olmaz tek gider ama hiç bilmediği bir şehire yalnız yollamam, birlikte gider işlerini halleder döneriz, bu çocuğun özgüvenli olup olmamasıyla da ilgili değil, otobüslerde tacizcisi sapığı da yolculuk yapıyor, ne bileyim yolculuk sırasında birinin ona kafayı takmayacağını ya da özel yurda yerleşecekse yurdu işletenin tıynetsiz olup olmadığını kızım bir bakışta nasıl anlasın? Ama ben anlarım, babası anlar.
Çok haklısın ablam.

Katılmıyorum dediğinize bence burda her zaman kendini haklı gören kadınlar var bunu sizi tenzih ederek söylüyorum ki zaten herkes kendine göre haklı herkes kendine göre mağdur olan taraf. Bir de diğer taraftan dinlemek lazım.
Ben derdinizi anlatmayın demedim demem saçma olurdu zaten burası forum sitesi topiğin adı da bir derdim var. Derdinizi gerek ailenizden gerek burdan kime anlatmak isterseniz ona anlatabilirsiniz, beni hiç ilgilendirmez seçim sizin.
Eşim izin vermiyor kısmını da açıklayayım biz karar verdik götürmeyecek eşim izin vermiyorlar diyecek yazmışsınız ben bunu sondaki lar ekine dikkat etmeyerek okumuşum. Öyle olunca eşiniz gidip ailesine sizin izin vermediğinizi söyleyecek anlamı çıkıyor. Yorumumu da ona göre yaptım.
Eşiniz para istememiş zaten bende para istedi veya paralarını alacak yazmamışım. Bir günlük ücreti eksik yatacak diye belirttiğinize göre bu konuyu oturup düşünmüşsünüz, ailesinin bu kadar maddi manevi her şeyine koşan evlat bir günlük parasının eksik yatacak olmasını nasıl hesaplayıp buna takıldı orayı kafamda oturtamadım.

Para mevzuu ilk ailesi açtı eşim gitmeyeceğini söyleyince paran kesilirse diye gitmek istemiyorsan paranı vereceğiz diye o anlamda soylediler. Çok izin aldı onlar için iş yerinden, bu zamana kadar hiç verilmedi bizde hiç lafını yapmadık..

Bizim komşumuzun çocuğunun anne babasının işi var diye kayda biz götürmüştük. Ki bu kardeş. Konu sahibi, ola ki bir hastalık geçirirseniz(Allah korusun) sakın bu kızdan medet ummayın e mi? Kendi işinizi kendiniz halledin. Bir gün kayda götürülecek insan yedi kat yabancı olsa yapar be.

Çocuğum bir kaç aylık iken hastaneye götürmek durumunda kalmıştım ve çok kötü günlerdi benim için , hastane çıkışında kv evine girdim bir sebeple, aynı binadayiz . Görümcem odasından çıkıp geçmiş olsun dahi demedi. Bir kaç gün sonrasında niye hastaneye girmiştin demişti. Bir tebessum oluştu okuyunca :)

Zaten kayıtlar bitti. Muhtemelen yerleştirmeye gidilecek yurt tutulacak vs. Özel yurt olacaksa yurt gezilmesi karar verilmesi lazım. Benim zamanımda kayıt online olmuyordu tek gelen kişi tek tüktü zaten sırada sadece ailenle bekliyordun içeri tek alıyorlardı. Yerleştirme kısmında da herkesi ailesi getirdi bıraktı. Kendi kardeşinin başına böyle bir durum gelse ama kardeşim tek mi kalsın diye kocalarına duygu sömürüsü yapacak insanlar gelmiş burda neden EVLİ adam gitsin annesi babası var diyor. Evli olunca kocanın abilik vasfı kayıp mı oluyor? Evet annesi babası var ama kız özellikle abisi götürsün istiyor belki ne kadar abartıldı bu mesele sadece bir gününü kız kardeşine feda edecek diye bu kadar yaygara kopması çok gereksiz ki bahsi geçen abi ailenin hayırlı evladı, ailenin her şeyine koşan kişisi konumunda...

Kb konuşmuyor kızıyla, bana bilgi vermiyor diye gitmek istemiyor.
Kayınbirader , benim bir izin gunume iki gün para kesiliyor( para vereceğiz dedi ya ailesi fazlasını alacak) ben gidemem o yorgunluğun üzerine iş var diyor. Sanki benim kocam yatacak .
Kv okumam yazmam yok diyor. Ama işine gelince herşeyi en iyi o bilir.
Eşime ısrar ediyorlar çünkü biliyorlar para almayacak her işi halledip gelecek.
Özellikle eşimi isteyen yok manevi yönden , eşimden başka yapacak yok kimse ilgilenmek istemiyorlar.

Back