• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olayım dedim ama

Size tavsiye edebilecegim sey, sabahinda ablanla haberles ve kizini hastaneye yaniniza getirsin hic olmazsa
Evet gun içinde hastanede olur yanımızda diye düşünüyorum izin verirlerse. Ablam da işinde sıkıntılar yaşıyor şu ara. Izin alacak durumu yok. Ama yardim istediğimiz abla bizde daha önce yatili kalmis beraber etkin vakit geçirdiğimiz biri. Cocuklu komuslar getiremez ama o kizimi getirir goturur yanımıza. Hastane zaten iki bina ileride.

3 yasinda 5 degil. konusuyor ama sadece simdiki zaman seklinde. yani a bak dinozor. dinozor seni yemeye geliyor. araba nerde vs. geri sadece yani uzun uzun aciklamalari falan anlamiyor.
annesine anlattin mi buraya gelecegini dedim anlamiyor ki sadece x lere gidiyoruz dedim dedi.
ben yaz tatili babalarindan ayri kalacagiz mesela turkiyeye gidiyoruz. 3 4 ay onceden alistirmaya basliyorum.
zaten bana teslim ederken ben aradim sordum ne sever ne yapar.
benim cocugum olsa kalem kalem yazar veririm. aile kesinlikle ihmalkar davrandi. beni degil ama kendi cocuklarini dusunmeleri lazim.

tvden acinca geze geze yemek istiyor. uzaktan bakmiyor yani.

size de kolay gelsin. aynen ben de en cok cocuga uzuldum. ama telefon gidince esim de beni suclayinca sinirlendim biraz.
Çocuk xlere bırakılıp annesi kucağında ilgiye muhtaç başka bebekle gelince daha zor olacak. Kardeşinin olacağını annesinin kardeşiyle geleceğini bilmiyor mu? Anne acil gittiyse hadi anlatamadı baba da mı anlatmıyor? Kardeşinin fotosunu falan da mı göstermediler acaba.

Çocuk xlere bırakılıp annesi kucağında ilgiye muhtaç başka bebekle gelince daha zor olacak. Kardeşinin olacağını annesinin kardeşiyle geleceğini bilmiyor mu? Anne acil gittiyse hadi anlatamadı baba da mı anlatmıyor? Kardeşinin fotosunu falan da mı göstermediler acaba.
ben anlatiyorum.
annen seni cok seviyor. kardesini almaya gitti cok guzel bi kardes getirecek falan dedim. artik anliyor. seviniyor soyleyince.
goruntulu gosterdi cok tatli dedi optu ekrani. acil gitmedi planlanmis sezeryandi. sonradan problem oldu.

tartip bakmadim zaten goz karari diyorum. 6 yas kiyafeti giyiyor.

azıcık gülün ferahlayın diye yazdım

yemezse bir şey olmaz

ısrarcı olmayın

tv vs ile oyalayın

bir hafta ve çocuğun annesi babası ortada yok çok gerilmiş olması normal

bir de kardeş gelecek dendi ise onun başka evde olmasını da anlayamıyordur

hatta imkan varsa birer leğen su yapın çocuklara oynasınlar banyoda iyi gelir

kolay gelsin

3 yasinda 5 degil. konusuyor ama sadece simdiki zaman seklinde. yani a bak dinozor. dinozor seni yemeye geliyor. araba nerde vs. geri sadece yani uzun uzun aciklamalari falan anlamiyor.
annesine anlattin mi buraya gelecegini dedim anlamiyor ki sadece x lere gidiyoruz dedim dedi.
ben yaz tatili babalarindan ayri kalacagiz mesela turkiyeye gidiyoruz. 3 4 ay onceden alistirmaya basliyorum.
zaten bana teslim ederken ben aradim sordum ne sever ne yapar.
benim cocugum olsa kalem kalem yazar veririm. aile kesinlikle ihmalkar davrandi. beni degil ama kendi cocuklarini dusunmeleri lazim.

tvden acinca geze geze yemek istiyor. uzaktan bakmiyor yani.

size de kolay gelsin. aynen ben de en cok cocuga uzuldum. ama telefon gidince esim de beni suclayinca sinirlendim biraz.

Pardon ben 5 anlamisim , 3 yasindaki cocuk icin konusmasi normal o zaman ama yine de anlatmalari lazimdi , herseyi anliyorlar duzgubce anlatilinca
O zaman cocuk da bu hale gelmezdi , siz de

azıcık gülün ferahlayın diye yazdım

yemezse bir şey olmaz

ısrarcı olmayın

tv vs ile oyalayın

bir hafta ve çocuğun annesi babası ortada yok çok gerilmiş olması normal

bir de kardeş gelecek dendi ise onun başka evde olmasını da anlayamıyordur

hatta imkan varsa birer leğen su yapın çocuklara oynasınlar banyoda iyi gelir

kolay gelsin
mesajim biraz direkt olmus terslik olsun diye oyle yazmadim :)
ben aslinda israrci olmuyorum ama esim evde oldugu muddetce yedirme isini ona pasladim.
cocugu zorla yedirmeye calisiyor emanet diye. aynen dediginiz gibi diyorum ama yok.
psikolojisi bozulacagina az yesin diyorum cunku azarliyor yesin diye.
esimin en yakin arkadasinin oglu bu arada.
tv ye de bakmiyor
ama dediginiz gibi legeni yapiyorum butun gun versem oynar. uzun tutamiyorum cunku tamamen islaniyor bi sure sonra mecbur degistiriyorum hasta olmasin diye.

Sinirden uyuyamadigim bi geceden selamlar yine.
Bir aile dostu doğum yaptı sezaryen.
Yurt dışında olduğumuzdan akrabalar falan yok.
Kadın hemen toparlayamadi kan falan verdiler gözetim altında tutuyorlar
3 yaşındaki oğlu da bizimle kaliyor 5 gundur, gece babasi aliyor sabah hastaneye goderke birakiyor.
4 le 6 yasinda iki tane de bende var.
İlk gün fena değildi idare ettik.
Ama sonrasında çocuk sürekli kızımı dövmeye başladı evde sürekli bir çığlık ağlama kavga gürültü
Yemek yedirmek zaten ölüm benimkiler iştahsız sanırdim. Bu yiyecekleri 5 dk ağzında beklertiyor. Bizim boslugumuza geldigibi bi anda haliya saksilara koltuk arkasina vs cikariyor.
Oyuncak vs sürekli klozet e atiyor.
Balkondan da atiyor diye çıkartmiyorduk.
Bugun telefonumu ariyorum yok
Esimin telefonundancaldirdim caldicaldi caldi sonra kapandi. Evde ses de duyamadim. Hemen aklima camdan atmis olabilecegi geldi. Esim kostu bakti ama yok. Alan olduysa da kirklara karisti yani. Attin mi deyine evet diyor. Konusmasingrri biraz gercekten atti heralde :KK43:
Gecen gun laptopu firlatti paramparca oldu toparladim neyse bozulmamis
Bu telefonumun basina gelen 36462.olay oldugu icin esim de suclar gibi konustu ona da sinirlendim bagirdim cagirdim.
Cok zorlanmaya basladim artik oturma cezasi veriyorum aglayinca da uzuluyorum sonucta 5 gundur annesini gormuyor.
Telefon da gitti iyice bardagim tasti.
Tabletten yaziyorum yazim hatalari affola
Bi iki teselli bekledigim yoksa ihtiyac oldukca mecbur bakacagiz cocuga :KK43:
Allah sabır versin one öyle macera korku filmi izler gibi oldum..

Memlekette de pek akrabalari yok isin asli. Anneleri de cok yasli.
Baba hastaneye gidiyor cunku annesi toparlayamadi kan verdiler bi kac sefer.
Bebege ve kadina yardimci olmaya gidiyor yani.
Ben de esime bakmayi tamamen kesmek degil ama babasinin biraz daha uzun zaman gecirmesi gerektigini soyledim. Adam bugun sadece bi kac saatligine birakacagini soyledi. Kadinin durumu biraz daha iyiymis sukur

Cocuk yakin zamanda su cicegi gecirmis hala yuzunde benekler var. annesini normal odaya almadilar henuz. O yuzden hastane kabul etmiyor. Goruntulu konusturduk bi iki kez

Tesekkur ederim mesajiniza.
Baba sabah 10 gibi birakip gece 10 gibi aliyor. İlk iki gece burada kaldi.
Cok degisik bi cocuk tv izlemeyi sevmiyor. Sevdigi hic bir abur cubur yok varsa da ben bilmiyorum :KK53:
Ev islerim aksamadi durdu resmen
Aynen dogum yaptiginin sabahi tekrar ameliyata alacagiz dediler aklimiz cikti.
Allah hicbir cocugu annesiz birakmasin.
Arada parmagini emip koluma sariliyor. Anliyorum ki annesini ozluyor. Sarilip opuyorum ben de.
Benimkiler anne derken bazen o da bana anne deyip utaniyor.
Ah ya içim gitti ne güzel birşey yapıyorsunuz
Rabbim sabır versin güç versin ailesinede şifa diliyorum

Yurtdışında yaşanır da yanına insan bir akrabasını çağırmaz mı birkaç hafta evvelden? Hadi onu geçtim yardımcı vs tutmaz mı? Çocuğun huyu yeni değil sonuçta aile biliyor. Baba işe mi gidiyor hastaneye mi? Hastaneye gidiyorsa azaltacak bir iki saat görüp gelecek, işe gidiyorsa (orada sosyal haklar ne bilmiyorum) Doğum izni mi alır, yıllık izin mi alır, rapor mu ister her neyse alacak.

Belli ki siz daha önceden bakmadınız çocuğa. Çocuklar anlaşamamış. Siz huyunu bilmiyorsunuz. Bilgisayarımı telefonumu hiç eden çocuklarıma huzur vermeyen çocuğun tüm bakımını üstlenmem. Çok büyük sorumluluk. Siz iki dakika bakmadan balkondan kendi sarksa kılacak? Günde birkaç saat olsa neyse..

Peki kibarca ne denir bu durumda onu düşünüyorum şu an saat geç oldu malum:)
hic tanimadiginiz sartlarini bilmediginiz insanla nasil bu kadar kolay yargiliyorsunuz ya, pes!

annesini istıyor çocuk.hırçınlığı ondan bellıkı.tepkı gosterıyor.Allah yardımcın olsun.

Ben o babayi arayip durumu anlatirdim ve cocuga kendisinin bakmasini isterdim. Benim cocuguma zarar verenlere tahamülüm yoktur. Baba mecbur degil tüm gün hastanede olmasina. Cocuguna egitim vermediyse, baskalarida bakmak zorunda degil. Adam kendi cocuguna bakmaktan aciz, üstelik ikinci yapmis.

Kisacasi, ben bakmazdim artik cocuga.

Olan olmuş artık, zor durumdasınız tamam ama keşke en başta böyle bir sorumluluğu alamayacağınızı söyleseydiniz. Çocuk anneyi çok özlüyor ve bu onu hırçınlaştırıyor. 3 yaşındaki yeğenimin kardeşi olmuştu ve tam o sırada yeğenim su çiçeği geçirdi. Kardeşine bulaşmaması için 1 hafta kadar bizde kalmıştı. Annesiyle telefonda konuşurken telefona sarılarak konuşuyordu. Annesini özlediğini her fırsatta dile getiriyor ve ağlıyordu. Yani yeğenim duygularını dışa vurabilen bir çocuktu. Sizin bahsettiğiniz çocuk duygularını dışarı vuramıyor ve bu durum onu hırçınlaştırıyor. Çocuğun babasıyla bu durumu paylaşın.

Siz çok özel bir annesiniz. Ben bu kadar sabırlı olamazdım. Babasına olan özlemden hırçınlaşan ve uzun sürdüğü için bunları davranışa dönüştüren bir oğlum var. Hırçın çocuk ne demek biliyorum yani. Allah yardımcınız olsun.
Çocuğun annesine de acil şifalar versin Rabbim. Hiçbir yavru annesiz kalmasın.

9 aylikken ben de ise baslamistim. 4 saat esim bakiyordu. Ciglik cigliga aglardi. Beni arabayla almaya geldiklerinde mememe yapisirdi :)
Nasil dayandin ? :( Valla uzuntuden kahroldum bugun. Beni gorunce guldu yavrum da. Aglarken ayni zamanda guluyordu. Icim eridii icim :(

O nasıl çocuk yahu? Benim oğlum da 3 yaşında. Çevremde de yok böylesi..
Acaba ailesinden ayrı bıraktığınızı düşünüp size mi yapıyor bunları?
Ben olsam babası gelince sorardım "hep böyle mi bırakıldığı için mi yapıyor?" diye
Biraz daha sakin yapılan etkinliklere katılıyor mu?

Back