• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olayım dedim ama

Evi guvenli hale getir. Laptop falan neden ulasabilecekleri bi yerde? Balkon kapilarini kilitle kaza filan olur Allah korusun. Ortada saksi vs bunlar gereksiz zaten cocuklu evde. Duracaklari odayi minimalist sekilde duzenle bence...ha buarada cocuk neden hic gidemiyor hastaneye? Birde hastanede hemsireler yardimci olmuyor mu? Neden surekli esi uzun sure orda?

Yavrum benim ya kiyamam ona. Annesini ozluyor belliki. Koluna sariliyormus baksana 😊 Yavru anneden ayrilir mi hic? Sabret lutfen. O daha kucucuk. Okurken gozlerim doldu resmen. Dogum iznim bitti bu sabah 6 aylik bebegimi babasina birakip okula gidecektim. Hazirlandim ciktim evden. 4 saat durup gelicem oysa ki. Arkamdan oyle bir agladi ki bina inledi. Agladim bende bir posta. Geri dondum eve. Baslarim okuluna dedim. 2 aylik ucretsiz izne ayriliyorum bugun. Sirf son 1 hafta gitmemek icin. 😔
9 aylikken ben de ise baslamistim. 4 saat esim bakiyordu. Ciglik cigliga aglardi. Beni arabayla almaya geldiklerinde mememe yapisirdi :)
Ne guzel insansin kiz sen sismaniye
Valla bu devirde kimse yarali parmaga bile isemiyor ziyan olmasin diye
Sagol canim cocuklara karsi hassasim iste. Filmde falan annesini kaybeden cocuk gorsem hungur hungur aglarim

ay ne kadar da gıcık bir çocuk
siz de teknolojik aletleri uzakta tutun hemen alamasın çocuk, tek verebileceğim tavsiye bu şu an

Evi guvenli hale getir. Laptop falan neden ulasabilecekleri bi yerde? Balkon kapilarini kilitle kaza filan olur Allah korusun. Ortada saksi vs bunlar gereksiz zaten cocuklu evde. Duracaklari odayi minimalist sekilde duzenle bence...ha buarada cocuk neden hic gidemiyor hastaneye? Birde hastanede hemsireler yardimci olmuyor mu? Neden surekli esi uzun sure orda?
Balkon kilitli saksilar da balkonda zaten halilara tukuruyor diye balkonda yediriyordum :)
Laptoptan cizgi film aciyorum yemek yedirirken.
Hastanede neden bu kadar kaldi cidden onu ben de anlamiyorum.
Ben en fazla 3 gun diye dusunup kabul etmistim.

Bence çocuğun en büyük sorunu konuşamıyor olmasi.o yüzden de çok hırçın ve aşırı tepki veriyor.haliyle annesini istiyor.bana kalırsa tatlı sert kurallar koyun belki biraz çekinir ama anlarmi bilmiyorum,çünkü çok küçük.sabrediverin biraz.ev işiniz dursun,salatalık muz saftali meyve patates kızartması falan verin belki gezerek yiyordur.dikkatini dagitin ama çokta kizmayin.kiyamam ben ona şuan geçici olarak yetim sayılır:( Allah'ın emaneti bol bol sarılın.

Balkon kilitli saksilar da balkonda zaten halilara tukuruyor diye balkonda yediriyordum :)
Laptoptan cizgi film aciyorum yemek yedirirken.
Hastanede neden bu kadar kaldi cidden onu ben de anlamiyorum.
Ben en fazla 3 gun diye dusunup kabul etmistim.
Tv den acsan?

Valla tadi kacmaya baslamis dogrusu: ( ama bir gun seninde basina birsey gelebilir ve caresiz birine yardimci olmak buyuk sevap, heleki kimseleri yokmus. Daha uzun durdurduklarina gore demekki durumu ciddi..

Masada yediriyorsan yere sofra bezi serip uzerinde yedir ben cocuklarima hep yerde yediriyorum.. ilk cocugumda mama sandalyesi kullandim masada yedik ama 2. Ve 3. Numara msma sandalyesini sevmediler. Yere seriyorum sele serpe yiyolar.

Allah anasına sağlık versin canim. Bir an önce evine döner insallah. Cocuklarinizla oynar, tanıdık biri vb. onlara avantaj gözükmüş belli.

Konun dikkatimi çekti çünkü benzer durumdayım. Bu hafta 1 yaşındaki oğlum ameliyat olacak. Dr aynı gün içinde taburcu ediyoruz genellikle dedi ama evdeki 6 yasindaki kızım için ben her türlü ihtimale dönük plan yapmaliydim.

Ablam ben bir gece kalırım sabah işe sizden giderim dedi ancak ben sabah bakalim dönebilecek miyim eve? Ablam da strese girecek müdüründen izin vs.
Karsi dairemde oturan çocuklu aileler var tanıyoruz ama bana göre onlara bırakmak avantaj değil çocuklar bir sure güzel oynayıp sonra didişmeye başlıyor. Küçük çocuklar gözetim istiyor. Komşu nasıl idare etsin.

Başka bir tanıdık var binada, 55 yaşında bir bayan, kızım da taniyor. Ondan profesyonel yardim istedim. Eger hastanede cok kalacak olursak neler yapmasi gerektigini soyledim. Tamam dedi.

Kızımı da aldım karşıma anlattim. Sen nasıl bademcik ameliyati oldun saglığına kavuştun şimdi sıra kardeşinde. Küçük bir ameliyat ama dr bir gece orada kalın diyebilir. Doğumda kaldığım gibi. Başta kaçınma kaçınma savunması gösterdi. Kardeşimi özlerim ben de geleyim vs. × abla ile kalacağından şuraya gideceksiniz şunları alacaksınız gibi hoşlanacağı etkinliklerden bahsedince ikna oldu gibi.
Hiç bilmediği bir süreci yaşamaktansa planlı duruma uyanması daha az sarsıcı gibi geldi bana. Zaman gösterecek tabi ne kadar doğru bir karar.

Hayatta öngörülemeyen ani olaylarda sizin durumunuzu anlarım ama bilinen bir konuda sanki daha temkinli olunmalı. Hiç mi başka tanıdıkları kimse yok doğumda yardımcı olacak? Allah yardımcıları olsun. Inanin ben bu olayda en çok o çocuğa çok üzüldüm.

Cocuga durum izah edildi mi? Yani neden sizde kaldigini ve annesini goremedigini biliyor mu?
5 yasindaki cocuk neden konusamiyor? Uzman yardimi alindi mi?
Siz cok iyi niyetlisiniz ve guzel bir is yapiyorsunuz ancak cocugun ozel bir durumu varsa ve hastane sureci uzarsa bu konu sizi aşar , profesyonel yardim almak gerekir diye dusunuyorum

bana kalırsa tatlı sert kurallar koyun belki biraz çekinir ama anlarmi bilmiyorum,çünkü çok küçük.sabrediverin biraz.ev işiniz dursun,salatalık muz saftali meyve patates kızartması falan verin belki gezerek yiyordur.dikkatini dagitin ama çokta kizmayin.kiyamam ben ona şuan geçici olarak yetim sayılır:KK43: Allah'ın emaneti bol bol sarılın.
onlari da yemiyor :27: valla benim cocuklarin yememesinden sikayet etmeyecegim artik.
beterin beteri varmis.
aynen bazen mahzunluk cokuyor. ama ceza falan vermezsem benim kizi bogazlayacak daha beter :deli:

Allah anasına sağlık versin canim. Bir an önce evine döner insallah. Cocuklarinizla oynar, tanıdık biri vb. onlara avantaj gözükmüş belli.

Konun dikkatimi çekti çünkü benzer durumdayım. Bu hafta 1 yaşındaki oğlum ameliyat olacak. Dr aynı gün içinde taburcu ediyoruz genellikle dedi ama evdeki 6 yasindaki kızım için ben her türlü ihtimale dönük plan yapmaliydim.

Ablam ben bir gece kalırım sabah işe sizden giderim dedi ancak ben sabah bakalim dönebilecek miyim eve? Ablam da strese girecek müdüründen izin vs.
Karsi dairemde oturan çocuklu aileler var tanıyoruz ama bana göre onlara bırakmak avantaj değil çocuklar bir sure güzel oynayıp sonra didişmeye başlıyor. Küçük çocuklar gözetim istiyor. Komşu nasıl idare etsin.

Başka bir tanıdık var binada, 55 yaşında bir bayan, kızım da taniyor. Ondan profesyonel yardim istedim. Eger hastanede cok kalacak olursak neler yapmasi gerektigini soyledim. Tamam dedi.

Kızımı da aldım karşıma anlattim. Sen nasıl bademcik ameliyati oldun saglığına kavuştun şimdi sıra kardeşinde. Küçük bir ameliyat ama dr bir gece orada kalın diyebilir. Doğumda kaldığım gibi. Başta kaçınma kaçınma savunması gösterdi. Kardeşimi özlerim ben de geleyim vs. × abla ile kalacağından şuraya gideceksiniz şunları alacaksınız gibi hoşlanacağı etkinliklerden bahsedince ikna oldu gibi.
Hiç bilmediği bir süreci yaşamaktansa planlı duruma uyanması daha az sarsıcı gibi geldi bana. Zaman gösterecek tabi ne kadar doğru bir karar.

Hayatta öngörülemeyen ani olaylarda sizin durumunuzu anlarım ama bilinen bir konuda sanki daha temkinli olunmalı. Hiç mi başka tanıdıkları kimse yok doğumda yardımcı olacak? Allah yardımcıları olsun. Inanin ben bu olayda en çok o çocuğa çok üzüldüm.
Size tavsiye edebilecegim sey, sabahinda ablanla haberles ve kizini hastaneye yaniniza getirsin hic olmazsa

Dün gece yazdığım mesajı güncelleneyim:
Bendenin o kadar uzun saatler boyunca hastanede kalması (sabah 10-akşam 10 yazmışsınız) gerekmiyor diye düşünüyorum. Babanın da çocuğu düşünerek elinden geldiğince aralarda gelip çocuğu alıp gezdirmeli konuşmalı diye düşünüyorum. Siz zaten bunu bu defa çözdüğünüzü söylemişsiniz.
Çocuğun huylarının böyle olmasını genel hali olduğunu düşündüm ve sizin yeterince tanımadığınızı anladım. Sanırım yakınmışsınız. Bu durumda ben bakmam demem siz de haklısınız iyi yapmışsınız. Bunun dışında; yardımcı tutma, bekar ya da çocukları büyük olan bir tanıdıktan destek alma konusunda daha hassas olmalılardı. Sezeryan durumu olmasa bile kadın belli ki zorlanacaktı. Kadın eve geldiğinde yine birilerinin ona yardımcı olması gerekecek. Belli ki çocuk bebeğe alışamayacak, anne de hemen toparlayamayabilir. Bence yardımcı konusunu söyleyin. Kolay gelsin, geçmiş olsun.

Cocuga durum izah edildi mi? Yani neden sizde kaldigini ve annesini goremedigini biliyor mu?
5 yasindaki cocuk neden konusamiyor? Uzman yardimi alindi mi?
Siz cok iyi niyetlisiniz ve guzel bir is yapiyorsunuz ancak cocugun ozel bir durumu varsa ve hastane sureci uzarsa bu konu sizi aşar , profesyonel yardim almak gerekir diye dusunuyorum
3 yasinda 5 degil. konusuyor ama sadece simdiki zaman seklinde. yani a bak dinozor. dinozor seni yemeye geliyor. araba nerde vs. geri sadece yani uzun uzun aciklamalari falan anlamiyor.
annesine anlattin mi buraya gelecegini dedim anlamiyor ki sadece x lere gidiyoruz dedim dedi.
ben yaz tatili babalarindan ayri kalacagiz mesela turkiyeye gidiyoruz. 3 4 ay onceden alistirmaya basliyorum.
zaten bana teslim ederken ben aradim sordum ne sever ne yapar.
benim cocugum olsa kalem kalem yazar veririm. aile kesinlikle ihmalkar davrandi. beni degil ama kendi cocuklarini dusunmeleri lazim.

Tv den acsan?

Valla tadi kacmaya baslamis dogrusu: ( ama bir gun seninde basina birsey gelebilir ve caresiz birine yardimci olmak buyuk sevap, heleki kimseleri yokmus. Daha uzun durdurduklarina gore demekki durumu ciddi..

Masada yediriyorsan yere sofra bezi serip uzerinde yedir ben cocuklarima hep yerde yediriyorum.. ilk cocugumda mama sandalyesi kullandim masada yedik ama 2. Ve 3. Numara msma sandalyesini sevmediler. Yere seriyorum sele serpe yiyolar.
tvden acinca geze geze yemek istiyor. uzaktan bakmiyor yani.

size de kolay gelsin. aynen ben de en cok cocuga uzuldum. ama telefon gidince esim de beni suclayinca sinirlendim biraz.

3 yasinda 5 degil. konusuyor ama sadece simdiki zaman seklinde. yani a bak dinozor. dinozor seni yemeye geliyor. araba nerde vs. geri sadece yani uzun uzun aciklamalari falan anlamiyor.
annesine anlattin mi buraya gelecegini dedim anlamiyor ki sadece x lere gidiyoruz dedim dedi.
ben yaz tatili babalarindan ayri kalacagiz mesela turkiyeye gidiyoruz. 3 4 ay onceden alistirmaya basliyorum.
zaten bana teslim ederken ben aradim sordum ne sever ne yapar.
benim cocugum olsa kalem kalem yazar veririm. aile kesinlikle ihmalkar davrandi. beni degil ama kendi cocuklarini dusunmeleri lazim.

tvden acinca geze geze yemek istiyor. uzaktan bakmiyor yani.

size de kolay gelsin. aynen ben de en cok cocuga uzuldum. ama telefon gidince esim de beni suclayinca sinirlendim biraz.
Yemiyorsa yemesin bence.. ayni kendi cocugun icinde gecerli olsun..ha buarada yemeyen cocuklarimi bende dert ettim sen gibi.. simdi yiyen yiyor yemeyenide ugrasmiyorum..

Yemiyorsa yemesin bence.. ayni kendi cocugun icinde gecerli olsun..ha buarada yemeyen cocuklarimi bende dert ettim sen gibi.. simdi yiyen yiyor yemeyenide ugrasmiyorum..
kendi cocuklarima serbestim zaten.
biri 19 kilo biri 17
bu 25 kilo vardir.
1 haftada erittiniz cocugumu diyecek annesi :D

biri 19 kilo biri 17
bu 25 kilo vardir.
1 haftada erittiniz cocugumu diyecek annesi :KK70:
25 kilo cok degil mi ya? Ya sen iyilik yapiyorsun, bunca zarara ragmen anasi boyle derse dost mu dusman mi ogrenmis olursun. Insan boyke laf etmeye utanir

25 kilo cok degil mi ya? Ya sen iyilik yapiyorsun, bunca zarara ragmen anasi boyle derse dost mu dusman mi ogrenmis olursun. Insan boyke laf etmeye utanir
yok kiz yuzume der mi icinden der ancak
cocuk bu kadar az yemeye nasil boyle kilo almis bilmiyorum.
annesi yemiyor yemiyor diye sikayet ederken hadi ordan yemese bu kilo ne diyordum.
meger annesi saat basi zorla yediriyormus galiba :D

biri 19 kilo biri 17
bu 25 kilo vardir.
1 haftada erittiniz cocugumu diyecek annesi :KK70:

bırak erisin

çocuk zaten gerilmiştir bir de ye diye zorlama

bu arada 25 kilo 3 yaşındaki çocuk nasıl oluyor ya

9 yaşındaki oğlum 25 kilo (tamam benimki zayıf da o da çok kilolu sanki )

Back