Yardimci kadinin dikkatsizligi

Alakası yok, ama bakıcı ile niye gönderiyor? Kendisi gitsin haftasonları yada babası vs aileden biri götürsün.
Aileden biri götürünce başına bir şey gelme ihtimali sıfırlanıyor tabii. Mantığı olmayan bir bakış açınız var.
Çocuk gelişiminden bihabersiniz.

Aileden biri götürünce başına bir şey gelme ihtimali sıfırlanıyor tabii. Mantığı olmayan bir bakış açınız var.
Ne alakası var hanımefendi kadının kendisi rahatsız olmuş bakıcının bu hareketinden, bende ondan kendisi veya babası götürsün dedim. Ayrıca bakıcının yaptığı hareketi yanlış buldum ben zaten, bu yüzden çocuğu kendisi parka vs götürmeli işte en azından içi içini yemez.

Ayrıca çocuk gelişiminden bir haberim evet, ya sabır :)) maşallah sosyal medyada herkes çocuk gelişimci kesildi zaten.

Cocugun sosyallesmesi ve dil gelisimi icin de kadinin cocuklariyla zaman gecirmesi cok iyi olur bence. Sınırlarınızı belirtin. Buyudukce oyun ablasi falan ariyoruz sonucta. Tabi yine siz bilirsiniz.

Yorumları okumadım direk sizin gönderiniz okudum ve kesinlikle haklısınız.Ben olsam uyarmak yerine göndermeyi seçerdim.İki erkek çocuğu var eve gelicekler falan.Bu tamamen benim fikrim bana uygun değil bu durum.Bana kalırsa naçizane tavsiyem ev işleri için yardımcı aldıysanız çocuğu hicbisekilde ona emanet etmemeniz.Ev işi ve çocuk bakımı tamamen ayrı ve farklı görevlerdir.Park konusunda da çok haklısınız.Bebegim 1 yaşına giricek ve parkı çok sevio kaydıraktan da kaydirioruz ama asla kaydiraga biz binmedik.Tutarak kaydirioruz bebeği.Kadin ne alaka kaydiraga binmiş hiç anlamlandiramadim bı de çocuğuna vermek ne bebeği ya.Asla affedilir davranış değil benim için.

Son beş altı yıldır oldukça değişen ebeveyn-veli tavrını anlamaya çalışan bir okul öncesi öğretmeni-okul müdürü olarak bu konuda da çok değişik yorumlar okudum, kafalarımız karışık bizim yurdum anneleri olarak,
Allah sonumuzu hayretsin inşallah.

Evde sizin gözetiminizdeyken tek bırakmayıp disarı yollayabilmeniz bana garip geldi. Evde ne olabilir ki siz oradayken ,bir gözünüz ,kulağıniz üzerindeyken?
Öte yandan parkta kucağında kaydırması normal. Küçükken 2 çocuğumu da o şekilde kaydıriyordum. Çocuklarına emanet etmesi hoşuma gitmedi. Bunu kabul etmezdim. Oğlumu kızıma emanet ederken(kızım 10,oğlum 4 yaşında)tereddüt ederim ben,kaldı ki başkasının çocuğuna emanet edilecek 1 yasında bebek. Bu da kabul edilemez.
Siz yokken çocukları eve gelip gidebilir set çekmezseniz şayet.

Buna sonuna kadar katılıyorum. Uzun zaman aradan sonra bu sene 5. Sınıf öğrencilerinin dersine giriyorum. Muhatap olduğum veli kitlesi inanılmaz. Hele ki en büyük çocuğu beşinci sınıfta olan genç veliler. Her an biraz daha şaşırıyorum.
Konuya gelince, konu sahibinin tavrını çok sert buldum. Sadece bakıcınızın çocuğunuzu kendi çocuğuna emanet etmesi konusunda haklısınız, diğerleri fiyasko benim için. Site bekçisinin hanımıyla anlaşıyorsunuz, o kadın gün içinde ailesiyle mutlaka etkileşim kuracak. Yeri geldiğinde çocukları hastalanacak, sizin evinizde bakacak onlara da. Bunlar çok normal şeyler. İl Milli Eğitim Müdürünün çocuğunu görmüştüm bir seferinde makamında, hanımın işi vardı da buraya getirdim dedi adam. Hepimiz insanız, sürekli olmuyorsa böyle şeyler tolere edilebilir. Bu derece keskin sınırlar çizmeyin. Ya da çok profesyonel olsun diyorsanız o zaman profesyonel insanlarla çalışın, kapıcının karısıyla değil.

Siz hic temizlige giderken yaninda cocuklarini goturen calisan gordunuz mu ? Bu kadin 15 yildir bu isi yapiyor referansli sigortali calisan. Daha once 6 yil ayni evde calismis ondan once bebek de bakmis. Evinde oturan sonradan calismaya baslamis biri degil evet kapicinin esi ama ilkkez ev yardimciligi yapmiyor. Profesyonellik beklentim bu yuzden.

Orasını anlıyorum ama kadını kendi yaşam alanında çalıştırıyorsunuz bunlar arada olabilir demek istedim. Ben hiç bakıcıyla çalışmadım ama arkadaşlarımın bakıcıları zaman zaman kendi çocuklarını getirebiliyordu eve. Çocuğu okula gidememiş hasta, kadın izin alsa bu sefer de bebek annesi zor durumda kalacak. Bu sebeple çocuğunu da alıp bebek bakmaya gidenler oluyordu. Suistimal edilmedikçe olabilecek şeyler bunlar benim için. Ama sizin kurallarınız çok katıysa bunu net bir şekilde belirtin o halde.

Yok Bee tam takip etmemişsin sahısa cidden kendimle ilgili sakayla soru sordum begenmedim demiş ben de ne gerek var gül gec ya da sruya sadece cevap vereydin ne sıkıcı negatf birisnz diye begenmedim attım.drduk yere değildi ajajsjd es konusunu tam okumamıssın askım sonunu okuyaydın iyiydi yanlıs anlamaydı o evlilik bu kuzum olur arada yanlıs anlaşılmalar..manipüle edlmek mi kız dur 8.yılımızı kutluycaz daha.hem cok ilgi görmek sıkar insanı zaten dozunda sukur bizde hersey.su işssizlik kınusunda cok haklısın bee inan calısmaktan nefret ediyorum tembelim yorulmaya gelemiyprum evim cocugum duzenim olmasa yatarm ogleye kadar .iş hayatı 5 yılda beni cok yordu cıktım evlenince.ihtiyacımda yok sukur esimde ihtiyac gormuyor neden yorulayım.yedirsin tabi bana Bakarsın sana da maddi manevi her konuda güven verip destek olan hayırlı bir es nasip olur ozman anlarsın evlilikte herseyin ortak olup herseyin dozunda olduğunu. Şöyle kendine ayık kafalı bir es bulda hele. Ayrıca daha önce bir tartısmanda baska kadına anneliginden girip evde ilgi gormuyorsuna cıkmıssın cocugundan girip psikolojisinden cıkmıssın demek bunlar senin kalıp cümlelerin ama bu kadar tekrar etmen hemde hiç tanımadığın görmediğin aynı evde yasamadığın insanlar için bu tarz cümleleri kuruyorsan kesinle o söylediklerini sen yaşamışsın demektir.belli zaten normal bir insandan ilgi gorememişsin hatta bizler cocuklukta ne yasamamısız da burada özgüven sahibi olmaya calısıyor ego tatmin ediyormusuz ya asıl sana ne yasattılar kuzum? Nasıl bir ccoukluk yasadın? Tum yorumların acılan konuyla alakasız bir üyeye soru yoneltip cok biliyormus gibi ahkam kesip olay yaratmak sonra da türkrükler saca saca milletin anneligine dil uzatıyorsun.yani o ego tatminlerini sen yapıyorsun aslında.Ailede sevgi ilgi gormeyince atmıssın kendini u..cunun kucağına. Cok sukur annem 6 ccuk büyüttü oyle güzel seyler gorduk ki ne o tarz ilişkilerimiz ne de çevremiz oldu? Şükür aileme yuvama esime cevreme. Düşündüğün gibi çocukluk yaşasaydık herhalde bizde senin gibi elin zir zibidisi maddecisiyle olurduk.ama akıl var irade var.işte çevren ve sen nasılsan o tarz insanlarda cıkıyor karsına neyse kurtulmussun
Bir kadınında cocuguna kadar beddua vari laf etmişsin.kulllandıgın kelimeleri de sana iade ediyorum ezik ve acınası olan sensin hatta kafa alemlerde senin görmeden duymadan sizofreni gibi kocanızdan ilgi gormuyorsunuz kötü annelerinizin cocuklugunuz kötü sizin şöylesiniz bilmem ne sallıyorsun.kalk bi duş al ayık kafayla konus snsjd göz ardı da ettim ama yine de bildirimin geliyor
Bidaha milletin ailesine ve anneligine dil uzatma aynı senin dilinden konuşurlar

Son düzenleme:
Yaaa, şey peki.
Ben hayatımda bırak uyuşturucuyu sigara dahi kullanmış insan değilim. Herkesin karşısına yanlış insanlar çıkabilir, önemli olan hangi olay karşısında nasıl tepki vereceğinizi bilemektir. Ben şüphelendiğim anda ayrıldım kendisinden. Yine de arkasından kötü konuşmam, uyuşturucuya başlamadan önceki dönemlerinde gayet mesafeli düzgün bir insandı hatta şu kadar söyleyeyim hayatımda onun kadar dürüst akıllı edepli bir insanda görmedim, sigaradan başka da kötü alışkanlığı yoktu. Ama nasip ya, insanın karşısına yanlış insanlar çıkarıyor, kavgalı olduğumuz bir vakit kafasını dağıtmak için gittiği şehirde arkadaşı tarafından bir kere dene denilmiş ve denemiş. Sonuç hüsran, yitip giden bir hayat. Ve ben 1.5 yıl hiç anlamadım bile düşünün. Bırakmaya çalışıp bırakamayıp yoksunluk krizine girince bana saplantılı davranmaya başlayınca anlamaya başladım. Bense yargıladığınız gibi biri değilim, o konuda da nedense kendinizce yazıp çizmişsiniz ama bir bilginiz yok. Küçükken çok sevildim, annem babam kardeşim doğana kadar el bebek büyüttü beni, pamuklara sardılar adeta. Allah razı olsun onlardan. Türkiye’nin başarılı okullarının birinden mezunum ve 2 üniversite diplomam var, tanınmayacağımı bilsem şuraya sertifika üzerine sertifika atarım.
Sizinle düzgün konuşuyorum ama bakmayın, size özel değil ben normalde de düzgün konuşan bir insanım. Benim kızdığım nokta zaten insanlar bu kadar güvensiz ve yüksek anksiyeteye sahipken ortalığı alevlendirecek saçma sapan hikayeler anlatmanız, kimse bu olaylara gözünü kulağını kapatmıyor ama kafa dağıtmak ya da derdini anlatmak için girdiği forumda da biraz gündemden uzaklaşmak istiyor. Sizin yaptığınız hatadır ve ben kendimce tepkimi gösterdim.
Yaptığınız çok terbiyesizce birşey, benim geçmişim ya da özel konularımı irdeleyerek buradan vurmaya çalışmak çok ezikçe bir davranış, üstelik kendi kendinize yaptığınız çıkarımlar sizi sadece hazımsız ve zavallı gösteriyor. Ki dediğim gibi aynı şeyleri başka üyelere de yapmışsınız, tamam kocanız yedirsin size (bir kadın olarak ben yazmaya utanıyorum ama siz “yedirsin yedirsin” demeye utanmıyorsunuz ya en çok ona şaşırıyorum.) ama boş vaktinizi milletin önceki konularını okumaya ayıracağınıza çocuğunuzla ilgilenin. Bana harcadığınız ya da korku salan hikayeler yazdığınız vakti kaliteli bir şekilde evladınızla geçirebilirdiniz değil mi? Dediğim gibi, normalde oturup uzun uzun cevaplayacağım skalada bir insan bile değilsiniz, zira saçma sapan çıkarımlar yapıp sırf ego tatmin etmek için insanların acısına, acı çektiği olaylara kadar vurmak insanca bir davranış değil. Acilen şifa diliyorum size belki düzelirsiniz ama bu bakış açısı, bu sığ düşünceyle çok zor. Bu arada gözardı ettiğinizde bildirim gelmez, siz özellikle açık bakıyorsunuzdur muhtemelen. Hadi selametle.

Rahatsizdim, al biraz gezdir parka gotur dedim. Balkonda izliyordum zaten. Daha once kadinin bir yanlisini gormedim sitedeki park evin onu yani guvenerek verdim.
bu bayan bakıcımı yoksa evş temizliyen kişimi temizliyense çocuğunuzu bakması için vermeyin ozaman

Kadın ya da erkek farketmez bi çocuğa ailesi hariç kimse dokunamaz.Hem mikrop açısından hemde zarar verme açısından
Dokunmadan nasıl bakıcılık görevini yerine getirecek merak ettim.Ben de genel olarak çocukların öpulmesine ,yemek için bir şeyler verilmesine karşıyım. Ama bu kadarı fazla .o zaman bakıcı tutmayacak bebeğine kendi bakacak

Eğer ilk hatasında bakıcıyı işten çıkarırsanız, bakıcısız kalırsınız. Şu an kendinizi bir uyum sürecinde düşünebilirsiniz. Rahatsız olduğunuz şeyleri, bakıcı olarak ondan beklentilerinizi oturup konuşun. Bir defa da değil bunu ara ara yapın.

Her anne çocuğu için en iyisini ister. Sizin beklentileriniz başkasına garip gelirken, başkasının isteği size anormal gelebilir. Bunlar bakıcıya vahiyle inmeyecek sonuçta. Siz anlatacak, kendinizi ifade edeceksiniz. Ha baktınız dediklerinizi uygulamıyor o zaman kendinize daha uygun birini ararsınız.

Kaydiraktan kayarken dengesini kaybedip dusme ihtimali var, benden izinsiz bebegimle kaydiraga binmesini istemem. Kendi kendine risk almasi bana normal gelmedi.
İyi de parka götürmesini siz istemissiniz. Bana kalırsa bu kadar evhamlı düşünürsek salıncak da zarar verebilir ya da diğer oyuncaklar da. Çocuğa fazla korumacı davranıyorsunuz gibi geldi.
Onun haricinde parkta bebekleri kendinden büyük çocuklar oynattiginda ve bebeklerin çok hoşuna gittiğini bizzat gözlemledim. Bece sosyalleşmesi için de güzel bir fırsat.
Sadece çocuklarının ben de eve girmelerini istemem ve bu konuda kesinlikle uyarırdım. Küçük de olsa kendi yetistirmedigim yarı ergen erkek çocuğunu kızımın yanına gözetimim olmadan sokmam. Kimsenin çocuğundan emin olamam.

Bu konuda öğretmen görüşü alabilir miyim ya?

Bizim kız bu sene 1. Sınıfa başladı, en genç ve çömez veli biziz, genelde milletin 2 ya da 3. Çocuğu kızımın sınıf arkadaşı. Tek çocuk olan iki kişi var ama onlar anne baba aynı okulda öğretmen olduğu için bizden daha normal(?)dirler diye düşünüyorum.

Bizim gibi velilerin arkasından ne diyorsunuz çok merak ediyorum

Benimle düzgün mu konusuyorsun bu düzgün konusuyor halin mi noldu şimdi? Hani ben çıkarımlar varsayımlar üzerinden konusuyor musum ya senin yaptıkların neydi? Kocanızdan ilgi gormuyor,nasıl cocukluk yasatmıslarsa bilmem neyse diye herkese aynı cümleler kuran sensin aslında. Nasıl konuştuysan oyle karsılık aldın. Yok millete dönüp geçmiş konularından vuruyormusum bilmem ne buda senin varsayımın o bahsettigin sahısın ben yorumlarını okumadım bile kendisi benim mesajıma ve geçmiş normal bir tavsiyeme bile begenmedim atınca bende döndum ona aynısı yağtım ne yazmıs ne demiş okumadım bile.sen sacma bir sekşlde hiç tanımadıgın birine sorunlu musun ? Amacın ne nasıl cocukluk gecirdin vs gibi egoist cumleler kurarsan dogal olarak tartısma cıkar ben yani bitek senin donup baktım ilk gozüme carpanda o oldu zatan baktım herkese aynı seyleri soyluyormussun evde ilgi gormeyip burda ego tatmin ediyorsunuz otur cocuguna bak ,ailen sana nasıl cocukluk yasatmıs falan... yani birtek seninla tartıstırım siteye kac aydır üyeyim daha ban yemiş değilim senin yüzündan yedim.yok oyle yapıp yapıp ah bak ben seninle düzgün konuşuyorum sen varsayımlar kuruyorsun,önce kendi yaptıgına bak.

eşim o benim yedirsin demeye niye utanayım :) cok sukur ailemin maddi manevi arkamda olduğunu bilirim eşimin de. Çalışmak istemiyorum diye bana çalış diye zorbalık yapmıyor senin paran benim param muhabbeti yok evde.ya da ben calısıp kazanıyorum vermem etmem de yok.He ayrıca illa söylemek mi gerekiyor merak etme ben da iyi bir üniversite mezunuyum çokta güzel pozisyonda çalışıyordum zaten ama istifa ettim ordan 5 yıllık tecrübem ondan önce de 4 yıllık özel biyerde sartlar çokta iyi olmasa tecrübem var eşimle de orada tanıştık zaten.o bırakıp baska meslege yöneldi pozisyonu cok iyi oldugu halde. Ben devam ettim sonra ben de ayrıldım. calısmayı zerre sevmemistifa edarken yöneticimiz birkaç sehirde benim evlenip gideceğim şehirde de sirketivardı homeoffice devam etmemi bile teklif etti kabul etmedim zaten beynim kaldırmaz olmus hazır rahatlamısken bidhane o yogunluga o strese niye sokayım kendimi esimde gerek yok diyor ne ben onun için aaa beni bosarsa napıcam param pulun yok ac sefil kalırım diye dusunuyprum ne de o bosarsam dımdızlak bırakırım diye düşünüyor .öyle düşündürmek zorunda bırakan biriyle de evlilik yapman zaten.insan kendi için calısmalı ama ben kendim için istemem zerre sevmiyorum anne babam hala yas bilmez calısırlar ablalarım cok güzel konumlar da.
Zaten ailemin bana kızdığı tek nokta istifa etmem adamlar sana kadar imkan sağladı niye kabul etmedin diye halada kızarlar shsjd utanacak bişey yok sevmiyorum üşeniyorum zorsunyorum eve rahatlığa alışmışken gözüm kesmiyor o tempoları.yani bir kadın calısmıyor diye neyden utanmalı mesela? Cogu kişinin annesi ev hanımı? Napalım onlara kadınlıklarından utansınlar ne demek calısmıyorlar ne demek es parasıyla geciniyorlar diye linçlesek mi.

işte devam ediyorsun bak o ne ya cocuguna bakmıyorsun cocugnla vakit gecir ne biliyorsun senin bu varsayımları napcaz? Aynı evde yasamadıgın insanlar için nasıl bu kadar kolay eleştiri Yapıyorsun su saatte yazıyorum kızım da hala uyuyor ben de nette bakacaklarjma bakıyorum. benim ailem zaten bir bebegimz oldugu için düzenli ve programlı merak etme sen orasını anne baba olarak biz çocuğumuza katacabilexek ne varsa fazlasını yapıyoruz. Ben ve babası cocugumuzun gozu önunde tık tık telefonla ugrasmayız oyle vsktimizi alacak sacma salak sosyal hesaplarımIzda yok iki iletişim aracı kullanıyoruz onun dısında vaktimizi alacak bişeyimiz yok ben buraya giriyorum oda bazen gunlerce aklıma bile gelmez girmem suan sana yazıyorum diye giriyorum hazır girmişken bir kac konuya bakıp yazıp cıkıyorum ve evet ilk sefa bu kadar vakit kaybettim surada.yani cocugumun vaktinden çalacak hiçbir unsurun yok.sen henüz anne olmamışsın o konularda dolanma cok hele bir ol ondan sonra bilip bilmeden ilgilenme narası atarsın. Evet senin özel hayatın beni ilgilendirmez ne yaşadığında beni ilgilendirmez isterse sende onlar gibi ol yani banane senin hayatın. Ama tam boyle düşünürken gidipte insanlara kocadan ilgi gormuyor kocadan para dileniyor işsiz boş cocuk bakmıyor nasıl annesin nsılccocukluk yasadın bilmem ne gibi varsayımların dahi olsa ozaman karşılığında isterse en acı çektiğin konu olsun umurumda olmaz geçmişi.konu sahibine yaptıgım yorumu birde soyle algıla ben onu anlattım konu sahibi etkilendi korktu ama xocuguna daha da korumacı yaklaştıbu kotu mu? Dışarıdan okudum yorumumu evet korkarım ama daha koruyucu olurum cunku ben de cocugumu yeri geliyor salıyorum kayınvalidemdedim bir kadın komşusu mahallede sevilen biri mesela cocuk daha 7 aylıkken ver bir tur attırayım yürüyüş yapayım kucağımda dedi bende saf gibi verdim o an o kadına güvendigim için 1 saat sonra geldiler ay hiç susmadı sonradan cok yordu beni falan dedi ben o an bebegin yorgunluğundan biraz olsun dinlenmek istedim ama onca kotu olaya sahit olduktan sonra tvde telde, ben niye yolladım nasıl güvendim gozumun önünda degilde acaba aglaynca bişey yaptımı nasıl güvendim diye daha cok korktum mesela. TV'lerde gorunce demiyor muyuz annesi nerdeymiş,annesi nasıl güvenmiş o cocugu emanet etmiş,annesi niye gozunun önünda tutmamıs annesinin sorumsuzluğu filan. Yani o kötü bir örnekti ama daha cok korumasına da sebeb olabilir. Geçmişinde ne yasadıysan yasadın hayatını bilmediğin insanlar için komik cıkarımlarda bulunuyorsan aynısının sana da yapılacağını 2 universite bitirmiş biri olarak bilmen gerek.velev ki kötü çocukluk travmatik seyler yasadı karşındaki napıyprsun hep boyle vurur musun yüzlerine tü kakasınız mı dersin. Demiyorsundur bence ama nedense burada herkese aynı cümleleri kurmuşsun.biri bir yorum yapmıs hemen alıntılayıp siz sorunlu musunuz nasıl bir çocukluk(elinde bile degildir) yaşadınız bu nasıl bir kafa diye cogu kişiye yagdırmışsın. Suana kadar da bitek seninle tartıstım su sitede asıl umarım sen düzelirsin cunku gozumun önunde her ortamda gerginlik çıkaran herseye sorun yaratan her konuya bilip bilmeden müdahale eden hrseyi en cok ben biliyorum diyip bilmeyen.biri bi laf atsında kavga cıkarım diye pusuya yatan biri olarak canlandın umarım oyle de değilsindir . Valla yine ban yemem inşallah lütfen artık bana cevap verme. Tamam sen bana bilmeden tanımadan cıkarımlarda bulndun ben de sana. Sen en iyi yerlerden mezun oldun calısıyorsun kendi ayakların üzerinde duruyorsun ben işsiz ve koca parası yiyorum. Sen güze ailede büyüdün cocukluk yasadın biz sefil kültürsüz travmatik cocukluk yasadık sen en mükemmel annesin ben cocuk büyütemiyorum.

Tüm hepsinde hakli olmakla birlikte
Onca gördüğüm kötü şeyden sonra ergenliğe yakın bir cocugun kucağında kendi çocuğumu da girmek istemezdim
Bence mutlaka konusun
Bu üyeye katılıyorum.

Bu mesajı beğenmeyenler bizlerden farklı bir dünyada yaşıyorlar sanırım. Hergün neler duyuyoruz, neler okuyoruz. Azıcık bilinç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…