Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

En az 3 petek yanması gerekiyormuş bize öyle demişlerdi 30 en düşük dereceniz ise 32 en düşük çekmeniz lazım yoksa kombi sürekli çalışır durur ..

Aşkolsun, rahatsızlık olur mu? Bildiğim şeyleri paylaşmayı seviyorum ben.

Eviniz kaç metrekare? 140 altındaysa yoğuşmalı kombiler sıkıntı çıkarabiliyor. Satıcı genelde daha pahalı olduğu için yoğuşmalı satar. Gerçi firmalar da durdurmuş sanıyorum yoğuşmasızların üretimini ama o kısım muallak. Yeni nesil yoğuşmalılar farklıdır belki onu bi sormam lazım.

Durmuyorsa bir sıkıntısı vardır. Isıyı düşürüp deneyin uykuya geçip geçmediğini. Hala geçmiyorsa servis çağırın bence. Sıkıntı büyümesin.

Kahramanımsınız

3+1 bir ev, 140ın altındadır büyük ihtimalle, kiracıyız ve sırf işime 250mt diye tuttuk valla hiç merak etmemiştim :)

Mesajınızı okuyunca eşim gidip 40a getirdi, şu anda kombinin yanındayım uykuya geçmiş :) Şimdi bu durumda bizim için ideali 40 civarları mıdır yani? E öyleyse iyiymiş yahu :) öyle mi ki?

Ben bunu yazarken yine çalıştı. 43e getirdi kendisini çalışıyor. Çalışsın bakalım, bozulmasın da..

Sevgili saft konunuzu bu şekilde baltalamak istemezdim ama bilgiler belki sizin işinize de yarar?

Umarım bu kışı hepimiz minimum hasarla atlatırız..

Sular çok soğuksa 45’e kadar ısıtması zor oluyordur muhtemelen ondan çalışıyordur. Bir de arada düşürüp artırıyorsanız iyice efor sarfeder. 40 soğuk olmuyorsa orda devam edin bence.

Bu şekilde hem ısınmazsınız hem 150-170 lira civarı fatura gelir. 31 derece eğer su sıcaklığıysa vücut sıcaklığınızdan düşük, banyo bile yapılmaz onunla.
Demi normali bu olmalı anneme bu ay 300 küsür fatura gelmiş bir ay tam takmadı bile yerden ısıtma evi en düşükte bütün odalar yanıyor faturaya itiraz et bi sorun var dedim ama kafamız karıştı çok

Demi normali bu olmalı anneme bu ay 300 küsür fatura gelmiş bir ay tam takmadı bile yerden ısıtma evi en düşükte bütün odalar yanıyor faturaya itiraz et bi sorun var dedim ama kafamız karıştı çok

Çok pahalandı doğal gaz, geçen seneye göre neredeyse %50 zamlı. O yüzden bilemiyoruz hiç birimiz tam olarak ne gelecek. Bütün ev yandıysa 300 lira normal gibi.

10 petekli bir evde en az 6 peteğin açık olması gerekir verimlilik acısından. 130 metre kare evde 31 derecede tek petek yakarak sadece para harcıyorsunuz.

Çok pahalandı doğal gaz, geçen seneye göre neredeyse %50 zamlı. O yüzden bilemiyoruz hiç birimiz tam olarak ne gelecek. Bütün ev yandıysa 300 lira normal gibi.
Geçen sene bu zamanlarda gelenin 3 katı fatura Allah sonumuzu hayr etsin
Valla ben sobalı eve geçtim kurtulmuşum gözüyle baktım resmen yorumları okuyunca

Şu petek kapatmama olayını bizim millete anlatamadık bir türlü.
Aa ben ilk defa kullanıyorum rica etsem bi detaylı anlatırmısınız. Ben kombiyi 45 dereceye ayarlıyorum o kendini yukseltiyo sonra ısısı düşüyo sonra tekrar yükseliyo. Oğlumun odası küçük mesela gece yakıyorum sadece hata mi yapıyorum

Geçen sene bu zamanlarda gelenin 3 katı fatura Allah sonumuzu hayr etsin
Valla ben sobalı eve geçtim kurtulmuşum gözüyle baktım resmen yorumları okuyunca

Yok totalde doğalgaz daha tasarruflu yine de. Soba için aylık kömür masrafı, mutfak tüpü, banyo yine doğalgaz faturasının üstüne çıkıyor bence.

Evin ısısı her zaman aynı olursa kombi en az yakıt sarfiyatını yapar. Petek kapatmak evdeki sıcak havanın soğuk odaya gitmesine evin ısısının düşmesine sebep olur, kombi daha sık devreye girer daha çok yakıt sarfeder. Kullandığınız odaların peteklerini kapatmayın. Kullanmıyorsanız, bütün kış kapalı kalacaksa sorun olmaz çok.

Çok sağolun peki kapatmayıp en düşük ayarda mi kalacak hep

Sular çok soğuksa 45’e kadar ısıtması zor oluyordur muhtemelen ondan çalışıyordur. Bir de arada düşürüp artırıyorsanız iyice efor sarfeder. 40 soğuk olmuyorsa orda devam edin bence.

Erciyes'in zirvesine 20km mesafedeyim, haliyle sular direkt çivi...

Eşim 42 yapmış, aslında evin ısısı güzel ama bebekten korkuyor, bir süre bu şekilde gideriz umarım.

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için, benim için bir Güney Egelinin kombiyle imtihanı şeklinde geçecek galiba bu kış.

Sevgiler..

Oyy allah kolaylık ve ödeme gücü versin. Biz izmirde donduk bu hafta oraları hayal edemiyorum.

İmkan varsa ev sahibiyle anlaşırsanız falan bi termostat taktırın. En sağlıklısı ve tasarruflusu o olur.

Bi de peteklerin üstüne su ya da ıslak havlu koyun, bebiş daha rahat eder. Diğer türlü burnu tıkanır ha bire.

Bence bu belediyelerin iskan vermeden baz alması gereken bi konu. Ev güzel olsa kaç yazar kışın ısınamadıktan sonra. Yalıtım ve yalıtımın kalitesi önemli. İklim bölge farketmeden belli bir standardı olmalı bu yalıtımın.
Ben eskişehirdeyim doğuda değilim ama eskişehirin havası çok sert geçiyor bilen bilir.

Yav arkadaşlar şimdi bazılarımız petekleri kapatmayın diyor ama ben komşudan duymuştum, onlara da öyle söylemişler ilk defa kombi alınca, tüm odaları yakmışlar onlar da garibim, ay sonu da bayağı yüklü miktar fatura gelmiş. Neye inanacağız bilmem, meselâ biz kullandığımız odaları yakıyoruz, iki oda anca, öyle bir şokla karşılaşmadık aman maaşallah diyeyim. Yani tasarruf edelim derken boşuna mı çekiyoruz o soğuğu yoksa doğru mu yapıyoruz bilemedim.

Kombiyi en düşükde tüm petekleri açık tutunca mantıklı oluyor. Az petek açınca kapalı peteklerin bulunduğu odalar soğuk kaldığı için evin ısısı düşüyor ve kombi sürekli ateşliyor. ateşledikçe hem elektrik hem doğalgaz faturası kabarıyor. Evin ısısı normal bi değerde olursa kombi sürekli ateşleme yapmaz.
Bu şekilde hem verdiğiniz ğaraya değer hemde ısınırsınız. Öbür türlü boşa para ödersiniz ısınamamak da cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…