Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Yav arkadaşlar şimdi bazılarımız petekleri kapatmayın diyor ama ben komşudan duymuştum, onlara da öyle söylemişler ilk defa kombi alınca, tüm odaları yakmışlar onlar da garibim, ay sonu da bayağı yüklü miktar fatura gelmiş. Neye inanacağız bilmem, meselâ biz kullandığımız odaları yakıyoruz, iki oda anca, öyle bir şokla karşılaşmadık aman maaşallah diyeyim. Yani tasarruf edelim derken boşuna mı çekiyoruz o soğuğu yoksa doğru mu yapıyoruz bilemedim.

Kıyaslama yapalım o zaman siz karar verin. Geçen sene şubat ayı faturam 165 lira. 3+1 sanırım 125 metrekare evim, kuzey cephe, güneş almaz, bir odanın altı apartman boşluğu. Her gün duş alınır ve yemek pişer. Bütün peteklerim aktif, bütün kış üşümedik. Siz geçen şubat faturanızı bulabilir misiniz?

Kombiyi en düşükde tüm petekleri açık tutunca mantıklı oluyor. Az petek açınca kapalı peteklerin bulunduğu odalar soğuk kaldığı için evin ısısı düşüyor ve kombi sürekli ateşliyor. ateşledikçe hem elektrik hem doğalgaz faturası kabarıyor. Evin ısısı normal bi değerde olursa kombi sürekli ateşleme yapmaz.
Bu şekilde hem verdiğiniz ğaraya değer hemde ısınırsınız. Öbür türlü boşa para ödersiniz ısınamamak da cabası.

Aslında termostatlı petek olmalı çünkü bide şöyle bişey var ki, en düşükte tüm petekleri yaksak bu sefer de çok soğuk olduğunda oturduğumuz odanın sıcaklığı yetmeyecek, e dereceyi yükseltsek boş odalar da boşuna fazla ısınacak, ondan sonra da çok pardon ama kol gibi fatura gelecek. Biz şimdi napıyoruz meselâ, gerektiğinde ısıyı yükseltiyoruz kullandığımız odalarda ve sıcak sıcak oturuyoruz en azından. Sonuçta termostat şart sizin dediğiniz yöntem için, teşekkürler.

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
evin her yerini yaksak da isinmiyor 31 cok az degil mi 45 de yakiyoruz titretcek kadar soguk ve yarim donem 370 TL geldi 🙄

Kıyaslama yapalım o zaman siz karar verin. Geçen sene şubat ayı faturam 165 lira. 3+1 sanırım 125 metrekare evim, kuzey cephe, güneş almaz, bir odanın altı apartman boşluğu. Her gün duş alınır ve yemek pişer. Bütün peteklerim aktif, bütün kış üşümedik. Siz geçen şubat faturanızı bulabilir misiniz?

Bakıcam faturaya bi ara :)) Evet belirttiğiniz değerler hakikaten güzel ama bize de hatırladığım en fazla 200 gelmişti ve meselâ iki petek ya da üç petek ve orta ısıda yaktığımızda en yüksek faturayı görmüştük. Sizin önerinize yanlış demiyorum ama işte sağdan soldan da öyle duyunca bildiğine devam ediyor insan. Az önce başka arkadaşa yazdım, termostatlı peteklerin en kârlısı olduğunu düşünüyorum.

kombinin termostati evin isisini olcmez. yani petekleri kapatmanizin eksi yonu daha az isinmaniz olur bu da enerji sarfiyati. odanin kapisi kapali tutulacaksa petek kapatmak mantikli olur.
eger oda termostati varsa oda isina gore kombi devreye girer. yine kapali odalarin petekleri kapatilabilir kombinin isisi yuksek ayarlanir oda derecesi keyfe gore 18 23 arasina ayarlanir. saat ayari varsa geceleri oda isisi dusurulebilir.
bu kapanip acmak daha fazla yakiyor falan laflari hurafedir. kombi ne kadar kisa sure yaniyorsa o kadar iyidir

Inanmiyorum 40 45 diyorsunuz biz kendimizi yakıyoruz o zaman şuan 50 de petekler bir odamı hiç kullanmıyorum kapıda petegide kapalı geçen sene 55 de açıyorduk 300 geliyordu :110:

Bizim kanımız falan çekilmiş anlaşılan isnamadigimiza göre :rolleyes:
Yok ya evle ilgili durum o ısı kaçağı var heralde. Yalıtım petek m2 gibi sebeplerle

Ben 42 de yakıyorum ancak ısınıyor petekler 38 de falan nasıl yakıyorsunuz petekler ısınmazsa ev ısınır mı :KK57:

Ankara’da oturuyorum evim 165 m 3 oda bir salon kombiyi hiç kapatmadan her yer açık şekilde 35 de yakıyorum faturam 218 geldi

petek kapatmak odayı kapatmak kombiyi sürekli açıp kapatmak bunlar yanlış hepsini deneyerek öğrendim

Ev 35 te nasıl ısınıyor ?

Aslında termostatlı petek olmalı çünkü bide şöyle bişey var ki, en düşükte tüm petekleri yaksak bu sefer de çok soğuk olduğunda oturduğumuz odanın sıcaklığı yetmeyecek, e dereceyi yükseltsek boş odalar da boşuna fazla ısınacak, ondan sonra da çok pardon ama kol gibi fatura gelecek. Biz şimdi napıyoruz meselâ, gerektiğinde ısıyı yükseltiyoruz kullandığımız odalarda ve sıcak sıcak oturuyoruz en azından. Sonuçta termostat şart sizin dediğiniz yöntem için, teşekkürler.
Termostat değilde yoğuşmalı kombi çok daha mantıklı.

Tüm petekler az da olsa yanmalı. Zaten nasıl tek petekle ısınmayı bekliyorsunuz ki? Yazık günah kendinize yazık. Biz merkezi sistemiz, her ay en az 300 geliyor bazı aylar 400ü buluyor. Ama eve girince sımsıcak eve gelmeye değer bence

Hep merkezi sistemli evlerde oturduk, 1 ay sonra mecburi sebeplerden kombiliye gecicez bi sureligine, resmen gerildim 🤦🏼‍♀️
Ben kisi tshirtle geciririm, cocuklarda ayni sekilde, hic usudugumuzu bilmem.
Evin ici 18 dereceye dusunce petekler otomatik olarak devreye de giriyor bizim.
Soguk bi memleketteyim hemde..
Off valla insallah beceririm kombi yakmayi.🙊
Aklimdaki kombiyi koklemek,cocuklarin hasta olmasini usumesini istemiyorum cunku, doktoru ilaci uykusuzlugu daha pahaliya geliyor bana..
Koridorda petekte yok, onun icin 24 saatte 5 kw elektirik yakan bi konventor buldum, onu alirim diyorum, olmadi oturdugumuz odaya da tasirim ihtiyac olursa😢
Cocuklar butun gun okulda zaten ama ben salonun kapisini kapatip diger tum heryeri tum gun yakarim diye dusunuyorum.

Ev 35 te nasıl ısınıyor ?
Sıfır bina ilk ben oturuyorum 4 yıl oldu geleli
Yalıtımı süper adam harika yapmış üstelik son kat 6. Kattayım kİsa kollu durabiliyoruz alt katım dolu o da yakıyor çatıyı gördüm izocam serili belki bunlar etkilidir

Evin ısısı her zaman aynı olursa kombi en az yakıt sarfiyatını yapar. Petek kapatmak evdeki sıcak havanın soğuk odaya gitmesine evin ısısının düşmesine sebep olur, kombi daha sık devreye girer daha çok yakıt sarfeder. Kullandığınız odaların peteklerini kapatmayın. Kullanmıyorsanız, bütün kış kapalı kalacaksa sorun olmaz çok.
3+1 evde tek yaşıyorum. Hala kombiyi açmadım hayatımda hiç kullanmadığım için çekiniyorum 😬 Doğal olarak 2 odayı kullanmıyorum. Biri depo biri de kıyafet + ütü odası. Bunları yakmasam da soğuğu diğer odaları etkiler mi? Girilmiyorlar çünkü

3+1 evde tek yaşıyorum. Hala kombiyi açmadım hayatımda hiç kullanmadığım için çekiniyorum 😬 Doğal olarak 2 odayı kullanmıyorum. Biri depo biri de kıyafet + ütü odası. Bunları yakmasam da soğuğu diğer odaları etkiler mi? Girilmiyorlar çünkü

Kapısını kapat, altına havlu falan koy, böylece biraz olsun izolasyon sağlanır. Kız aç kombiyi donacan ankara soğuğunda.

Tüm petekleri açıp düşük ısıda tutunca daha yüksek geliyor bana denedim. Kullanmadığım odaların peteğini kapatıp kullandığım odalarınkini açıyorum hiç problem yaşamadım ev soğumadı. Kombiyi şu aralar 55-60 derecede yakıyorum, gece yatarken ve gündüz işteyken kapalı. Sadece işten yeni gelince ısınması yarım saat falan sürüyor onun dışında problem yok. Gerçi ev güneş alıyor, yalıtımlı ve kapalı balkon var o yüzden aşırı soğumuyor. Geçen yıl 250 civarı gelirdi bu şekilde bu sene merakl bekliyorum %50 zam geldi neredeyse.
Edit: 3+1, 140 m2 yaklaşık, iç anadolu

Hep merkezi sistemli evlerde oturduk, 1 ay sonra mecburi sebeplerden kombiliye gecicez bi sureligine, resmen gerildim 🤦🏼‍♀️
Ben kisi tshirtle geciririm, cocuklarda ayni sekilde, hic usudugumuzu bilmem.
Evin ici 18 dereceye dusunce petekler otomatik olarak devreye de giriyor bizim.
Soguk bi memleketteyim hemde..
Off valla insallah beceririm kombi yakmayi.🙊
Aklimdaki kombiyi koklemek,cocuklarin hasta olmasini usumesini istemiyorum cunku, doktoru ilaci uykusuzlugu daha pahaliya geliyor bana..
Koridorda petekte yok, onun icin 24 saatte 5 kw elektirik yakan bi konventor buldum, onu alirim diyorum, olmadi oturdugumuz odaya da tasirim ihtiyac olursa😢
Cocuklar butun gun okulda zaten ama ben salonun kapisini kapatip diger tum heryeri tum gun yakarim diye dusunuyorum.
Hiçbir zaman merkezi sistemdeki gibi ısınmıyor ne yaparsanız yapın olmuyor .
İkisinde de deneyimim var .
Olmuyor olmuyor bu doğalgaz kömür gibi ısıtmıyor .
Zaten alt üst yakmıyor .
Paramla rezilim üsttekileri ısıtıyorum🤷‍♀️

Biz Eylül'de kombinin birinci derecesinde sadece geceleri yaktık. Ev 120 M2 ve sadece iki petek yandi. 170 TL geldi. O yüzden şehirden köye geldim şu an soba başındayım 😂😂😁

X