Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
Canım ben 40 45 50 arası yakıyorum 150 geldi

evimiz 3+1 135 metrekare küçük bebeğim var 50 de yakıyorum ankarada oturuyoruz bütün petekler takılı 400 den aşağı beklemiyorum.

Yok ortalama 110-130 metrekare ev için 7-10 metre. Büyüklüğe göre değişiyor da işte ortalama şeyleri söylüyoruz.
Kombi arıza yapma olayı da şu, az petek geniş alanı ısıtmaya çalışınca hiç durmadan çalışıyor kombi. Öyle olunca da anakartı falan yanıyor genelde.
Aynen benim eşim de sizin dediginizi söyledi 1 petek 2 petek sıkıntı çıkarırmış suyun dolaşması gerekiyormuş

Benim evimde 130 metre yalıtımı yok arkadan pek güneş almıyor. Gecen sene 40 derece yanı en düşükte actıgım halde 250 verıyordum sadece havayo kırıyordu yinede üşüyorduk. Şuan havalar soguk ama açmadım daha size tavsıyem fanlı ısıtıcılar var eğer tek odayı ısıtmak ıstersenız onu calıstırın ayda 30 40 tl yakıyor. Ufak oldugu için canta gibi tasıyorum her odaya ve cokta guzel ısıtıyor 10 dakıka ıcınde içerci sımsıcak oluyor. 70 80 tl gıbı bır fıyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Doğalgaz zamlı mecbur idare edice havalar ıyıce soguyana kadar

Her kombinin gücü aynı değil ki canım.
Klimalar metrekareye göre nasıl büyüyorsa bunlarda da su pompalayabilme kapasitesi var .
110 m2 eve takılan kombiyle 180 m2 eve takılan kombinin gücü aynı değil ki.
Ben bu doğalgaz işini hiç sevmedim ne kadar yaksam da ben ısınamıyorum üstteki ısınıyor.
Alttaki yakmadığı için yerler buz gibi yerden yerden esiyor ev .☹️
Apartmanda geçen yıl en çok benim faturaydı .Bir de ısınsam gam yemeyeceğim.
Oturduğumuz odaya elektrikli açtık oturduk ,kaloriferde yanıyor .🤷‍♀️

1 aydır hiç kapatmadan çalıştırıyorum kombiyi. Güneşli günlerde 30 a düşürüyorum. Normalde hep 40 ta çalışıyor. Güneydoğu Anadolu da yasiyorum. Faturamiz bu gün geldi. 367 TL. Ev 160 m2 bütün odalarda petekler çalışır durumda.

Iyiyimis 👍 cocuklari usutup hasta edecegime yakarim guzelce, ilaci uykusuzlugu cocuklarin perisanligi olmaz en azindan.

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
En az 3 Petek yanmayınca kombiden verim alamazsınız. Aç kapa aç kapa işi faturayı artırır. Evimde 6 Petek yanıyor. 40 derecede yanıyor. 350 civarı geldi fatura.

Evde bebek olduğu için 50 derecede 3 petek yanıyor evde bizimki de 120m2 ama tüm petekleri açmıyorum ben. Yatak odası, oturma odası ve mutfak açık, diğer odalar kapalı çünkü bebeği diğer odalara götürmüyorum. 230 lira geldi bu ay.

benim evde 3 petek yanıyor.
Kombimde arıza var, kaloriferi kapatamıyorum. Yanlışlıkla 80 derecede falan çalıştırdığım oldu arada.
Evim deli gibi güneş alıyor
Bu sene 45 50'de yakıyor ve ısınamıyorum sanki. Bugün fatura geldi, apartmanda en yüksek ben yakmışım. 2 haftadır tamamen açık, 150 TL.
Altımdaki 35 TL, üstümdeki 70 TL gelmiş.
Hepimizin aynı yaş küçük çocuğu var, şimdiye kadar olmadı ise de şimdiden sonra mecbur yakacaklar.

13.000 metreküp fiyatı bu işte vergisi algısı dahil nasıl yaşıyoruz hala şaşırıyorum 😂
Baksana faturaya tüketim bedeli yazar harcadığın o dur altında da vergi sonra toplam ne çıkarsa işte.. mesela elektrik de bakmistim harcadığımız 60 filan toplam da 90.. Vergi zam baya arttı.. eskiden mesela hiç kullanma elektriği 7 tl geliyordu simdi hiç kullanma 30 40 geliyo

Gecen sene 700 fln geliyordu bu aylarda.

bayadir takip etmedim.ama hic oyle kazakla fln oturmadik normal derecede yandi hep

Baksana faturaya tüketim bedeli yazar harcadığın o dur altında da vergi sonra toplam ne çıkarsa işte.. mesela elektrik de bakmistim harcadığımız 60 filan toplam da 90.. Vergi zam baya arttı.. eskiden mesela hiç kullanma elektriği 7 tl geliyordu simdi hiç kullanma 30 40 geliyo

Oraya girdiğim zaman ağzımdan küfür kaçıyor o yüzden hiç bakmamaya çalışıyorum. Tüketimin 3/1'i vergi. Resmen tarih kitaplarındaki halk ağır vergiler altında eziliyordu cümlesini yaşıyoruz gibi 😂 Allah yardımcımız olsun 🤲

Oraya girdiğim zaman ağzımdan küfür kaçıyor o yüzden hiç bakmamaya çalışıyorum. Tüketimin 3/1'i vergi. Resmen tarih kitaplarındaki halk ağır vergiler altında eziliyordu cümlesini yaşıyoruz gibi 😂 Allah yardımcımız olsun 🤲
Baksan ne olur ki zaten mecbur hepsini ödeyecez sadece merak ediyor insan iyi yerleşmiş mı diye 😀😀 ne kadar acıtacak filan

Sevgili KudrAlobar KudrAlobar bu konu vesilesiyle sizi rahatsız edip bir soru sorsam?

Kombimiz yaklaşık 2 aydır sürekli yanıyor, geçen ay 38 civarlarında yandı, önce 42ye, dün de 44e getirdim artık. Fakat dünden beri sürekli çalışıyor bu meret? Yani mutfağa girip çıkıyorum, hiç uyku modunda görmüyorum sürekli alev ibaresi yanıyor. Tüm peteklerimiz açık bu arada. Kombimiz henüz 3-4 aylık, yoğuşmalı. Derdi ne ola ki? Daha mı yükseltmeliyim ısıyı? Şimdiden teşekkür ederim :)

Bu arada fatura detayı paylaşayım, geçen ay 151 metreküp yakmışız, 36 lira kdv dahil 237 lira ödedik. İl Kayseri. Geçen sayaç okunmasından itibaren 20 günde 145 metreküp olmuş, bu ay yaklaşık 400 bekliyorum.

Elektrik saçma sapan şekilde ortak geliyor iskan alınmadığı için sanırım. O da en son 175 geldi.

X