Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Valla ben size söyleyim bu ay 700 geldi bizim :olamaz: ve sürekli 38 40 da yaktık 1 gün sadece 60 da yaktık ısınması için geçen senede hep 700 lerde ödedik artık tesisatın sıkıntılı olduğunu düşünüyorum bende:skandal:ha birde metreküpten baktık geçen sene 500 lira geldiği zamanda bu sene 700 geldi zamla

Ayyy benim altım boş üstüm gelirleri iyi olduğu halde geçen sene yakmadılar bebeğim var 80 de yaktım mecburi. Yeni bebekleri oldu. Biz kombiyi açmadan açtılar. Biz havalar soğuyunca açtık. Dün gördüm dedi ki 'iyi ki açtınız kombiyi biz kıstık sayenizde' şok oldum 😲 böyle kaldım. Parayı nereye götüreceksiniz kefenin cebi yok deseydim keşke.
Benim üstümde halılar sıcacık dolaşıyoruz dedi.Ağzının üstüne bitane geçiresim geldiydi..Hiç yakmamış gibi fatura ödüyorlar.

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
benim evimde 130 m2 3+1 güney cephe hem sabah hem öğleden sonra güneş alıyor,35-40 derecede yakıyoruz bütün odalar yanıyor geçen sene 400-450 tl arasında fatura ödedik her ay

bilmediğimiz içinn :) bugün 35'e çıkarmış annem, 2. peteği de açtık
bütün petekleri açın yanmayan odalarınızda rutubet olur kar edeyim derken eşyalarınıza zarar verirsiniz ben o hataya bir kez düştüm boş kullanmadığım odayı kapattım ve 2 gün sonra rutubetlenmeye başladı erken farketik Allahtan hemen açtık peteği.

Evim 60 metrekare, 1+1, 4 petek var. Geçen ay 40-50 arası yaktım. 117 tl geldi, şimdiye kadar gördüğüm en yüksek farura oldu. Hiç bir peteğim kapalı değil. Bu ay da ailrm Antalya’dan geldi üşürler diye 50 yakınlarında çalıştırdım ama 150’den fazla gelmez diye düşünüyorum.

Şu petek kapatmama olayını bizim millete anlatamadık bir türlü.

Ben denedim. Salonu yaktım 160 fazla geldi. Salonu kapattım eksik geldi. Yanlış biliniyor petek kapatırsan fazla yakar ya da değişmez mevzusu.

Salonun kapı altına bir örtü koydum , soğuk koridora vurmasın diye.

Önemli şart koridordaki petegin açık olması gerekiyor.

Ben denedim. Salonu yaktım 160 fazla geldi. Salonu kapattım eksik geldi. Yanlış biliniyor petek kapatırsan fazla yakar ya da değişmez mevzusu.

Salonun kapı altına bir örtü koydum , soğuk koridora vurmasın diye.

Önemli şart koridordaki petegin açık olması gerekiyor.

Ay anlatamadık derdimizi. O odayı bütün kış kullanmayacaksanız, kapısı kapalı ve izole kalacaksa kapatın tabi ki. Ama bir petekle evi ısıtmaya çalışırsanız kesinlikle daha çok fatura ödersiniz.

Ankara’da oturuyorum evim 165 m 3 oda bir salon kombiyi hiç kapatmadan her yer açık şekilde 35 de yakıyorum faturam 218 geldi

petek kapatmak odayı kapatmak kombiyi sürekli açıp kapatmak bunlar yanlış hepsini deneyerek öğrendim

Merhaba
Benım evımde aynı buyuklukte. Her yer yanı . Bızde derece degılde 1-2-3 fılan dıye gıdıyor. Gecen ay bazen 1 bazen 2 de yandı 110 lıra geldı. Isı yalıtımı var ıc duvarlarda, dısta ıse montalama var. suanda 2 de her yer yanıyor 250 gelır dıye dusunuyorum

kombi tipine göre biraz fiyat değişir. sürekli açık kalsın sonra tekrar ısıtmak için daha fazla yanıyor düşüncesi bana göre yanlış mantıken de öyle. çok üşüdüğünüz zamanlar örneğin sabah erken saatler ve akşama doğru uyuyana kadar açık kalsın sadece.

Evlerimiz aynı büyüklükte. Güneşli havada evim güneş alır. Karadenizde yaşıyorum. 3+1 tüm odalar yanıyo. Geçen sene 38-40 derecede yaktım en yüksek 360 geldi.
Benimde 3+1 kombi demir döküm 40 da yakıyorum daha gelmedi fatura bakalım ne kadar gelcek

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
Evimizin büyüklüğü aynı evdeki tüm petekler açık hiç kapatmayız termostatımız var evin ısısı 24 e ayarlı 24 ün altına düştükçe kombi çalışıyor sonra duruyor bu arada kombimizin derecesi 60 ta geçen fatura geldi 248 tl ve çok güzel ısınıyoruz bu arada termostat zaman ayarlı gece 11 e kadar çalışıyor gece için ayarladığımız ısının altına düşerse derece kombi çalışıyor yoksa sabah 7 ye kadar kombi hiç çalışmıyor 2 yıldır termostatla kullanıyoruz çok tasarruf ettik n soğuk havalarda bile 400 TL ödemişliğimiz yok hoş bu kış nolur bilmem 🤷🏼‍♀️

38 de yakıyorum ben sabahları işte olduğum için. kendini ısıtmıyor petek evi nasıl ısıtsın. Akşam gidince 45 50 civarı yapıyorum. Yatınca gene aynı. Altta üstte boş 500 geldi

7 peteğim gece gündüz en kısık ayarda çalışıyor 130 tl fatura geldi. Sürekli kombiyi açıp kapatmak ya da bir odayı yakıp birini yakmamak faturayı yükseltir o 1 petek tüm evi ısıtmaya çalışır mantıken

Ben anadoluda çok soğuk bi ilde kuzey cephedeyim hiç güneş almıyor evim. 100 metrekare tüm kış boyu hemen hemen 40 da yakıyorum 250 geliyordu şimdi zamlı 300 gelir gibi bence sizde petek kapatmak yerine hepsini açın orta ayarda gitsin öbür türlü ısınamazsınız kombi sürekli yakar ve daha çok ödersiniz. Isınamamanızda cabası.

Bu arada binanızı deprem sonrası mühürlemişlerdi yanılmıyorsam. Ne oldu o iş ?
İste tamda yarama bastiniz ya
Bende batida cok soguk memlekettenim orada cooook soguk olmasina ragmen ev isinabilme ozelligine sahipti
Eminimki erzurum van gibi yerlerdeki yapilarda saglamdir isiniyordur
Amma gelgelelim akdenize
İlik bir memleket olmasi soguk olmadigi anlamina gelmiyor ocak subat mart illaki soguk geciyor
Evler luks gorunuyor amma isinma sifir doguda sogukta oturandan daha fazla oduyorsun hemde usuyorsun
İyi bir yapiya tasinsan 2000den asagi kira olmuyor
Aslinda birilerinin bu duzenbazliga cozum bulmasi lazim
Heleki fransiz camlar dis guclerin oyunu gibi geliyo artik bana o kadar gereksizki heleki kisin hastalik sebebi
Acikca somuruluyoruz ama kimsenin sesi cikmiyor

bilmediğimiz içinn :) bugün 35'e çıkarmış annem, 2. peteği de açtık
yok saft 35 de düşük
geçen yıl 42 derecede sabah 6 gece 11 ortalama yaktık kombiyi evde çoluk çocuk var
ama şansımıza küçük kız da kreşe başladı öğle büyük kız okuldan gelene kadar yanmadı
en fazla 290 mı ne ödedik
yer İstanbul

%50' ye yakın zam oldu doğalgaza 450 bekliyorum faturaları ben

Ağrıda yaşıyorum.
1 aydan fazla oldu yanıyor kombi.
İlk başka gece 12 saat yaktık gündüz 12 saat yakmadık. O ay yarım ay yandı kombi 290 TL geldi. 45 yandı bu arada.

Sonraki ay yine 20 gün yarım gün yaktık 10 gün 45 de komple yandı. 618 tl geldi

Bu ay komple 45 de yanacak ne kadar gelir bilmem.

Ve daha soğuklar başlamadı diyebilirim.
Kar var evet ama eksi 30lar 40 lar daha gelmedi.

X