Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.

150 metre evim 3+1 büyük salonu ve bi bos odamı yakmadım yatak odası küçük oda mutfak arayı yaktım 500 gelince geven sene yatak odasını kapatıp küçük odaya geçtik 300 felan geldi bu sene küçük oda ve arayı yakıyorum bakalım nr kadar gelcek ama ev soğuk kalıyor ne yazıkki 😐 allah'tan korkmasam igdasta çalışan adam var 50 tl veriyorsun her ay fatura kesilmesinden bi kaç gün kala gelip saati sifirliyormus bütün odaları yakıyorlar kombi sonda 150 tl ödüyorlar ama kül hakkına girmekten korktum için oduyoruz paşa paşa 😂

odaları kapatıp tasarruf sagladıgını ılk kım ıddaa ettı
kım ettıyse baya dalga gecmıs tam aksıne evı ısıtmak ıcın ekstra efor sarfedıyor hem usuyor hem fatura oduyorsunuz
heryerı acın az acın
mesela benım ev 200 m2 petekler ıcın kombı 38 derecede tum petekler acık gecen sene 300 tl gelırdı en soguklarda bu sene ne gelecegını onumuzdekı ay gorucez harcadıgınız m3 hesaplayın cıkar sonuc

Ama biz kapatınca gerçekten daha az geliyor.Yani kullanmadığımız odaları kapatıyoruz.Ve fark etti yani.

Kullanılmayan oda varsa kapısını kapatmak şartıyla petek kapatılabilir bu tasarruf sağlar. Ama kullanılan odaların peteklerini kapatmak işe yaramaz. Soğuk hava dolaşıma girerse kombi daha çok çalışır.

Bizim 4 bazen 5 petek yanıyor 40 45 derece arası geçen kış en yüksek 280 geldi ev dubleks ama bu sene daha acmadik, aşırı zamlanmış öyle diyorlar ,

Tek petekle ve 30 derecede evi nasıl ısıtacaksiniz 😳 en az 3 petek açık olmalı dogazcilarda bunu söylüyor, şuan boşa çalışıyor kombiniz

150 metre evim 3+1 büyük salonu ve bi bos odamı yakmadım yatak odası küçük oda mutfak arayı yaktım 500 gelince geven sene yatak odasını kapatıp küçük odaya geçtik 300 felan geldi bu sene küçük oda ve arayı yakıyorum bakalım nr kadar gelcek ama ev soğuk kalıyor ne yazıkki 😐 allah'tan korkmasam igdasta çalışan adam var 50 tl veriyorsun her ay fatura kesilmesinden bi kaç gün kala gelip saati sifirliyormus bütün odaları yakıyorlar kombi sonda 150 tl ödüyorlar ama kül hakkına girmekten korktum için oduyoruz paşa paşa 😂

Bu kişiyi şikayet edin lütfen. Bilip susuyorsanız yine kul hakkına giriyorsunuz.

Inanmiyorum 40 45 diyorsunuz biz kendimizi yakıyoruz o zaman şuan 50 de petekler bir odamı hiç kullanmıyorum kapıda petegide kapalı geçen sene 55 de açıyorduk 300 geliyordu :110:

Bizim kanımız falan çekilmiş anlaşılan isnamadigimiza göre :rolleyes:

200'e kadar gelse yeter bize de. normalde doğalgaz sobamız vardı. 80 liradan yukarı ödediğimizi hatırlamıyorum. bu rakamlar tuhaf geliyor :KK70:
:KK70: o rakam artık 3-4 gunluk yakıtınızı karsılar uzgunum
gelen zamdan haberınız yok mu dogalgaza
bu sene bence kımse aylık 700 den az odeyemez

bu sahısı sıkayet ettıgınız tabıkı degıl mı ?

Evim 3+1
Heryeri kapatıyorum
Gündüzleri otuduğumuz odayı açıyorum
Geceleri yatak odasını açıp oraya gećince
Oturma odasını kapatıyorum
Yani sadece bulundugum yeri açıp diğer yerLeri kapatıyorum

8 senelik evliyim hep boyle yakarım
Geçen sene en fazla 70 lira geldi

kızlar çok teşekkür ederim, az daha artırdık derecesini :KK70: dediğim gibi hayatımda ilk defa kullanıyorum, baca deliği olsa odun sobası kuracağız yani sevmedim ben bu kombi işini :KK70: şu 2. peteği açınca, buz kesen oda yarım saatte ılındı. bakalm fatura gelince göreceğz. az çok tahmin edebildim yorumlarınızdan.

En az iki petek acik olmali ve 31 derece nedir allah askina hic acmayin daha iyi en az 40-45 olmali isitmasi icin oda sadece bulundugu odayi isitir kombiyide surekli acip kapamayin

1 aydır hiç kapatmadan çalıştırıyorum kombiyi. Güneşli günlerde 30 a düşürüyorum. Normalde hep 40 ta çalışıyor. Güneydoğu Anadolu da yasiyorum. Faturamiz bu gün geldi. 367 TL. Ev 160 m2 bütün odalarda petekler çalışır durumda.

1 aydır hiç kapatmadan çalıştırıyorum kombiyi. Güneşli günlerde 30 a düşürüyorum. Normalde hep 40 ta çalışıyor. Güneydoğu Anadolu da yasiyorum. Faturamiz bu gün geldi. 367 TL. Ev 160 m2 bütün odalarda petekler çalışır durumda.

oy oy :KK70: iyi rakamlarr. doğalgaz sobamı özledim :KK70:

X