• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Yardım edin lütfen çok aklım karıştı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

BMutlu

Bi' Aşık :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
134
25
18
34
Eskişehir
Merhabalar. Arkadaşlar biz söz nişan bohçasını yüzükler takıldığında halletmedik, arada askerlik felan vardı, eskimesin diye sonraya bıraktık şimdi düğün tarihimiz yaklaşıyor ve bütün telaşeye birde bu konu dahil olmuş oldu :26: Açıkçası nişanlımın tarafı da benim tarafımda ilk kez düğün yapıyoruz ve çoğu konuya hakim değiliz etraftan araştırarak yön vermeye çalışıyorum. Bir liste çıkartayım dedim ama o kadar karışık ki çok fazla harcama yapmak, yaptırmak da istemiyorum bu konuda acaba gerekli olan alınması gereken şeyler nelerdir ? 5 ayımız var fakat zaman çok hızlı geçiyor kararı aldığımızda 8 ay vardı mobilya, beyaz eşya işini anca halledebildik. Yardımcı olun lütfen bana stres yapmak istemiyorum :50:

Sadece isteme ve söz oldu bu arada, nişanı ayrıyetten değil kına gecesinde yapacağız. İkisi bir olacak yani.

$Bordo-Üzeri-Taþ-Ýþlemeli-Çok-Þýk-Tesettür-Niþanlýk-Modeli1.jpg
Bu da nişanlığımın resmi. Provalara başladık :16: Alt taraf prenses kesim olacak ama çok da kabarık olmasını istemedim, sevmiyorum çünkü öylesini. Rabbim isteyen herkese tattırsın bu mutluluğu.

Canım hayırlı olsun öncelikle nişanlığın çok güzel güle güle giy:16:Bohça ben düşünmüyorum çünkü kafalar karışıyor o olsun bu olsun tatsızlıkta olmasın ama fikrim değişirde yapacak olursa pijama ve eşortman takımları olmalı bir bohçada 1--2 adet şeklinde sonra erkek için tıraş seti bayan için epilasyon aleti ayrıca 2-3 adet sütyen takımı bayan için gelinlik altına giyeceği de olmalı:23: sabahlık kullanacaksan olabilir 1-2 adet havlu erkek için iç çamaşırı ayrıca çorap falan kişisel tıraş seti kremler falan sizin içinde aynı şekilde beğendiğiniz orjinal parfümleriniz olabilir bornozlarınız olabilir:12:damatlık koyulabilir ayakkabısı papyonu kuşağı:38:Nişan elbiseniz olabilir bol bol artırılır böyle :32:

Teşekkür ederimm :) Hmm öyleyse daha çok günlük kullanılacak şeyler olmalı o zaman :26:Yani çeyiz olarak bornoz takımı aldık zaten, damatlık ayakkabıları vs onlar da hazır zaten onları bohça olarak düşünmemiştik. Olmadı bohçaya atarız kalabalık görünsün :9: Şakası bir yana nişanlımın tarafı da bilmiyor biz de pek bilmiyoruz yani evlilik söz konusu olunca herşey yenileniyor zaten belki de bohça yapmamak daha uygun da olabilir. Bunlar zaten alınacak çünkü. Gelinlik içine giyeceğim çamaşırlarımı almış bulunuyorum çünkü gelinlikçim provalara onlarla gelmem gerektiğini söyledi :17:

Ama birde şey var anne baba kardeşlere felan da bohça yapılıyor ya olmadı sadece onları yaparız :26:

Son düzenleme:
Merhabalar. Arkadaşlar biz söz nişan bohçasını yüzükler takıldığında halletmedik, arada askerlik felan vardı, eskimesin diye sonraya bıraktık şimdi düğün tarihimiz yaklaşıyor ve bütün telaşeye birde bu konu dahil olmuş oldu :26: Açıkçası nişanlımın tarafı da benim tarafımda ilk kez düğün yapıyoruz ve çoğu konuya hakim değiliz etraftan araştırarak yön vermeye çalışıyorum. Bir liste çıkartayım dedim ama o kadar karışık ki çok fazla harcama yapmak, yaptırmak da istemiyorum bu konuda acaba gerekli olan alınması gereken şeyler nelerdir ? 5 ayımız var fakat zaman çok hızlı geçiyor kararı aldığımızda 8 ay vardı mobilya, beyaz eşya işini anca halledebildik. Yardımcı olun lütfen bana stres yapmak istemiyorum :50:

Sadece isteme ve söz oldu bu arada, nişanı ayrıyetten değil kına gecesinde yapacağız. İkisi bir olacak yani.

Eki Görüntüle 1013310
Bu da nişanlığımın resmi. Provalara başladık :16: Alt taraf prenses kesim olacak ama çok da kabarık olmasını istemedim, sevmiyorum çünkü öylesini. Rabbim isteyen herkese tattırsın bu mutluluğu.

amin inşallah böyle mutluluk darısı benim gibi bekleyenlerin başına =):16::nazar:
kapalı biri olarak nişanlığını çok beğendim çok şık :)
nasıl bir liste çıkarmayı düşünüyorsun canım ona göre yardım edebiliriz nerden başlamayı düşünüyorsun:34:

Amin tatlım inşallah :16: Nişanlığımı bende çok beğenerek diktiriyorum beyaz tenliyim resimdeki gibi çok hoş oluyor. Kendi kendime nazar değdiricem diye korkuyorum bazen :nazar: :9: Maşallah hiç öyle aylarca uğraşmadım gelinlikte de nişanlıkta da bir haftaya ikisine de karar verdim dikiliyor şimdi :16:

Darısı başına inşallah :29:

Şimdilik düşündüğüm iç çamaşırı, traş köpüğü vs. şeyler. Öncelikle onları alayım dedim. Daha sonra da günlük kıyafetler işte pijama takımıydı yani eşofman felan alırız. Seccade koymayı düşünüyorum. Başka ne olabilir ki :26:

Amin tatlım inşallah :16: Nişanlığımı bende çok beğenerek diktiriyorum beyaz tenliyim resimdeki gibi çok hoş oluyor. Kendi kendime nazar değdiricem diye korkuyorum bazen :nazar: :9: Maşallah hiç öyle aylarca uğraşmadım gelinlikte de nişanlıkta da bir haftaya ikisine de karar verdim dikiliyor şimdi :16:

Darısı başına inşallah :29:

Şimdilik düşündüğüm iç çamaşırı, traş köpüğü vs. şeyler. Öncelikle onları alayım dedim. Daha sonra da günlük kıyafetler işte pijama takımıydı yani eşofman felan alırız. Seccade koymayı düşünüyorum. Başka ne olabilir ki :26:

İnşallah teşekkür ederim :)

nişan elbisen de resimdeki gibi aynı renkte mi canım ?

saydıkların oluyor bohça da onlar tamam :)
gömlek , kravat, cüzdan çorap havlu olabilir
parfüm traş seti koyabilirsin
saat alabilirsiniz
aklıma gelenler bunlar :)

Eki Görüntüle 1013310

Canim oncelikle hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah
Ben de bohca adetini pek bilmezdim arastirdim ogrendim ve benim mantigima gore kullanilabilecek esyalar eksik olanlar alinmali sadece diye dusunuyorum
Esyalarini iyice gozden gecir nisanlinin neye ihtiyaci varsa onu al bence
Veya herseyi tamamsa yine de ufacik birsey hazirla akrabalarina yapacaksan onu ayirman olmaz bohca hediyelesmektir yarim elma gonul alma meselesi yani bir yerde
Ufak bir kozmetik cantasi hazirla mesela icine tras kopugu kremi dis macunu dis fircasi tirnak makasi parfum falan koy
Ayri bir kutu hazirla ufak sepetleri alip ustunu tullerle susleyip icine kemer mendil cuzdan anahtarlik gomlek kravat corap falan koy
Bir de minik bohca yap mesela ona da ic camasiri pijama havlu falan koy hem sıklık olur
Damat ailesine bohca yapacaksan kayinvalideye esarp oyali yazma patik corap bluz falan koyabilirsin
Kayinpedere namaz takkesi seccade tesbih corap gomlek koyabilirsin
Kayinbirader veya gorumce varsa onlara da yaslarina uygun olarak kiyafet falan koyabilirsin
Fikir vermek istedim uzun uzun yazdim;)mutluluklar dilerim canim

Canim oncelikle hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah
Ben de bohca adetini pek bilmezdim arastirdim ogrendim ve benim mantigima gore kullanilabilecek esyalar eksik olanlar alinmali sadece diye dusunuyorum
Esyalarini iyice gozden gecir nisanlinin neye ihtiyaci varsa onu al bence
Veya herseyi tamamsa yine de ufacik birsey hazirla akrabalarina yapacaksan onu ayirman olmaz bohca hediyelesmektir yarim elma gonul alma meselesi yani bir yerde
Ufak bir kozmetik cantasi hazirla mesela icine tras kopugu kremi dis macunu dis fircasi tirnak makasi parfum falan koy
Ayri bir kutu hazirla ufak sepetleri alip ustunu tullerle susleyip icine kemer mendil cuzdan anahtarlik gomlek kravat corap falan koy
Bir de minik bohca yap mesela ona da ic camasiri pijama havlu falan koy hem sıklık olur
Damat ailesine bohca yapacaksan kayinvalideye esarp oyali yazma patik corap bluz falan koyabilirsin
Kayinpedere namaz takkesi seccade tesbih corap gomlek koyabilirsin
Kayinbirader veya gorumce varsa onlara da yaslarina uygun olarak kiyafet falan koyabilirsin
Fikir vermek istedim uzun uzun yazdim;)mutluluklar dilerim canim

Çok teşekkür ederimm bunu dikkate alıcamm :16:
Dediğin gibi parça parça hazırlamak en güzeli olacak. Evet bütün aileye yapıcaz bohça annem yazmaları felan hazırladı güzellerinden bende kıyafet çamaşır felan alayım o zaman seccadeleri felan halledeyim. Tekrar çok teşekkür ederim hemen bir liste hazırlıyorum :)

Eki Görüntüle 1013310

Canım hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin inşAllahhh .Nişanlığın içinde güzel seçim yapmışsın bohça işine gelince alacakların öz olsun alınması gerekenler olsun.Fazla ıvır zıvıra girmessen fazlada harcamazsın. başlıca alman gerekenleri al örneğin

Senin için olacaklar

1 takım sabahlık gecelik takımı saten olan takımlardan
1-2 tane iç çamaşırı takımı
makyaj seti yerine öz kullandığın makyaj malzemeleri örn( fondoten, ruj ,rimel kalem )
bi kaç krem losyon gibi şeylerden
1 adet parfüm
1 pijama ve eşofman takımı
çorap
bi kaç oyalı tülbent, patik , havlu

Nişanlına alacakların ise
aynı şekilde 1 eşofman ve pijama takımı
bi kaç tane iç çamaşır takımı
gömlek çorap kemer cüzdan takımları onlardn 1 tane alırsın
1 parfüm bi kaç adette losyan krem gibi şeyler
seccade
varsa nevresim pike o tarz şeylerden bir tane havlu bu kadar

allah mesut etsin.çok hoş bi rengi var kıyafetinin.
bende liste konusunda çok uğraştım ama benim nişanlıma yaptığım listem şu şekilde:
damatlık,
ayakkabı,
pijama takımı (sabahlık istemiyor erkekler pek :D),
iç çamaşırı seti,
gömlek,
günlük alt üst bir kıyafet,
traş seti,
traş makinası,
parfüm-deodorant gibi bakım ürünleri,
cuzdan-kemeri kol düğmesi seti,
seccade de eklemeyi düşünüyorum, ayrıca bizim adetlere göre damada saat alınır. ailesinden başka kimseye bir şey alınmayacaksa küçükte olsa bir hediye mutlu eder diye düşünüyorum.
mutluluklar :42:

Canım hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin inşAllahhh .Nişanlığın içinde güzel seçim yapmışsın bohça işine gelince alacakların öz olsun alınması gerekenler olsun.Fazla ıvır zıvıra girmessen fazlada harcamazsın. başlıca alman gerekenleri al örneğin

Senin için olacaklar

1 takım sabahlık gecelik takımı saten olan takımlardan
1-2 tane iç çamaşırı takımı
makyaj seti yerine öz kullandığın makyaj malzemeleri örn( fondoten, ruj ,rimel kalem )
bi kaç krem losyon gibi şeylerden
1 adet parfüm
1 pijama ve eşofman takımı
çorap
bi kaç oyalı tülbent, patik , havlu

Nişanlına alacakların ise
aynı şekilde 1 eşofman ve pijama takımı
bi kaç tane iç çamaşır takımı
gömlek çorap kemer cüzdan takımları onlardn 1 tane alırsın
1 parfüm bi kaç adette losyan krem gibi şeyler
seccade
varsa nevresim pike o tarz şeylerden bir tane havlu bu kadar

allah mesut etsin.çok hoş bi rengi var kıyafetinin.
bende liste konusunda çok uğraştım ama benim nişanlıma yaptığım listem şu şekilde:
damatlık,
ayakkabı,
pijama takımı (sabahlık istemiyor erkekler pek :D),
iç çamaşırı seti,
gömlek,
günlük alt üst bir kıyafet,
traş seti,
traş makinası,
parfüm-deodorant gibi bakım ürünleri,
cuzdan-kemeri kol düğmesi seti,
seccade de eklemeyi düşünüyorum, ayrıca bizim adetlere göre damada saat alınır. ailesinden başka kimseye bir şey alınmayacaksa küçükte olsa bir hediye mutlu eder diye düşünüyorum.
mutluluklar :42:

Çok teşekkür ederim hanımlar :16: Hazırladığım listeye bunları koydum.. Haftasonu çıkıp alışverişimi yapıcam inşallah bu bohça işi de böylece bitmiş olacak :9: Yavaş yavaş tamamlanıyor hepsi çok şükür

Çok teşekkür ederim hanımlar :16: Hazırladığım listeye bunları koydum.. Haftasonu çıkıp alışverişimi yapıcam inşallah bu bohça işi de böylece bitmiş olacak :9: Yavaş yavaş tamamlanıyor hepsi çok şükür

senin adına sevindim tatlımm

rica ederim olur inş hepsi :61:

Back