yardım edin kızlar, sizce nasıl davranmalıyım!!!

Valla kusura bakmayın da tamamen haksızsınız.

Kimse hayatını size göre şekillendirecek değil.

Eşinizin sizi dinleyip söze ve nişana gitmemesi de hayatının hatası olurdu ki,
Allah'tan sizi dinlememiş.
Kardeşi sonuçta tabi ki gidecek.

Görümceniz de tebrik etmediğiniz için gerçekten haklı yani.
Madem gidemediniz en azından tebrik etmeliydiniz...

Ben de kayınbiraderimin düğününe gidemedim.
Çünkü yeni doğum yapmıştım ve kızım daha 15 günlüktü.
Ama eşim ve oğlum düğüne gittiler.
Hatta eşim her anlamda yardımcı oldu, her işlerine yetişti.
Ben hiç sizin gibi düşünmedim...
Bu düşünce tarzı bana çok garip geldi açıkçası...

ben sizi anlıyorum ve hak veriyorum doğrusu.benim yeğenlerim de ikizdi ve onlar da erken doğdular.sizinki kadar olmasa da.2 kilo doğdular.abim var ya nasıl güzel baktı.gündüz işine gidiyordu ve akşam olunca annesinden çok daha iyi bakıyordu.bi an bile onları yalnız bırakmadı.geceleri bile onlarla yatttı.1 yaşına kadar beşik ölümlerinin yaygın olduğunu duymuş.her neyse bu dönemde bzim de ailede düğünler oldu ve asla karısını yalnız bırakmadı.o dönem düğünlere katılmadı.he o dönem ben nişanlansam abim gelir miydi?ben zaten hala olarak nişanı ertelerdim 1.hadi ertelemedim abim benim canıma okurdu 2.yeğenlerin bu halde yengen üzgün sen nişan düğün mü düşünüyorsun derdi.görümcenize yakışan hala olarak ertelemekti bence de.kırılmakta haklısınız.

Cok benzer seyler yasadım. Su an uzun uzun yazmam mümkün degil mutlaka yazicam. Ama sana tamamen hak veriyorum. Biricik torunları hastane köşesindeyken düğün derdinde olanları anlayamıyorum, ne hissediyorsan aynen yasadım. Esinle sürekli tartıştım ama anladım ki olan ilişkinize oluyor. Ya unutacaksın, yada kayınvalidene kırıklığını anlatacaksın. (Ben yapmadım hala pişmanım) emin ol esın senden cok bozuldu ama çaktirmiyorlar. Ama baskalarının hareketi yüzünden esinle kavga etmemeye çalış, huzur gidiyor sonra(

ohh sonunda beni anlayabilen biri yazmış, şaşırdım valla, nerdeyse ben özür dileyecem istemeye nişana gidemediğim için,bebeğimi görmeye gelmediği için ben suçluymuşum gibi, normal bir bebek değil ki abartıyorum gibi görünmüş, herkes öyle sanmış, 6 aylık 600gr doğan mucize bir bebekten bahsediyoruz,ben çok mutluyum ve rabbime şükrediyorum,

prematüre annesi olmak ,günlerce hastane kapılarında beklemek ne demek çok iyi bilirim.bu dönemdeki hassasiyetinizide çok iyi anlıyorum.aynı şeyleri yaşamış biri olarak o günlere götürdünüz beni.bazı arkadaşlarımız 2 kilo ile doğan bebeklerinden bahsetmişler.hepimiz biliyoruzki 1 kilonun altı çok zor. yaşam savaşı veriyorlar resmen.biz 2 aylık olduklarında ancak 2 kiloyu görmüştük. Allah herkesin bebişine sağlık versin.

sizin en çok ilgiye ihtiyacınız olan dönemde yalnız bırakılmak zorunuza gitmiş.çok haklısınızda.lohusalık denen şeyi bizler daha zor atlatabiliyoruz.kaybetme korkusu yaşamak kolay mı? siz her an bebeğinizi kaybetme korkusuyla hastane köşelerinde beklerken tanışma nişan daha sonra düşünülebilirdi.orada onlarında bir parçası yatıyor.belki olayın ciddiyetinin farkında değillerdir.

madem eşin aranızda helledin diyor.sende içini dök arkadaşım.bu sorunu çözmeden için rahat etmeyekse git görümcen ordayken anlat duygularını.hergün düşünüp evinde huzurunun kaçmasından iyidir.içinde kalmaz hiç değilse.

evet başkaları hayatlarını sana göre düzenlemek zorunda değil ama sende o ailenin bir parçasısın. sizin durumunuzda göz önünde bulundurulabilirdi. eşin tamamen arada kalmış.

Geçmiş olsun, rabbim yavruna uzun ömürler nasip etsin.

Bence iki tarafta da hata var.

Birincisi senin yanına gelmemeleri, yani nezaketen de olsa hastaneye uğramamaları hata.
Benim yengem doğum yaptığında, annem başka hastanede yatan ameliyatlı babamı bırakıpta geldi. Hem mevlidine, hem doğumuna. Ben o hafta okulu bile asmıştım. Yengemden çok ben de heyecan vardı Hala gözümün önündedir yeğenimi hastanede hemşirenin elinde gördüğüm o ilk an. Çok özel anlar bunlar.. Sizinkiler nasıl gelmediler, dayandılar hayret. Bu onların hatası, ayıbı..

Sana gelince arkadaşım..

Biraz bencilce düşünüyorsun. Hadi nişanı falan ertelememesine kırılabilirsin, hak veririm. Lakin eşine gitme demen çok ama çook büyük bir hata. Bir tane kardeşi var, gidicek tabi. Yani mantıken düşününce arada kavga yok, gürültü yok bu durumda ne yapsan durduramazsın ki, gider. Keşke huzurunuzu kaçırmasaydın boşu boşuna.

Ve asıl büyük hatan ortada tam olarak bişey yokken eşinle ailesi yüzünden kavga etmen..Ne olursa olsun, ortada gözle görülen çok büyük bir sorun olmadığı takdirde eşini ailesine karşı doldurma. Dırdırcı gözüyle bakar eşin sana, evliliğinde çok problemler yaşarsın. Bak canım ben evli değilim ama ilerde evlenirsem eşime ailesi hakkında asla konuşmayı düşünmüyorum. Mesela sana bir örnek vereyim; eski erkek arkadaşımın ablası bana saygısızlık yaptı. Bunun üzerine erkek arkadaşım ablasıyla küstü ama ben bu süreçte ablası hakkında kesinlikle negatif konuşmadım. Hep olumlu yapıcı konuştum.. Sonunda o kız telefon açıp benden özür dilemişti.

Konunla alakasız olabilir ama bu da bir taktik Eğer ben ablası hakkında kötü konuşsaydım, suçlu ben olurdum. Anlatabiliyor muyum?

çok teşekkür ederim, yaşayan bilir, benim bebeğim şu anda 10 aylık ve 5,5kg.Benim bebeğim 2 aylıkken sadece 750gr olabilmişti(Burdan bana ben şöyle böyle yapmıştım, çok ayıp etmişsin tarzı konuşanlar var,çok üzüldüm.Anlayamadıklarına da sevindim.Keşke ben de anlayamasaydım bu tarz yazanları,var gücümle eleştirseydim.Allahım yaşatmasın kimseye.
ben lohusalık nedir bilmedim,inanmayacaklar duygusala bağlıyorum diye ama yemin ederim ki hastaneden çıktığımda o halimle ilk gittiğim yer avmydi, süt sağma mak almaya gitmiştm çünkü, eşim ben anlamam dedi.mecburen birlikte gittik.millet 15 gün yataktan çıkmıyor.ayrıca herkes hatta eşimde kabullenmiyor ama bu sadece bana yapılmış bir haksızlık değil ki, bence benden fazla eşime yapıldı,onun söze nişana gitmesi, bu durumu onayladığını göstermiyor ayrıca, sırf ailesiyle arasının acılmasını istemediğinden gitti,ama onun bu inceliğini ailesi de düşünseydi bunlar yaşanmazdı, çok teşekkür ederim tekrardan , allahım yavruna saglık sıhhat versin

canım bunları hassas bi dönem geçirdiğin için düşündüğünü anlamak istiyorum.
çünkü nişan,düğün gibi törenler kimse için (ölüm olmadıkça) ertelenmez ya da kimseye sorulmaz.

eşinin kardeşi o. nişan,düğün,ölüm bir kere. biz de en kötü anda bile olsa gidilir böyle günlere.
senin gitmemen gerekiyor diye eşine gitme deme hakkın olmadığı kanaatindeyim.

lakin kimin kime önce tavır koyduğuna emin değilim ama bu çekişmeyi kim başlatmışsa ayıp etmiş.
o anları hepimiz yaşadık insanın ayakları yerden kesilir isteme,söz gibi telaşlarda...
cahilliğine ver seninle ve bebeğinle ilgilenmediyse. bundan sonra o bu durumu düzeltir iyi bir hala olur ama sen hayırlı olsun demediğinle kalırsın...

sürç i lisan ettiysem affola... bebeğin ve alienle sevgiyle kal..

haklısın ben son zamanlarda cok dırdırcı biri olmaya basladım, zamanla eşimin soğumasına bile sebep olabilirm.baska kimseye anlatmadığımdan ona patlıyorum ama evt yanlış,ne desem zaten bişey değişmiyor, teşekkür ederim

El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış..

Senin bebeğin senin canın olmuş ama onlara torun, yeğen olamamış maalesef..

Ben asla yakın durmam, zor günümde yanımda olmayanlara karşı..

bütün içtenliğimle söylüyorum.Allah kimseye yaşatmasın ve kimse anlamasın bu duyguları.insanlar yürümeye bile korkarken ben 4 saat sonra asansörü bekleyemeden 2 kat yukarı tırmanmıştım kızlarımı(ikizler) görücem diye.

herkesin hassasiyeti,olaylara bakış açısı farklıdır.buradaki yorumlara açık olduğumuz gibi eşinin ailesinide öyle kabul et. gör bak kızları doğurunca nasıl hassas olacaklar.o zamanda geçmişe dönecek üzüleceksin. her üzüldüğünde yavrunu kokla.mucize bebekler onlar. boşver gerisini. o aletlerin sesini hatırla ve nasıl dua ettiğinide.salla kayınvalidenide görümcenide .kim ne yaparsa yapsın.benimde eşimin abisi kurban bayramında yolda geçişirken gördü yeğenlerini.hemde eşim onun çocuklarına yarı babalık yapan birisi.inan hiç umrumda olmadı.mevlam mucizelerimizi bize bağışlamışya.ne yapayım el alemi.bozma sakın huzurunu.

onlarla bu konuyu konuşmaya karar verirsen ortam içinde lafı çarpıtmayacak eşine başka türlü yansıtmayacak birilerinin olmasını sağla.bir kez daha huzurun kaçmasın.Allah seninde kuzuna sağlık sıhhat versin.

Eşinizin gitmesi doğal bence ezip geçme gibi düşünmeyin kardeşi sonuçta mecbur gidecekti.Tabi nişan için bekleseler olurdu kaçmıyodur

Umarim o günleri siz yasamazsiniz benimde kizim 640 gr dogdu ve cok riskli ve mikroba acik bebekler bunlar ben o kadar dikkat etmeme ragmen kizim zaturre oldu. Premature annesi olmayan anlayamaz zaten

Akşam akşam aglattin beni ya. O gunler geciyo xa yikip geciyo iste neyse.
Birincisi acaba gelinleri degilde diger kizlari o durumda olsaydi gene o nisani yaparla miydi
Ikincisi kocanin sucuyok sonucta onlar dusuncesizlik yapip nisan yapmislar o da gimek zorunda.
Ucuncusu seni kimsenin anlamasini bekleme kuzum.
Dorduncusu bizim bebeklerimiz mucize Bebekler ve biz çok sansliyiz cunku onlar cok guclu o yuzden onubunu birak tadi i cikar

Kim haklı diye sormuşsunuz, belki siz haklısınız belki onlar ya da büyük ihtimalle bir parça siz bir parça onlar.

Ama buradaki "sizi hangisi şu anda -ve uzun vadede- daha mutlu eder" sorusu da önemli bence.
Önünüzdeki seçenekler:

a- Görümcenizin nişanı sebebiyle eşinizin ailesiyle ve eşinizle sürtüşmek. (Ki belli ki zaten zor bir dönem geçirmişsiniz. Umarım bebeğinizin sağlığı yerindedir. Bu dönemden sonra bu gerginliğe tahminen hiç ihtiyacınız yok, tam aksine eşinizle, sosyal çevrenizle yeniden normal bir hayata dönmeye ihtiyacınız var diye tahmin ediyorum.)

b- Neler yaşadığınızı biraz bu insanlarla paylaşıp, ne kadar yalnız kaldığınızı anlatıp, birazcık sitem edip, sonra hayatınıza dönmek ve (diyelim ki siz onları özleyene kadar) belli -saygılı ve nötr- bir mesafe bırakmak. (Bu zamanı ve emeği eşinizle ve çocuğunuzla yeni hayatınızı kurmak için mi yoksa bu sürtüşmelerle mi harcamak sizi daha mutlu edecek? Hem çocuğunuz, hem siz hem eşiniz çok zor günler geçirmişsiniz, ailecek hangisini yaşamayı hakediyorsunuz?)

İnsan bizzat sorunların içindeyken böyle göremiyor ama dışarıdan hangi seçeneğin sizi daha mutlu edeceği bence çok açık...

çok şey bekleme bekledikçe mutsuz olursun sen eşine evine bak onlar ayrı siz ayrı 24 yasında bi kız nişanlanacak niye ertelesin ki düğüne gidersin sen de bi de kız su an ucuyordur laylay lom bebege sevgi ilgi aklında mı ki kız asık o yaslarda böyledir bu boşver cok takmışsın bence.

Öncelikle çok geçmiş olsun . Allah bu saatten sonra yuvanızda sağlıklı mutlu mesut yaşamayı nasip etsin. senin çok zor günlerinde aramayı bırak yanında olmaları gerekirdi. Siz o durumdayken söz, isteme zaten yanlış, düğün olur tarihi bellidir davetiye basılıdır onu bi nebze anlarım. Bende bir halayım. Kendimi görümcenizin yerine koymaya çalıştım. Yeğenim hastanede olucak ben nişan yapıcam abimin yüzüne nasıl bakarım abim,yengem orada kahrolurken ben evde eğlenemem ki, sonuçta 2 ay nedir ki beklerim. Nişanın tarihi bellimiydi siz hastaneye yatmadan onu bilmiyorum. Bazı arkadaşlar düğün nişan kimseye sormam demiş. Beni görmeye gelicekleri zaman bile (tanışma) annem abim bize geldiğinde söyledi. Oğlum böyle böyle bir şey var ne dersin tanışmaya gelmek istiyorlar. Ailece oturup konuşup karar verdik. Eskidendi böyle şeyler diyecek varsa da eski değil daha 3 yıllık evliyim. Bu konular için eşinizi de kendinizi de üzmeyin derim, ailesi karar verip değiştirmediyse eşiniz ne yapabilirki kardeşidir gitmiş. Eşiniz kırgınlıklarınızı ailesine kardeşine söylesin. Bu dünya etme bulma dünyasıdır hiç merak etmeyin. Siz yine saygınızı bozmayın. Eşinizle tabi ki gidip gelin, sizde kırmadan kırgınlıklarınızı ailesine dile getirebilirsiniz.

Görümceniz düşünememiş olabilir belki, mutluluktan, heyecandan, telaştan ; ama annesi uyarabilirdi kızım böyle böyle erteleyelim diye bilemiyorum böyle konuşmalar aralarında geçti mi, görümceniz ertelemem diye diretti mi ?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Allah yavrunu sana bağışlasın. Sana sadece şunu diyeceğim, eşinle sen mutlu isen gerisini boşver, bunlar için huzurunuzu kaçırmayın. Evet prematüre bir bebek doğurmak hiç kolay değil. Karşı tarafta aynı şeyleri yaşamadığı için sizin sıkıntılarınızı anlayamaz. Onlar ancak görümceniz aynı şeyleri yaşadığında anlarlar, maalesef bu hep böyle olmuştur. Ama kapınızı kapattığınızda siz mutlu iseniz gerisini boşverin. Sevdiklerinize sarılın ve mutluluğunuzu doya doya yaşayın. Başkaları için kendi huzurunuzun bozulmasına izin vermeyin. Sevgilerimle...

Bence siz haklısınız. Siz ve bebeğiniz çok zor ,olağanüstü bir süreçten geçmişsiniz. Bebeğiniz Prematüre doğmuş .
Normal, sağlıklı doğum yapan her kadın o dönemde ailesinden, eşinden ve eşinin ailesinden özel ilgi, alaka, şefkat bekler. O dönemin verdiği ruh halinden dolayı. Bebeği hayatının merkezidir ve yaşadığı yoğun duygusallığı etrafındaki sevenlerinin de hissetmesini, onu anlamasını ister. Sevdiklerinin yanında olmasını ister.
Sizinkisi prematüre ve riskli, eşinizden ve ailelerinizden daha çok ilgi beklemeniz çok normal.
Aile olmak, birbirine kenetlenmek böyle günlerde ortaya çıkar. Hastalıkta, doğumda insanlar birbirinin yanında olamıyorsa nasıl aileler o zaman....
Görümceniz sizi zor günlerinizde yalnız bırakmış, kalbinizde ona karşı kırgınlık oluşmuş, şimdi siz de onun mutluluğunu hissedemiyorsunuz, paylaşmak istemiyorsunuz..

canım sağol yorumuna,cok haklısın, senle prematüre bebekler topiğinde o kadar cok konustuk ki, bu derdimi burdan paylaşmak istedim ama sanırım yanlış yerdeyim, benim durumumu en iyi anlayabilecek kişiler,yine o topigteler.burdakiler sanki hersey cok normalmiş gibi yaklaşıyorlar, 97 gün küvezde kalan bir bebeğin halası, bu mucizenin gerceklestiği yani bebeğin hastaneden cıktığı gün tanışma faslı düzenliyor, bebegi daha görmeden söz yapıyor ve yine yegenini daha 2 kg bile olamamışken, nişan yapıyor.herşeyi geçtim de böyle bir dönemde, yeğeni hayat mücadelesi verirken, abisinin saçları bir gecede beyazlarken,yengesi deli divane psikolojisi bozulmusken(sanki elalemiz) bunları düşünebiliyor.hadi o cahil diyelim, anası babası nasıl buna izin veriyor, hiç ele güne karşı utanmıyorlarmı,benim yavrum yaşam mücadelesi verirken taaa ingiltereden almanyadan türkiyedekileri geçtim hatimler indirdiler, hayata tutunsun diye.bir de çok dindar görünürler, günah bile, torunları o haldeyken eğlence, kutlama.eşimin suçunun olmadığını biliyorum, ona kızsamda etsemde farkındayım onun ne sucu var ki, o da istemezmi koluna karısını, kucağına çocuğunu alıp gitmeyi.
haklsıın canım, daha düne kadar bebeğim yaşayacakmı diye düşünürken, şimdi beni önemsemeyen insanlar için oturmuş burda yazıyorum, üzülüyorum, haketmiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…