yardım edin kızlar, sizce nasıl davranmalıyım!!!

nisabilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
273
11
68
Antalya
merhaba, aslında yazıp yazmamakta çok kararsızım ama inanın içime ata ata çatlayacağım yakında.Kızlar benim dünya tatlısı bir eşim ve 10 aylık güzeller güzeli bir meleğim var maşallah,yani mutlu bir aileyiz.Size kısaca hikayemi anlatmaya çalışacağım,başarabilirsem,kendi hislerimi yazmadan anlatmaya çalışacağım ki belki benim göremediğim farkedemediim hatam vardır, yardımlarınızı bekliyorum.
6 aylık hamileyken, aniden doğum yapmak zorunda kaldım, bebeğim 600gr prematüre doğdu.Tam 3ay hastane kapılarında yavrumun hayata tutunmasını bekledim.Çok zor günler geçirdim.Eşimin ailesi de yani sadece annesi bu süreçte sürekli aradı, ilgilendi,gerçi bir kez bile hastaneye gelmedi ama sonuçta aradı.Bebeğim 3 ay bittikten snra artık emzirebilirsin dediler ve dayanırsa bir hafta içinde taburcu ederiz dediler.Kayınvalidem bunu biliyordu.Emzirmeye gittiğim hafta birden ardı ve dediki, görümcenin erkek ark. varmış, ailesi tanışmaya gelecek,siz de gelin.Ben bebeğimi emzirmeye gidiyorum, akşam 10dan önce gelemyiz dedim, aslında kırıldım böyle bir zamanda ne gerek vardı diye ama yine de gidecektik, hastaneden çıkıp.Doktorumuz tam da görümcemin dünür tanışmasının olacağı gün bebeğimizi taburcu etti.Tabiki eşimin ailesinden kimse gelmedi o gün, evde yeni dünürleriyle tanıstılar o akşam.Bizde gitmedik tabiki.Ertesi gün misafir gibi gelip, bebeği görüp gittiler.
Üzerinden tam bir hafta geçti, görümcemin istemesi yani sözü yapıldı.Bebeğim hassas olduğundan doktorumuz 2 ay insanlarla aynı odada bulunmasını, dokunulmasını engellemişti.Bu yüzden ben gidemedim, eşim de kavga kıyamet gitti, eşime çok kırıldım çünkü sadece bana yapılmamıştı bu haksızlık, bir tane oğulları var, ona sormadan danışmadan gelinlerinin ve torunlarının gelemeyeceğini bile bile nasıl bu kadar kısa zamanda söz yapılmıştı ve eşim nasıl beni bırakıp giderdi.Neyse bunu atlattım.
Tam 3 hafta sonra görümcemin nişanı oldu, bir tanecik gelini ve ilk, tek torunu olmadan.Sanki bu kadar kısa sürede yapılmasa evde kalacak ve koca bulamayacak gibi.Bu arada görümcem 24 yasında ve cok güzel alımlı bir kız.İsteseler mazeretlerini anlatıp 2-3 ay sonra nişanı yapalım diyebilirlerdi, karşı taraf zaten bunların ağzına bakıyor.Eşim yine beni ezdi ve gitti.Güle oynaya nişan yaptılar.3 ay küvezde yatan prematüre bebeğimin bende yaşattığı psikolojiyi atlatamamışken, zamanla bunu da atlattım.
Tabi bu arada 15-20 günde bir geliyorlar bebeği görmeye.Görümcem gelmiyor,kardeşimin düğünü oldu 4 ay sonra.Düğünde gelen giden bebeğimi soruyor,görümcem 4 aydır görmediği yiğenine bakmaya tenezzül bile etmedi, nişanlısıyla dansa kalkarken.Ha birde bana nişandan sonra onu arayıp tebrik etmediğim için küsmüş, evime ondan gelmiyormuş
Bir bayram geldiler nişanlısıyla, yabancı gibi bir saat oturup gittiler.Birde biz kayınvalideme gitmiştik o zaman gördü bebeğimi.Yani 7 aydır evinde olan bir bebeği, halası toplamda 4 kez gördü.Biz küçük bir aileyiz, bebeğimin sadece 1 halası, 1 dayısı var ama malesefki halası da bu şekilde davranıyor.Kayınvalidemler sözde beni ve çocuğumu çok seviyorlar ama sizce ne kadar doğru bu.Her onlara gidişimizde veya geldiklerinde eşimle kavga ediyorum, hatta bir keresinde ayrılma noktasına geldik, eşim beni karıştırmayın aranızda halledin diyor, böyle bir şey mümkün mü, eşim dengeyi kuramıyor,sözleri nişanları olduğunda tepkisini koyup ben de gelmiyorum demedi.Şimdi görümcem evde yoksa gidiyorum o eve,ve bana gelmesini istemiyorum.Ha bunun sebebi bunca olaylar değil, ben bu olaylarda sadece eşime patladım, birde üstüne bana saygısızlık etti herkesin içinde, ondan.Sizce bundan sonra eşimin ailesine nasıl bir tavır takınmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Beni yanlış anlama ama görümceni bu güzel günlerinde arayıp sormaman onlara olan inadından mıydı? Sonunda suçlu sen gözükmemek için onlara karşı hep iyi olmalıydın. Erkekler böyle malesef. Keşke hiç inatlaşmalara girmeseydin görümceni kayınvalideni arayıp bu mutlu günlerinizde yanınızda olmayı yardımcı olmayı çok isterdim ama bebeğimi bırakamıyorum bizim de yardıma ihtiyacımız var gibi şeyler söyleseydin..

Eşinin gitmesi kadar normal bir şey yok. Evet sen özür dileyerek gitmeyebilirdn mazeretin var. Ama eşinin bi tanecik kız kardeşi.. Seni ezmek değil bunun adı.

Sanırım fazla içli dışlı değilsiniz ve senin zor günler geçirdiğinin farkında değillerdi.. Evet bu onların ayıbı da karşılık vermemiz gerekiyor böyle durumlarda. eşimiz var arada. Eşimizi ailesi yüzünden üzmeye gerek yok. Ailesini kendi seçemiyor ama onlarında yanında olmak zorunda.

Kardeşim evlendi demişsin bu arada? Kardeşinin düğününe gittin mi peki.. Bebeğini naptın o zaman? Ve anladığım kadarıyla görümcen kardeşinin düğününe gelmiş. Sana kızgınlığına rağmen aileni es geçmemiş..

Son düzenleme:

Evet inadımdan aramadım, çünkü 97 gün hastane kapılarında gözyaşı dökerken beni bir kez olsun arayıp yiğenini sormadı.Üstelik bizim gelemeyecğimizi bile bile nişan yaptı, 2 ay sonra zaten çıkacaktık, 2 ay sonra nişan yapsaydı da bu tatsızlıklar hiç olmasa olmazmıydı.
Kardeşim bırak nişanı, düğün salonu tutarken bile bizi aradı, şu tarih uygunmu, gelebilirmisiniz diye.Bebeğim 2 ay sonra dışarı çıkabildiğinden(doktorun izniyle) düğüne de gittik tabiki.Ondan diyorum ya ele güne karşı orda bi bak yeğenine, seviyor görün.Görümcem kardeşimin nişanına bana kızsa da gider, benim ailemle araları iyi,kardeşimle falan iyiler,sorunları yok, sorun tek benim.Ben de ne yaptıysam bir kez bile ağzımı açıp, bu düşüncelerimi onlara söylemedim, ondan buraya yazıyorum ya

pardon, atladım, bişey daha, ben kayınvalidemle nişandan bir gün sonra konuştum ve ona hayırlı olsun dedim, görümceme demem, haketmedi

Son düzenleme:
onların bencil oldugunu dile getirmeye çalısmıssınız ama görümcenızın nısanını ertelemesı gerekırdı düsüncenız de biraz bencıllık

barındııryor bence...

varsın gelmesınler aramasın sormasınlar... sen mis kokulu bebegıne, kocanla huzuruna evındekı mutluluga bak arkadasım...

ailenizin huzurunu neden başkaları için bozuyorsunuz... kafanızı birde nasıl davranmalıyım diye yoruyorsunuz... hiç gerek yok bence..

herkesin fikri farklı olabilir ama sen evladının sağlığı için mücadele verirken onların sanki damat biryere kaçıyormuş gibi hareket etmeleri,hadi yaptılar bir de bu durumda senin gitmeni beklemeleri çok saçma ve yanlış.Bebeğin hastanede kalmamışta olsaydı henüz çok küçük yani öyle heryere götüremezsin ki hemen.Sen yine küslük yapma ama samimi de olma derim.

evet bencillik belki benim düşüncem de, zaten bunu buraya yazmamın tek sebebi, benim göremediğim farkında olmadığım bir hatammı var acaba, neden bu boyuta geldik.çünkü biliyorum burda iki taraflı yorumlar yazılacak
ya ben çok zor günler geçirdim, yaşamayan bilmez, elalemin içi acırken,bunlar nasıl bu kadar duygusuz oluyorlar,ben çok kırgınım,dile getiremedikçe kırgınlığım kine dönüşüyor.
bebeğimle ve eşimle mutlu hayat sürerken, pat kayınvalidem bize geliyor, görümcemle ilgili bişey anlatıyor, bizde kavga kıyamet..ya da biz gidiyoruz ters bir laf oluyor.ben sesimi çıkarmıyorum ama eşime patlıyorum.aslında takmamalıyım ama dayanamıyorum,görmezden gelemiyorum bu sorunu.bir sonraki görüşmede hiçbirşey olmamış gibi davranıyorlar, ben de o yuzden soruyorum ne yapmalıyım, nasıl davranmalyım diye.bana gore bişey var cunku

görümcenin hareketleri beni hiç şaşırtmadı nedense. bazı genç kızlar böyle koca buldum diye havalara girebiliyorlar nedense, gözleri hiçbir şeyi görmüyor. boşver derim sen hanımlığını bozma çocukluğuna ver.

sizde duygusuz olun hakettıklerını verın onlara... bu kadar önemsemeyın eğer önemsemezsenız ne yaptıkları ne yapmadıkları sıızn gozunuzde bir değer olusturmaz.. farzedın kı yoklar.. konussunlar ama siz duymayın...

saygıdan yapın yapacaklarınızı eşiniz için yapın belkı de.. dıyecek lafınız varsa dıyın yuzlerıne yerı gelınce ama mutlulugunuzu harcatmayın derım...

size yardım etmekle yükümlü olan kocanız o yanınızdaysa gerısını dert etmeyın Allah ıkınızede bebegınıze yetebılmek ıcın guc kuvvet sabır verecektır... gerıısını bosverın...

Ben ne eşinizde nede eşinizin ailesinde size karşı bir haksızlık görmüyorum.
Belki söze gidemezdiniz ama nişana isteseydiniz siz de bebeğin yanına birilerini bırakabilir 1 saat dahi olsa katılabilirdiniz.
Siz görümcenizin tavırlarını yadırgarken eşinize nişana katıldı diye sitem ediyorsunuz.

Siz haksızınız. Çocuğunuz çok şükür sağlıklı , çıkarmış getirmişseniz eve niye girmeyecekmiş ki abisi birtanecik kardeşinin nişanına.
Yo yok hiç kaklı bir yanınızı göremedim.....
Boşuna adama söyleyip durmayın.... Şimdi uzun uzadıysa yazmamıyorum ama haksızsınız.....

yani gelip gidelim mi birbirmize diyorsun, hiç içim almıyor ama dediğin gibi kocama olan sevgimden saygımdan mecburum gibi.Allahtan o yanımda, bana hak veriyor, hatta ben o günlerde tepkimi koysaydım iş bu kadar uzamazdı haklısın diyor, ama yine de savunuyor ailesi sonuçta.Onu kırmak üzmek de istemiyorum ama kime patlayayım, aileme mi anlatayım ya da arkadaslarıma, böyle bişey kime anlatılır, teşekkür ederim yorumlarına

evet ayıp olmuş ama arayıp yine de tebrik etmeliydiniz bir de eşim beni ezip gitti diyorsunuz da ne olursa olsun o eşinizin kardeşi böyle bir durumda araya girmeniz bile yanlış. tabi ki gidecek

Son düzenleme:

Ben bebeğimi eve getirdiğimde 1580gr.dı sadece,bebeğimin hassas olduğunu yazmıstım ama atlamışsınız heralde, 2 ay boyunca benden başkasının bebeğime dokunması bile yasaktı.Evimize ailelerin dışında misafir kabul etmedik, ailelerde ağızlarında maskeyle, ellerini dakikalarca dezenfekte ederek odasına girdiler.Bırakın nişanı, eşimin beni o haldeki bebeğimle evde yalnız bırakıp dışarı çıkması bile tehlikeliydi.ben burda işin ciddi boyutunu anlatmadım, fazla uzatıp bunaltmayayım sizi diye.

Bence çok duygusal yaklaşıyorsunuz, nasıl yani yalnız bırakıp dışarı çıkması tehlikeli. 2 ay boyunca eşiniz işe gitmedi mi?
Sizin mantığınızda sizin kardeşinizin de düğün yapması size karşı haksızlık değil mi? Düğününe katılamayacağınızı bildiği halde niye ertelemdiler

eşiniz istiyorsa gidip gelmenızı gidin tabi, eşinizin koluna girinn gidin.. onlar ailesi sonucta bın kerede haksız olsalar yapılabılecek fazla bırsey yok.. bu yüzden eşinizi bunaltmayın sabrını da anlayısını da zorlamayın...

sizi patlatacak kadar doldurmalarına izin vermeyin... konusup gitsinler kapınızı kapadıgınızda duyduklarınızı da bırakın dısarıda düşüncesizlikleri de onların olsun iyi nyetleri de boşverin...

bebeğinizle güzel günlere odaklanın

Son düzenleme:

Canım anlıyorum çok kötü bir dönemden geçmişsin. Sinirlerin de bozulmuş. ama eşinin hiçbir suçu yok. Lütfen eşinle boş yere kavga etme. Ve onların sana tavırlarını kafanda kurup kurup karşılık vermeye çalışma. Böyle yaptıkça hem sen hem de eşin daha fazla üzülüceksiniz. Sen mutlu huzurlu yuvanla ilgilen. Elleri devamlı üstünüzde değilse sizi mutsuz etmek için devamlı uğraşmıyolarsa bu tip şeyleri kafana takma. Ve görümcenin de gönlünü yap. Varsın o senin bebeğini sevmesin. Sana gelip geçmiş olsun demesin.

Ya arkadaşım ben burda bebeğimle ilgili tartışmak istemiyorum, prematüre bebekler sayfasına bir baksanız dünyada neler olduğunu göreceksiniz, eşim bebeğim doğduğunda işten ayrıldı( ailesine bile söyleyemedi, kızacaklar diye, çünkü onlar önemsemiyorlar yaşadıklarımızı) çünkü bebeğin sürekli ihtiyaçları oluyordu ve ben sezeryanlı ve depresyonlu halimle yetişemiyordum,duygusal yaklaştığım falan yok, yaşadıklarımız kolay şeyler değil, allah düşmanıma vermesin.
Benim kardeşim bebeğim doğduğunda nişanlıydı zaten.Bebeğim eve geldikten 2 ay sonra doktorumuz artık dışarı çıkabilirsiniz dedi.Kardeşim 4 ay sonra düğün yaptı ve düğün mekanını son iki hafta da tuttu ve bize sorarak, hatta sırf bebeğim kapalı ortamda o kadar insanla kalmasın, bişey olursa kendiizi asla affetmeyiz dediler ve açık hava mekan tuttular.Kıyaslamanız çok saçma, görümcem de beni geçtim eşime sorsaydı abi, şu tarihte nişan yapsam nasıl olur eşimde istediğin zaman yap farketmez deseydi ve o da yapsaydı ben bu kadar alınmazdım zaten
bu arada merak ediyorum, sizlerin ailelerini, böyle nişandır istemedir düğündür, kendiniz mi karar verdiniz ailenize yakınlarınıza sormadınız mı,abisi en yakını değil mi, valla bizler uzaktan akrabalarımıza bile sorarark onların gelebileceği tarihte yaptık herşeyi

erkeklere aileleri hakkında kötü bir şey söylemek,haklı olsanız da ters teper.
Mevlam çocuğunuzu büyütebilmeyi nasip etmiş,6aylık doğan bir çocuğun yaşayabilmesi okadar kolay değil,bunun için çok mutlu olun derim

Prematüre bebeği çok iyi bilirim. 8 aylık ve 2 kilo doğdu benim oğlumda. Siz bana karşı niye böyle cephe aldınız ki, siz değilmisiniz farklı bakış açılarına da ihtiyacım var diyen???
Ayrıca sorunuzdan cevap vereyim. Geçen hafta Çarşamba günü kardeşimin sözü nişanı planlandı ve pazar günü yapıldı. Ben gidemedim, ne yani ben gidemeyeceğim diye kardeşim ne diye mutlu gününü erteleyecek ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…