Kim haklı diye sormuşsunuz, belki siz haklısınız belki onlar ya da büyük ihtimalle bir parça siz bir parça onlar.
Ama buradaki "sizi hangisi şu anda -ve uzun vadede- daha mutlu eder" sorusu da önemli bence.
Önünüzdeki seçenekler:
a- Görümcenizin nişanı sebebiyle eşinizin ailesiyle ve eşinizle sürtüşmek. (Ki belli ki zaten zor bir dönem geçirmişsiniz. Umarım bebeğinizin sağlığı yerindedir. Bu dönemden sonra bu gerginliğe tahminen hiç ihtiyacınız yok, tam aksine eşinizle, sosyal çevrenizle yeniden normal bir hayata dönmeye ihtiyacınız var diye tahmin ediyorum.)
b- Neler yaşadığınızı biraz bu insanlarla paylaşıp, ne kadar yalnız kaldığınızı anlatıp, birazcık sitem edip, sonra hayatınıza dönmek ve (diyelim ki siz onları özleyene kadar) belli -saygılı ve nötr- bir mesafe bırakmak. (Bu zamanı ve emeği eşinizle ve çocuğunuzla yeni hayatınızı kurmak için mi yoksa bu sürtüşmelerle mi harcamak sizi daha mutlu edecek? Hem çocuğunuz, hem siz hem eşiniz çok zor günler geçirmişsiniz, ailecek hangisini yaşamayı hakediyorsunuz?)
İnsan bizzat sorunların içindeyken böyle göremiyor ama dışarıdan hangi seçeneğin sizi daha mutlu edeceği bence çok açık...
çpk çok teşekkür ederim, aslında benim bu konuyu açmamdaki en büyük sebep bu sorularıma yanıt aramaktı ve buldum sayenizde.artık çok fazla takmamaya çalışacağım, bebeimle ve eşimle mutlu mesut devam edeceğim,onlarla da çok sık görüşmemeye çalışacağım, gidilmesi gerekiyorsa gidilecek ama mesafeli,eskisi gibi yüz göz olmaya gerek yok,sadece saygıya devam, görümcem de ne yaparsa yapsın nişanmış düğünmüş umrumda değil artık, ben burda kendimi ve eşimi yerken, o nişanlısıyla mutlu mesut yasıyor, benim içimdeki kinden haberi bile yok, değermi yuvamı bozmaya, çok haklısınız ,çok teşekkür ederim