yardım edin kızlar, sizce nasıl davranmalıyım!!!

çpk çok teşekkür ederim, aslında benim bu konuyu açmamdaki en büyük sebep bu sorularıma yanıt aramaktı ve buldum sayenizde.artık çok fazla takmamaya çalışacağım, bebeimle ve eşimle mutlu mesut devam edeceğim,onlarla da çok sık görüşmemeye çalışacağım, gidilmesi gerekiyorsa gidilecek ama mesafeli,eskisi gibi yüz göz olmaya gerek yok,sadece saygıya devam, görümcem de ne yaparsa yapsın nişanmış düğünmüş umrumda değil artık, ben burda kendimi ve eşimi yerken, o nişanlısıyla mutlu mesut yasıyor, benim içimdeki kinden haberi bile yok, değermi yuvamı bozmaya, çok haklısınız ,çok teşekkür ederim

haklısınız haksızsınız yönüne olayına girmicem konunuzun.
eşinizi seviyosanız ve ailesinin yanında her daim sizin destekçinizse ondan çıkarmayın ailesiyle olan problemlerinizi.yazık bi bebeğiniz var,sağlıkla büyütün.hiç yere bozmayın huzurunuzu.herkes kendi mutluluğunu düşünürken(görümceniz mesela) siz niye kendi mutluluğunuzu bozasınızki.anlatabildim umarım.

Allah bebeğinizi size sizide ona bağışlasın...

teşekkür ederim yorumunuza,ben de aynı düşüncedeyim, zaten o yüzden çok kırıldım ya.nişan tarihi bellimiydi diye sormuşsunuz, bebeğim hastaneden çıktığı gün tanışmaya geldiler daha.bir hafta sonra söz, iki hafta sonra da nişan oldu yani daha tanışmamaıştı aileler, nişan tarihi nasıl belli olsun.bir de söz günü orda bulunan ortak biri anlattı,damadın babası kayınpederime sormuş nişanı ne zaman yapalım, kayınpeder en kısa zamanda olsun demiş.yani o sırada torunumuz hastaneden yeni çıktı, bir iki ay bekleyelim, dese yok olmaz mı diyecekti erkek tarafı.benim nişanımda düğünümde uzaktan gelecek uzak akrabalara bile soruldu ne zaman yapalım, ne zaman gelebilirsiniz diye, bırak abisini yani.Etme bulma dünyası dediğin doğru, buluyor zaten yavaş yavaş, allah yine de çektirmesin de,her gün yeni şeyler duyuyorum.ben de görümcemin cahilliğine veriyorum bazen ama annesi babası da mı cahil diye düşünmüyor değilim

merhaba kızlar, daha önce buraya derdimi yazıp paylaştım sizlerle.Sağolun güzel yorumlar yaptınız.O günden sonra eşimden kaynaklı iş güç derken anca dün akşam gitme fırsatı bulduk kayınvalidemlere.Tabi onlar da gelmediler her zamanki gibi.
Herşey normal sohbet falan, gayette sıcağız ama görümcem beş karış surat yüzüme bakmıyor tabi ben de aynı şekilde onu görmezden geliyorum ama diğer herkesle çok iyiyiz, hatta görümcenin müstakbel nişanlı adayı da var yanımızda.
Görümcem kayınvalidemin evinin üst katına taşıncak, evin içini falan yaptırdılar, neyse tam çıkcaz biz, kaynanam hadi kızım gel görümcenin evine bakalım nasıl olmuş sende bir fikir ver dedi iyi niyetle.Yok istemiyorum, zaten çıkcaz dedim geç oldu.Bu arada odanın içinde sadece kaynana, kayınpeder ve ben varım.Kayınpeder atladı hemen.Bu olaylarda senin de suçun var, sen çocuğu bahane ettin gelmedin, görümceni aramadın, hayırlı olsun demedin dedi ona neyse...ben çocuğu bahane ettin deyince dellendim, açtım ağzımı yumdum gözümü tabi saygı çerçevesinde tüm hissettiklerimi duygularımı anlattım,kayınvalidem evet kızım haklısın sen, ben de söz geçremedim falan dedi( demekki kadının suçu yok) ama kayınpederi görceksiniz kızını nasıl savunuyor.Neyse zaten kalkcaz bir yandan da ben bebeğime mont falan giydiriyorum,eşim geldi anlamadan dinlemeden kavga ediyoruz sandı, önce bana bağırdı yeter artık sus artık şu sorunu düzeltin falan, ben de bana ailenin yanında bağıramazsın dedim bu iyice sinirlendi gitti öteki odaya kardeşi nişanlısıyla oturuyormuş, gitti kıza bağırdı,ben diğer odada seslerini duyuyorm.Görümcem her zamanki gibi yapmacık çığlık atıyor,sanki canını alıyorlar görceksiniz,dövdü sandım üzüldüm, meğersem elini bile kaldırmamış, sadece git yengenden özür dile demiş, bağırarak.Görümcemin sesi geliyor, neden özür dileyeckmişim, ne suçum var ki, bu kadar basitmi özür dilemeyle sorun çözülüyosa dileyeyim ama bi havalarda ses tonu.daha sorunun ne olduğunun farkında bile değil gerizekalı.O sırada biz hazırlandık, kapıya çıktık,kayınvalidem ağlıyor, ona dedim anne senlik bişey yok her zaman evime gelebilirsiniz, bende sana gelirim ,ama görümcemle aynı ortama girmek istemiyorum, beni anlayışla karşılayın, barıştırcaz diye uğraşmayın, bak sonuçlar daha kötü oluyor falan gönlünü aldım.kayınpeder bu sırada içerde ve ben o sinirle hışımla çıktım ona hoşçakal dememişim, sonra farkettim ama o da kapıya falan çıkmadı her zamanki gibi.belki de bana cephe almıştır ne düşünüyor bilmiyorum.
Kısacası bu olay bu şekilde patlak verdi, eşimin o anki safça bağırmaları iyice bozdu herşeyi, biz yine birbirimizin suratına bakmayacaktık ama birşekilde aynı ortamalara da gircektik, şimdi öyle bir durum kalmadı, ipler tamamen koptu.

Allahim ne sinir insanlar.siz oraya arayi bulmak icin gidin.kayinbabanin yaptigina bak.ayip yani kv soylese anlarimda o atlamis hemen.esinde sacmalamis bence.bosyere bagirmis sana.gorumcen de dunyadan bi haber.hayal dunyasinda yasiyor.evlenince anlar neyin ne oldugunu...kvnin sucu yok demissin.hadi kb ve gorumcen aramiyor gelmiyorda.kv gelebilir arayipta sorabilir yani.bence sen mesafeli olmaya devam et.bebeginle ilgilen.gerisini bosver...

Bu olayda herkes suçlu sizden başka
inanın yorumlar okuyunca şoka giriyorum
bu nasıl bir terbiyesizlik gaza getirmişim gibi algılamayın ama
yeğeninin Allah korusun cenazesi çıkabilirdi
600 gr ne demek aklınız hayaliniz alıyor mu..
koca kaçıyor mu nişan bu ya düğün olsa planlanmış ola hadi bi derece
hiç kimseyi düşünmedin abininin halini de mi düşünmedin
kv ve kp de hatalı kusura bakma siz eşinizle hastanede yatarken bir kez bile içleri yanmadı mı
hadi torun sevgisi neyse evlat sevgisi de mi yok
bir kere mi merak edip gelmediler
eşinize de kızdım aynı benim eşim gibi hiç birşeyde tepki vermeyen biri sanırım aynı benim eşim gibi
tepkisizliği bir tepki olarak görüyor
ben tek abi olucam benim olup olmamam önemli değil mi bir Allahın kulu demedi mi şu tarihi düşünüyoruz diye
eee benim ne işim var o zaman bu nişanda
hiç kimse sormadı mı gelinin nerde torunun nerde diye

sonuca gelelim bence çok iyi yapmışsın kv ni karşına alma kp le de düzelir inşallah ama
ben olsam o görümce evime gelip benden özür dilemediği sürece suratına bakmaz düğününe de gitmezdim
kusura bakma çok sert olmuş olabilir ama gerçekten sinirlendim
ayrıca eşinle bunlar için aranı bozma derim Allahın lutfu olan bebeginiz ile mutlu mesut yaşayın inşallab

Seni anlıyorum çok zor günler geçirmişsin bu nedenle bence aşırı hassas davranıyorsun . Eşinin söze nişana gitmesi kadar doğal bir şey yok çünkü kız kardeşi baş rolde. Seni aramamaları sormamaları onların düşüncesizliği . Madem böyle insanlar bırak uzak olsunlar . Sen bebeğinle eşinle mutlu ol .

Ya bence evlenirken karşı taraftan pek bi beklentisi olmamalı insanın,mesela ben olsam hiç takmazdım bu durumu,banane ayol kim ne yaparsa yapar derdim
Bence siz de üzülmeyin,boşverin.

çok duygusal yaklaşıyorsun..
birincisi senin bebeğine herkesin senin kadar hassasiyet duymasını bekleyemezsin...sen o duyguları yaşarken kv ve ailesi de senin gibi üzülsün perişan olsun olmaz öyle...herkesin hayatı başka..kimse kimsenin ağrısını çekmez..torunu bile olsa...bu kadar istek fazla..
ikincisi görümcenin nişanının senin bebeğinin durumu yüzünden ertelenmesi veya geç bir tarihe alınması falan
bunları nasıl böyle düşünebiliyorsun ki...herkes neden senin hayatının akışına göre yaşayacak?
nişanına gidememen normal tamam onu anladık, ama neden nişandan sonra tebrik için aramıyorsun? ve üstüne üstlük gelmiyor bebeği görmeye diye hayıflanıyorsun...sen ona bi telefon bile etmemişsin ne bekliyorsun ki...
yaşadıkların kolay şeyler değil..ama hayat devam ediyor ve çevrendekileri senin etrafında pervane olsun istiyorsun...
fazla beklentidesin...hata sende bence...telefon etmemekle hata etmişsin...

aynen katılıyorum, ben iyi niyetimle gittim o eve, görümcem yüzüme bile bakmadı ama önemsemedim, diğerleriyle aramı iyi tutmaya çalıştım, aslında son dakkaya kadar yani eşim gelene kadar iyiydi herşey, kb sorunca aslında rahatladım, içimi döktüm, dertleşir gibi ama işte sen karşındakini kendin gibi bilirsn ya olay nerelere geldi, bundan sonra kapı komple kapandı

katılıyorum arkadaşım, benim anlamadığım bunları yazdıktan sonra burda topa tutuluyor olmam, hiç mi haklılık payım yok yani, bana tepki veren arkadaşların aile bağlarının olmadığını, sadece kendileri için yaşadığını düşünüyorum, ailende bir sorun var hem de hayati önemli bir mesele, yaşam mücadelesi veren bir bebek.Eve gelmiş olması onun tüm tehlikelerinin ortadan kalktığını göstermiyor ki, eve geldiğinde daha 1580gr.dı, yeni doğan bir bebeğin yarısı büyüklüğünde.ben bebek eve geldiğinde kaynanamın gelip yardım etmemesini falan yazmıyorum.benim tanıdığım tüm arkadaşlarım doğum yaptıklarında, herşey normal olduğu halde kayınvalideleri gelip evinde haftalarca kaldı,bizimki misafir gibi bir akşamüstü gelip 2 saat oturup çay kahve içip gitti,ben bunları yazmıyorum bile..bunları falan geçtim.Böyle bir ortamda sen nasıl nişan düğün düşünür, nasl göbek atarsın, ele güne karşı hiç mi utanmazsın
Eşim aptallık etti, sonra kendi de farketti üzüldü hatta, ben ortalığı karıştırmışım durduk yere dedi ama iş işten geçti.Eşim en başında tepkisini koysaydı, benim bebeğim 2 ay sonra çıkacak o zaman yapalım nişanı, yoksa bende gelmem deseydi en azından ve olaylar bu kadar büyümezdi

Ya bence evlenirken karşı taraftan pek bi beklentisi olmamalı insanın,mesela ben olsam hiç takmazdım bu durumu,banane ayol kim ne yaparsa yapar derdim
Bence siz de üzülmeyin,boşverin.

işte olmuyor dedğin gibi, evlenirken eşinden çok ailesiyle evleniyorsun, derlerdi inanmazdım, takmamaya çalışıyorum ama elimde değil

ben abarttığımı düşünmüyorum, kim olsa aynı tepkileri verir, ben 3,5 ay boyunca hastane köşelerinde çocuğum nefes alacakmı diye bekledim, eşimin bir gecede tüm saçları beyazladı,arabamızı sattık,benim ve benim ailemin gözyaşı kurumadı bu süreçte,benim ailemin torunuyken bu bebek, onlar için dış kapının mandalı olmamalı.İlk torunları, hadi torunu geçtim, oğlunuz ya bir insanın canı değilmidir evladı, oğlunuz orda kan ağlıyor, maddi manevi çökmüş,sıkıntıda, sen kızına nişan yapıyorsun, o evlat da oğlun el mi.aile değilmiyiz, aile de birinin ayağı takılsa öteki tutmaz mı,banane mi diyorsun sen ailende bir sorun yaşandığında..
görümcemin nişanı tarihi belli olur, salon tutulur, davetiye basılmıştır herkes çağırılmıştır, iptal edemezsin ama beni yada abisini arar kusura bakma iptal edemiyorum abicim kırılma nolur falan dersin, benim de ağzımı açıp tek kelime etmeye hakkım olmaz..zaten bebeğimin hastaneden eve getidiğimiz gün dünürler tanışmaya geldi, bir hafta sonra söz, 15 gün sonrada nişan oldu evde.
Ayrıca bebeğim aylarca hastanedeyken beni bir kez olsun arayıp yegenim nasıl oldu demeyen bir görümceyi, ben nişandan sonra arayıpta tebrik etmem, bunu yapacak varsa da benim gözümde aptaldır,ezikliğine yansın derim.
Benim etrafımda kimsenin pervane olmasını istemiyorum, ihtiyacım da yok zaten.Çok şükür beni seven bir eşim, maşallah bunca şeye rağmen yaşama tutunmuş bir bebeğim var, çok da umrumda değiller, ama insanın kalbi kırılıyor,insan olmak apayrı bişey malesef herkes olamıyor

çok haklsınız torunu , yeğeni hastanede yaşam savası verırıken nasıl gelmezler hastaneye, torun candır ,

bende bebegımı görmeye gelmeyen yada mısafır gıbı gelp gıden kaynanayada gorunceyede yuz vermem. haa daha önceden sorunlar vardı da sana tepki olsun dıye (görüşmek ıstemedıklerı için) bu kadar mesafe koydularsa bılemem.

ama mutlaka oncesı vardır dıye düşünüyorum . hiçkimse gelinini severken arada sorun yokken bu kadar sahıpsız durdurmaz. daha öncesınde bır kırgınlık, görüşmeme oldumu acaba,

yerden goge kadar haklisiniz bence. Evlat ceviz ise torun onun icidir derler buyukler. Kayinvalidem icin evlatlari cok ama cok degerlidir. Ama inanin kizim oldu, esimin pabucu dama atildi resmen. Premature bebekler icin yasam mucadelesi cok agirdir hele de alti aylikkken dogmus bir bebek icin. Kimselyle gorusemezsiniz bile nerdeyse ilk yil, cunku o bebekler cok kolay hasta olurlar ve zaten anne karninda tamamlanmadigi icin gelisimleri cok buyuk zarar gorebilirler.

Gorumcen hata yapmis, aramaliymis seni, ama belki kimbilir neye taktiysa seni arayip yada abisini arayip nasil oldu yegenim demesi gerekiyormus. Belki de aklinda sadece sozu, nisani vardi. Bazi insanlar baskalarinin cektigi cileyi anlayamazlar empati yetenekleri yoktur. Bence esinizle de kavga etmeyin, napsin adam ben gelmiyorum deyip omur boyu o ailede huzursuzluk mu cikartsin? Aileside buyuk ihtimalle cok onemsemediler, nasil olsa bebek kurtuldu diye dusunmuslerdir. Bence bosverrr gitsin. Sana ne kadar deyer veriyorlarsa sen de o kadar deyer verirsin olur biter, bu onlarin kaybi olur senin deyil. Ama esini yipratma derim devamli kavga ederek, yazik size onu yipratman sana da doner negatif olarak cunku. Gorumcen konusunda kasama bence kendini, o ordaykende git nolucak, neden sen kaciyosun ki o kacsin senin oldugun ortamdan. hayat kisa canim, boyle seylerle yipratma kendini. En buyuk derdin bu olsun.

inan hiçbir sorun yoktu, hamileliğim boyunca geldiler gittiler, benim canım bişey çekse anne akşam size gelcez bana şunu yaparmısın dedim, ikiletmedi, eşim ailesine çok düşkün değildir, hep ben dedim anneni ara diye, bayramdır kandildir eşimden önce ben aradım onları,kendi ailemden ayırmadım, onlarda allah var çok iyilerdi,bebeğim küvezdeyken kayınvalidem hep aradı, ilgilendi ama ne zamanki kızlarına dünür gelcek oldu, bir anda u dönüşü yaptılar, bebeğimi görmeden evlerinde dünür ağırlama sevdasına giriştiler,hiç mi merak etmediler torunları nasıl bişey kime benziyor, valla yaşadıklarıma benim bile inanasım gelmiyor bazen

cok heyecanlanmislar demek ki dunur olayinda. Ama hic mi gelemezlerdi hastaneye filan gormeye en azindan ona sasirdim. Belki de zaten torun kacmiyo, ama isteme nisan soz bir kere oluyo diye mi dusunduler acaba bilemiyorum hic. Ama bence sizi bu kadar uzecegini dusunmemislerdir. Ama sen uzulmekte haklisin, cunku o bebis te senin ilkin, hemde ne savaslar vermis parcan. Kalbin kirilmistir tabikide ama bosvermeye calis. Bosuna sinirlerini yipratmaya degmez.

Nasılsınız, iyimisiniz? bebeğinizin sağlığı nasıl oldu merak ettim. eşinizin ailesiyle de umarım herşey yoluna girmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…