Kim haklı diye sormuşsunuz, belki siz haklısınız belki onlar ya da büyük ihtimalle bir parça siz bir parça onlar.
Ama buradaki "sizi hangisi şu anda -ve uzun vadede- daha mutlu eder" sorusu da önemli bence.
Önünüzdeki seçenekler:
a- Görümcenizin nişanı sebebiyle eşinizin ailesiyle ve eşinizle sürtüşmek. (Ki belli ki zaten zor bir dönem geçirmişsiniz. Umarım bebeğinizin sağlığı yerindedir. Bu dönemden sonra bu gerginliğe tahminen hiç ihtiyacınız yok, tam aksine eşinizle, sosyal çevrenizle yeniden normal bir hayata dönmeye ihtiyacınız var diye tahmin ediyorum.)
b- Neler yaşadığınızı biraz bu insanlarla paylaşıp, ne kadar yalnız kaldığınızı anlatıp, birazcık sitem edip, sonra hayatınıza dönmek ve (diyelim ki siz onları özleyene kadar) belli -saygılı ve nötr- bir mesafe bırakmak. (Bu zamanı ve emeği eşinizle ve çocuğunuzla yeni hayatınızı kurmak için mi yoksa bu sürtüşmelerle mi harcamak sizi daha mutlu edecek? Hem çocuğunuz, hem siz hem eşiniz çok zor günler geçirmişsiniz, ailecek hangisini yaşamayı hakediyorsunuz?)
İnsan bizzat sorunların içindeyken böyle göremiyor ama dışarıdan hangi seçeneğin sizi daha mutlu edeceği bence çok açık...
Öncelikle çok geçmiş olsun . Allah bu saatten sonra yuvanızda sağlıklı mutlu mesut yaşamayı nasip etsin. senin çok zor günlerinde aramayı bırak yanında olmaları gerekirdi. Siz o durumdayken söz, isteme zaten yanlış, düğün olur tarihi bellidir davetiye basılıdır onu bi nebze anlarım. Bende bir halayım. Kendimi görümcenizin yerine koymaya çalıştım. Yeğenim hastanede olucak ben nişan yapıcam abimin yüzüne nasıl bakarım abim,yengem orada kahrolurken ben evde eğlenemem ki, sonuçta 2 ay nedir ki beklerim. Nişanın tarihi bellimiydi siz hastaneye yatmadan onu bilmiyorum. Bazı arkadaşlar düğün nişan kimseye sormam demiş. Beni görmeye gelicekleri zaman bile (tanışma) annem abim bize geldiğinde söyledi. Oğlum böyle böyle bir şey var ne dersin tanışmaya gelmek istiyorlar. Ailece oturup konuşup karar verdik. Eskidendi böyle şeyler diyecek varsa da eski değil daha 3 yıllık evliyim. Bu konular için eşinizi de kendinizi de üzmeyin derim, ailesi karar verip değiştirmediyse eşiniz ne yapabilirki kardeşidir gitmiş. Eşiniz kırgınlıklarınızı ailesine kardeşine söylesin. Bu dünya etme bulma dünyasıdır hiç merak etmeyin. Siz yine saygınızı bozmayın. Eşinizle tabi ki gidip gelin, sizde kırmadan kırgınlıklarınızı ailesine dile getirebilirsiniz.
Görümceniz düşünememiş olabilir belki, mutluluktan, heyecandan, telaştan ; ama annesi uyarabilirdi kızım böyle böyle erteleyelim diye bilemiyorum böyle konuşmalar aralarında geçti mi, görümceniz ertelemem diye diretti mi ?
Allahim ne sinir insanlar.siz oraya arayi bulmak icin gidin.kayinbabanin yaptigina bak.ayip yani kv soylese anlarimda o atlamis hemen.esinde sacmalamis bence.bosyere bagirmis sana.gorumcen de dunyadan bi haber.hayal dunyasinda yasiyor.evlenince anlar neyin ne oldugunu...kvnin sucu yok demissin.hadi kb ve gorumcen aramiyor gelmiyorda.kv gelebilir arayipta sorabilir yani.bence sen mesafeli olmaya devam et.bebeginle ilgilen.gerisini bosver...
Bu olayda herkes suçlu sizden başka
inanın yorumlar okuyunca şoka giriyorum
bu nasıl bir terbiyesizlik gaza getirmişim gibi algılamayın ama
yeğeninin Allah korusun cenazesi çıkabilirdi
600 gr ne demek aklınız hayaliniz alıyor mu..
koca kaçıyor mu nişan bu ya düğün olsa planlanmış ola hadi bi derece
hiç kimseyi düşünmedin abininin halini de mi düşünmedin
kv ve kp de hatalı kusura bakma siz eşinizle hastanede yatarken bir kez bile içleri yanmadı mı
hadi torun sevgisi neyse evlat sevgisi de mi yok
bir kere mi merak edip gelmediler
eşinize de kızdım aynı benim eşim gibi hiç birşeyde tepki vermeyen biri sanırım aynı benim eşim gibi
tepkisizliği bir tepki olarak görüyor
ben tek abi olucam benim olup olmamam önemli değil mi bir Allahın kulu demedi mi şu tarihi düşünüyoruz diye
eee benim ne işim var o zaman bu nişanda
hiç kimse sormadı mı gelinin nerde torunun nerde diye
sonuca gelelim bence çok iyi yapmışsın kv ni karşına alma kp le de düzelir inşallah ama
ben olsam o görümce evime gelip benden özür dilemediği sürece suratına bakmaz düğününe de gitmezdim
kusura bakma çok sert olmuş olabilir ama gerçekten sinirlendim
ayrıca eşinle bunlar için aranı bozma derim Allahın lutfu olan bebeginiz ile mutlu mesut yaşayın inşallab
Ya bence evlenirken karşı taraftan pek bi beklentisi olmamalı insanın,mesela ben olsam hiç takmazdım bu durumu,banane ayol kim ne yaparsa yapar derdim
Bence siz de üzülmeyin,boşverin.
çok duygusal yaklaşıyorsun..
birincisi senin bebeğine herkesin senin kadar hassasiyet duymasını bekleyemezsin...sen o duyguları yaşarken kv ve ailesi de senin gibi üzülsün perişan olsun olmaz öyle...herkesin hayatı başka..kimse kimsenin ağrısını çekmez..torunu bile olsa...bu kadar istek fazla..
ikincisi görümcenin nişanının senin bebeğinin durumu yüzünden ertelenmesi veya geç bir tarihe alınması falan
bunları nasıl böyle düşünebiliyorsun ki...herkes neden senin hayatının akışına göre yaşayacak?
nişanına gidememen normal tamam onu anladık, ama neden nişandan sonra tebrik için aramıyorsun? ve üstüne üstlük gelmiyor bebeği görmeye diye hayıflanıyorsun...sen ona bi telefon bile etmemişsin ne bekliyorsun ki...
yaşadıkların kolay şeyler değil..ama hayat devam ediyor ve çevrendekileri senin etrafında pervane olsun istiyorsun...
fazla beklentidesin...hata sende bence...telefon etmemekle hata etmişsin...
çok haklsınız torunu , yeğeni hastanede yaşam savası verırıken nasıl gelmezler hastaneye, torun candır ,
bende bebegımı görmeye gelmeyen yada mısafır gıbı gelp gıden kaynanayada gorunceyede yuz vermem. haa daha önceden sorunlar vardı da sana tepki olsun dıye (görüşmek ıstemedıklerı için) bu kadar mesafe koydularsa bılemem.
ama mutlaka oncesı vardır dıye düşünüyorum . hiçkimse gelinini severken arada sorun yokken bu kadar sahıpsız durdurmaz. daha öncesınde bır kırgınlık, görüşmeme oldumu acaba,
inan hiçbir sorun yoktu, hamileliğim boyunca geldiler gittiler, benim canım bişey çekse anne akşam size gelcez bana şunu yaparmısın dedim, ikiletmedi, eşim ailesine çok düşkün değildir, hep ben dedim anneni ara diye, bayramdır kandildir eşimden önce ben aradım onları,kendi ailemden ayırmadım, onlarda allah var çok iyilerdi,bebeğim küvezdeyken kayınvalidem hep aradı, ilgilendi ama ne zamanki kızlarına dünür gelcek oldu, bir anda u dönüşü yaptılar, bebeğimi görmeden evlerinde dünür ağırlama sevdasına giriştiler,hiç mi merak etmediler torunları nasıl bişey kime benziyor, valla yaşadıklarıma benim bile inanasım gelmiyor bazen[/QUOTE
anladım ,görümcenide aramamışssın zaten tepkini bu şekilde göstermişssin, hiçkimseden karşılık beklemeden yapacağını yap derim.
bende buna benzer olaylar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdim tepkinde kuyruğu dık tutup yaptığının arkasında durursan sorun olmaz. kayınvalıdenle madem anlattığın gıbı ıyıydınız keşke telefonda yada yuzyuze geldınıgınızde kırgınlığını anlatsaydın keşke,
bence kırgınlgının devamı ettıgını belirtecek sekılde davranman en ıyısı, ne cok ıyı ne cok kotu. eşle konuşmak bir işe yaramıyor sen onların eksikliklerinianlattıkça o sana onu oyle gostermemekiçin hep " sen yanlışanlamışşsındır, ama sende böyle yaptın , aslındaoyledeğil" gibiseyler duyabılırsın. ve esıne anlattıkça bunları duydukça daha cok kendını yalnız hıssedebılırsın.
esınınde tepkı vermesını yada senı bırakıp gtmesını ıstemıyorsan ve bu sekılde huzurlu olacaksan, çocukla ılgılı sorumluluklar yükle. iş çıkar bahanelerle gitmesini engelle,
Bir abi olarak yapması gereken seyler varsa bır koca olarak da yapması gereken seylerın olduğunu hatırlat.
Bır koca sadece eve bakmak ve para getirmekle mükellef degıl, evdekı karısının gonlunu hos tutmak, arayı bulmak, hakkını hakkı gıbı korumakta sorumluluğu arasındadır. Kırgınlıgını en azondan hıcbırsey olmamış gıbı gecıstırerek degıl aılesıne konuyu açarak kendı de kırılmış gıbı anlatarak gonul koyduğunuzu söylemelidir.
Olabıldıgınce sen değil tepkıyı kocanın vereceği sekılde ayarla yoksa hepsen kotu olursun ,
inan hiçbir sorun yoktu, hamileliğim boyunca geldiler gittiler, benim canım bişey çekse anne akşam size gelcez bana şunu yaparmısın dedim, ikiletmedi, eşim ailesine çok düşkün değildir, hep ben dedim anneni ara diye, bayramdır kandildir eşimden önce ben aradım onları,kendi ailemden ayırmadım, onlarda allah var çok iyilerdi,bebeğim küvezdeyken kayınvalidem hep aradı, ilgilendi ama ne zamanki kızlarına dünür gelcek oldu, bir anda u dönüşü yaptılar, bebeğimi görmeden evlerinde dünür ağırlama sevdasına giriştiler,hiç mi merak etmediler torunları nasıl bişey kime benziyor, valla yaşadıklarıma benim bile inanasım gelmiyor bazen[/QUOTE
anladım ,görümcenide aramamışssın zaten tepkini bu şekilde göstermişssin, hiçkimseden karşılık beklemeden yapacağını yap derim.
bende buna benzer olaylar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdim tepkinde kuyruğu dık tutup yaptığının arkasında durursan sorun olmaz. kayınvalıdenle madem anlattığın gıbı ıyıydınız keşke telefonda yada yuzyuze geldınıgınızde kırgınlığını anlatsaydın keşke,
bence kırgınlgının devamı ettıgını belirtecek sekılde davranman en ıyısı, ne cok ıyı ne cok kotu. eşle konuşmak bir işe yaramıyor sen onların eksikliklerinianlattıkça o sana onu oyle gostermemekiçin hep " sen yanlışanlamışşsındır, ama sende böyle yaptın , aslındaoyledeğil" gibiseyler duyabılırsın. ve esıne anlattıkça bunları duydukça daha cok kendını yalnız hıssedebılırsın.
esınınde tepkı vermesını yada senı bırakıp gtmesını ıstemıyorsan ve bu sekılde huzurlu olacaksan, çocukla ılgılı sorumluluklar yükle. iş çıkar bahanelerle gitmesini engelle,
Bir abi olarak yapması gereken seyler varsa bır koca olarak da yapması gereken seylerın olduğunu hatırlat.
Bır koca sadece eve bakmak ve para getirmekle mükellef degıl, evdekı karısının gonlunu hos tutmak, arayı bulmak, hakkını hakkı gıbı korumakta sorumluluğu arasındadır. Kırgınlıgını en azondan hıcbırsey olmamış gıbı gecıstırerek degıl aılesıne konuyu açarak kendı de kırılmış gıbı anlatarak gonul koyduğunuzu söylemelidir.
Olabıldıgınce sen değil tepkıyı kocanın vereceği sekılde ayarla yoksa hepsen kotu olursun ,
Aynen, doğru diyorsun, ben ne söylersem söyleyeyim, eşim hep sen abartıyorsun, yok öyle bişey falan beni susturmaya çalışıyor.Ben artık yoruldum, bişey demiyorum, çok fazla evde konuşmamaya çalışıyorum bu konuyu, ama ne zamanki bize gelecek olsalar ya da biz gidecek olsak konu açılıyor ister istemez.Ama son olaylardan sonra artık gideceğimizi de sanmıyorum.Aslında işime geldi son konuşma.Hem tüm kırgnlıklarımı anlattım, içimi döktüm, hem de yapmacık davranmak zorunda kalmayacağım artık.İçimdekileri biliyorlar, artık onlar nasıl davranacaklarına karar verecekler.Eşim zaten bu okadar olaydan sonra ailesine hiçbirşey olmamış gibi davranırsa, gözümden düşer.Benim gibi o da kırgınlığını anlatmalı en azından, gerçi onun hiç kırgınlığı yok, nasıl iş anlamıyorum, sanki tek benim çocuğum, sanki tek ben acı çektim o günlerde, sanki istemede nişanda ezilen abisi değil de benim, valla benim kardeşim böyle birşey yapsa ben tepkimi anında gösterirdim, asla eşimin konuşmasına izin vermezdim, herşeyi ben çözer, özür dilencekse de kardeşime ağırlığımı koyar dilettirirdim.Eşimle böyle bir ağız dalaşına girmesine izin vermezdim, asla arada kalmazdım.İşte erkekler bizim gibi olamıyor, kimseyi kaybetmeyeyim derken, eşini de ailesini de daha fazla üzebiliyor.Yorumun için teşekkür ederim canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?