• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin bunaldım

DURUYAPRAK

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
137
16
318
Ankara
1 yıllık evliyim şimdi boşanma aşamasındayız nedeni eşim ve ailesi düğünden sonra takıları başkasından aldıklarını öğrendım ve benden aldılar doğal olarak gerı vermelrı gerekıyor butun dugun borçlerını bıze ödettıler (takılardan kalanlarla çoğunu ızınsız almıslardı bıle en bastan esımın dedıklerı ev daha sonra ortalık malı hatta ablasının oldugu soylendı ve bızden kıra ıstedıler sureklı borcumuzun ne zaman bıtecegı ve onlara para vermemızı ıstedıler esım evlendıkten 2 ay sonra ısten ayrılmıs benım bılgım yok bundan bu zamana kadar da çalışmadı.benım borçları ode dıye verdıgım paralarıda harcamıs evın butun borcu yuku ustume kaldı.ailemin taktıklarınıda bozdurup aılesıne vermıs gırdıgı yerlerde 2 hafta çalıştıysa o parayı da babasına vermıs. Ablası gelıp hakaret edıyor kıra ıstıyor tamam dıyor babası geldı en son noktayı koymama sebep hakaret ettı gelın değilmişim eğitimime (üniversite mezunuyum) terbiyeme ve allahım şahit hiç kötü davranmadım bunca şey yapmış olmalarına ragmen sadece babasına sizin verdiğiniz eğitim de bu dedim evlendıgımde sıkıntılardan vucudumda yaralar cıkmaya basladı ve doktorlar çalışmamalısın demelerıne ragmen ben çalıştım eşim sabah işe ugurladı ve uykusuna devam ettı ..neyse o kadar çok şey var kı anlatmakla bıtmıyor sorun su ben eşyalarımı aldım ailemin yanına döndum cunku eşim senı mutlu edemıyorum gıt dedı ben onca seyı çekmış olmama ragmen ıkı cumleye sıgmıstım.eşim son hafta gece 23 -3 de gelmeye başadı ve ben tek basıma korkarım ve ramazan ben esım tek basına ıftar yapmasın dıye patrona hergun erken cıkmak ıcın konustum ama ben tek basıma yaptım .. Eşim kötü biri değildi ınanılmaz ustume tıtrerdı sevıyordu dıye bılıyorum..bır hafta oldu benı aramadı yada aılemı arayacak mı ?eşim benı koursaydı ve yalan söylemesydı işsiliğine de katlanırdım.. Onu özlüyorum ...canım acıyor.. Bana temızlıkte yemekte yardım ederdı hatta benden once kendısı yapardı.. Aılem severdı esımı esımde aılemı ama son yaptıkları.bunca seye ragmen ayrı eve tasınsam bırkez daha denesem dıye dusunuyorum bı yandan da benı aramadı bıle aılemıde annem aramıs sesını alınca kapatmıs telefonu kı annemı cok severdi..yardım edin lütfennn

Ahh be güzelim resmen yer degiştirmişsiniz eşinle.. Anlıyorum cook seviyosun kocanı ama bu yasattıkları sana hiçde hos diil.. herseyde yalan varmıs cnm ya yalanla evlilikmi yürür..birde işsiz birde yalanlar bide ailesinin hakareti allah yardımcın olsun.. biliyorum kolay gelliyo burdan bosan demek ama birtek iyi yanını göremedim adamın he eger sana ev işlerinde yardım etmesi iyilikse bu devirde coguu erkek yapıyo zaten bunu.. yazık etme kendine bu gencecik yasta bak vucudunda yaralar cıkmıs allah korusun böle bi adamın ve ailesinin kahrını cekcegime bosanıp sevgimin acısını cekerim daha ii die düşünüyorum.. Üzme canını allah büyüktür

sorumsuz bir eş,
borcu size devretmiş kendisi keyif yapıyor.
evliliğe hazır değilmiş eşiniz,
bencede evlilikte resmen yer değiştirmişsiniz
sen onun o senin yerine geçmiş,
hakkında hayırlısı olsun

Altin meselesini evlenmeden önce bilmiyormuydun yada ablasinin evinde oturup ona kira ödeyeceginizi bircok sey ters gitmis sanki ...

Mademki eşini seviyorsun olmazsa olmaz listesi hazırla bunları yerine getiriyorsa ki yapana kadar zaman tanı baktın oluyor onunla yola devam edersin

Sana yaşatılan bu kadar olumsuz şeye rağmen hala seviyorum diyorsun ve çabalıyorsun canım benim ya.Henüz bir yıllık evliymişsin yaşadıklarına bak.Evlilik biraz da mantık işidir bence sen sevdiğin için bazı yönlerini görmezlikten gelmişsin bunlar da birikip patlamış sonun da.Bak sağlığından da olmuşsun yazık değil mi sana. Önce kendini sağlığını düşün hayırlısı ile sonrası gelir.Allah yardımcın olsun, inşallah sana bir kapı açar.

Duru bu kadar yalanı neden soylemısler hadı dıyelımkı esın degıl aılesı soyledı esın bılmıyormuydu aılesının durumu olmadıgını bılezıklerı nasıl aldınız dıye sormadımı aılesıne yanı dolayısıyla esınde sana yalan soylemıs oldu .Eşinin ısten cıktıgını sen nasıl bılmessın ablacım ınsan bılmezmı kocasının calısıp calısmadıgını ???Her seyı duzelttınız dıyelım ayrı eve cıktınız, esın eskısı gıbı bırı oldu hadı ıste buldu basladı calısmaya doktorun sana dedıgı gıbı sende calısmıyor evde oturuyorsun ,ınan bana o karaktersızlıktekı bır aıle sızı rahat bırakmıcaktır kendıne pazardan aldıgın 5 tl lık terlık bıle batacaktır onlara laf sokacaklardır sınırını bozacaklardır.Yanı esınle barıssanda ONLARIN ESININ AILESI oldugu gercegını degıstıremıceksınkı tatlım..Adam sana yalan soylemıs bırdaha yalan soylemeyecek bıle olsa senın ıcıne kurt dustu bır daha ıkıncı sansı versende asla tamamen guven ve teslımıyet duygun olmayacaktır .Tabıkı bu benım fıkrım..Sımdı esının senı aılenın evıne yollaması normal sartlarda bır evlılık yasasaydınız cok cırkın bır hareket olabılırdı ama sızın sartlarınız ıcın en dogru seyı yapmıs esın bence''senı mutlu edemıyorum git''in içinde gormek ısteyene o kadar anlam varkı aslında esın dogru yapmıs tatlım senın ondan daha becerıklı daha cesur ve daha savascı oldugunu anlayıp daha fazla ustunlugunun altında ezılmek ıstememıs...

hayır takılardan yada evden haberım yoktu sonradan öğrendim evlendikten sonra .. evet halen seviyorum en çok da bu yüzden kendime kızıyorum ben her aldığım kararda pişmalık yaşıyorum her ne karar aılrsam alayım evlılık kararı almakta pişmanlık yaşadım boşanma kararında ama çok zormuş ailende olsa geri dönmek yıne benım odam yıne benım eşyalarım ama orda nefes alan eski ben değil

Ohooooooooooo siz rolleri değişmişsiniz arkadaşım kusura bakmayın ama evin erkeği siz olmuşsunuz,çalışın borçları ödeyin,)ki bide kiraysa ev sizin değilse niye borcu siz ödüyosunuz)takıyı verip,adam 2 gün çalıştığını ailesine versin,ama kendisi zahmet edip iş aramasın sizi uğurlayıp keyif yapsın,işten çıktıını da zahmet edip söylemesin,takıları bozdurup versin,borç için biriktirdiğinizi yesin,üstüne k.peder ve görümce sizi aşağılasın,üstüne koca sizi mutlu edemiyorum deyip baba evine yollasın,durum bu değil mi? Bence arar niye aramasın,bu rahatı bulup bırakmaz ..Ama ararda siz aynı tas aynı hamam dönersiniz siz annenizin evini çok ararsınız.

eşim benden sonra çıktığı için ve benden önce geliyordu maaş ı da vermıyorlar dedı guvenıyordum .. takıları eşimde ailesiyle birlikte almıs öğrendiğimde düzeltemedım dedı.. ailesiyle görüşmem konusunda sıkıştırmadı soyadını değiştirecegını söyluyordu.. ailesiyle aynı tutmamam gerektıgını mecbur kaldını söyledı

Takıların emnanet oldugundan esının haberı nasıl olmaz yahu aılesının maddı durumu kotuyse gelıne altın alınıyosa adam sorar anne neyle aldınızs bunları dıye adam bıle bıle sana soylemeden sana emanet bılezıkmı taktırdı?

eşim benden sonra çıktığı için ve benden önce geliyordu maaş ı da vermıyorlar dedı guvenıyordum .. takıları eşimde ailesiyle birlikte almıs öğrendiğimde düzeltemedım dedı.. ailesiyle görüşmem konusunda sıkıştırmadı soyadını değiştirecegını söyluyordu.. ailesiyle aynı tutmamam gerektıgını mecbur kaldını söyledı

tatlım anlayabılıcegımız gıbı yaz ablacım ayrıntılı

Valla evlilik ve boşanma konusunda tecrübeli biri olarak şunu söyleyebilirim: eşiniz kendine gelip bir erkek olduğunun ve sorumlulukları olduğunun farkına varmazsa ( ki tecrübelerimden faydalanarak söylüyorum 1 seneyi bu şekilde geçirmiş adam farkına varmaz) 5 sene sonra olsa bile yine boşanırsınız. Şimdi seviyorsunuz ama bu böyle devam ettikçe bırakın sevgiyi saygınız da kalmayacak.. Bazen birşeylerin istediğiniz gibiolması için şartları zorlamamak lazım.. Bu sadece zaman kaybıdır. :kahve:

Son düzenleme:
canım eskiler boşuna dememiş.zararın neresinden dönersen kardır.sonuçta maddi anlamda bir mecburiyetin yok.'ordan söylemek kolay 'diye düşünebilirsin ama bence yolları ayırman senin için en sağlıklısı olacak.düzelir diye diye zaman harcamanın kendini tüketmenin bir anlamı yok.insan dünyaya bir kere geliyor.değer mi diye bir düşün...ileride çoluk çocuğa karışınca daha zor olur...

Sen seni arayınca ne demesini bekliyorsun? Hadi karıcım gel dönelim dese hemen dönecekmisin,öyle bir halin var sanki ,ama yapma mutlaka değişsin ,çalışsın, seni ezdirmesin,2 gün çalıştığını ailesine vermesin,öyle temizliğe yardım etmekle olmuyor bu işler,temizliğe yardım etmek zaten olması gereken birşey,siz olmayanları dert edinin.Değişir düzelirse ne ala ,ama sanmam.

ah be canım hala ne diyorsun eşinle en güzel zamanlarınızı geçireceğiniz dönemde eşinin yaptıkları ilerde düzelecek mi bence düzelmez nerden biliyorsun deme düzelmez canım

Back
X