Yardım edermisinizzz...

kalqsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
14
0
36
Ankara
Merhaba bir arkadaşım sevgilisinden hamile kaldı ve sevğilisi terk etti ve hamile olarak kaldı bebeği aldırması gerekiyordu ve aldırdı evleneceği kişi şüphe etmiş galiba kızdan bunu öğrenmek istyor arkadaşımda söylememiş böyle birşey oldugunu normal olarak ya anlarsa diye korkuyor böyle bir durumu doktor haric veya doktor konturolü ile anlaşılırmı ??? Acil yardım...

Son düzenleme:
malesef anlaşılıyor..belki evlilikten önce anlaşılmaz belki ama tekrar jamile kaldığı zamana eğer sorunlu bir gebelik olursa doktor ilki kürtaj oldugu için vs.gibi cümleler kurabilir..Allah yardımcısı olsun

arkadaş diye bahsettiğiniz yoksa siz misiniz?eğer öyleyse yalan hayata bir kere girdi mi bir daha çıkmıyorun en iyi örneğisiniz.yok eğer öyle bir arkadaşa sahipseniz yani dürüstçe yaşamayan, bir daha düşünün arkadaş seçiminizle ilgili...bu arada bu konuda yardımcı olmayı hiç istemem...

Son düzenleme:
Normal olarak esinin anlaması gibi bir durum yok yani ancak doktor konturolünde olan birşey yani...

Kesin anlaşılıyordur..Ama ileride hamile kaldığında her doktor kontrolünde ay şimdi kocam öğrenecek kaygısıyla mı yaşayacak.Allah korusun bir kaza olduğunda bir sağlık problemindede ortaya çıkabilir.
Arkadaşınız yok öyle bişey diyerek bir yanlış yapmış ama bunu saklayıpta ileride ortaya çıkması çok daha yıkıcı olacaktır.Evleneceği kişi ona güveniyorsa ve bahsetmemişsiniz ama bu yaşananlar evleneceği insan daha ortada yokken olmuşsa,bir şekilde durumu kabullenecektir.Geçmişte yapılan hatalar nedeniyle sorumlu tutmak yanlış olur.Ama bu yalanı saklamak çok daha büyük bir yanlış olacaktır diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Bencede inşallah anlar. Eğer dürüst olup gerçeği söylemeden evlenirse kandırılacak çocuk göz göregöre.. Sonra çocuk ona bir hata yaptığında nasıl dürüstlükten bahsedecek? nasıl yüzüne bakacak. Nikahtan sonra sesi çıkmaz diye düşünmesin sakın. öyle bir çıkıyor ki. Eğer çocuk zaten seviyorsa o haliyle kabul eder. Yok kabul etmezse kabul edecek birini bulsun. Kimse kendi yaptığı hata yüzünden başkasının hayatını bir yalan üzerine kurmasına göz yumamaz.

Son düzenleme:
Üzerinden 6ay geçince anlaşılmıyormuş. Ben ilk düşüğümden sonra kürtaj gördüm. 2.hamileliğimde doktor ilk gebelik diyodu hayır dedm kürtajım var daha önceden. Üstünden 6 ay geçince rahim kendini tamamen toparlar o yüzden biz anlayamayız dedi.Ne kadar doğru bilemem. UMARIM ARKADAŞINIZIN İŞİNE YARAR BU BİLGİ

Valla tebrik ediyorum hanımlar sizi. Göz göre göre yolunu yapıyorsunuz kızın. peki bu çocuğun ana-babası yok mu? sizin oğlunuz böyle kandırılırkende böyle tavsiyeler verebilir misiniz? Hani savunduğunuz dürüstlük hani sağlıklı evlilik. Ben inanmıyorum. Eşiniz sizlere en ufak bir ihanet ( yalan söylemede olabilir) de bulunca yeri göğü birbirine katarsınız. ama tanımadığınız çocuğa böyle bir yalan söylenecek göz yumup birde yolunu gösteriyorsunuz. Allah'tan korkun. Yarın bunlar sizin önününe gelecek. Forumda yorum yapıp geçerim değil. O yorumu yazan parmaklarınız dile gelip anlatacak. resmen kızın yaptığına ortak oluyorsunuz!

Canım sanırım yanlış alıntı yaptın. Hoş karşıladığım için yazmadım başımdan geçen bi örenği verdim. 3,5 yıldır çocuk diye deli olan biriyim. Çocuk aldırmayada tamamen karşıyım. Milletin zevki için o masum bebeklerin haklarını sonuna kadar savunurum. Kız bize ne yapıyım diye sormamış anlaşılırmı demiş. Yaptığının cezasını o çekicektir. Rabbim bana bir melek vericekmi diye gün sayarken çocuk aldıranların yardımcısı olmam yani.

Yanlış anlıntı yapmadım... Başından geçeni anlatıyorsun 6 ayda rahminin düzeldiğini söylüyorsun umarım bu bilgiler işine yarar diyorsun. Ben yanlış okumadım değil mi ? Daha ne olacak. Yemek tarif eder gibi yolunu anlatmışsınız. Düşükle Kürtaj çok başka birşey ... Zevki yüzünden çocuklara kıyanların sayısı o kadar çok ki ama kınamıyorum. Benimde kız evladım var. Allah'ım o günü gösteermesin yaşatmasın, şeytana uyupta yolundan ayırmasın. Her zaman duam bu. Kınamaya başlayacağım anda böyle dua ediyorum. Ama bu işi yapıpta sonra pişkin pişkin ister kendi isterde dolaylı olarak yardım istemesinide hazmedemiyorum. Bizleri burda günahlarına ortak ediyorlar.

seninle tartışmaya girmek gibi niyetim yok. Zaten yeterince tepkili olması adına büyük harfle ukalaca yazdım, ama maalesef yazı ile tepkiler anlaşılamadığı için byle durumlar oluyor. Tartışmıycam canım seninle. 2 dakikalık zevk için o bebeklerin günahına girenleride allaha havale ediyorum.

Tşkler verdiğiniz bilgiler için anlaşılmıyormuş zaten baya bir vakit geçmiş bebeği aldıralı 2 yıldan fazla olmuş anlaşılrusada kendi bileceği iş ben sorayım dedim bende karşıyım ama bebek aldırmaya ama arkadaşımın durumunda olmak var birde evelnmek istediğin nişanlanmak istediği ve hazırlık yaptıgı bir kişi bunu yaptı ve bırkatı 4 yılık bir birliktelikten sonra düşünü durumun ama kendi bielceği iş ben gerekn uyarıyı yaptım yapıp yamamak onun elinde cvplar için tşkler...

Yanlış tercihler bazen uykusuz geçen bir geceye bazen huzursuz geçen bir ömre sebep olur.Arkadaşınızın tercihi yanlış alınan karar ve yanlış atılacak bir adımla bir ömrü huzursuz edecek derecede yanlış olmuş..ama anlam veremediğim diğer bir durumda arkadaşınızın yaşını, çevresini yaşam koşullarını ve ailesinin nasıl bir hayata sahip olduğunu bilmeden hayattaki duruşunu bilmeden istediği bu yardıma bile tahammül edemeyip ona cevap vermeye çalışan ÇOK DÜRÜST olduğunu sanan ve cevap verenleri dürüstlüğü engellemekle suçlayan diğer insanlar..Evet yalanla asla bir hayat kurulmayacağı doğrudur.Yalancık diye bir şey yoktur yalan vardır.Evlenmeden önce bir beraberliği olmuş ve bundan hamile kalmış yani bekaretini kaybetmiş evlenmeyi düşündüğün insandan aldırdığın çocuğunu saklasan da bekar olmadığını ne yaparsan yap saklayamazsın.Ha eğer bunu biliyor ve kabul ediyorsa diğer meseleninde olmuş olabileceğini gayet kabul edecektir.Etmezse tezatlık olur zaten.Ayrıca bundan şüphe duyabilmesi için ya bunun lafının edilmiş olması yada onunlada bir beraberlik yaşamış olması gerek ki buda ikinci büyük hatasıdır.Ya o insanla evlenmekten vazgeçip içinde huzursuz bir ömre sebep olacak kalıntıların kalmadığı her şeyi rahatlıkla aktarabileceğin birini seçeceksin yada göze alıp ona da anlatmaya çalışacaksın..eğer bunları hiçç kabullenemeyecek bir insansa sende yapmış olduğun bu duruma bin pişman oldunsa ve zamanı geri döndüremeyeceğini düşünüp sevdiğin adamıda buna feda edemeyeceğin kanısındaysan ozaman duygularını feda et ondan ayrılmak isteidğini söyle neden diye sorarsa herşeyi anlat eğer seni seviyorsa ayrılmayacaktır..ama ömür boyu bunu saklayıp evliliğini cehenneme çevirme..eğer pişmansan bunu ona göstermelisin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…