Öncelikle iyi akşamlar dilerim hanımlar. Bir anne olarak bu içimdekileri dökmek zor olucak. 16 yaşında bir kızım var. Eşim ile 6 yıl önce boşandık. 6 yıldır kızım ile görüşmüyor. Şiddetli bir evlilik olduğu için kızımın o zamanlardan beri olan psikolojik sorunları var. 2 yıl önce kendini eve kapattı okula gitmedi. İntihar vakaları var. Ve şuan yataktan çıkmıyor. Dersleri gayet iyi hatta sınavları kafasına o kadar takıyor ki düşük alma korkusu yüzünden okula bile gitmediği oluyor. Çift dikiş olduğu için bu yıl kaydını alamıyoruz. Düzenli terapisine gitmedi ve ilaçlarını kullanmadı. 3 yıl önce 2.5 ay ergen psikiyatrisinde yattı. Öz güven eksikliği çok fazla kendine güvenmiyor aynaya bakamıyor. Eve kapattığı için kendini abur cubur yiyip kilo aldı. Ama ilk kez bu hafta gelip bana anne ben düzelmek istiyorum beni doktora götür dedi. Doktora gittik psikiyatrise yönlendirdi. Ama benim sorunum şu hanımlar, benim kızım evde yalnız kalınca çok kötü bir şekilde ağlıyor ve daha kötü oluyor. Bu yüzden diyetisyene de götürüp bir spor kursuna ve dil kursu gibi aktivitelere yazdırıcam. Kızımın bu düzelme isteği beni bir anne olarak çok mutlu etti. Fakat kızım asosyal biri olduğu için okula gitmeye korkuyor yani gidiyor başarılı da derslerinde fakat kasıyor kendini insanlar benim hakkımda kötü şeyler düşünüyor herkes benden nefret ediyor gibi kötü düşünceler kuruyor kafasında o yüzden devamsızlığı baya oldu 1 2 gün gitmese kalıcak. Şimdi bana açık liseye alın diyen arkadaşlar olursa da bakın kızım evde tek kalırsa daha kötü hissediyor. Bir yerden gelen maddi desteğim yok o yüzden çalışıyorum. Kimsemiz de yok. Öz güvenini arttırırsak okula gidecek. İnanın sırf bu yüzden arkadaş da kuramıyor. Bende heyet almaya karar verdim çünkü ona göre rehber öğretmeni rama yönlendirelim dedi ama biliyorsunuz zamanımız kısıtlı ve devamsızlığı sınırda heyeti nereden alabilirim özel hastaneler veriyor mu ve ram raporu için nörolojiye randevu aldım acaba oraya gitmeden önce psikiyatriste mi gitmeliyim lütfen bana bu konuda yardımcı olun kızım ilk kez ben başarmak istiyorum anne dedi ben onu bu halde bırakamam.