geçmiş olsun.. benim de oğlum 6 aylık ve neredeyse doğduğundan beri alnı ve kaşlarındaki deri pul pul oluyor ve dökülüyordu.. 4 aylık olduktan ve ek gıdalara başladıktan sonra çenesi ve boynunda da belirttiğiniz gibi kızarıklıklar oluşmaya başladı.. doktoruna sorduğumda beyaz tenli olması sebebiyle doğal olduğunu söyledi... ama araştırdıkça bunun atopik dermatit (egzama) olduğunu öğrendim.. sebebinin ise kullandığım şampuan ve yüzüne sürdüğüm ıslak mendilden kaynaklandığını anladım sonunda.. nedense doktorlarımız bu konuda hiçbir yönlendirmede bulunmuyo ağzınlarından cımbızla laf alıyoruz sanki.. artık bebeğimin yüzüne sudan başka birşey sürmüyorum şampuan da kullanmıyorum sadece saf zeytinyağı sabunu kullanıyorum... hiçbir şikayetimiz kalmadı allaha şükür üstelik krem bile kullanmadık... size tavsiyem bebeğinizin çamaşırlarını sabunla yıkamanız ve bebeğinizin cildini bebe yağı, nemlendirici krem, şampuan, ıslak mendil gibi içinde birçok yabancı madde bulunan şeylerden uzak tutmanız... bebeklerin cildi çok hassas, yabancı maddeler bu tür reaksiyonlara sebeb oluyor malesef.. çok geçmiş olsun ama bu endişelenecek bi durum değil büyüdükleri zaman geçecek merak etmeyin.. bi de bunları deneyin geçmezse tekrar doktorunuza başvurup verdiği ilaçları kullanın...
Bugün bize de atopik dermatit teşhisi kondu. Kaşıntı ve huzursuzluk için ataraks adlı şurup verdi doktor. Ağır bir şurupmuş eve gelir gelmez araştırıp öğrendim. Yarar zarar durumuna bakarsak onu kullanmayacağım. Hem kaşıntısı olduğunu da düşünmüyorum. Gerçi yüzünü gözünü ovalıyor ama kremlerle geçer bir iki güne. Umarım
Bir de babe'nin atopik ciltler için pediatrik yikama yağı ve kremini verdi. Onları kullanacağım. Umarım kısa sürede geçer.
Peki sizin kullandığınız kremlerin prospektüsünde ne yazıyor? Okumuşsunuzdur muhakkak. Bu kremler özellikle bebekler için mi yoksa genel egzamalarda, yani yetişkinler için de mi kulanılıyor?bizede kortizonlu krem vermişti hipokort onu kullandık 4 gün sonra bıraktık..boynumuzda vardı 1 tane o geçti kolumuzdaki kaldı hala diye tekrar sürdük 4 gün kullandık bıraktık şimdi bekliyoruz bakalım geçmezse antihistamik damlaya başlıcaz ALLERSET DAMLA adı.ama bilmiyorum kullansam mı.bir arkadaşımdan AEURIUS PEDİATRİK şurup duydum.kendi kızına kullanmış.onu araştırıyorum.birde BABE PİŞİK ÖNLEYİCİ KREMİNİ KULLANIYORUM çok memnunum.sende kullanıcan başka ürününü.bilgi veririmisin memnunmusun acaba.
Peki sizin kullandığınız kremlerin prospektüsünde ne yazıyor? Okumuşsunuzdur muhakkak. Bu kremler özellikle bebekler için mi yoksa genel egzamalarda, yani yetişkinler için de mi kulanılıyor?
Peki sizin kullandığınız kremlerin prospektüsünde ne yazıyor? Okumuşsunuzdur muhakkak. Bu kremler özellikle bebekler için mi yoksa genel egzamalarda, yani yetişkinler için de mi kulanılıyor?
Bizimkinin boyun altında egzama yok çok şükür. Ama orda da başka birşey var. Pişik.babenin kreminden mi bahsediyorsunuz.hipokorttan mı.bizim sadece boynumuzda ve kolumuzda var o kadar.bgn sabah gene çıkmış boynumuzda.hipokortu bıraktık ya gene tekrarladı.sanırım diğer ilaca geçicez.ben şimdi o bölgeleridemi nemlendireyim.zaten fazla nem ve terdende artıyor onlar.kafam iyice karışrı yaw benim.
çocuk egzaması ,atopik dermatit diye yazıyor bizimkinde.yani uygun bir ilaç.sizinkinin adı ne dir.
Babenin pediatri serisinden, atopik ciltler için iki tane ürün işte benimkiler. Biri yıkama yağı, duş jeli gibi. Fazla köpürmüyor ama. Diğeri de nemlendirici krem.
Ben hipokorttan bahsetmiştim, cevaplamışsınız zaten,
Umarım en kısa sürede iyileşir bebeklerimiz.
Bizde bu problem vardı. Ne sürdüysem geçmedi.
Sonunda banyo bebek ürünlerini kullanmaya kestik.
Şimdi sadece beyaz banyo sabunu kullanıyorum.
Allah şükür, atopik dermatitimiz geçti.
Arkadaşın bahsettiği beyaz banyo sabunu hakkında bilgim yok ama komilinin saf zeytinyağı içeren bebek sabunu var. Belki onu kullanabilirsin. Ben de dalin kullnıyordum. Bıraktım. Göz yakmaması hariç hiçbirşeyinden memnun değildim. Cildini çok kurutuyordu ve vücudunda doğrudüzgün köpürmüyordu.slm.benim bebeğimdede atopik dermatit oluştu.doktor krem ve şurup yazdı. ben dalin şampuan kullanıyorum ve şampuanı bırakıp sabun kullanmak istiyorum. oğlum 7 aylık beyaz banyo sabunu göz yakmazmı yada bebekler için özel olanımı var.bilgilendirirseniz çok sevinirim.ne yapmam gerekiyo ilerlememesi için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?