Çocuk Hastalıkları Yardım:!!!bebeklerde egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba arkadaslar. Benim bebegim 5 aylik ve nerede ise dogdugundan beri yuzunde kizarikliklar vardi ve 2 ay once tamamen egzamaya donustu. Doktorumuz alerjen maddelerden olabilecegi icin ve bebegim bir tek anne sutu aldigindan, benim yedigim tum alerjik olabilecek gidalari kestik ancak bir ise yaramadi. Hatta durum kaloriferler yanmaya basladiktan sonra iyice kontrolden cikti. Kasintidan duramiyor, kaniyor ve kabuklu yaralar haline geliyordu. En son dr umuzun da yonlerdirmesi ile Pediatrik alerji ve astim uzmani bir dr dan da randevu aldim. Ancak egzamali bebegi olan ve alerji dr una giden arkadaslarimin tamami kortizonlu ilac verildigini ve bunun gecici olarak durumu duzelttigini soylediler. Bir anne olarak, dr a gitmenin en mantikli cozum oldugunu bilmeme ragmen, kortizon sozcugunu duyunca randevuyu iptal ettim ve egzama ile ilgili bulabildigim her seyi okudum ve durumun kotulesmesine neden olan tum etkenleri dedektif gibi arastirdim. Egzamada bozulmus bir cilt yapisi ve nem dengesi soz konusu oluyor. Kaloriferler ise evleri iyice kurutuyor. Ilk isim sadece cocugun odasindaki nem cihazi ile yetinmeyip tum kaloriferlerin uzerine birer kase temiz su koymak oldu. Bu %20 nem oranini % 35 lere cikardi. Ardindan feci yaralara neden olan kasintiyi azaltmak icin oral degil surulen bir pomad aramak oldu. Stilex adinda, kasintiya karsi etkili ve kortizonlulara gore cok da masum pomadi, 3 gun (prospektusunde 1 haftadan uzun kullanmayin diye not dustuklerinden ben durum toparlanmaya baslayinca kestim) aksamlari yatmadan once surdum.Bu kasima yolu ile olusan tahris ve kanamalari buyuk olcude sonlardirdi. Yaralarin iyilesmesi icin de hucre yenileyici olan fito kremi 3 gun kadar, gunde bir kez kullandim.Bu da kanama ve yaralarin iyilesme surecini hizlandirdi. ve en onemlisi hem cildin nem dengesine kavusarak kasinti, pullanmanin onune gecmek ve hem de tekrarlamasini engellemek icin, gittim eczaneye, tum bebek nemlendiricilerini tek tek inceledim. En son Mustelanin stelaprotect for sensitive to intolerant skin yuz nemlendiricisi aldim. Cok az ve antiallerjen maddeden yapilan, son derece yumusak bir krem (40 ml/ 34 YTL). Sabah ve aksam mutlaka kremini surdum. Vucudu icin de atoderm kreme banyodan sonra devam ettim. Banyosunu da 1 hafta boyunca duru suyla yaptirdim, ozellikle yuzunu sabun ve sudan korudum, soguga cikmasi gerektiginde mutlaka kremledim once. Kisaca yaralari kasimayi engelleyin (eldiven kar etmiyor kesinlikle, o bolgeyi ferahlatacak kasintiya karsi etkili bir pomad bulun) yaralarin hizla iyilesmesini saglayin ve nem dengesini surekli koruyun. Suanda, masallah diyeyim, dogdugundan beri olmadigi kadat duru, puruzsuz ve sorunsuz bir cildimiz var ve tekrar da etmedi sikayetleri. Nemlendirmeye devam tabii ki... Anneler, lutfen moralinizi bozmayin, ki ben de kabus gibi gunler yasadim bu hastalik yuzunden. Ama kortizonlu ilaclardan once denemek ve hatta biraz da etkenlerle savasmak gerekiyor. Tum bebislerimize acil sifalar.

Teşekkürler , çok yararlı bir paylaşım olmuş... Tekrar acil şifalar diliyorum bütün bebeklerimize...

bizimde boynumuzda ve kolumuzda 1 tanecik var.ramazan bayramında havaların çok sıcak olması ve evimizde kaloriferlerimizin aşırı yanması sonucu kızım o dönemde çok terliyordu.gece ne örtsem diye kafayı yiyordum.hala kafasının koyduğu yer ter içine oluyor geceleri.ve gözlemlemelerime göre o sıcak dönemde yavrum kaptı bu egzamayı...birde vücüdunuda kaşımak istiyor.altını açarken yada duştan sonra tenine bir dokunuyor başlıyor kaşımaya,kıpkırmızı oluyor.antihistamik ilaca başladık.günde 1 kez aeruıs pediatrik şurup veriyorum yarım çay kaşığı.umarın rahatlatıyorum kuzumu...birde okuduklarıman anladığım kadarıyla,vücudunun nem dengeside önemli bir faktör ve sanırım iyi bir nemlendiricide kullanmak azda olsa çözümde etkili..yanılmıyorum galiba diymi...şuan araştırıyorum...fikirlerinizi bekliyorum

Benim kullandığım nemlendirici güzel, memnunum, elimde kalan falalığı yüzüme sürüyorum bazen, beni dahi nemlendirebiliyor :80: Ama siz yine de doktorunuza danışın.

bizim dr muz vücüdu nemlendirmek ile ilgili birşeyden bahsetmedi hiç.ben burdan ve intenetteki kendi araştırmamadan öğrendim...bende kolundaki ve boynundaki lekesine zeytinyağı sürüyorum...çünkü kuru ve pul pul bir şekilde..yumuşacık oluyor yağı sürünce...antihistam,k şurubuda veriyorum günde 1 kere...nemlendirici kremlerin zararı varmı acaba...olsa dr larınız önermezdi size ama.belki bizim 2 tanecik ufak leke diye pek üstüne düşmedi belkide...yedikleri,kıyafetleri,deterlandan,aşırı terlemeden kaynaklanabilir dedi..net olarak şudur diyemeyiz dedi...

nemledirme olayını sizlerden duydum..ve kararsız kaldım...bişeyler yapmak istiyorum ama ne yapıcam onuda bilmiyorum...şuan problemlei bir durumda değiliz çok şükür...çok az bizim ama yayılmasın yazık yavrumun vücüduna...birde muzu kestim diyetinden...yumurta sarısınıda haftada 1 kere veriyorum...kahvaltısında bisküvileri ıslatmak için pınar ilk adım sütü kullanıyordum 1 kaşık falan.onuda yapmıyorum...

Doktorumuz sürekli yağlı bir bebek olsun demişti. Hatta "babası onu yağlı güreşlere katacak" diye de espri yapmaya çalışmıştı. Nem önemli canım, Nemli olunca yumuşuyor ve oğlum eşelemiyor kendini...

bende zeytinyağı sürüyorum sadece o yerlerine.bakalım ne olacak.

iyi gelir bence, ama zeytinyağını eczaneden aldın değil mi? asitsiz ilaçlık yağ... Ben de ondan var gerektiğinde ondan kullanıyorum.

(nemledirme olayını sizlerden duydum..ve kararsız kaldım...bişeyler yapmak istiyorum ama ne yapıcam onuda bilmiyorum...)

Mustelanin stelaprotect for sensitive to intolerant skin yuz nemlendiricisi. Kesinlikle tavsiye ederim. Antiallerjen,bozulmus ciltler icin son derece yumusak bir krem (40 ml/ 34 YTL). Vucud icin de atoderm. Her ikisi de eczanelerde var. Yine eczanelerden aldiginiz asit orani dusuk zeytinyagi da dogal bir nemlendirici. Tekrar gecmis olsun.

Bizde bu problem vardı. Ne sürdüysem geçmedi.
Sonunda banyo bebek ürünlerini kullanmaya kestik.
Şimdi sadece beyaz banyo sabunu kullanıyorum.
Allah şükür, atopik dermatitimiz geçti.

canım eğer bebeğinin egzama tehtidi varsa kullandığın sabun çok yanlış egzamalı yada egzamaya yatkın ciltlerde hatta bebeklarde sabun şampuan kullanılmamalı bendede aynı sorun var oğlum 2 buçuk yaşında ...ben bioderma abc derm ürününü kullanıyorum oğluma..
bir jeli var elini yüzünü banyosunu herşeyini onunla yaptırıyorum ve çok memnunum .kızarık sorunu içinde kremi var beyaz serisinden tavsiye ederim..tabi benimki büyük düşünsene günde en az 5 kez el yüz yıka sabuna vücudu dayanmaz kurur...kimyasalları sürmeyelim bebeklerimize allah sağlık versin

Ben Babe kullandım bebeğime ilk zamanlar yıkama yağı ve nemlendirici kremini, krem sürmüyorum artık, ama yıkama yağına devam ediyorum. Neredeyse geçti, sadece sırtının bir yerinde soluk bir iz kaldı. Çocuk doktorunuza ve eczacıya danışarak kullanın derim. Ben çok memnun kaldım.

Merhaba Erge,

Sizin egzama ile ilgili yazdıklarınızı okudum, çok bilgilendirici yazmışsınız, teşekkürler. Benim bebeğim 11,5 aylık ve 3. ayından itibaren sadece yüzünde atopik dermatiti var. Ne denediysem olmadı, başlıyor, 2 hafta sürüyor geçiyor, 2 gün sonra tekrar başlıyor. Eumovate krem kullandım ama 3 günden fazla kullanmayın dediler. Stelaprotect ile nemlendiriyorum ama son zamanlarda onu sürdükten sonra bebeğim kaşınma ihtiyacı duyuyor ve ellerini tutunca da ağlamaya başlıyor. Benim size sormak sitediğim şudur: bebeğinizi 1 hafta boyunca duru su ile yıkamışsınız, peki ondan sonra şampuan veya vucut şampuanı olarak ne kullandınız. Ben bir yerde Komili nin bebe şampuanı iyi geliyor diye okudum, onu kullanmaya başladım, kış olduğu için 3 günde 1 yıkıyorum ama sonuçta kullanıyorum. Siz ne kullandınız acaba?
Cevaplamanızı rica ederim, egzamadan bıktık, geçecek diyorlar ama ne zaman.
Allah sağlıkla ilgili dert vermesin... Çok teşekkürler.

Benim kizimda 5.5 aylik ve ayni belirtiler bizdede var biz iki ay önce ortam değiştirdik ondan sonra cikti ortaya doğduğundan beri bende sebamed ürünleri kullaniyodum memnundum da halada kullanıyorum acaba niye oldu bende bulamıyorum sebebini..

Benim oğlumda da atopik dermatit var.şu an 11 Aylık iki aylıktan beri var.temmuz doğumlu olduğu için başlarda sıcaktan falandır diye düşünmüştük dr egzama dedi ve CORESATİN diye bir ilaç verdi kortizonsuz sadece kızaran yerlere sürüyoruz iyileşiyo.yaklaşık 2_3 haftaya kalmadan yine çıkıyo.
İlk zamanlara göre daha iyi oğlum .

Son düzenleme:
selam benm oğlumda bi yaşında bende 7-8 aylıken gördüm önce halıya fkn sürtündü ondandır sandm sonra büyüdü yayıldı diğer parmak ucuna fln doktora götürdük egzema flndeil dedi corapdan ayakabıdn halıdan oluşuyo dedi bi yerlere temas oluyo dedi nolcak peki dedi ayagına merhem yazdı 10 gün kullan dedi banyoda özel şampuan yazdı ve banyo sonrası krem hepsi pahalıya geldi ama :)) kullandm şimdi ayagı iyi görünüyo eskisinden iyii ama şükür bi dermıtolojiye götür cocukların cilti taze cabuk iyileşiyo

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bnm bebegim henuz 1 aylik ve 1 aydr yuuzunde kirmizilik ve kuruluk var bgn bi pratsyen egzama bu cldyeye gosterin dedi cok uzuluyorm tazecik cildine bisey surmek(ilac,kimyasal) istemiyorum ama dogal bi tedavisi var mi bu kadar kucuk bi bebege...

Benim oglumda da 2 ayklikken cikmaya baslamisti sadece kulak memesinde ve arkasinda cikiyodu. Ay da bir falan cikip geciyodu doktoruna sordugumuzda mantar olabilir dedi bi krem verdi ama o krem ise yaramadi. Sonra gecmeyince kortizonlu krem verdi onu surdugumde daha kotu oldu baya bi sure iyilesmedi.

Internetten egzamayi arastirmaya basladim ve ayni oglumdaki gibi gozuken bi resim buldum meger bolgesel cikan bi egzama turuymus.

En sonunda arkadasim bi krem ismi soyledi bende onu denedim hemen gecirdi. 7 aylikti onu kullandigimda simdi 15 aylik artik bir daha cikmiyo egzema.

Ben yurt disinda yasiyorum burda aveeno diye iyi bir marka var onun egzema kremi bebekler icin.
Ismi "aveeno eczema car"

Internette biraz arastirdim bi sitede gordum Turkiye'de satilan. Isterseniz arastirabilirsiniz turkiyede satiliyormu diye. Diger ilaclardan daha iyi geldi bana ve sadece bir defa kullanmakta gecirdi.

Merhaba üstünden zaman geçmiş ama bu hastalığa çare arayanlar için yazmak istedim benim bebeğimde 2 aylıklen aşılardan sonra kuzsrıklık kaşıntı döküntüyle belli etti kendini dr kortizonku krem verdi zararlı olduğunu bilerek kaşınmaktan uyayamadığı yüzünü kanattığı için kullandım yüzü çok fenaydı oğlumun bakıp ağlıyordum kortizon geçici olarak işe yarıyor kullanmayı bırakınca nemlendiriciler işe yaramıyordu ki aşıların ve yediklerimin tetikleyebileceğini öğrendim deneme yanılmayla yumurtaya alerjik olduğunu anladım yemiyorum hazır gıdalar da yemiyorum çok katkı var alerjiyi tetiklemş olabilir, internetten kortizonsuz olarak coresatin kremi okudum reklammı gerçekmi bilemedim fakat çarem olmadığından eczaneden siparişle aldık çok işe yaradı şuan oğlum 7 aylık olacak hala kullanıyorum kızarıklık olunca şükü eskisi gibi olmuyor artık ama yumurtalı şeyler çok sıcak ortam kızartıyo cildini reklam fln değil kortizon içermediği için alabilirsiniz ben çok dua ettim yapanlara bir de aşıların güvenli olduğunu düşünmüyorum artık çocuğum süt içemedi egzaması feci hale geldi, Allah şifasını versin evlatlarımızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…