Çocuk Hastalıkları Yardım:!!!bebeklerde egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tuna0909

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
424
1
96
Edirne
7 aylık kızımda egzama oluştu boynunda 2 tane,kolunda 1 tane kızarık bölüm vardı.doktorumuz egzama dedi.bebeklerde çok sık karşılaşılan bir şey dedi.hipokort adında krem verdi 4 gün kullanın.bir kaç gün bekleyin dedi.geçmezse tekrar kullanın dedi.geçdi ama yeni bir tane daka oluştu.bakalım bgn tekrar başlıcam.oda olmaza allerset diye damla verdi.uzun bir süre onu kullanıcakmışız.neden oluştuğu hakkında net bir bilgim yok.neden oluyor anneler bunlar.doktorumda pek aydınlatamadı beni.küçücük yavruma kortizonlu krem sürmek zorunda kaldım...oda olmadı antihistaminik damla kullanıcaz.küçücük bedeni ilaçla tanıştı erkenden...

Çok geçmiş olsun. Benim kızım 6 aylık, benimkinin de alnında durmadan kızarıklıklar oluşuyyor, elleri hep orada olduğunda özellikle uykusu varken ovuşturuyor ve kızarıyor bazen beyaz sivilce gibi birşey oluyor. 2 aylıkken ve 5 aylıkken genel kontrole götürdüm. 2 aylıkken sormuştum, minik bebeklerde olur böyle şeyler biraz büyüsün geçer demişti. 5 aylıkken götürdüğümde sormayı unuttum ama heralde doktor söylerdi diye düşünüyorum.
Oluş nedeni de profesyonel olmayan görüşüme göre bence doğpum sırasında mikrop kapmış olabilir, bebişlerin bağışıklık sistemi kuvvetli olmadğığından vucudu bu şekilde cevap veriyor
Ben seni yanlış yönlerdirmek istemem ama başka bir doktora daha götürsen, çok ufak bebişin hakkaten- ilaçlarda kuvvetli. O da kullanmalı derse, bence kullanmaya devam et. ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..

geçmiş olsun.. benim de oğlum 6 aylık ve neredeyse doğduğundan beri alnı ve kaşlarındaki deri pul pul oluyor ve dökülüyordu.. 4 aylık olduktan ve ek gıdalara başladıktan sonra çenesi ve boynunda da belirttiğiniz gibi kızarıklıklar oluşmaya başladı.. doktoruna sorduğumda beyaz tenli olması sebebiyle doğal olduğunu söyledi... ama araştırdıkça bunun atopik dermatit (egzama) olduğunu öğrendim.. sebebinin ise kullandığım şampuan ve yüzüne sürdüğüm ıslak mendilden kaynaklandığını anladım sonunda.. nedense doktorlarımız bu konuda hiçbir yönlendirmede bulunmuyo ağzınlarından cımbızla laf alıyoruz sanki.. artık bebeğimin yüzüne sudan başka birşey sürmüyorum şampuan da kullanmıyorum sadece saf zeytinyağı sabunu kullanıyorum... hiçbir şikayetimiz kalmadı allaha şükür üstelik krem bile kullanmadık... size tavsiyem bebeğinizin çamaşırlarını sabunla yıkamanız ve bebeğinizin cildini bebe yağı, nemlendirici krem, şampuan, ıslak mendil gibi içinde birçok yabancı madde bulunan şeylerden uzak tutmanız... bebeklerin cildi çok hassas, yabancı maddeler bu tür reaksiyonlara sebeb oluyor malesef.. çok geçmiş olsun ama bu endişelenecek bi durum değil büyüdükleri zaman geçecek merak etmeyin.. bi de bunları deneyin geçmezse tekrar doktorunuza başvurup verdiği ilaçları kullanın...

geçmiş olsun.. benim de oğlum 6 aylık ve neredeyse doğduğundan beri alnı ve kaşlarındaki deri pul pul oluyor ve dökülüyordu.. 4 aylık olduktan ve ek gıdalara başladıktan sonra çenesi ve boynunda da belirttiğiniz gibi kızarıklıklar oluşmaya başladı.. doktoruna sorduğumda beyaz tenli olması sebebiyle doğal olduğunu söyledi... ama araştırdıkça bunun atopik dermatit (egzama) olduğunu öğrendim.. sebebinin ise kullandığım şampuan ve yüzüne sürdüğüm ıslak mendilden kaynaklandığını anladım sonunda.. nedense doktorlarımız bu konuda hiçbir yönlendirmede bulunmuyo ağzınlarından cımbızla laf alıyoruz sanki.. artık bebeğimin yüzüne sudan başka birşey sürmüyorum şampuan da kullanmıyorum sadece saf zeytinyağı sabunu kullanıyorum... hiçbir şikayetimiz kalmadı allaha şükür üstelik krem bile kullanmadık... size tavsiyem bebeğinizin çamaşırlarını sabunla yıkamanız ve bebeğinizin cildini bebe yağı, nemlendirici krem, şampuan, ıslak mendil gibi içinde birçok yabancı madde bulunan şeylerden uzak tutmanız... bebeklerin cildi çok hassas, yabancı maddeler bu tür reaksiyonlara sebeb oluyor malesef.. çok geçmiş olsun ama bu endişelenecek bi durum değil büyüdükleri zaman geçecek merak etmeyin.. bi de bunları deneyin geçmezse tekrar doktorunuza başvurup verdiği ilaçları kullanın...

bizimde doktorumuz açıkcası net bilgilendiremedi beni.sadece burdan öğrendim herşeyi.hatta dalin şampuanın da egzama yaptığını öğrendim.hemen bıraktım jonhson kullanıyorum.ama şimdi zeytinyağı sabunu denicem.ondan daha doğalı yok haklısınız.

Bizde bu problem vardı. Ne sürdüysem geçmedi.
Sonunda banyo bebek ürünlerini kullanmaya kestik.
Şimdi sadece beyaz banyo sabunu kullanıyorum.
Allah şükür, atopik dermatitimiz geçti.

Geçmiş olsun dr nuza güvenin benim oğlum 5 aylıken bşaladı yüzü gözü yara brre içindeydi ben tam üç dr götürdüm en son hacetepe profuna götürdüm halda aynı dr gidiyoruz kortizon sürmelisin bunun başka ilacı yok maalesef nemlendirici oalrak mustela sitolotopia tafsiye edebilirim.benim oğlum 15 alık oldu yüzünde kalmadı sadece çensini altında var haald oraya sürüyoruz kortizonu geçici bir sürec ama yorucu bir sürec

Bugün bize de atopik dermatit teşhisi kondu. Kaşıntı ve huzursuzluk için ataraks adlı şurup verdi doktor. Ağır bir şurupmuş eve gelir gelmez araştırıp öğrendim. Yarar zarar durumuna bakarsak onu kullanmayacağım. Hem kaşıntısı olduğunu da düşünmüyorum. Gerçi yüzünü gözünü ovalıyor ama kremlerle geçer bir iki güne. Umarım
Bir de babe'nin atopik ciltler için pediatrik yikama yağı ve kremini verdi. Onları kullanacağım. Umarım kısa sürede geçer.

Bugün bize de atopik dermatit teşhisi kondu. Kaşıntı ve huzursuzluk için ataraks adlı şurup verdi doktor. Ağır bir şurupmuş eve gelir gelmez araştırıp öğrendim. Yarar zarar durumuna bakarsak onu kullanmayacağım. Hem kaşıntısı olduğunu da düşünmüyorum. Gerçi yüzünü gözünü ovalıyor ama kremlerle geçer bir iki güne. Umarım
Bir de babe'nin atopik ciltler için pediatrik yikama yağı ve kremini verdi. Onları kullanacağım. Umarım kısa sürede geçer.

bizede kortizonlu krem vermişti hipokort onu kullandık 4 gün sonra bıraktık..boynumuzda vardı 1 tane o geçti kolumuzdaki kaldı hala diye tekrar sürdük 4 gün kullandık bıraktık şimdi bekliyoruz bakalım geçmezse antihistamik damlaya başlıcaz ALLERSET DAMLA adı.ama bilmiyorum kullansam mı.bir arkadaşımdan AEURIUS PEDİATRİK şurup duydum.kendi kızına kullanmış.onu araştırıyorum.birde BABE PİŞİK ÖNLEYİCİ KREMİNİ KULLANIYORUM çok memnunum.sende kullanıcan başka ürününü.bilgi veririmisin memnunmusun acaba.

Tabi,
Babe kullanmaya başladık... Bizim de sorunlu bölgelerimiz yüzümüzün yan tarafları ve kollarımızın yan tarafları, bir de göğüs bölgemiz,ama çok ileri derece değiller çok şükür. İki günlük kullanımla göğüs bölgemiz iyileşti sayılır, kollarımız da hafifledi, yüzümüzde hala var. Yüzümüzdeki deri döküntüleri geçmek üzere, çok az kaldı. Kızarıklığı da hafifledi.
Bu arada kremi günde iki defa sürüyorum. Sabah saat 8'de ve yine akşam saat 8'de... Çok sık sürmemeye çalışıyorum, gün içerisinde kuruluk hissedersem cildinde bebe yağı ile nemlendiriyorum..
Yıkama yağı ile de iki günde bir yıkanıyor. Bu akşam yıkanacak yine, uyanınca :emir_bebek:

Kremi ilk sürdüğümde yatmadan önce sürmüştüm. Kalktığında yüzümüzde aşırı döküntü oldu, daha berbat bir halegelmişti, çok endişelendik. Sonra babasıyla şöyle bir yorum yaptık: herhalde önce sert eski deri dökülecek sonra tedavi başlayacak. Galiba da öyle oluyor. İyiye gidiş var yani...

Kremi 12 saatte bir kullanıyorum, çok sık kullanmamaya çalışıyorum , zarar verecek diye endişeleniyorum çünkü. İçerisinde kortizon varmı hiç bilmiyorum. İçeriği yazıyor ambalajında ama yabancı olduğundan anlamıyorum. Sizin bilginiz var mı?

bizede kortizonlu krem vermişti hipokort onu kullandık 4 gün sonra bıraktık..boynumuzda vardı 1 tane o geçti kolumuzdaki kaldı hala diye tekrar sürdük 4 gün kullandık bıraktık şimdi bekliyoruz bakalım geçmezse antihistamik damlaya başlıcaz ALLERSET DAMLA adı.ama bilmiyorum kullansam mı.bir arkadaşımdan AEURIUS PEDİATRİK şurup duydum.kendi kızına kullanmış.onu araştırıyorum.birde BABE PİŞİK ÖNLEYİCİ KREMİNİ KULLANIYORUM çok memnunum.sende kullanıcan başka ürününü.bilgi veririmisin memnunmusun acaba.
Peki sizin kullandığınız kremlerin prospektüsünde ne yazıyor? Okumuşsunuzdur muhakkak. Bu kremler özellikle bebekler için mi yoksa genel egzamalarda, yani yetişkinler için de mi kulanılıyor?

babenin kreminden mi bahsediyorsunuz.hipokorttan mı.bizim sadece boynumuzda ve kolumuzda var o kadar.bgn sabah gene çıkmış boynumuzda.hipokortu bıraktık ya gene tekrarladı.sanırım diğer ilaca geçicez.ben şimdi o bölgeleridemi nemlendireyim.zaten fazla nem ve terdende artıyor onlar.kafam iyice karışrı yaw benim.

Peki sizin kullandığınız kremlerin prospektüsünde ne yazıyor? Okumuşsunuzdur muhakkak. Bu kremler özellikle bebekler için mi yoksa genel egzamalarda, yani yetişkinler için de mi kulanılıyor?

çocuk egzaması ,atopik dermatit diye yazıyor bizimkinde.yani uygun bir ilaç.sizinkinin adı ne dir.

çocuk egzaması ,atopik dermatit diye yazıyor bizimkinde.yani uygun bir ilaç.sizinkinin adı ne dir.

Babenin pediatri serisinden, atopik ciltler için iki tane ürün işte benimkiler. Biri yıkama yağı, duş jeli gibi. Fazla köpürmüyor ama. Diğeri de nemlendirici krem.
Ben hipokorttan bahsetmiştim, cevaplamışsınız zaten,
Umarım en kısa sürede iyileşir bebeklerimiz.

babenin kreminden mi bahsediyorsunuz.hipokorttan mı.bizim sadece boynumuzda ve kolumuzda var o kadar.bgn sabah gene çıkmış boynumuzda.hipokortu bıraktık ya gene tekrarladı.sanırım diğer ilaca geçicez.ben şimdi o bölgeleridemi nemlendireyim.zaten fazla nem ve terdende artıyor onlar.kafam iyice karışrı yaw benim.
Bizimkinin boyun altında egzama yok çok şükür. Ama orda da başka birşey var. Pişik.:43: Oraya nemlendrici sürmüyorum ben. Zaten kat yeri olduğu için hayli nemli oluyor. Oraya da doktorun verdiği pişik catlak vs merhemi olan Hametan sürüyorum, çok kızardığını görünce.Ertesi güne kadar toparlıyor orası da...

Son düzenleme:
Babenin pediatri serisinden, atopik ciltler için iki tane ürün işte benimkiler. Biri yıkama yağı, duş jeli gibi. Fazla köpürmüyor ama. Diğeri de nemlendirici krem.
Ben hipokorttan bahsetmiştim, cevaplamışsınız zaten,
Umarım en kısa sürede iyileşir bebeklerimiz.

umarım canım.çok teşekkürler

Bizde bu problem vardı. Ne sürdüysem geçmedi.
Sonunda banyo bebek ürünlerini kullanmaya kestik.
Şimdi sadece beyaz banyo sabunu kullanıyorum.
Allah şükür, atopik dermatitimiz geçti.

slm.benim bebeğimdede atopik dermatit oluştu.doktor krem ve şurup yazdı. ben dalin şampuan kullanıyorum ve şampuanı bırakıp sabun kullanmak istiyorum. oğlum 7 aylık beyaz banyo sabunu göz yakmazmı yada bebekler için özel olanımı var.bilgilendirirseniz çok sevinirim.ne yapmam gerekiyo ilerlememesi için.

slm.benim bebeğimdede atopik dermatit oluştu.doktor krem ve şurup yazdı. ben dalin şampuan kullanıyorum ve şampuanı bırakıp sabun kullanmak istiyorum. oğlum 7 aylık beyaz banyo sabunu göz yakmazmı yada bebekler için özel olanımı var.bilgilendirirseniz çok sevinirim.ne yapmam gerekiyo ilerlememesi için.
Arkadaşın bahsettiği beyaz banyo sabunu hakkında bilgim yok ama komilinin saf zeytinyağı içeren bebek sabunu var. Belki onu kullanabilirsin. Ben de dalin kullnıyordum. Bıraktım. Göz yakmaması hariç hiçbirşeyinden memnun değildim. Cildini çok kurutuyordu ve vücudunda doğrudüzgün köpürmüyordu.
Komili bebek sabunana ve şampuanına geçtim. Sonuçlarını gözlemleyemeden onları da bıraktım. Doktorun yazdığı yıkama yağını kullanıyorum. Egzaması da hafifledi.

Back
X