geçmiş olsun.. benim de oğlum 6 aylık ve neredeyse doğduğundan beri alnı ve kaşlarındaki deri pul pul oluyor ve dökülüyordu.. 4 aylık olduktan ve ek gıdalara başladıktan sonra çenesi ve boynunda da belirttiğiniz gibi kızarıklıklar oluşmaya başladı.. doktoruna sorduğumda beyaz tenli olması sebebiyle doğal olduğunu söyledi... ama araştırdıkça bunun atopik dermatit (egzama) olduğunu öğrendim.. sebebinin ise kullandığım şampuan ve yüzüne sürdüğüm ıslak mendilden kaynaklandığını anladım sonunda.. nedense doktorlarımız bu konuda hiçbir yönlendirmede bulunmuyo ağzınlarından cımbızla laf alıyoruz sanki.. artık bebeğimin yüzüne sudan başka birşey sürmüyorum şampuan da kullanmıyorum sadece saf zeytinyağı sabunu kullanıyorum... hiçbir şikayetimiz kalmadı allaha şükür üstelik krem bile kullanmadık... size tavsiyem bebeğinizin çamaşırlarını sabunla yıkamanız ve bebeğinizin cildini bebe yağı, nemlendirici krem, şampuan, ıslak mendil gibi içinde birçok yabancı madde bulunan şeylerden uzak tutmanız... bebeklerin cildi çok hassas, yabancı maddeler bu tür reaksiyonlara sebeb oluyor malesef.. çok geçmiş olsun ama bu endişelenecek bi durum değil büyüdükleri zaman geçecek merak etmeyin.. bi de bunları deneyin geçmezse tekrar doktorunuza başvurup verdiği ilaçları kullanın...