- 2 Aralık 2016
- 1.474
- 4.418
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Canım çok geçmiş olsun. Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah. eve niye bakıcı almıyorsunuz. Anneniz gelene kadar güvenilir birini bulsanız çocuktan da ayrılmazsınız. Yemeğe de yardım eder çocuk uyurken, ortalığı toplar.Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Sormak istedigimse su. Dun esim kayinvalidemle konusurken rahatsizligimdan bahsetmis. O da sagolsun cocugu bana getirin, iki gun ben bakayim, Less dinlensin biraz demis. Zaten butun sene bizde baktigi icin, buraya gelmesini beklemem haksizlik olur. Kendi evinde daha rahat ediyor sonucta. Evi Mersinde bu arada, yani maksimum bir saat mesafe. Aklim biraz dinlen diyor, kalbim oglumu iki gun de olsa evinden gonderme fikrini reddediyor. Yazarken bile gozlerim doluyor. Bu arada kendi annem Balikesirde. Doguma bir hafta kala gelip, dogum sonrasi da yanimda kalacagi icin su an cagirmiyorum. Sizce ne yapayim?
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun diyerek baslayayim.Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Sormak istedigimse su. Dun esim kayinvalidemle konusurken rahatsizligimdan bahsetmis. O da sagolsun cocugu bana getirin, iki gun ben bakayim, Less dinlensin biraz demis. Zaten butun sene bizde baktigi icin, buraya gelmesini beklemem haksizlik olur. Kendi evinde daha rahat ediyor sonucta. Evi Mersinde bu arada, yani maksimum bir saat mesafe. Aklim biraz dinlen diyor, kalbim oglumu iki gun de olsa evinden gonderme fikrini reddediyor. Yazarken bile gozlerim doluyor. Bu arada kendi annem Balikesirde. Doguma bir hafta kala gelip, dogum sonrasi da yanimda kalacagi icin su an cagirmiyorum. Sizce ne yapayim?
Kendi evi haricinde hic yatili kaldi mi cocuk? Ilk defa anne babasi olmadan bir evde kalacak. Babaannesini sevebilir. Siz de olacaklari anlatabilirsiniz. Sonuc degismeyebilir, kadincagiz gece zor zaptedebilir, annee diye agladiginda. Yasi kucuk annesi. Hemsire, bakici, yardimci artik hangisi olursa tutun. Gerekirse esiniz bu bir ayda birliginde yatsin. Kadinlar bu durumda artik calismayi kabul ederler. Dogumu orada yapacaksaniz sizin zaten yardimci,bakiciya ihtiyaciniz olacak. Anneanne,babaanneler goz kulak olmada yardimci olsun. Sagliginizi kazandikca isler yoluna girecektir. Bir de yabanci biri bu tur konularda her zaman daha iyidir. Ileride ben baktim lafini duymazsiniz.Tesekkur ederim. Henuz pesimizden aglayacak kadar buyumedi. Bizi gormedigi zaman aklina gelmiyoruz. Oyunla, ilgiyle oyalanabilen bir cocuk.
Aninda bir yardimci nasil bulabilirim ki? Burada insanlar yaz gelince ya memleketlerine gidiyor ya yaylaya cikiyor. Guvemebilecegim birini bulup anlasana kadar dogum vaktim gelecek. O zamana kadar da annem gelmiş olur.Kendi evi haricinde hic yatili kaldi mi cocuk? Ilk defa anne babasi olmadan bir evde kalacak. Babaannesini sevebilir. Siz de olacaklari anlatabilirsiniz. Sonuc degismeyebilir, kadincagiz gece zor zaptedebilir, annee diye agladiginda. Yasi kucuk annesi. Hemsire, bakici, yardimci artik hangisi olursa tutun. Gerekirse esiniz bu bir ayda birliginde yatsin. Kadinlar bu durumda artik calismayi kabul ederler. Dogumu orada yapacaksaniz sizin zaten yardimci,bakiciya ihtiyaciniz olacak. Anneanne,babaanneler goz kulak olmada yardimci olsun. Sagliginizi kazandikca isler yoluna girecektir. Bir de yabanci biri bu tur konularda her zaman daha iyidir. Ileride ben baktim lafini duymazsiniz.
Annem uc haftaya gelecek zaten. Bu kadarcik surede birini bulamam sanirim. Yaz oldugu icin cogu insan memlekette ya da yaylada su an.Canım çok geçmiş olsun. Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah. eve niye bakıcı almıyorsunuz. Anneniz gelene kadar güvenilir birini bulsanız çocuktan da ayrılmazsınız. Yemeğe de yardım eder çocuk uyurken, ortalığı toplar.
Bence Göndermelisin.. biraz nefes al sana da yazık karnındaki çocuğada yazık.Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Bence Göndermelisin.. biraz nefes al sana da yazık karnındaki çocuğada yazık.
Yarin beraber gidecegiz. Aksama kadar orda olacagiz. Kararli durabilirsem birakacagim ama sanirim yapamayacagim. Esime annesini getirelim diyecegim, gelir bence zaten. Bugun aradi ben yarin geleyim dedi sagolsun. Bizimle gelip birkac gun kalsa yeter bana. Artik o sekilde dinlenebildigim kadar dinlenirim.Normalde gönderme derdim ancak bu süreçte sizde dinlenmelisiniz. Siz dinlenir olun ki oğlunuza da daha enerjik bakın. Babaannesi de bakıyormuş zaten genelde onu bir tatil havasında şunun oğlunuza
Kayınvaliden iyi birisiymiş Allah razı olsun ondan. Dilerim hep böyle mutlu olursunuzYarin beraber gidecegiz. Aksama kadar orda olacagiz. Kararli durabilirsem birakacagim ama sanirim yapamayacagim. Esime annesini getirelim diyecegim, gelir bence zaten. Bugun aradi ben yarin geleyim dedi sagolsun. Bizimle gelip birkac gun kalsa yeter bana. Artik o sekilde dinlenebildigim kadar dinlenirim.
Valla ne iyi kayinvalideniz var maşallah başkası olsa en fazla getir bakarım derdi. Allah daim etsinYarin beraber gidecegiz. Aksama kadar orda olacagiz. Kararli durabilirsem birakacagim ama sanirim yapamayacagim. Esime annesini getirelim diyecegim, gelir bence zaten. Bugun aradi ben yarin geleyim dedi sagolsun. Bizimle gelip birkac gun kalsa yeter bana. Artik o sekilde dinlenebildigim kadar dinlenirim.
Şu zor zamanınızda halden anlayıp geleyim diyen, bir sekilde zorunluluktan da olsa oğlunuzu yaninda birakabileceginiz bir kayinvalideniz var ne mutlu size. Aranizdaki iletişime imrendim gerçekten. Inşallah her şey yoluna girer, saglikla sıhhatle bir minik aile ferdi katılır aranıza.Yarin beraber gidecegiz. Aksama kadar orda olacagiz. Kararli durabilirsem birakacagim ama sanirim yapamayacagim. Esime annesini getirelim diyecegim, gelir bence zaten. Bugun aradi ben yarin geleyim dedi sagolsun. Bizimle gelip birkac gun kalsa yeter bana. Artik o sekilde dinlenebildigim kadar dinlenirim.
Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
35 olmuşsun anneni çağır artık 1 ay fazla kalsın ne olcak. Ya da yarım gün bir bakıcı tut sen uyu o çocukla ilgilensin.hem gözünün önünde olurlar hem sen dinlenirsin. Bi çocuk gelişimi liseli mezun üniversiteli yada mezunda olur. İşiniz var 500 lira harçlık ver hem onun işi görülsün hem senin.Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Oglum bizim disimizda sadece babaanneye alisik zaten. Oraya gittigimiz zaman birkac saat biraktigimda sorun olmuyordu. Zaten butun gun beraberlerdi ben calisirken. O yonde sorun yasamam. Bir de su an henuz kardesi olacaginin farkinda degil. Kendini dislanmis hissedecegini sanmiyorum. Esim bugun sabah ise gitti, yarin sabah gelecek. Gelip dinlensin biraz, sonra gideriz, birakabilirsem birakacagimbir gunlugune. Ertesi gun ben gider alir gelirim. Umarim birakabilirim.