- 21 Nisan 2018
- 8.117
- 30.154
- 36
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Çok geçmiş olsunArkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Sormak istedigimse su. Dun esim kayinvalidemle konusurken rahatsizligimdan bahsetmis. O da sagolsun cocugu bana getirin, iki gun ben bakayim, Less dinlensin biraz demis. Zaten butun sene bizde baktigi icin, buraya gelmesini beklemem haksizlik olur. Kendi evinde daha rahat ediyor sonucta. Evi Mersinde bu arada, yani maksimum bir saat mesafe. Aklim biraz dinlen diyor, kalbim oglumu iki gun de olsa evinden gonderme fikrini reddediyor. Yazarken bile gozlerim doluyor. Bu arada kendi annem Balikesirde. Doguma bir hafta kala gelip, dogum sonrasi da yanimda kalacagi icin su an cagirmiyorum. Sizce ne yapayim?
Dinlenmeye çok ihtiyacınız var gebelik döneminde kilo vermişsiniz ve son zamanlarınız ayrıca hemoroidiniz kanıyor sürekli ne beter bir şey olduğunu bilirim ve uyuyup dinlenemiyorsunuz kramplarınıza magnezyum bile iyi gelmiyor bence kesinlikle yardım alın maşallah iyi niyetli de bi kayınvalideniz var gibi 2-3 gün dinlenseniz belki oğlunuzla daha iyi ilgileneceksiniz doğuma kadarArkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Sormak istedigimse su. Dun esim kayinvalidemle konusurken rahatsizligimdan bahsetmis. O da sagolsun cocugu bana getirin, iki gun ben bakayim, Less dinlensin biraz demis. Zaten butun sene bizde baktigi icin, buraya gelmesini beklemem haksizlik olur. Kendi evinde daha rahat ediyor sonucta. Evi Mersinde bu arada, yani maksimum bir saat mesafe. Aklim biraz dinlen diyor, kalbim oglumu iki gun de olsa evinden gonderme fikrini reddediyor. Yazarken bile gozlerim doluyor. Bu arada kendi annem Balikesirde. Doguma bir hafta kala gelip, dogum sonrasi da yanimda kalacagi icin su an cagirmiyorum. Sizce ne yapayim?
Oğlunuz uzaklaştırıldığını, cezalandırıldığını,. kardeşi geleceği için sevilmedigini düşünebilir. Zor bir karar. Oglunuzla birlikte gitseniz. Dinlenme imkanı olmaz mıArkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
O zaman gitmesin bence. Çünkü yeni kardeş geliyor annem beni gönderiyor diye hissedebilir çocuğunuz. Belki kayınvalidenizden fedakarlık bekleyebilirsiniz. Gönlünü almaya çalışırsınız bir şekilde.Tek tek cevap yazamadim kusura bakmayin. Ben de gitmeyi dusundum ama kayinvalidenin evi eski bir ev ve sadece alaturka wc var. Acik yazdim kusura bakmayin, oyle olunca kanamam cok daha fazla oluyor. Bir de sadece bir odada klima var, mersinde klimasiz uyumak mumkun degil. Yani ayni odada uyuyacagimiz icin pek birsey fark etmemis olacak benim icin.
Oğlunla konuşmayı denedin mi?Tek tek cevap yazamadim kusura bakmayin. Ben de gitmeyi dusundum ama kayinvalidenin evi eski bir ev ve sadece alaturka wc var. Acik yazdim kusura bakmayin, oyle olunca kanamam cok daha fazla oluyor. Bir de sadece bir odada klima var, mersinde klimasiz uyumak mumkun degil. Yani ayni odada uyuyacagimiz icin pek birsey fark etmemis olacak benim icin.
Oglum daha yeni anne, baba demeye basladi. Henuz konusamiyor.Oğlunla konuşmayı denedin mi?
Bir yoklasan nasıl olur,babaannende kalmak istermisin? Atıyorum onun evinin ordaki parka götürür seni,özlemiş ne dersin vb şekilde.
Gitmek istiyor mu anlarsın ona göre hareket edersin. Belki hayır diyecek yada tam tersi sevinecek.
Bende geçen yaz hamileydim,kızım 5.5 yaşında olmasına rağmen zorlandım çok. Ki hasta degildim ama mide bulantım çoktu,halsizdim,kızımın enerjisine yetemiyordum. Hic bırakmamıştım,annem sordu gelmek istermisin diye,seve seve gitti kaldı.
Ben 2 gün dedim gönderirken ama ekledim,ne zaman istersen ara gelip alacağım diye. Gayet iyi vakit geçirdi. Hala gönderiyorum anneme,geçen hafta 5 gün kaldı,bıraksam daha kalırdı da ben çok özledim aldım.
Çocuklara sorup,onay alınca sorun olmayabiliyor. Yada beklediğimiz gibi olmuyor.
Bir yokla derim oğlunu.
Oglum daha yeni anne, baba demeye basladi. Henuz konusamiyor.