Yarbay Mehmet Alkan haklı öyle mi?!..

ben de tam o sıralar istanbulda idim,üstelik o tarihlerde kapatmıştım başımı.memlekete gittiğimde tarikata girdim zannettiler

Bu konuyu ayrıca inceleyeceğim, çok Bildirimler gelmiş ama sana da cevap vermezsem duramam kardelen2780 .

Okul müdürü size bağırıp çağırıp, dövdüyse bunda Atatürk'ün suçu ne?
Atatürk'ü sevmiyormuşsun, bu senin tercihin, zorla sevdiremem ama Atatürk'ün getirdiği laikliği doğru uygulamayanların suçunu Atatürk'e yükleyemezsin.

Laiklik devletin başındakilerin uyması gereken bir ilkedir, Laiklik nedir ? En basit anlatımıyla din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmamasıdır, daha Detaylı açılımı: Devlet halkın her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte dinlerin düzenini bozacak davranışlarını da önlemekle yükümlüdür.

Ne demişim Detaylı kısımda ki bu Laiklik ilkesinin hukuki açılımıdır "Devlet halkın her türlü dini serbestliklerini kabul eder. "
Yani Atatürk başı Örtülü kızlar okuyamasın diye uğraşmamış, dinlerine sahip çıkmış ama ondan sonraki birtakım yöneticiler Lailkliği istedikleri gibi eğip bükmüşler.
Bugün okuyamamışsan bunun günahını Laikliği kafasına göre şekillendirenlerden sormalısın, Atatürk'ten değil.

Okumak arzumu Erdoğan vesilesiyle gerçekleştirdim diyorsun.
Açıktan okuyorsun değil mi? Açıktan okuyanlar bildiğim kadarıyla Örtülü de okuyordu zaten ve Açık öğretim lisesi, ortaokulu 1992' de kuruldu yanılmıyorsam. Yani o yıl iktidar olan insanlarda teşekkürü hak ediyor, ne güzel bir olanak sağladılar sen ve okuma isteği olupta okuyamayan insanlara.

Örtülü insanlar toplumda 2. sınıf vatandaş olmadı, en azından halk kimseyi dışlamadı, 2. sınıf vatandaşlıktan kastın okuma-çalışma haklarının olmamasıysa şayet yukarıda da belirttiğim gibi Laiklik ilkesini aklına estiği gibi uygulayan yöneticilerde bulun kabahati.
Atatürk laikliği bu yöneticiler gibi tanımlamadı çünkü, en Büyük ispatı Diyanet Başkanlığı'nı kurmasıdır.
Size dininizi unutun demedi, dini kendi çıkarlarına alet edenleri ayıklamaktı maksadı.
Zira din Allah'la kul arasındadır, kimse karışamaz.

Ama yine de dersen ki laiklik olmasaydı okurdum, okuyamazdın, Cumhuriyet öncesi kızlar okumuyordu , kadın hakları yoktu.
Kur'an kursuna gidebilirdik sadece.

Kişiler üzerinden tartışmayı yürütmeyi sevmiyorum ama kusura bakma ablacığım,buna cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi.
Elbette burada herkes kendi inandıklarını savunuyor ve bunu yapmakta da sonuna kadar özgür ama bizim burada kardelen'e tepki göstermemizin sebebi bu değil ki.

Bak bu konu şu yarbay'la ilgili açtığı kaçıncı konu,kendilerine karşı gelen herkese yapıldığı gibi bu adam hakkında da açıkça bir karalama kampanyası yürütülüyor o da buna seve seve ortak oluyor.Zamanında Berkin'in ailesine de yapıldı mesela,kardeşini-evladını kaybetmiş bir aileye yapılabilecek en büyük kötülük yapılıyor şu an ve şahsım adına konuşacak olursam ben bunu insanlık dışı buluyorum.Tepkimin en büyük sebebi bu,tahmin ediyorum ki diğer arkadaşlar için de böyle.

Geçen gün paylaşılan videoda muhalefetin de bu projenin içinde olduğunu anlatıyordu evet,ama sade vatandaşlar olarak oy vermekten başka ne yapabiliyoruz ki?

Dediğin gibi kötünün iyisini seçiyoruz fakat al birini vur ötekine durumu değil işte bu.Türkiye böyle bir vicdan seviyesini en son "asmayalım da besleyelim mi" diyen Kenan Evren döneminde gördü,bir de şimdi görüyor işte.Başka kim iktidar olursa olsun bundan kötüsü olamaz.

Son olarak,tabi ki buraya yazan herkes donanımlı olmak zorunda değil,ama insan bir şeyi yazarken bir araştırır doğru mu değil mi,buraya yazabildiğimize göre hepimizin elinin altında internet var sınırsız bilgi kaynağı yani,o yüzden bilmemek değil ama öğrenmemek çok büyük ayıp hele ki bu devirde.Şahsen kulaktan dolma yalan yanlış savlara cevap vermezsem çatlıyorum vallahi.
Başkalarını bilmem ama benim burada olma amacım kimsenin siyasi fikrini değiştirmek değil.Ben burada hiç bilmediğim şeyleri öğreniyorum,az bildiklerimi tekrar araştırıyorum,başkalarının da bilmediği veya yanlış bildiği şeyleri düzeltmeye çalışıyorum,ondan sonrası herkesin kendi muhakeme yeteneğine kalmış zaten ona ben müdahale edemem.

Senin tarafsız bakmaya çalıştığını biliyorum ve bu tavrını da seviyorum ama bir de burdan bakınca nasıl göründüğünü anlatmak istedimSaygılar...

Aslında ben O yazımda ''Ben Atatürkü sevmiyorum ama Onu sevmiyor olmam Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insanın ben sevsem de sevmesem de Onun bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kabul etmem gerektiğini saygısızlık yapmamam gerektiğini Anlatmak istemiştim.'' Ama şuanda yüzde 52 destegiyle gelmiş bir Cumhurbaşkanına Hakaret etmek ne kadar doğru sizce?? Diye örnek vermek istedim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Arkadaşlar bilerek veya bilmeyerek bilemem artık olayı çok farklı yöne doğru sürükleyip durdular
Ama benim atatürkü sevmemem yanlış anlaşılacagı için açıklama yapma ihtiyacı duymuştum Adminiçem
Ama ben sadece okumamak değil, herhangi bir olayda hemen hedef listesine hep başörtülüleri ve sakallıları koymaları ve bunu yaparken de atatürcülük ve laikliğin arkasına sıgınmaları aslında ( bilerek veya bilmeyerek yaptılar Allah bilir) insanların bir çok kesiminde anti laiklik ve anti atatürcülük oluşmasına sebep oldu
Açıktan sınavlara girerken de başımızı açmak zorundaydık. Bizzat bacımdan biliyorum. Ben şansımı denemedim ama bacım açıköğretimin sınavına başörtülü olduğu için alınmadı..
2 Kız evladım var. Büyük kızım Atatürkcüdür. Onun sevgisine karışamam sonuçta oda kendi başına bir bireydir ve onun gönlüne müdahale edemem ama sizde beni anlamanız lazım. Bazı olaylar vardır o kadar derin yaralar bırakır insanın sinesinde ne kadar o yarayı tedavi etmek isteseniz de inceden inceye kanayan işte bende öyleyim şuanda . Bir dönem öyle kötü günler yaşadık ki, Babam devlet memuruydu ve evde bulunan tefsir ve kuranı kerimlerden dolayı yakalanmasından korkar olmuştuk. ( komşunun eniştesi sırf erkek çocuklarına kuranı kerim öğretti diye aylarca hapis yattı. ) Şimdi ben o sıkıntılı günlerimi anlatmaya kalksam çok da hoş olmaz, Atalarımız ne demiş Açtırma kutuyu Söyletme Kötüyü
Umarım Dinimizin kullanıp din istismarı yapanların ve atatürcülük laiklik adını kullanıp halkımıza zulüm edenlere Rabbim fırsat vermesin hiç bir zaman

Her taraf kan kan kan.. her taraf şehit yası
Ya bir ana ya bir dul ya yetim ağlaması
İşte bu Türkiye'nin bugünkü manzarası

Yetmez mi akan kanlar,yetmez mi sönen ocak?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.

Devletin kaderini elinde tutan beyler
Şehitlerin ardından bol nutuk atan beyler
Artık lafı bırakın,yanıyor vatan beyler!

Bu yangını, vahşeti kim sona erdirecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak

Boş lafa doyduk beyler! Soyunuz söndü mü hiç? !
Hiç evlat verdiniz mi? Bağrınız yandı mı hiç? !
Askerdeki oğlunuz tabutta döndü mü hiç? !

Hiç acı çektiniz mi yürekler yardıracak?

Buna terör demeyin, diyene şaşıyoruz
Terör derken taa baştan hataya düşüyoruz
Ne terörü efendim, bir savaş yaşıyoruz

Savaş! Evet savaş bu PKK bir oyuncak.

Bu savaşı görmeyen gözleri suçluyoruz
Eşkiya, terör gibi sözleri suçluyoruz
Devleti değil amma sizleri suçluyoruz

Sizsiniz toparlayıp, derleyip, derdirecek.

Asker, polis, özel tim görevini biliyor.
Görevini bilmeyen geriye kim kalıyor?
Siyasiler aksaklık bütün sizden geliyor

Millet sizi takipte, takibi sürdürecek.

Özel timden bahsettik gitmeyelim uzağa
Mesela özel timi kimler aldı kızağa
Kim düşürdü devleti böyle adi tuzağa

Şimdi çıkıp kim bunu hayıra yorduracak

Saysam şimdi bitmez ki yaptığınız gafları
Pkk' ya çok özel çıkartılan afları
Kiminizin ağzında federasyon lafları

Bu laflar başınıza çok çorap ördürecek

İşte böyle hepiniz ayrı telden çalarsa
Polisin tuttuğunu mahkemeler salarsa
Mahkum ceza evini tünel açıp delerse

Bu yarayı başka kim saracak, sardıracak?

Demokratik çözümmüş, CMUK'muş,falan, filan
Demokratik yollarla savas mı olur ulan?
Artik lafi birakin plan yapilmis plan

El alem yurdumuza baska yurt kurduracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.

İki yol var efendim, iki yol tartilmalı:
Ya verip kurtulmalı, ya vurup kurtulmalı.
Hiç vatan verilir mi? bu vatan Türk'ün malı!

O zaman tek yol kaldı:hasmi olan vuracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.

Ne zaman ki kararlı, kesin bir yol izlenir
Tespit sağlam yapılır, yapılan da gizlenir
Çok sürmez bu çakallar bir ayda temizlenir

Ah ulan ah sizdeki fırsat bizde olacak...

Ne yapıyor bu itler? sınırı geçiyorlar,
Askerin yeri belli vuruyor, kaçıyorlar,
Girdikleri bir in var, göğe mi uçuyorlar?

Bulunmalı bunlara açılan kahpe kucak.

Kapatın o bölgeyi Allah kulu girmesin.
Ne yerli ne yabanci basın yayın görmesin.
Dizi gibi her akşam televizyon vermesin.

Gayet sessiz, sedasız, kazınsın köse bucak.

Aynı dilden konuşun PKK kalleşine,
Dağlarin zirvesinde tankın, topun işi ne?
Özel tim ve komondo takılsın bak peşine,

Ondan sonra görelim kim kimi kırdıracak.

Ama batı bozarmış ağzınızın tadını,
Bozmuş zaten bırakın şu batının adını,
Yahu vatan gidiyor batının avradını!

Batı elbet ipe un serecek, serdirecek.

Amerika, Avrupa körüklüyor bak işte,
İran, Irak, Suriye hepsi aynı bok işte,
Müslüman Türk'ün dostu yok gardaşım yok işte!

Düşmanın vazifesi kıracak, kırdıracak,

Haydi bunlar dışardan, bir de bunun içi var.
Sayın bakın mecliste PKK'nin kaçı var.
Biri kancık, bildigim en az yirmi piçi var.

Çıldıracak gibiyim vallahi çıldıracak!

Hele bir vekil var ki; devlet maaş veriyor,
Gardaşı da dağlarda Türk askeri vuruyor.
Vekilimiz olan da zevkten bıyık buruyor.

Bu kafada gidersek daha çok vurduracak.

Meclis Türk'ün girmisler, Türk'ü de kovuyorlar,
Ne biz Türk'üz diyorlar, ne Türk'ü seviyorlar,
Milletin meclisinden, millete sövüyorlar,

Bu meclis bu itleri, ne kadar ürdürecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak

Dikkat edin milletin ayranı kabarmasın,
Temennimiz netice su noktaya varmasın,
Kehanete lüzum yok eğer bu kan durmasın

Bu defteri bu millet kendisi dürdürecek

Türk Milleti bu işe el korsa arkadaşlar,
Ne Tendürek Dagi'ndan ne de Cudi'den başlar,
Millet önce meclisi, önce sizleri haşlar.

Tutumunuz bu işi kötüye vardıracak.

Kürdü, Lazi, Çerkezi, bir ağacın dallari,
Bu ağacin adı Türk, daha çoktur kolları.
Ağaca balta vuran Ermeni'nin dölleri.

Kürt, ARiF'in gardaşı, bu gardaşlık duracak.

Ozan Arif

hangi dönem bu. ben subay kızyım. babam oruç tutardı. evde kuran vardı. subaylar cuma namazına giderdi.kısaca memurara böyle bir baskı asla olmadı. ne demek evde kuran saklanırdı. yapma etme.

Misty Day ,
hepimiz burdan birşeyler öğreniyoruz, ben kendi adıma çok şey öğrendim mesela, gerek Üyelerden gerek üyelerin ortaya attığı iddiaların doğruluk payını araştırmak için nette tırım tırım araştırma yaparken.

Bilip bilmeden halkın karalanmasını elbette onaylamıyorum, elbette insanlar tek veya tek doğru dedikleri kaynakları değil tüm kaynakları araştırarak bir analiz yapmalı ama olmuyor işte.
Birde burda üstüne gidildiğinde hepten inada biniyor iş.

Bu yalnız AKP cephesi olarak algılanmasın, hepsinde böyle, burda oturup geniş bir Açıdan bakarak yorum yapılınca tek taraf üstüne alınıyor, bize dedi bize deniyor hemen ama yok öyle değil, yani en azından ben herkese diyorum.
Inatlaşarak olmuyor, daha da üstüne gidilince çatlada patla denmeye başlıyor.

Sonuç çıkmaz sokak, sanki bir çember varda biz onun Etrafında dönüyormuş gibiyiz. Mesele şu kabullenilmiyor, biz insanız, liderlerde insan, her insan hata yapabilir, kusursuz insan yoktur, yaptığı hatalar halka ağır sonuçlar yaşatmıyorsa belki görmezden gelinebilir fakat halk ağır bedeller ödüyorsa yine de o, illede o diye diretmek yerine şurda şöyle birşey diyorlar, bir bakayım aslı astarı nedir denmiyor.

Inan burda CHP için bir iddia ortaya atılıyor hemen kendimce araştırıyorum, her fikri düşünceyi okuyorum, MHP için birşey deniyor yine aynı şekilde, insan bakış açısını biraz geniş tutmalı, ne olursa olsun mutlak o olsun denmemeli.

Misal geçen gün Söylenen birşeyden dolayı şahsen vatandaş olarak kırgınım, ağzımızdan çıkanları diğer insanları düşünmeden söyleyiveriyoruz, yalnızca kendimizi düşünüyoruz.

Dendi ki "Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak bela vermez kul azmayınca" seçim sonrası yaşanan bunca terör, insanların oy tercihleri yüzünden mi oldu yani?
Bunca asker, polis azdıkları için mi şehit oldu, bu kadar ana baba eş çocuk ölüm acısıyla bu sebepten mi yandı kavruldu?

Bu söz tam tersi uyarlanarak söylense diğerleri alınmaz mı? Alınır.
Insan sadece kendini değil, mevzu vatansa, halksa herkesin hassasiyetlerini, duygularını, acılarını gözetmelidir.

Neyse ben böyle düşünüyorum, çok meşgul ettim herkesi, en iyisi yapmam gerekenleri yapayım ve kendimce üzülmeye devam edeyim bari.

hangi dönem bu. ben subay kızyım. babam oruç tutardı. evde kuran vardı. subaylar cuma namazına giderdi.kısaca memurara böyle bir baskı asla olmadı. ne demek evde kuran saklanırdı. yapma etme.
Babanıza sorabilir misiniz acaba? Askeriyede askerlerin kollarını sıyırıp kıllarına bakıp arkaya yatkınlığını hiç kontrol eder miydiniz?! ( Çünkü günde 5 defa Abdest alan kişinin kollarındaki kıllar geriye yatkın olurmuş) Askerde bu dansöz oynatılırmış sanırım. İşte bu gösteriye gitmeyen askere ceza olarak mıntıka temizliği yaptırılırmış. Millet içerde o rezilliği izlerken gösteriye girmeyen asker wc temizliği falan yaparmış. Oruç tutan askerlere özellikle ağır içtima yaptırılırmış. Bir sorabilir misin bunlarla babanızda karşılaşmış mı? Ben bunları direk birinci agızdan dinledim. Askerliğini doğuda yapan.. (Belkide hepsi aynı değildi ama bunu kullanan çok fazla komutanlarda olmuş olabilir.) Askeriye görevlilerinin habersiz uzman çavuşların ve subayların evlerine teftişe geldiklerini ve eşlerinin evde başörtülü mü değil mi diye kontrol ettiğini de eminim biliyordur. Çünkü bu tüm yurtta olan bir durumdu.
O okypete bugün benim ceza almam için çok uğraştın farkındasın değil mi? Senin yönetici olarak tuzun kuru ceza almazsın, bizim günahımız nedir peki?
Huyum kurusun susayım diyorum ama haksızlık karşısında susamıyorum...

yanlışın var editörler arasında en çok ceza alan okypetedir.

oo ban rekorcusuna diyorsun bunu.en çok banlanan editör benim

.babama soramam kardelen. vefat etti kendisi
amma hayatım subay lojmanlarında geçti.subay kamplarındada. böyle birşey asla duymadım. şehir efsanesi bunlar

Bu cümleyi ırak örneğini gösterdiğimi de hatırlıyorsunuzdur eminim
Irak halkı abd askerlerini sevinç naraları atarak karşıladı saddamı astılar ve sonları nasıl oldu demiştim. Saddamı tanımam bilemem belki zalimdi veya da değildi onu ancak Allah bilir. Ama her ne olursa olsun bir liderin olmazsa işte böyle masa başında servise sunulan pasta gibi herkes bu pastadan dilim almanın telaşesinde demiştim. Şuanda bir yanda amerika bombalıyor bir yandan işid bir yandan pyd yani şuanda ırak cehennem yeridir. Yani İnsanın yaşayacagı tek bir Vatanı vardır ve bunu da birilerinin oyununa gelerek Yangın yerine çevirmemelidir diyorum...
Kesinlikle ben Şehidlerim için böyle bir ithamda bulunmadım bulunamam da

amma hayatım subay lojmanlarında geçti.subay kamplarındada. böyle birşey asla duymadım. şehir efsanesi bunlar
Canım Askeriyede çalışan birinci agızdan duydum. yani şehir efsanesi değil
Hadi ya senin ayrıcalıgın yok mu? Yandık desene bugün kk yabrak dökümünün kralını yaşayacak.
Bende diyorum bunun tuzu kuru nasılsa ceza almıyacak ondan bol keseden yazıyor demiştim ama yanılmışım
Hakkını Helal et canım Yanılmışım

nerde ayrıcalık. takır takır ban yerim ben:)

emekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.

emekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.
Kollara Abdest alıyor mu diye bakılıyormuş. Eğer abdest alıyorsa namazda kılıyor doğal olarak düşünülüyormuş cnm
Çok şükür O günler geride kaldı Umarım tekrar gelmez

benim babam öğretmendi ve hiç öyle kuran sakla tefsir sakla durumları hiç yaşamadık evimizde kuranda okundu okunuyorda namazda kılınıyor.
ayrıca ailemde askerde var askeri okullarda okudular ne inançlarına ne günlük yaşantılarına hiç kimse ama kimse karışmadı yasaklanmalar olmadı.

özellikle askerler için o kadar çok şey söyleniyor ki söyleyen söylesin anlatıyorum anlamıyorum bende uğraşmıyorum sonuçta yaşayıp gören benim kimseye anlatmak zorunda değilim diyorum.

insanların meslekleri ayrıdır.ev hayatları ayrı inançları ayrı bunu bir çözemedik gitti yıl olmuş bilmem kaç daha hala öyle oldu böyle oldu

Başta tansu çiller olmak üzere bütün savaşa neden olan gençlerimizin katillerini lanetle anıyorum
Savaşa güçlüye karşı duran kocaman yürekli yarbaya mimet ve saygı duyuyorum
SAVAŞA HAYIR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…