- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi kardelen2780
-
ben de tam o sıralar istanbulda idim,üstelik o tarihlerde kapatmıştım başımı.memlekete gittiğimde tarikata girdim zannettiler80de cikan yasada yasak vardi ama uygulanmiyordu. Erbakanin da tepkisi yasaya idi, ama onun basbakan olmasi bile kizlarin bu konuda sikintiya girmeye baslamasina yetmisti zaten. Onun basbakan olmasi ile bir anda tarikatlar, Aczimendiler yerden firlamis gibi turediler. Butun televizyonlar irticai faaliyetlerden bahsetmeye basladi. Seyhler, kandirilan kizlar tv programlarinda gunlerce oturumlara ciktilar, roportajlar yaptilar. Erbakan bunca olaylarin icinde bir de universiteler icin de "rektor selam duracak basortusune" filan deyince gozler iyice universitelere dondu. Tarikat liderlerini Basbakanliga toplayip yemek vermesi son noktayi koydu. Sonrasi malum..
Ben tam da Istanbulun gobeginde yasiyordum o zamanlar, canli tanigim yane.
Çok Çok Çok Teşekkür ediyorum sayın adminiçem
Ben atatürkü sevmediğimi söylemiştim ama hiç bir zaman çıkıp da atatürk için ne hakaret ederim nede saygısızlık yaparım sonuçta O bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış bir liderdir!..Sevmemek ayrı bir şey ama sevmiyorum diyerek saygısızlık yapmak çok başka bir şeydir!.. Ama neden yüzde 52 seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanını bu kadar eleştirip belden aşağıya hakaret ediliyor. İşte ben bunu anlayamıyorum.
( Atatürk sevmeme sebebim sayın adminiçem ben Adana'da doğdum büyüdüm ve Adana Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu müdür yardımcısı sırf bu okullardaki Atatürk püstünün etrafında oynadığı için püste zarar vermelerinden korktuğu için çocukları tekme tokat aşırı döverdi ve o öğretmeni gören çocukların dizlerinin bağı çözülürdü. Okulda pek çok çocuk bu öğretmenin dayagına maruz kalmıştır. İlkokuldan çıktım orta okulu sırf bu Atatürk'ün getirdiği laik sistemden dolayı okuyamadım. Şuanda bana geriye dönüş bileti versek ne yapmak istersin deseler hiç düşünmeden tereddütsüz ''OKUMAK'' derimŞimdi ben ve benim gibi sırf inancından dolayı örtünen kadınların ne günahı vardı ki okuma hakkımız elinden alındı?! Oysaki atatürk degilmiydi kadınlara hak veren, o zaman bizim suçumuz ne idi?! ) Büyük kızım ortaokula giderken başını örttü ( Oysa ben çok ugraştım liseye kadar kapatma diye ama sırf yaşca kendinden büyük kuzenine heves edip kapandı) okul derslerde başını açıyordu ama okulun düzenlediği bir etkinlikte görev aldığı için izinli oldugu bir gün okul bahçesinde kızımı başörtülü gören bir solcu öğretmen kızımı kolunda zorla sürükleyerek hizmetli odasına götürüp başını açtırıp üzerindeki yagmurluğu çıkartmış ve hakaret ve küfür etmiş. Öğretmenin bu bağırışına ve küfrüne tüm okul inlemiş öğretmenler başına toplanmış ne oluyor diye 12 yaşındaki bir çocuğa bir eğitimcinin böyle davranması sizce ne kadar doğru sayın Adminiçem?! ( Milli eğitim bakanlığı suçlu bulup öğretmeni sürgün olarak başka okula gönderdi)
İşte ben daha saysam içimdeki derdimi sıkıntımı inan ki, ne sayfalar yeter nede sizin okumaya sabrınız...
Benim Erdoğana Olan en büyük Hayranlığım Şuanda İnsanların İnancından dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüyoruz. Çok Şükür Elhamdülillah dışarıdan ortaokulu bitirdim ve gecen sene liseye başladım nasip olursa 3 sene sonra mezun olucagım ve daha sonra ömrüm el verirse Ünüversite okumayı düşünüyorum.... ( Şuanda içimde en büyük ukte olan Okuma Arzumu Erdoğan'ın Vesilesiyle gerçekleştirmiş olucagım İnşallah)
Yazımdaki hataların pek çok sebebi konuştugum gibi yazdığımdandır! Bazı nesneleri farklı telefuz ediyorum arkadaşlar arasında bile bazen şakalaşma sebebi olur
Çok Uzattım sanırım. Çok Özür dilerim Adminiçem
Kişiler üzerinden tartışmayı yürütmeyi sevmiyorum ama kusura bakma ablacığım,buna cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi.Hanımlar lütfen.
kardelen2780 kendi inandıklarını savunuyor, aynı sizler gibi. Sizin için onun savundukları nasıl yanlışsa, onun içinde sizin savunduklarınız yanlış.
Ama sonuçta burda tek başına hepinize cevap vermeye çalışıyor, Eğri oturalım doğru konuşalım, her ne kadar kendisiyle aynı fikirde olmasamda burda bir sürü insana karşı tek başına savunmaya çalışması, konuyla hiç alakası olmayan sorularınıza cevap vermeye uğraşması için zorlamanız uygun bir davranış mı sizce?
Kullandığı kelimelere kadar irdelemişsiniz. Burda yazmak için çok donanımlı, çok bilgili olmaya gerek yok, savunmasını garipsiyorsunuz tamam ama o Cumhurbaşkanı'nı seviyor, sevdiği içinde doğru lider o diye düşünüyor, sizde doğru liderler belirlemediniz mi aklınızda?
Dün Kazen'in seyredip fikrinizi söylemenizi istediği videoda duyduklarınıza rağmen liderlerinizle ilgili fikirleriniz Değişti mi?
Değişmedi, orda sizin için önemli kısım Erdoğan'la ilgili olan kısımdı, belki birde şu an artık lider olmayan Baykal'la ilgili kısım, oysa o videoda muhalefet diyordu, muhalefette destekliyor diyordu.
Yani al birini vur ötekine durumu, yani siz kendi doğrularınıza göre Kötünün iyisine oy vereceksiniz, diğer tarafta kendi açısından Kötünün iyisine oy verecek.
Belki amaç burda farklı pencerelerden de bakmayı Sağlamak ama aylardır söylüyorum bu yaklaşımla olmaz, olmuyor, olmayacak.
Hangi parti, hangi görüşü savunuyor olursanız olun, AKP CHP MHP HDP diğer bilumum partiler, karşınızdakinin fikrini önemseyip inandıklarını ciddiye almadığınız müddetçe iş sadece inada biner, kimse başka pencerelerden de bakayım demez.
Burda bunca şeyi yazdım ama bu kardelen2780'i savunmak sanılmasın, bugün aynı şeyi kardelen2780 veya onla aynı düşünceyi paylaşan biri size yapsa sizler içinde ağzımdan dökülecek kelimeler aynıdır.
Bu sebeple hiçkimse nasılsa savunulduk, sesim daha güçlü çıksın demesin.
Benim yaptığım bir olayı objektif değerlendirme, dışardan görüleni yansıtma.
evet. öyledir.demekki bunu söylemeye ihtiyaç duymamış.
Aslında ben O yazımda ''Ben Atatürkü sevmiyorum ama Onu sevmiyor olmam Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insanın ben sevsem de sevmesem de Onun bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kabul etmem gerektiğini saygısızlık yapmamam gerektiğini Anlatmak istemiştim.'' Ama şuanda yüzde 52 destegiyle gelmiş bir Cumhurbaşkanına Hakaret etmek ne kadar doğru sizce?? Diye örnek vermek istedim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Arkadaşlar bilerek veya bilmeyerek bilemem artık olayı çok farklı yöne doğru sürükleyip durdularBu konuyu ayrıca inceleyeceğim, çok Bildirimler gelmiş ama sana da cevap vermezsem duramamkardelen2780 .
Okul müdürü size bağırıp çağırıp, dövdüyse bunda Atatürk'ün suçu ne?
Atatürk'ü sevmiyormuşsun, bu senin tercihin, zorla sevdiremem ama Atatürk'ün getirdiği laikliği doğru uygulamayanların suçunu Atatürk'e yükleyemezsin.
Laiklik devletin başındakilerin uyması gereken bir ilkedir, Laiklik nedir ? En basit anlatımıyla din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmamasıdır, daha Detaylı açılımı: Devlet halkın her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte dinlerin düzenini bozacak davranışlarını da önlemekle yükümlüdür.
Ne demişim Detaylı kısımda ki bu Laiklik ilkesinin hukuki açılımıdır "Devlet halkın her türlü dini serbestliklerini kabul eder. "
Yani Atatürk başı Örtülü kızlar okuyamasın diye uğraşmamış, dinlerine sahip çıkmış ama ondan sonraki birtakım yöneticiler Lailkliği istedikleri gibi eğip bükmüşler.
Bugün okuyamamışsan bunun günahını Laikliği kafasına göre şekillendirenlerden sormalısın, Atatürk'ten değil.
Okumak arzumu Erdoğan vesilesiyle gerçekleştirdim diyorsun.
Açıktan okuyorsun değil mi? Açıktan okuyanlar bildiğim kadarıyla Örtülü de okuyordu zaten ve Açık öğretim lisesi, ortaokulu 1992' de kuruldu yanılmıyorsam. Yani o yıl iktidar olan insanlarda teşekkürü hak ediyor, ne güzel bir olanak sağladılar sen ve okuma isteği olupta okuyamayan insanlara.
Örtülü insanlar toplumda 2. sınıf vatandaş olmadı, en azından halk kimseyi dışlamadı, 2. sınıf vatandaşlıktan kastın okuma-çalışma haklarının olmamasıysa şayet yukarıda da belirttiğim gibi Laiklik ilkesini aklına estiği gibi uygulayan yöneticilerde bulun kabahati.
Atatürk laikliği bu yöneticiler gibi tanımlamadı çünkü, en Büyük ispatı Diyanet Başkanlığı'nı kurmasıdır.
Size dininizi unutun demedi, dini kendi çıkarlarına alet edenleri ayıklamaktı maksadı.
Zira din Allah'la kul arasındadır, kimse karışamaz.
Ama yine de dersen ki laiklik olmasaydı okurdum, okuyamazdın, Cumhuriyet öncesi kızlar okumuyordu , kadın hakları yoktu.
Kur'an kursuna gidebilirdik sadece.
hangi dönem bu. ben subay kızyım. babam oruç tutardı. evde kuran vardı. subaylar cuma namazına giderdi.kısaca memurara böyle bir baskı asla olmadı. ne demek evde kuran saklanırdı. yapma etme.Aslında ben O yazımda ''Ben Atatürkü sevmiyorum ama Onu sevmiyor olmam Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insanın ben sevsem de sevmesem de Onun bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kabul etmem gerektiğini saygısızlık yapmamam gerektiğini Anlatmak istemiştim.'' Ama şuanda yüzde 52 destegiyle gelmiş bir Cumhurbaşkanına Hakaret etmek ne kadar doğru sizce?? Diye örnek vermek istedim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Arkadaşlar bilerek veya bilmeyerek bilemem artık olayı çok farklı yöne doğru sürükleyip durdular
Ama benim atatürkü sevmemem yanlış anlaşılacagı için açıklama yapma ihtiyacı duymuştum Adminiçem
Ama ben sadece okumamak değil, herhangi bir olayda hemen hedef listesine hep başörtülüleri ve sakallıları koymaları ve bunu yaparken de atatürcülük ve laikliğin arkasına sıgınmaları aslında ( bilerek veya bilmeyerek yaptılar Allah bilir) insanların bir çok kesiminde anti laiklik ve anti atatürcülük oluşmasına sebep oldu
Açıktan sınavlara girerken de başımızı açmak zorundaydık. Bizzat bacımdan biliyorum. Ben şansımı denemedim ama bacım açıköğretimin sınavına başörtülü olduğu için alınmadı..
2 Kız evladım var. Büyük kızım Atatürkcüdür. Onun sevgisine karışamam sonuçta oda kendi başına bir bireydir ve onun gönlüne müdahale edemem ama sizde beni anlamanız lazım. Bazı olaylar vardır o kadar derin yaralar bırakır insanın sinesinde ne kadar o yarayı tedavi etmek isteseniz de inceden inceye kanayan işte bende öyleyim şuanda . Bir dönem öyle kötü günler yaşadık ki, Babam devlet memuruydu ve evde bulunan tefsir ve kuranı kerimlerden dolayı yakalanmasından korkar olmuştuk. ( komşunun eniştesi sırf erkek çocuklarına kuranı kerim öğretti diye aylarca hapis yattı. ) Şimdi ben o sıkıntılı günlerimi anlatmaya kalksam çok da hoş olmaz, Atalarımız ne demiş Açtırma kutuyu Söyletme Kötüyü
Umarım Dinimizin kullanıp din istismarı yapanların ve atatürcülük laiklik adını kullanıp halkımıza zulüm edenlere Rabbim fırsat vermesin hiç bir zaman
Babanıza sorabilir misiniz acaba? Askeriyede askerlerin kollarını sıyırıp kıllarına bakıp arkaya yatkınlığını hiç kontrol eder miydiniz?! ( Çünkü günde 5 defa Abdest alan kişinin kollarındaki kıllar geriye yatkın olurmuş) Askerde bu dansöz oynatılırmış sanırım. İşte bu gösteriye gitmeyen askere ceza olarak mıntıka temizliği yaptırılırmış. Millet içerde o rezilliği izlerken gösteriye girmeyen asker wc temizliği falan yaparmış. Oruç tutan askerlere özellikle ağır içtima yaptırılırmış. Bir sorabilir misin bunlarla babanızda karşılaşmış mı? Ben bunları direk birinci agızdan dinledim. Askerliğini doğuda yapan.. (Belkide hepsi aynı değildi ama bunu kullanan çok fazla komutanlarda olmuş olabilir.) Askeriye görevlilerinin habersiz uzman çavuşların ve subayların evlerine teftişe geldiklerini ve eşlerinin evde başörtülü mü değil mi diye kontrol ettiğini de eminim biliyordur. Çünkü bu tüm yurtta olan bir durumdu.hangi dönem bu. ben subay kızyım. babam oruç tutardı. evde kuran vardı. subaylar cuma namazına giderdi.kısaca memurara böyle bir baskı asla olmadı. ne demek evde kuran saklanırdı. yapma etme.
yanlışın var editörler arasında en çok ceza alan okypetedir.Babanıza sorabilir misiniz acaba? Askeriyede askerlerin kollarını sıyırıp kıllarına bakıp arkaya yatkınlığını hiç kontrol eder miydiniz?! ( Çünkü günde 5 defa Abdest alan kişinin kollarındaki kıllar geriye yatkın olurmuş) Askerde bu dansöz oynatılırmış sanırım. İşte bu gösteriye gitmeyen askere ceza olarak mıntıka temizliği yaptırılırmış. Millet içerde o rezilliği izlerken gösteriye girmeyen asker wc temizliği falan yaparmış. Oruç tutan askerlere özellikle ağır içtima yaptırılırmış. Bir sorabilir misin bunlarla babanızda karşılaşmış mı? Ben bunları direk birinci agızdan dinledim. Askerliğini doğuda yapan.. (Belkide hepsi aynı değildi ama bunu kullanan çok fazla komutanlarda olmuş olabilir.) Askeriye görevlilerinin habersiz uzman çavuşların ve subayların evlerine teftişe geldiklerini ve eşlerinin evde başörtülü mü değil mi diye kontrol ettiğini de eminim biliyordur. Çünkü bu tüm yurtta olan bir durumdu.
O okypete bugün benim ceza almam için çok uğraştın farkındasın değil mi?Senin yönetici olarak tuzun kuru ceza almazsın, bizim günahımız nedir peki?
Huyum kurusun susayım diyorum ama haksızlık karşısında susamıyorum...
oo ban rekorcusuna diyorsun bunu.en çok banlanan editör benimBabanıza sorabilir misiniz acaba? Askeriyede askerlerin kollarını sıyırıp kıllarına bakıp arkaya yatkınlığını hiç kontrol eder miydiniz?! ( Çünkü günde 5 defa Abdest alan kişinin kollarındaki kıllar geriye yatkın olurmuş) Askerde bu dansöz oynatılırmış sanırım. İşte bu gösteriye gitmeyen askere ceza olarak mıntıka temizliği yaptırılırmış. Millet içerde o rezilliği izlerken gösteriye girmeyen asker wc temizliği falan yaparmış. Oruç tutan askerlere özellikle ağır içtima yaptırılırmış. Bir sorabilir misin bunlarla babanızda karşılaşmış mı? Ben bunları direk birinci agızdan dinledim. Askerliğini doğuda yapan.. (Belkide hepsi aynı değildi ama bunu kullanan çok fazla komutanlarda olmuş olabilir.) Askeriye görevlilerinin habersiz uzman çavuşların ve subayların evlerine teftişe geldiklerini ve eşlerinin evde başörtülü mü değil mi diye kontrol ettiğini de eminim biliyordur. Çünkü bu tüm yurtta olan bir durumdu.
O okypete bugün benim ceza almam için çok uğraştın farkındasın değil mi?Senin yönetici olarak tuzun kuru ceza almazsın, bizim günahımız nedir peki?
Huyum kurusun susayım diyorum ama haksızlık karşısında susamıyorum...
Bu cümleyi ırak örneğini gösterdiğimi de hatırlıyorsunuzdur eminimMisty Day ,
Dendi ki "Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak bela vermez kul azmayınca" seçim sonrası yaşanan bunca terör, insanların oy tercihleri yüzünden mi oldu yani?
Bunca asker, polis azdıkları için mi şehit oldu, bu kadar ana baba eş çocuk ölüm acısıyla bu sebepten mi yandı kavruldu?
Canım Askeriyede çalışan birinci agızdan duydum. yani şehir efsanesi değiloo ban rekorcusuna diyorsun bunu.en çok banlanan editör benim
.babama soramam kardelen. vefat etti kendisi
amma hayatım subay lojmanlarında geçti.subay kamplarındada. böyle birşey asla duymadım. şehir efsanesi bunlar
nerde ayrıcalık. takır takır ban yerim ben:)Canım Askeriyede çalışan birinci agızdan duydum. yani şehir efsanesi değil
Hadi ya senin ayrıcalıgın yok mu?Yandık desene bugün kk yabrak dökümünün kralını yaşayacak.
Bende diyorum bunun tuzu kuru nasılsa ceza almıyacak ondan bol keseden yazıyor demiştim ama yanılmışım
Hakkını Helal et canım Yanılmışım
hea o yaramaz editör benim işteyanlışın var editörler arasında en çok ceza alan okypetedir.
emekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.oo ban rekorcusuna diyorsun bunu.en çok banlanan editör benim
.babama soramam kardelen. vefat etti kendisi
amma hayatım subay lojmanlarında geçti.subay kamplarındada. böyle birşey asla duymadım. şehir efsanesi bunlar
Kollara Abdest alıyor mu diye bakılıyormuş. Eğer abdest alıyorsa namazda kılıyor doğal olarak düşünülüyormuş cnmemekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.
Aslında ben O yazımda ''Ben Atatürkü sevmiyorum ama Onu sevmiyor olmam Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insanın ben sevsem de sevmesem de Onun bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kabul etmem gerektiğini saygısızlık yapmamam gerektiğini Anlatmak istemiştim.'' Ama şuanda yüzde 52 destegiyle gelmiş bir Cumhurbaşkanına Hakaret etmek ne kadar doğru sizce?? Diye örnek vermek istedim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Arkadaşlar bilerek veya bilmeyerek bilemem artık olayı çok farklı yöne doğru sürükleyip durdular
Ama benim atatürkü sevmemem yanlış anlaşılacagı için açıklama yapma ihtiyacı duymuştum Adminiçem
Ama ben sadece okumamak değil, herhangi bir olayda hemen hedef listesine hep başörtülüleri ve sakallıları koymaları ve bunu yaparken de atatürcülük ve laikliğin arkasına sıgınmaları aslında ( bilerek veya bilmeyerek yaptılar Allah bilir) insanların bir çok kesiminde anti laiklik ve anti atatürcülük oluşmasına sebep oldu
Açıktan sınavlara girerken de başımızı açmak zorundaydık. Bizzat bacımdan biliyorum. Ben şansımı denemedim ama bacım açıköğretimin sınavına başörtülü olduğu için alınmadı..
2 Kız evladım var. Büyük kızım Atatürkcüdür. Onun sevgisine karışamam sonuçta oda kendi başına bir bireydir ve onun gönlüne müdahale edemem ama sizde beni anlamanız lazım. Bazı olaylar vardır o kadar derin yaralar bırakır insanın sinesinde ne kadar o yarayı tedavi etmek isteseniz de inceden inceye kanayan işte bende öyleyim şuanda . Bir dönem öyle kötü günler yaşadık ki, Babam devlet memuruydu ve evde bulunan tefsir ve kuranı kerimlerden dolayı yakalanmasından korkar olmuştuk. ( komşunun eniştesi sırf erkek çocuklarına kuranı kerim öğretti diye aylarca hapis yattı. ) Şimdi ben o sıkıntılı günlerimi anlatmaya kalksam çok da hoş olmaz, Atalarımız ne demiş Açtırma kutuyu Söyletme Kötüyü
Umarım Dinimizin kullanıp din istismarı yapanların ve atatürcülük laiklik adını kullanıp halkımıza zulüm edenlere Rabbim fırsat vermesin hiç bir zaman
allaalla ben niye görmedim bunu. hatta subay komşularımız namaz kılarlardı. ilginç.emekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?