• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarbay Mehmet Alkan haklı öyle mi?!..

90'lı yıllarda ben ilkokuldaydım.Yaz tatilinde Ege'nin şu an CHP'nin kalesi diyebileceğim bir beldesinde camiye Kur'an kursuna gittiğimi hatırlıyorum.Kimse de karışmadı.Babam da devlet çalışanıydı,evimizde Kur'an ve bilimum dini kitaplar hep oldu.Aramaya gelen de olmadı.Dedemler hacıdır,onların evinde bizdekinin 10 katı dini eser vardır herhalde,onlar da böyle birşey yaşamadı. O yüzden böyle evdeki Kur'anları saklama hikayelerine filan hiç inanasım gelmedi benim

Son düzenleme:
Babam devlet memuruydu ve evde bulunan tefsir ve kuranı kerimlerden dolayı yakalanmasından korkar olmuştuk.

benim babam öğretmendi ve hiç öyle kuran sakla tefsir sakla durumları hiç yaşamadık evimizde kuranda okundu okunuyorda namazda kılınıyor.
ayrıca ailemde askerde var askeri okullarda okudular ne inançlarına ne günlük yaşantılarına hiç kimse ama kimse karışmadı yasaklanmalar olmadı.

özellikle askerler için o kadar çok şey söyleniyor ki söyleyen söylesin anlatıyorum anlamıyorum bende uğraşmıyorum sonuçta yaşayıp gören benim kimseye anlatmak zorunda değilim diyorum.

insanların meslekleri ayrıdır.ev hayatları ayrı inançları ayrı bunu bir çözemedik gitti yıl olmuş bilmem kaç daha hala öyle oldu böyle oldu

Lütfen yazdıklarımı dikkatli okur musunuz!... Ben Kuranı sakladık demedim. O dereceye geldi ki, Kuran ve Tefsir Bulundugu için Yakalanma korkusu yaşadık dedim

Ya kızlar evde okunan kuran ı kerime tefsir kitaplarına namaz kılınmasına yasak getirilmesine hiç şahit olmadım.duymadım da.ama O okypete çok sevdiğiöm bir arkadaşımın abisi subaydı yılda iki kez filan görüşürlerdi ankatırdı daha otobüste iken başımızı açıyoruz diye.hatta abisi askeriyeye annesinin fotoğrafını istemişler annesi açık foto vermiş.bizim komşumuz oğlunun yemin törenine gittiğinde başını örtebilirsin ama iğne kullanamazsınız demişler.kadın da hayırdır iğneye alerjiniz mi var demiş.sana muhalefet yada karşı gelmek için yazmadım bunları nasıl desem tartışmaya eleştirme ve elwştirilmeye açık insansın :)

emekli bi askerle çalışıyorum oky, sordum kendisine. bi dönem gerçekten varmış, yani kollara bakma değilde, namaz kılıyormu, kuran okuyormu diye inceleniyormuş o zaman.

sarecim her meslek gurubunda böyle diktalar çıkabilir çıkmıştırda ama birinin yaptığını bütün askeriyeye yıkmamak gerekir.

çalışma yeri ne olursa olsun uyumlu insanlar olduğu gibi uymayan baş kaldıranlar olduğu gibi mesele Türkiye Cumhuriyet'de ilk kez erdogan gibi katı dikta hırslı işine gelince dini imanı kullanıpta işine gelmeyince bi haber olan kişi gibi olabilir her yerden çıkar bu tarz kişiler.

Ya kızlar evde okunan kuran ı kerime tefsir kitaplarına namaz kılınmasına yasak getirilmesine hiç şahit olmadım.duymadım da.ama O okypete çok sevdiğiöm bir arkadaşımın abisi subaydı yılda iki kez filan görüşürlerdi ankatırdı daha otobüste iken başımızı açıyoruz diye.hatta abisi askeriyeye annesinin fotoğrafını istemişler annesi açık foto vermiş.bizim komşumuz oğlunun yemin törenine gittiğinde başını örtebilirsin ama iğne kullanamazsınız demişler.kadın da hayırdır iğneye alerjiniz mi var demiş.sana muhalefet yada karşı gelmek için yazmadım bunları nasıl desem tartışmaya eleştirme ve elwştirilmeye açık insansın :)
bende hep öyle duydum,
evlerinde kurani seccade falan varsa almazlarmış askeriyeye.
banlanıcam galiba :KK17:

ha baş örtüsü maalesef yasaktı. kamplardada öyle mesela. ama askeriyenin böyle katı kuraalları hep vardı. kotpantalonla kampa giremezdin. 5 6 sene önce karpukaldıran kampına sokmadılar beni kolumdaki geçici ejder dövmesi yüzünden düşün. almadı asker. sonunda eczaneye gidip asetonla çıkardımda girebildik. sakal yasaktı. mesela.

Hanımlar lütfen.
kardelen2780 kendi inandıklarını savunuyor, aynı sizler gibi. Sizin için onun savundukları nasıl yanlışsa, onun içinde sizin savunduklarınız yanlış.

Ama sonuçta burda tek başına hepinize cevap vermeye çalışıyor, Eğri oturalım doğru konuşalım, her ne kadar kendisiyle aynı fikirde olmasamda burda bir sürü insana karşı tek başına savunmaya çalışması, konuyla hiç alakası olmayan sorularınıza cevap vermeye uğraşması için zorlamanız uygun bir davranış mı sizce?

Kullandığı kelimelere kadar irdelemişsiniz. Burda yazmak için çok donanımlı, çok bilgili olmaya gerek yok, savunmasını garipsiyorsunuz tamam ama o Cumhurbaşkanı'nı seviyor, sevdiği içinde doğru lider o diye düşünüyor, sizde doğru liderler belirlemediniz mi aklınızda?
Bu sitede kelimelerden başka kullanacağımız hiçbir şey olmadığına göre ben bana cevap veren kişinin kelimelerini irdeleme hakkını kendimde buluyorum. Hele ki bu kişi bana PKK safındasınız gibi ne kişiliğimle, ne politik görüşümle, ne de alıntıladığı yorumumla bağdaşmayan ve kabul edilemez bulduğum bir ithamda bulunuyorsa. Herkese laf yetiştirmeye çalışıp hem zaman, hem de donanım açısından yetersiz olmak benim gözümde bir özür olamaz. Tarafsız olma çabanızı saygıyla karşılıyorum ama doğru ile yanlışın arasındaki çizgi her zaman tam ortadan çizilemez.

sarecim her meslek gurubunda böyle diktalar çıkabilir çıkmıştırda ama birinin yaptığını bütün askeriyeye yıkmamak gerekir.

çalışma yeri ne olursa olsun uyumlu insanlar olduğu gibi uymayan baş kaldıranlar olduğu gibi mesele Türkiye Cumhuriyet'de ilk kez erdogan gibi katı dikta hırslı işine gelince dini imanı kullanıpta işine gelmeyince bi haber olan kişi gibi olabilir her yerden çıkar bu tarz kişiler.
matmazel, ben zaten kesin böyle yaptılar demedim, öyle duydum, inan yanımdaki çalışandan başkada asker tanıdığım olmadı.
yani askeriye şöyle kötü böyle kötü diyemem

kardelen2780 kardelen2780 '' ||Utanmasalar 35 bin askerimin eli kanlı katili olan pkk ellerinde çiçeklerle karşılayacaklar''

herşeyi geçtim bu sözleri bilinçli ettiniz anlamadım
eğer bilinciniz yerinde bir söylemse çok değil azcık gözünüzü açıp geriye bakın o eli kanlı katilleri el ele tutuşarak otobüs üstlerinde alkışlayarak kim karşıladı bi hatırlayon...

90'lı yıllarda ben ilkokuldaydım.Yaz tatilinde Ege'nin şu an CHP'nin kalesi diyebileceğim bir beldesinde camiye Kur'an kursuna gittiğimi hatırlıyorum.Kimse de karışmadı.Babam da devlet çalışanı,evimizde Kur'an ve bilimum dini kitaplar hep oldu.Aramaya gelen de olmadı.Dedemler hacıdır,onların evinde bizdekinin 10 katı dini eser vardır herhalde,onlar da böyle birşey yaşamadı. O yüzden böyle evdeki Kur'anları saklama hikayelerine filan hiç inanasım gelmedi benim
lojmanlarda mevlut okunurdu mesela. çocukluğum geçti lojmanlarda benim. biri vefat ettiğinde yasin okunmaya çağrılırdı. nasıl kuran yasaklanır evde. bunları duyunca şaşırıyorum

ha baş örtüsü maalesef yasaktı. kamplardada öyle mesela. ama askeriyenin böyle katı kuraalları hep vardı. kotpantalonla kampa giremezdin. 5 6 sene önce karpukaldıran kampına sokmadılar beni kolumdaki geçici ejder dövmesi yüzünden düşün. almadı asker. sonunda eczaneye gidip asetonla çıkardımda girebildik. sakal yasaktı. mesela.
Anladım

Bir dönem öyle kötü günler yaşadık ki, Babam devlet memuruydu ve evde bulunan tefsir ve kuranı kerimlerden dolayı yakalanmasından korkar olmuştuk.:KK5:

Ya kızlar evde okunan kuran ı kerime tefsir kitaplarına namaz kılınmasına yasak getirilmesine hiç şahit olmadım.duymadım da.

LÜTFEN yazdıklarımı iyi okuyup ne demek istediğimi doğru anlayıp yazımı doğru yorumlar mısınız?:mad::mad:
Yasakdı demedim. O kadar kötü günlerdi ki, Kuranı Kerim bulundurduğumuz için bile ceza almaktan korkacak kadar paranoyak olmuştuk iyice demek istedim ben:mad:

lojmanlarda mevlut okunurdu mesela. çocukluğum geçti lojmanlarda benim. biri vefat ettiğinde yasin okunmaya çağrılırdı. nasıl kuran yasaklanır evde. bunları duyunca şaşırıyorum
Valla benim de inanasım gelmiyor o yüzden işte.Ben gerçek hayatta etrafımda hiç kimseden duymadım böyle birşey,böyle internetten yazılanları okuyorum sadece

oky ankara da Çankaya da askeri lojmanlar vardı tam merkezdi halende var kızılaya ve her yere yakındı o yüzden orda genelde çok daha rütbeli askerler otururdu.

bizde gittik ve lojmanlarda kaldık tam bir ay ve çok güzeldi lojmanlar her neyse annem kapalıydı ben daha değil kendi evimize gelince komşulardan biri dedi ki lojmanda şaçlarını açmışındır artık sen demişti oysaki hiç öyle bir şey olmamıştı.

ve bizim karşı komşumuz kurmay albaydı.annemle sohbet ederdi.aksine bize denk gelmedi

ayrıca ben bingölde kaldım 2 sene vanda kaldım 4 sene sonra izmirde kaldım 2 sene hiç bu tarz şeylerle karşılaşmadık

izmirde lojmanda çok güzel balkonu vardı iftar masamızı balkona hazırlardık manzaraya karşı tabi bizle birlikte komşularda

ben görmedim somada göçük oldu bütün komşular geldi kuran okuduk

izmir özdereye tatile gideriz hep hiç kimse bir şey demez

böyle söylenince yaşayan ben olunca şaka gibi geliyor nedense

kızlar neyse bu konuda dine geldi,
mine cımbızı ateşte kızırıp gelse hakkı var.
:KK70: :KK70:
sabah 8 den beridir 1 bölüm bile dizi izleyemedim. Bugün bu kk beni çok oyaladı :KK70: Dizimin 1 bölümün ilk parçasını izledim ikinciye geçiş yapamadım maalesef :KK53:
En iyisi ben ufaktan ufağa kaçayım dizime bakayım kalın sağlıcakla kk nın hanımları:KK68:

Çoğunluk ne diyorsa O olur. hani bu ülkede demokrasi vardı. Neden Büyük çogunluk evet dediği ADAMA karşı çıkıyorsnuz?!

Kenan Evrene'de çogunluk oy vermişti ama bıraksalar ölüsüne tüküreceklerdi.
Hemde o gün oy veren herkes.
Şimdi bunu geçelim de.Sen nasıl olur da 3 tane evladı vatana hizmet etmiş bir annenin evladının serzenişine haksız dersin.
Kaç kere savundun bu vatanı canı pahasına.Peki ya hiç şehit çıktı mı evinden..Hiç doğurduğun büyüttüğün evladın tabutla geldi mi eve..
Yahut aynı kaşığı aynı odayı aynı hayatı aynı karını paylaştığın kardeşinin şehit haberini aldın mı..
Sorularımın cevabı hayır ise daha fazla konuşma ki çirkinleşmesin yazdıkların.
Oh ya ne güzel belirlemişler VATAN SAĞOLSUN oldu !
Onların evladı SAVAŞMADAN kalleşçe şehit edildi.Kimin yüzünden senin o ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL diyen sözde c.başkanın yüzünden yahu senin savundğun adam şehidine KELLE diyor daha neyin davasındasın.

Back