• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sedef'cim ben henüz makarna koymuyorum prinç koyuyorum çorbasına.. peki brüksel lahanası karnıbahar falan hepsini koyuyorum dimi ???

canım yumurta sarısını hergün v erme bencee..

sebze olarakk karnıbahar ve brokoli koyabilirsinn..balkabağı çorbası yapanlar var deneye bilirsin bebekler çok seviyormuş ben henüz yapmadımm

kezbancım önce yarım çay kaşığıyla başladım 1 hafta öyle verdim 2,ci hafta 1 çay kaşığı 3,cü hafta 1 buçuk şimdi 2 çay keşığı veriyorum haftada 3 gün birgün peynir diger gün yumurta ama yumurta 3 günü geçmiyoama katı olcak canım

2 çay kaşığınıda geçme tamamı canım oda tam dolu olmicak öptüm afiyet olsun kuuzularıma

yumurta sarısını bize 7.aydan itibaren 1/8 oranında dedi ama ben de pirinç tanesi kadar veriyorum. bu arada benimki tepindi tepindi bağırdı bağırdı ellemedim kendi uyudu. yaşasın yaaaaaaaaaaaaa. demek oluyo.
kezban hangi peynirleri ver,yosun canım sen. bi de ıspanağı tek başına mı veriyosun başka sebzelerle de karıştırıyo musun? bu arada benim adım zeynep şelale istediğini söyleyebilirsin güzelim.

Merhaba annisler ve kuzulari benim bebisim 5,5 aylik ben sabahlari devam mamasi icine bebekler icin rice cereal var onu karistirip veriyorum... uzum pekmezi 1 cay kasigi(buradaki doktorlar pekmezi karisim yapmadan tek basina verin diyorlar vitamini mamanin icinde kayboluyormus bi anlami kalmazmis bende pekmezi ayri veriyorum)..Saat 11-12 gibi meyva puresi ogleden sonra sebze puresini veriyorum,sebzeleri hep karistirip veriyorum ,mesela ispanak,bezelye,havuc,icine pirinc ekleyip yediriyorum,gecen bezelye,makarna,havuc, karistirip verdim cok sevdi,yarin sebzeleri karistirip icine tavuk aticam .. saat 5 gibi bebekler icin olan organic yogurt veriyorum,aksam 8 gibi 1 bardak suya 1 tatli kasigi pirinc unu karistirip koyulasmaya yakin 3 olcek devam mamasi ekliyorum cok seviyo ve 7 saat araliksiz uyuyor tavsiye ederim....

zeynepciim ben pınar labne peynir veriyorum diğer peynirlerin yağı ağır geliyomuş. ıspanağı sadece pirinçle haşlayıp pişince bebeklere özel zeytin yağı var bik çay kaşığı ekleyip veriorum(yağ iki bebek için) normal zeytin yağının asidi zararlıymış 0.3 asit olandan kullanmak gerekiyo.

ben bütün sebze çorbalarını 2 çeşitten yapıyorum bazen 3. olarak havuç ekliyorum meyve pürelerine de tahıl eklersek hem doyurucu oluyor hemde bağırsak faaliyetlerini düzene sokuyor tavsiye ederim. yada hero nun tahıllı meyveleri var arada veriyorum

bkezbancım ay bugün sana baya soru sordum:)
bu bebekler için zeytin yağları marketlerde satılıyormu ben hiç görmedim yada dikkatımi çekmedi adlarını yazsan uygun olurmuki

mehtapcıım rica ederim tabiki sorucaz birbirimize
benim kullandığım tariş in zeytin yağı. bildiğim kadarıyla sadece onun var biz tariş in üretim yerinden aldık. büyük marketlerde vardır herhalde (kipa-carrefour gibi)

ya kızlar yoğurt çorbası yaptım kızıma pirinçli bunu bılendırdan geçirriyomusunuz.büyük parça gelince çok az öğürüyo gibi oluyo acaba pirinçten bulanır kusar mı??çok iyi pişti ama.sonuçta parçalara da alışması lazım diimi .oof kararsız kaldımm.

kezban bu heronun tahıllı meyveleri var demişsin onlar kaşık mamaları mı canım benim pek bilgim yok da ondan soruyorum.
bana yaptığın sebze çorbalarını biraz anlatabilir misin?ben de 2 çeşitten yapayım bari bi de hep pirinç mi kullanacagız?

kaşık maması ceyda doğru.
ya kızlar kahvaltıda peyniri yumurtayı ayrı ayrı veriyorum ben. kahvaltı benim için işkenceeeeeeeeeee
sabahları kaçmak istiorum evden 1 saat sürüyo bitmesi biter bitmez de çıkarıyo. napçaz kahvaltı alternatifleri olan var mııııı?

şelalecim canım ben biberon kahvaltısından alıyorum birgün peynir birgün yumurta veriyorum sende biberonda versene kız kaşıkla zorlama kendinicanım ya.bebelac kullanıyorum şuan.kezbancım bide bebelacın sitesinde çok güze tarifler var canım orayada bak

arzucuum zeynebin dediği gibi kaşık mamaları(kavanozdakiler) meyveli tahıllı
çorbaları da 2 çeşit sebze ve makarna,pirinç,patates,tel şehriye bunlardan birini ekleyip haşlıyorum pişince zetinyağı ekliyorum örn:prasa+havuç+pirinç
kereviz+havuç+patates
ıspanak+pirinç
kabak+havuç+makarna
taze fasulye+kabak+patates
brokoli+havuç+makarna
az karnabahar+pirinç+mama
kavanoz mamaları (7sebzeli)
tavuk+t.fasulye+tel şehriye vb...
sebzeleri büyüklüğüne göre 1 yada 2 taneden yapıyorum tabi çift kişilik ve hemen hemen hepsine yoğurt ekliyorum başka türlü yemiyorlar. ıspanağa 2seferdir eklemedim zeynep uyardı sağolsun.
belki listemde yanlışım olabilir dr a sormadım kendim biribrine yakıştırdığım sebzeleri karıştırdım

tamam tubii bakıyorum şimdi teşekkür.ben bu gün tavuklu şehriye verdim çok sevdik. çok şükür şimdilik sebze ayırt etmedik. inşallah büyüyünce de etmezler

canım çok güsel verdigin bilgiler saol canım valla bende yapıcam bu karışınları baq makarna hiiç deneemiştim ilk oglumdad yapmmamıştım onuda deni m kıs bakalım :) saol bitanem :)

canım ben ciic bebe süt birasda peynir ep beraber karıştırıp veriorum basende çok az pekmez.. basen yumurta veriyorum..

hazır mamalar kullanıyorum içerisine pekmez yumurta peynir veriyorum bazen muzda ekliyorum özellikle gece mamasına koyuyorum ben.kezbancım bende buğün but kısmını kuşbaşı kestim streci ufak ufak kestim içine kuşbaşı kestiğim tavukları 1 tane koydum streci sıkıca kapadım hergün bitanesini çıkarıp haşlayıp sebze mamasına eklicem malum benimkimamasını yiyo kendisini yemiyo bende yarın başlıcam böyle vitaminide gitmicek azalmıcakta hemde taze taze yemiş olcak

Back