• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
şelale tiksindirmişindir güzelim bi süre ara ver meyve püresinin içine bebebisk.koy yedir yoğurda da öyle yap degişik hiç yemediği şeylerden yap aşkım belliki tiksinmişte 2 gündür ertuğda sebze pürelerini yemiyo bugün tavuklu yaptım yok biberonda kaldı öyle ama meyveli tahıllı mama yaptım yedi maşallah aglamasıda ondanmış ya kafasını vurduğundan degil yavrum açmış megersem ya bide bu tahrana kızlar tuzlu degilmi ya bizede kaynanam getirdi daha tadına bakmadım yemedim bile ben sevmem çünkü şelale bilir bizim tahranamız degişikrt çerez gibideyeniyo şelale tozdan mı yapıyosun yoğurt çorbasına bugday koyan varmı

Benımkı kiviyi pek sevmedi eksi geldi galıba meyvayla pek arası yokkk masallah tugbacım yeterkı yesınler kızlar ceviz demısınız cevızı nasıl verdınız kezbancım corba versemde gene sebzede verıyorum
bıde ben corbanın ıcıne bırazcık ekmek dogruyorum doyurucu olsun dıye bı sakıncası olmaz sanırım hmm sızden veren varmı zezeze cım cok verdıgın ıcın fazlasını kusuyor olmasın canım send ebaskalarınını yanında yedırme pek yemıyor dee hıc bısey ıstemıyor falan dee:))

Tugbacım ben yemeklere tuz koymuyorum ama tarhananın ıcındekı tuzuda onem vermıyoru cunku tuz atmayınca cıdden bayagı tuzsuz oluyor yogurt cobası dreken yayla corbasımı yoksa bugday yarma falan o corbadanmı bahsedıyorsunuzz

bizim buranın tarhanası yarma ve süzmeden yoğurttan yapılıyo ben verriyorum.. yoğurtlu çorba yaparsam da yarma (dövülmüş buğday) koyuyorum pirinç kabız yapıyo benim oğlanı ....ya ben neyaparsam yapayım bizimki pek sevmiyoya inş alışır diye beklemedeyim hala

ayşegülcüm benimkide hiçbirşeyi sevmiyo ya napcam arada yapıyorum ya yerse hesabı napim ben bıktım yapıp dökmekten o yememekten bıkmadı malesef şimdi buğdayla yapıyorum kızlar 1 yemek k.kaynattım 3 kaşık yoğurt ve birazda pirinç unu koyup yapıcam biberonda vercem kaşıkla deneyim yemezse biberona .ayşegül bizimkide öyle oluyo kız ay süper bişe ya eray ilk yedi hastası oldu geçen annemden istediğim gönderdi ama bi poşetti o akşam yedik valla ya bir tabak kadar saklamıştım çorbasını yaptım eray çorbasını hiç sevmiyo ama çerez gibi yemeye bayılıyooo

bizimki tüm bugdaydan yapılıyo canm aşurelik bugdaydan yani

sagol nilcim deneyim bakım toz tarhanayı belki sever gecede onu yapayım bakim

kızlar ya benim bebişimöde çok iştahsızz aslında iştahlıydı herşeyi yiyordu ama hastalandı şimdi iileşti ama gene yemiyor supravit die şurup verdi doktorumuz bir ara düzeldi şimdi gene aynı açmıo ağzını aslında karnı aç yemek istio ama açmıoo kilosuda çok deil 6-5 aylık oluck 30 unda 6 aylıkken 7100 boy 70 cm di nasıl sizce zayıf değilmi gerçi yesede fazla almıyor çok hareketli bir oğlum war masallah tutmuyor kiloo:(napmam lazımm iştahını açmam içinnn

kızlar ya benim bebişimöde çok iştahsızz aslında iştahlıydı herşeyi yiyordu ama hastalandı şimdi iileşti ama gene yemiyor supravit die şurup verdi doktorumuz bir ara düzeldi şimdi gene aynı açmıo ağzını aslında karnı aç yemek istio ama açmıoo kilosuda çok deil 6-5 aylık oluck 30 unda 6 aylıkken 7100 boy 70 cm di nasıl sizce zayıf değilmi gerçi yesede fazla almıyor çok hareketli bir oğlum war masallah tutmuyor kiloo:(napmam lazımm iştahını açmam içinnn

bence bebeğin çokii benim oğlum 10 aylık 8.350gr boyuda 72 santim ama yemesi çok ii onun yediğini ben yesem valla günde 2 kilo alırım ama oğlum bi türlü kilo almıyo 2 kilo doğmuştu nerdeyse 1 yaşında olaak topu topu 6 kilo almış sanırım yapıyla alakalı bişi sıkma canını bu arada evet tuz zararlı diyolar ama ben oğluma tuzsuz hiç bişi yediremiyorum ama azck tuz koyunca silip süpürüyo valla

kızlar yaaaaaaa neden ağustos annelerinden taşıdınız bu konuyu zor oluyo böyle bir oraya bir buraya gezinmek
başlığı değiştirebiliyorsam ağustos anneleri ekliycem başına temmuzlarla bizim bebeklerimiz aynı dönem ama diğer aylarda doğanlarla uymazki

tuğbacım sizin tarhananız farklı valla o verilir bilmem ama benim arkadaşlar 6.aydan vermeye başlamışlardı. annem tuzsuz yaptı bu yıl oğlana yediririz diye.toz tarhana.
tiksinmek deil ya tuğba öldürcek beni valla onun için yapıyo ev mama doldu hazırı ayrı ev yapımı ayrı sımsıkı yapıyo ağzını yokkkkkkkkkkkk
4 saat aç bıraktım valla yesin diye yok anam yok
psikopat anne yaptı beni

zeynepciim sen iki öğün mü veriyosun çorbaları bir sebze bir tarhana gibi yoksa tarhana verince serze vermiyomusun?
oğluşa gelince gözü olanın gözü çıksın. belki bir kaç gün için böyle istiyodur bekle bakalım ne olacakj her gün ap yedirmeyi dene ama zorlama bence

yok canım tarhana haftada üz kez dört gün de değişik sebze çorbaları. ikisi ağır gelir di mi* aman sanki yiyo sebzeyi de allaaah allahhhhh

Bebişlerine tarhana veren kızlar...Tarhanayı nereden buluyorsunuz..Birde çeşit çeşit tarhana var hangisini kullanmak lazım. beyazı var, kırmızı olanı var cips gibi olanı var.tarhana çok faydalı bir besinmiş ama ev yapımını bulmakta zor bulunduğum yerde pek tarhana kültürü yok.Hazır olanlar var marketlerde ama onlarada güvenebilirmiyim acaba :uhm:

kızlar ya ben bebeğime ne versem vereyim karnı ağrıyor ne yapcam ben ya bu ek gıdların en hafifi hangisi sizce

kızlar bi tarif de benden

malzemeler:
bir ortaboy havuç
yarım çay kaşığı tereyağ (ben zeytinyağı kullandım)
1,5 su bardağı su
bir çay kaşığı un
1 tutam tuz (ben tuz koymadım)
3 yemek kaşığı süt

yapılışı:
tereyağ eritilir un bu yağda kavururlur içine su eklenir su hafif ılınmaya başlayınca havuçlar eklenir havuçlar yumuşayana kadar pişirilir en son süt ilave edip kapatılır
Afiyet olsun

bu çorbanın tadı çok güzel oluyor tavsiye ederim

birde eger kabızlık şikayetiniz varsa bebeklerin muhallebisini yulaf unuyla yapın yulaf en vitaminli ve faydalı tahıllardan ben yapıyorum arada çok iyi geliyor

teşekkürler canım.
tarhanayı annem yaptı canım benim organik ürünler satan marketler var oralardan edinebilirrsin

kızlar ya ben bebeğime ne versem vereyim karnı ağrıyor ne yapcam ben ya bu ek gıdların en hafifi hangisi sizce

her ek gıda dan sonra hemen emzir ( eğer emzirebiliyorsan). ek gıdaların sindirimini kolaylaştırıyormuş anne sütü koliğide alıyormuş.

lk bir yıl inek sütü ile beslemenin sakıncaları nelerdir?

• İnek sütü, C ve E vitaminleri açısından yetersizdir ve içindeki demirin emilimi azdır. Ayrıca bağırsaklarda gözle görülmeyen gizli kanamalara neden olabilir, bu da demir eksikliği anemisine (kansızlığa) yol açabilir.
• İlk bir yıl inek sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklara yakalanma oranı, anne sütü ile beslenenlere göre daha yüksektir.
• İnek sütü ile beslenen bebekler daha fazla mineral, özellikle de sodyumi potasyum ve klor alırlar. Bu da bebeğin henüz tam gelişmemiş böbrek işlevlerini ve su-elektrolit dengesini olumsuz etkiler .
• İnek sütü, anne sütünde ve bazı hazır mamalarda bulunan, bebeğin retina tabakası ve beyin hücrelerinin gelişiminde rol oynayan Omega 3, Omega 6 gibi maddeler yönünden yetersizdir.
• İnek sütünün hazmı, anne sütüne göre oldukça güçtür.
• İnek sütünün D vitamini içeriği düşüktür. İnek sütü verilen bebeklere vitamin desteği yapılmazsa, normal bir kemik ve iskelet gelişimini sağlanamaz.
• İnek sütündeki protein ve tuz oranı, anne sütüne oranla üç kat fazladır.

İnek sütü ile Devam Mamaları Arasındaki Farklar
Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır.

İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak %22'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

İnek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

evet bu bilgiler doğru ama yetersiz. bebek maması reklamı gibi. inek sütü 1 yaşına kadar ½50 sulandırılarak kullanılabiliyor. yoğurdu özellikle hazır mamadan yapmak yazık. hem paraya hem bebeğe. gerek yok çünkü. eğer bebeğin özel allerjisi yoksa.anne sütününde demir içeriği zayıf ona kaldıysa.zaten tüm bebekler fe takviye alıyorlar.herşeyde neden mama kullanıyorsunuzki.biskiviyide elma suyuyla ıslatın.ilk 6 ay anne sütü yoksa mama evet ama ek gıdaları bence mamayla bulandırmayalım.

Gerçi bende hazır mama kullanıyorum henüz ama banada biraz oyun gibi geliyor bunlar nedense "sonuçta bizler mahalle aralarında satılan sütlerle büyümüşüz şimdi en azından steril ..Süt olarak içirmek tamamda yoğurdunu yap çorbasına koy biraz fazla ticari geliyor...

Back