• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ya kızlar bu sebze çorbasına kaşık maması falan eklenmiyor mu?benimki yemiyo yaaa:(((patates havuç ve az pirinç haşlıyorum tel süzgeçten geçiriyom 1 çay kaşığı da z.yağ ama ye-mi-yoo tiksiniyo

arzucum benim oğlumda yemiyo tiksindi hiç zorlama ... bazı arkdşlar biberona koyuyolarmış karışımı bi de öle dene benim oğlum öylede yemedi aslında bizim derdimiz kaşığa alıştırmak sevdiği şeyleri dene yoksa herşeyi biberonda istiyoalr ben büyük oğlumda bu olayıda yaşadım biberonda herşeyi içiyodu ama kaşıkla yemiyodu küçüğüme çok ısrar etmeden kaşıkla deniyorum hala ne zaman alışacak bekliyorum bende ;:((

ya kızlar bu sebze çorbasına kaşık maması falan eklenmiyor mu?benimki yemiyo yaaa:(((patates havuç ve az pirinç haşlıyorum tel süzgeçten geçiriyom 1 çay kaşığı da z.yağ ama ye-mi-yoo tiksiniyo

Canimn ben bir tatli kasigi irmigi suda haslayip sbz pursinin icin kliyorum yada pirinci haslayip kliyorum o skild yiyor,sende dene istersen...

elifciim balı bende 2 kez verdim yarım çay kaşığı(ekşi meyvelerle) fakat asak diye korktum bir daha vermedim.
irmik ve tel şehriye güzeşl fikir ben her sebzenin içine az pirinç, makarna yada patates ekliyorum değişiklik olsun irmik ve şehriyede ekliycem arada.
arzucuum inşallah bebişinin iştahı bir açılır sen yedirmekten yorulursun(nasıl dua ama).

arzucum benim oğlumda yemiyo tiksindi hiç zorlama ... bazı arkdşlar biberona koyuyolarmış karışımı bi de öle dene benim oğlum öylede yemedi aslında bizim derdimiz kaşığa alıştırmak sevdiği şeyleri dene yoksa herşeyi biberonda istiyoalr ben büyük oğlumda bu olayıda yaşadım biberonda herşeyi içiyodu ama kaşıkla yemiyodu küçüğüme çok ısrar etmeden kaşıkla deniyorum hala ne zaman alışacak bekliyorum bende ;:((

canım benim benimki zaten biberon almıyor kaşıktan başka alternatifimiz yok anlayacagın neyse ben de ara vereyim bari

kızlar benim buğram yemio sebzeyii bende bugün valla cici bebeyii ıslattım sebze çorbasını da koydum içine tatlı giib oldu yedi :)))) napam yoks ayemio :)

kızlar benim buğram yemio sebzeyii bende bugün valla cici bebeyii ıslattım sebze çorbasını da koydum içine tatlı giib oldu yedi :)))) napam yoks ayemio :)

seherciim yoğurtla karıştırıp denedin mi. benimkiler yoğurtsuz yemiyor.

kızlar bende biberon mamalarından yaptıklarımı yazayım bari ya siz anlattıkça içim kabarıyo banane bende biberonlu yaptıklarımı anlatıcam yaaaaaaa.100 devam maması içerisine muzun 4 te birini koyup içiriyorum muzu tel süzgeçten geçiriyorum boğazına takılmasın diye genelde öyle veriyorum.gece içinde 180ml mama 4 çorba kaşığı 7 tahıllı var milupanın yine muzun 4 te 1 ini koyup öyle veriyorum güzel tok tutuyo maşallah bu arada milupanın gönderdiği kitaptan yazıyorum kezban kız sana çok güzel tariflar vereyim burda seher sanada gerçi hepinize arkadaşlar ama onların 2zleri var ondan özellikle onlara

6.ay 2 çorba kaşığı enginar,2 çorba kaşığı kabak,1 çorba kaşığı patates,60ml devam maması.enginar,patates ve kabagı haşlayıp telsüzgeçten süzdükten sonra hazırlamış olduğunuz çorbayı 60ml devam mamasına ilave ederek afiyetle yedirin kuzularıma.....ben bu mamayı aldım yarın yapcam bakalım milupanın portakalı mısırlı kahvaltısı,yumurtanın 8 de 1 i,yarım kibrit kutusu beyz peynir,1 tatlı kaşığı pekmez.portakallı mısırlı mamayı tarife göre hazırladıktan sonra içerisinee diğer malzemeleri ilave derek kaarıştrınız .yalnız yumurta sarısı ve peynir dönüşümlü olarak verilmelidir afiyetttttttttttt olçuuuuuuuuun

Son düzenleme:
kızlar mercimek 7 ayda yazıyo ama yine yazayım.1ç.kaş.mercimek,2ç.kaş.havuç,2ç.kaş.atates,1su bardagı su et yada tavuk suyu olabilir 1 çay kaşığı mısır özü veya z.yağ.hepsini haşlayıp tel süzgeçten geçirip yağını ilave edin afiyet olçun...bunu almadım ama ilk fırsatta alcam tahıllı sütlü frutapura 6.ay 6 tatlı kaş.frutapura,150ml devam mamaı,2çorba kaş.8 tahıllı ballı kahvaltı.verilmiş miktarda hazırlamış olduğunuz devam mamasına belirtilen miktarda frutapura ve tahıllıyı ekleyin afiyet olsun meyve ögününde verilecekmiş bu .

tahıllı armutlu süt.6.ay 1 orta boy armutu püre halina getirin 150 ml devam maması hazırlayın ve karıştrılır hazırlanan armutlu süt karışımına 2 çorba kaşığı 8 tahıllı ballı kahvaltı ilave edilir afiyet olçuuun yavrularıma

elma ,üzüm ve muz yapıyorum elmayı ve üzüm suyunu 75 ml yapıp 4 te bir muz koyup içiriyorum tabiki muzu tel süzgeçten geçiriyorum.ah kayısıda olsa ne güzel olurdu elma kayısı muz ama kayısı yok .ama arkadaşlardan elif sen miydin acaba kayısı kurusunu ıslatıp haşlayıp püre yapan dur kız onu yapıp içine bunları eklerim elma suyunu biraz daha fazla koyarım yada üzüm suyunu degişikli yaparım aa sagol canım süper oldu afiyet olsun

milupanın hazır maması var ama ben evde yapcam nasılmı karnıbahar ve patatesi tavuk suyuyla yada normal suyla haşlayın tel süzgeçten geçirin içerisne devam maması yapın istediğiniz koyulukta ayarlayın.1 ölçek mama=30ml suya oldu size sütlü karnıbaharlı patates

kızlar yaptığınız çorbaların içine mutlaka azda olsa devam maması koyun çok daha vitaminli oluyormuş dr söyleedi

tuğbacıım çooook teşekkürler ne güzeln tarifler bunlar. enginar milupanın kavanoz maması mı ?
bir de karnıbahar inanılmaz gaz yapıyor bizde ben veremiyorum.
cici bebenin bisküvileri de çok gaz yapıyor akşam uyuyamıyorlar sancıdan ben petibör bisküvi vericeem artık bir kaç arkadaşım öyle yapmış dr tavsiye etmiş hemde.

canım yogurtlu hiç de nemedim valla:) onuda bi denim bakalım buğra yicekmi saol canım :)
kıs tubiş ne güzel bi sürü tarif yazmışsın :) negüzel saol canım :)

GÜNAYDINN nasılsınız kıslar bişey sorcam
bal 1 yaşına kadar yasak ama mamalarda var nasıl oluyo bu
bide inek sütü yasak ama oda herşeyde varrr

nasıl oluyo

Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
. Anne sütünde olduğu gibi bebeğin henüz yeterince olgunlaşmamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için uygun protein düzeyinde olmalı ve gerekli olan tüm amino asitleri içermelidir.
. Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir
. Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur. Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine uygun olmalıdır.
. Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır.
. Bebek için gerekli Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini başta olmak üzere, gerekli tüm vitamin ve mineralleri içermelidir.
. Bebeğin sinir sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için önem taşıyan esansiyel yağ asitlerini yeterli miktarlarda ve doğru oranlarda içermelidir.
. Anne sütünde bulunan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir. Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve içten gelen doğal bir koruma sağlar. Ayrıca sindirim sistemini düzenler. Prebiyotik lifler içeren mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpkı anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur.

Gelişmiş ülkelerin çoğunda satıştaki bal kavanozlarının üzerinde uyarıcı ifadeler yer almaktadır. Bunun yanında bal ihtiva eden hazır mamaların üretiminde kullanılan bal ise bu tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde yüksek derecelere kadar ısıtılmaktadır.

sefacım canım bunları buldum belki kafandaki soru işareti kalkar bacumm bende senin gibi düşünüyodum ama öyle diyolar işte inanmaktan başka çaremiz yokkii

Back