• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sefa yoğurt çorbası yaptım bu gün sevdiler ama un yerine pirinç koydum.hepsini bitirdiler uzun süre de tok tuttu iyi oldu hatırlattığın. fakat sebze veremedim bu gün ayrı bir öğün mü yapsaydım sebzeyi?
papatyam besinlerini kaç kaşık diye hiç saymadım onun ölçüsü her bebekte farklıdır herhalde nihanın dediği gibi doyunca bebişin tepki verir afiyet olsun kuzuna
zeytinyağı 1 çay kaşığı ekliyorum ben de. tuz kullanmıyorum sadece bu gün çorbaya azıcık ekledim ama pişman oldum ii bişi değilki keşke eklemeseydim.

benim bir arkadaşıma dr u tavuk verebilirsin demiş. onun bebeği de 6 ayı doldurdu ben de deniyceem acaba sakıncası var mı? bilgilendirir misiniz?

tamam kaşık miktarı bebeğebağlı ,,,,
benimki doyunca ağzını kitlemenin yanında dışarı püskürtme oyunu oynuyo bi de ağzına bakmaya çalışıyo nasıl püskürtülüyo die bööyle gözbebekleri birleşiyo birbirine :)

kızlar et yada tavuk suyuna çorba başlayan varmı?sşhrşyeyle falan kuzum bıktı sebze corbasından

sebze çorbasını benim oğlum hiç sevmiyo ben zorlamıyorum hiç çünkü hepsini reddetmeye başlamıştı bıraktık sebze çorbasını ara verdim biraz sevdiği şeylerle devam ediyorum sefacım bende yapıyrum yoğurt çorbası bizim burda toyga deniyo:) sadece yumurta eklemiyorum bendee ..afiiyet olsun kuşlaraaaa

uyanınca 150cc mama
sabah 90cc mama yarım ceviz içi bir tatlı kaşığı pekmez ve labne peyniri,5 bebe bisküvisi
2 saat sonra meyve püresi
öğlen sebze çorbası veya tarhana çorbası( kabak lahana domates vermiyorum)
ikindi 90cc mama
6-7 gibi yoğurt
akşam muhallebi yarım muzla
gece 150cc bebelac gece maması

tavuğu bilmeme ama kemik suyu 8.aydan başlanıyo. milupanın kavanozlarını gördüm geçen tavuklu yapmışlar 6. aydan itibaren demek yavaştan tavuğa başlanabilir.
ben tel şehriyeyi çorbalara sürekli ekliyorum tat veriyo ve daha doyurucu oluyo. irmik mercimek de koyuyorum bazen.

kızlar tuz şeker 1 yaşına kadar yasak deil mi???*
tuz böbreklerini zorlar bebeğin ya daha ufaklar.

afiyet olsun yavrularıma ay kızlar ne özeniyorum size ya benimki yemiyo ya hiçbişeyii hazır alıyorum onuda devam mamasıyla sulandırıp biberonda yiyo ya bir benimkimi yemiyo ya anlamadım gitti ya şelale bende gördüm bu hafta içinde bende alıcam tavuklulardan

buda bizim menümüz
kahvaltı: 120 ml süte 1.5 çay kaşığı pekmez,az peynir,az yumurta sarısı,2 cici bebe
ara öğün: meyve püresi ve su
öğlen: 120 ml mama
ara öğün: ıhlamur
akşam üstü: muhallebi pirinç unuyla kendim yapıyorum
ara öğün: sebze çorbası (havuç,patates,karnıbahar,ıspanak,brokoli,v.s) evde ne varsa az tuzla yağda katıyorum bazende tarhana ve su
akşam: 120 ml mama
ara öğün: yoğurt sade veya meyveli bazende reçel suyu katıyorum
gece: bebelacın irmikli muhallebisini veriyorum bi güzel uyuyoruz

tabi ara öğünler herzaman aynı olmuyor vede ara öğünleri doyurucu vermiyorum uyuduğu zaman veya dışarda olduğumuzdada ara öğün veremiyorum bu arada çorbalarıma tuz ve 1 çay kaşığı yağ koymamı dr umuz söyledi
kilo 7.500 boy 73

Son düzenleyen: Moderatör:
2 saat ara ile yiyor o zaman öyle mi?tuzu veren de dr varmış valla.hangi dr bu ya nimet?belki bilirim

bizim günlük yemek listemiz zeyneple çok yakın. zeynepciin neden kabak domates vermiyosun? zararı mı varmış acaba. ben yazdan dondurucuya attığım domatesleri yada kavanoz mamalarından taze fasulye+domates veriyorum

canım benim domates 1 yaşına kadar yasak ayrıca 6 aydan sona tavuk suyu çorba bişlanıyomuş şimdi dr dan geldim o söledi

aaa domatesin yasak olduğunu bilmiyordum o zaman neden kavanoz mamalarına koyarlarki? neyse vermeeyim bende bundan sonra

2 saat ara ile yiyor o zaman öyle mi?tuzu veren de dr varmış valla.hangi dr bu ya nimet?belki bilirim

yok canım 2 saat değil 3 saat arayla yiyor bazen 4 üde buluyor dr ERSEN BAYKARA ulucami dolmuş duraklarının karşısında muayanesi var

kabağın bi zararı yok diye biliyorum ama domates alerji yapma olasılığına karşı pek verilmiyor sefa'nın dediği gibi 1 yaşına kadar yasak

Son düzenleme:
ben bu gün sebze saatinde kereviz patates havuç haşladım içine yarım bardak yoğurt ekledim bir kaç damla da zeytin yağı (0.3 asit olandan kullanıyorum dr söylemişti) blendırdan geçirip yedirdim beğendiler tavsiye ederim

benim oğlumun en sevdiği öğün sebze, çalıştığım için hazırladığımı annem ertesi gün veriyor dr yeşil yapraklı sebzeler hariç dolapta 1-2günde verebilirsin demişti
havuç, patates, kabak,pirinç ve yeşil mercimek çok az zeytinyağı haşlıyorum tel süzgeçten geçirip veriyorum, afiyetle yiyor, yeşil mercimeğin çok yararı varmış bilginize arkadaşlarr

ben kahvaltıda milupann portakallı mısırlı kahvaltısına peynir,pekmez,çok az tuzsuz tereyğ,2 bebe bisküvsi ve çokaz ekmek kırıntsı( haftada 3 günde yarım yumurta sarısı) ekliorum çok sevio bazende devam mamasıyla yapıyorum.. çorba olarak ilk dün sebzeleri haşlayıp suyunu süzüp el şehriyeyle pişirdim onuda severek yedi yavaş yavaş haif katı yiyecekleri yutmaya alışsın die arada böle şeyler yapacagım çünkü benim yiğenime halam uzun süre ek gıdaları püre halinde verdi ve 3-4 yaşına kadar pirinci bile yutamıodu dr. sıvı beslenmekten yutagının gelişmediğini söledi bende bu yüzden aynı durumu yaşamak istemiorum

elif tel sehriyeli çorba yapınca sehriyeleri robottan falan geçirmiyorsun değilmi.peki yutabiliyormu ben hiç yapmadımda yapayım diyorum

Back