Yarasa gibin, vampir gibin 🤦

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar efenim,

Uyku düzenim birkaç aydır ciddi anlamda bozuk. Önceden erken yatarım erken kalkarım modunda takılan biriyken, gece 5'te yatıp öğlen 1'de kalkan birine evrildim.

Neyse en azından saçma saatlerde de olsa uyuyabiliyordum.

2-3 gündür ciddi anlamda uyuyamıyorum. Yatıyorum, dön dolaş babam dur, dalamıyorum uykuya. Yarasa modunda takılıyorum desem hayvancıklar gündüz uyuyorlar bende o da yok.

Uyuyamadığım halde yine normal halim gibi anlama kabiliyetim vs. yerinde olsun ona da amenna. Ama yok, alık gibi dolanıyorum ortada.

Bugün bulabildiğim en parlak fikri deneyeceğim. Hiç yatağa yatıp, uyumaya çalışmak ya da kestirmek gibi bir faaliyetlere girişmeyeceğim. Belki yarın daha kolay uyumama yardımcı olur.

Sizlerin şunu, bunu yap; iyi gelir, ben de bir zamanlar yaşamıştım; şundan, bundan oluyor olabilir gibi fikirleriniz varsa dört gözle bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Öncelikle bi kan tahlili yaptırın derim,benim demirim alt sınırın üçte biri mesela ama bende de oluyor stres dönemlerinde.papatya çayı içseniz belki biraz rahatlatır,ayran uyku getirir derler,bir de geçici çözüm (sağlıksız olduğunu biliyorum ama sıfır uykudan iyidir) tv nin karşısında uyumayı deneyin

Sebepli sebepsiz çok sık uyuyamama problemi yaşıyorum. Hele ertesi gün önemli bir durum varsa mutlaka uyuyamıyorum.

Genel olarak çözümü ninni ve doğa sesleri dinlemekte buldum. Baya uzun olanları var. 7 saatlik filan. Kulaklıkları takıp vazgeçmeden dinliyorum; görev gibi baya. Sonra bir bakıyorum sabah olmuş.

*Arada daral geliyor bir hayattan vazgeçer gibi oluyorsunuz bilginiz olsun.

Benim uyku ritüelim bayağı sorunlu ya.
Kulaklık zaten takamam, gündelik hayatta bile 15 dk taksam kulacıklarım acır
En ufak bit çıt sesinde bile uyuyamayabilirim.

Küçükken de anaokulunda öğlen bütün bebeler uyurdu, bi ben uyumazdım

Bu ben değil mi ya

Yok ben bir gun uyumayim dedim 38 saat durdum gece 2 de uyudum bünye uykusuz olunca öğlen 3 e kadar uyudum gece yine öğlen geç kalktigim için uyuyamadım onu hiç deneme

Ama başka bir çıkar yolu varsa takipteyim

Şu an çalışmıyorum ve bende bu dertten müzdarip biriyim. Benim de kendimde en çok uyguladığım ve işe yarayan şey kendimi çok yormak. Spor olur alışveriş olur evde iş güç ne varsa artık tüm gün aktif olup çok yorulunca yatağa yatar yatmaz uyuyorum.
Mesela turlara katılıyorum aralıklarla, en çok o zamanlar hemen uyuyorum. Çünkü sabah 6-7 gibi kalkıp tüm gün her yeri gezip tozup altını üstüne getirdikten sonra akşam en geç 9-10 gibi uyumuş oluyorum. Çalıştığım zamanda bu böyleyi yatağa yatar yatmaz uyurdum.
Gel gör ki Ramazan’da sürekli evde olmaktan ve hareket etmeye üşenmekten saatten anlaşılacağı üzere bende uyuyamıyorum.
Demem o ki yorun kendinizi. Sürekli tüm gün meşgul olun. Ama en yardımcı olacak şey spor. Çok rahat uyumanızı sağlar.

Çarşamba günü, gezdim dolaştım. 14 küsür km yürümüşüm. Bütün vücudum ağrıyordu. Yine de erken uyuyamadım. Bilemiyorum, vur deyince öldürmüş müyüm...

Erkek olduğum dusunulmesin diye soylemeyim dedim ama dipcek ağzım durmadı yine söyleyeceğim

Bı arkadaşım uyumak için mastürbasyon yapıyormuş
Doğruluk payından emin değilim ama yinede soyleyim dedim
Ay yok kız.
Sık sayılabilecek ölçüde mastürbasyon yapan biriyim hatta uyumadan önce de yaptığım oldu mesela geçenlerde. Zırnık etkilemedi.

Çarşamba günü, gezdim dolaştım. 14 küsür km yürümüşüm. Bütün vücudum ağrıyordu. Yine de erken uyuyamadım. Bilemiyorum, vur deyince öldürmüş müyüm...

Bak bende fazla yorulmakta uyku kaçırıyor öldürme sende o kadar kitap okumayı denesen. 50-100 sayfadan sonra ben bayılıyorum genelde. Son günlerde bunu deniyorum işe yarıyor bence. Birazdan deneyeceğim hatta

Bünye alışık o zaman
Bende denedim cıksss bana da bana mısın demedi
Uyku ilaçları falan var. Ama muhtemelen tabletleri kafam kadardır. Ve tablet şeklinde ilaç içmek biraz sıkıntı benim için. Boğazımda kalacak, boğulacağım gibi geliyor
Buraya yazarken fark ettim, ben de az problemli hatun değilmişim yav

Bak bende fazla yorulmakta uyku kaçırıyor öldürme sende o kadar kitap okumayı denesen. 50-100 sayfadan sonra ben bayılıyorum genelde. Son günlerde bunu deniyorum işe yarıyor bence. Birazdan deneyeceğim hatta
5 dk sonra deneyeceğim, işe yararsa editlerim yarın.
Sağolasın, varolasın

Bende ki de şöyle 4 5 gibi uyuyorum saat 9 da tekrar uyanıyorum ne yapsam uyuyamıyorum delircem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…