• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın doğuma giriyorum ama çok kötüyüm

Süt sezeryan vs yazmissin Sütün gelmezse mama verirsn. beraber sut mama sut mama gidersin . hemsireler zaten geliyor 2 saatee bir bakiyor emzirmene yardim ediyor. Ertesi sabah kilo kontrolü olir zayiflama coksa mama alirsin mama sut devam edersin bir hafta sonra mamayi bırakırsın üzülme o konuda kucik ebat mama al. Esin evham yapmış da dikkat etsin kendine yeter .cok takma
Arti protein agirlikli beslen onlae cocuga kilo aldiriyor yumurta yogurt et vs sekerden uzakdur
O konuda instg Hastalanmayancocuk nici oyle cok iyi tavsiyeleri var anne çocuk beslenme adına ben ona hep baktim mukuslu kaka mesela alerjik degilse diyor protein az beslenen anneden kaynakli diyor ben ona gore besledim hep kilo alımı vs iyidi

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Lafın özü yarın doğuracagım ama boşanma planları yapıyorum.
Eşiniz abartmiş. Hayatinizi nasil ilerletiyorsunuz bu sekilde anlamadım. Işe falan gitmiyir mu esiniz

Sadece yanimda olsun ve bana destek olsun istiyorum ama ne onemi var tabii onun icin:KK43: sakinlestirmek istiyorum bana odaklan diyorum. Ama ben yanlis yoldayim sanirim.
Siz sakinleştirmeye calsitikca kendini haklı görüyor çünkü hep idare edilen o olsun istyr sizi dusunmuyor çocuğunuda düşünmüyor bunun için rezillik cikarlmaz okdr insan maskesiz geziyor kendimizi sakinsak bile bu şuan çok zor ailen misafirlige gitmemiş ki yemek yemişler çok abartmış bence alttan almayın artık doğumunuz da umarm çok güzel geçer

Sabah kalktik gene ayni. Annem bulasik makinasini bosaltirken ses yapti diye bin turlu lafla uyandim(gece zaten 4 e kadar uyuyamamistim) tam iyilesmesem bile hastaneden cikisimin ucuncu gununde vs anneme siz gidin artik diyecegim cunku bu sabah kendine ayri kahvalti hazirladi doke saca vura kira babam cok uzuldu:( ama agzini acmadi. Benim babam zamaninda karisini doven adamdi. Kizim uzulmesin diye icine atiyor hep:( goruyorum. Bosuna uzulmesinler burda. Ve esim onu sevmedigimi onemsemedigimi dusunuyor. Bu durumda daha fazla evli kalmanin da alemi yok sanki. O coktan infazi yapmis kafasinda. Doguma son 2 saat. Ve ben gecekinden de kotu bi haldeyim:(

Off baban şu herifin ağzına bir tane yapıştırsa ya keşke! Bir rahatlardı..
Ama sen aileni neden bu kadar ezdiriyorsun yahu?Sesini çıkarsana biraz, bu kadar mı kulu kölesisiniz bu adamın yazık ya ailene çok üzüldüm

Sağ salim kucağınıza alın inşaallah. Sütünüz de gelir bebeğinizi görünce unutursunuz herşeyi. Yalnız eşiniz çocuktan sonra da böyle davranırsa babanız sessiz kalmasın lütfen eziyet ediyorum ses etmiyorlar diyerek sizi ailenizi daha da üzecek buna izin vermeyin

İlk başlarda bende böyleydim ama şuan covid normalleşti hiç kimse umursamıyor her taraf kalabalık.
Konuyu ilk covid çıktığı zamanlar açsanız eşiniz haklı derlerdi o zaman ortamda bilinmeyen bir şey olduğu için korku vardı şimdi olsa da normal bir hastalığa dönüştü, bu kadar tepkili olacak bi durum kalmadı

Doğurdunuz mu? Sağlıcakla büyütün inşallah. Zevzek kocanızı da boşverin evladınıza sarılın, anı yaşayın, kimsenin mahvetmesine izin vermeyin. Sonra bakarsınız durumlara, su akar yolunu bulur.

eşiniz çalışmıyor mu, market alışverişi yapmıyor musunuz, hiç kimseyle görüşmüyor musunuz vs vs..
yorumları okumadım belki cevapları vardır. fakat aşırı takıntılı geldi bana eşinizin tavırları. geçen hafta covid geçirdim (çevremde kimse covid değildi, benden sonra da kimse olmadı) hastane covid polikliniklerini kapattığı için ikinci gidişimde test yaptılar. test kitlerini bile kaldırmışlar. bu şekilde yaşamayı öğrenmek zorundayız malesef ki. insanlar kalkıp sizin doğumunuz için geliyorlar, sadece oturup yemek yemekle değil ki markete, bakkala, petrole ıvıra zıvıra illa giriyoruz. eşiniz paniklenmeye kızmaya yer arıyor başka bir şey değil. umarım sağ salim kucağınıza alırsınız.

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Eşiniz sıkıntılı, yemek yemişler ya yemek daha doğal ne olabilir, bence bunları kafaya takmayın hele bebisi kucağınıza alın kendinizi toparlayın sonra duruma göre bakarsınız..

Esiniz ise gitmiyor mu. Kendisi kapmayacaginin garantisi var mi. Bunlar hep yildirma politikasi. Ruh hastasi adam. Daha cok ugrasorsun bununla da bak bakalum. Bari ayrilirsan bebek kucukken ayril derim .

Eşinizin her saçmalığına tamam, olur, haklısın diyerek bu kadar suyuna giderseniz olacağı bu..

Adamın ilk sorunu değildir bu, bunca zamandır tedavi olması gerekirdi.

Onu poh pohlayarak eşinize iyilik etmiyorsunuz. kendisini normal sanıyor, sizi iyice manipüle etmiş..

Ohh ne güzel dünya.
Paşam ne buyurursa..

size yardımcı olmaya gelen, torun görmeye gelen ailenize de biran önce gitsinler gözüyle bakıyorsunuz.

Onların suçu ne ?
Ne kadar ayıp, yine eşinizi düşünüyorsunuz, ailemin morali bozulmasın demeler tamamen kılıf....
Aman gitsinler de eşim sussun , tek düşünceniz bu...

Eşiniz kadar siz de ayıp edeceksiniz....
...
Neysee gerçekten...
Muhtemelen doğum gerçekleşmiştir, Allah hayırlı ömürler versin.🌸

Göreceksiniz anne olmak ne kadar zor, ne kadar kıymetli.
Evlat uğruna neler çekiliyor....

İyi geceler,
Bence esinizin baska bir problemi var aile ile yemek de mi yemeyecekmis insanlar? Sizi uzmek istemem ama yarin doguma girecek es uzulmez, kirilmaz, strese sokulmaz. Bir huzursuzluk bile olsa size yansitmadan kapatmalari lazimdi. Bu insanlarin bencilligini de anlamiyorum aileniz cumbur cemaat sizin cekirdek ailenize yardima geliyor, asil esinizin onlari nazlamasi lazim. Kendi yardim etsin o zaman bebege dogumdan sonra, alttan almayin, aglamayin da lutfen kendinizi rahatlatmaya calisin biraz.

O kadar uzgunum ki su anda zaten sezaryan olacagim ve sutum gelmeyecek hemen simdi hic gelmezse diye korkuyorum. Ailene bi daha gitmem ben sen istersen gidersin diyor. Onlar beni eziyor sen de hassasiyetlerimi bildigin halde uyarmiyorsun aileni diyor. O kadar pismanim ki o konusmayi sesli yaptigima. Kardesim dediginde caktirmasaydim keske. O da kendisini anlamadigimi ve ailemin yaninda yer aldigimi dusunuyor. Kac sefer allahim ameliyatta bana bisey olsun yarin ve al canimi dedim bugun. Simdi de kopek gibi korkuyorum ya yavrumdan cikarsa bu duam diye. Yani lohusalik zaten basa bela bir de bununla ugrasacagim. Anneme soyleyecegim cok kalmasinlar. Bosuna onlarin da morali bozulmasin. Ve en agirima giden yarin doguracak olmami hice sayiyor. Duygu somurusu diyor. Sen ne zaman bu kadar kindar oldun deyince evlenmeseydin o zaman diyor. Ve ben hamile kalarak kendi hayatimi kendim mahvettim. Bu cocugu da mahvedecegiz. Allahim simdiden affetsin.
Gitmiyorum layyn doğuma aklına başına al çocuğu neyim doğurmam derdim bu sözlere ben 🤬

Eşiniz gerçekten takıntılı. Destek olmak başka yerden gelen insanlarında huzurunu kaçırmış sizinde. Aileniz bı COVID testi verir sorun çözülür ama yaptığı saygısızlık nasıl çözülür bilmiyorum. Size güzel doğumlar diliyorum, siz bebeğinize kavuşmaya odaklanın koca koca insanlarda sizi araya katmadan düzgünce konuşmayı öğrensin. Bol şans diliyorum 🌻

Back