• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapsam dert, yapmasam dert..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.840
57.441
798
İyi akşamlar hanımlar..

Bir konu açmıştım bebek isteğim üzerine.

İstek hala sürüyor kendime şubata kadar zaman verdim.
Şubatta dr a gideceğim mecburen.

O zamana kadar bir umut belki olur diyorum.
Ne kadar okursam okuyayım kafam karmakarışık.

Çok bilgisiz kaldığım bir nokta oluyor illaki.

Şimdi 20 aralık son adet günüm. Ayın 19 u test yapmıştım negatif çıkmıştı.

Buna göre yumurtlama günleri tam da içinde bulunduğumuz şu günler.
Geçen ay ovulasyon testinde ayın 4 ü ve 5 i çift çizgi gördüm.

Üç gündür aşırı mide bulantım var anlamsız geliyor.
Ama şu durumda hamilelik imkansız geliyor, bulantı belirtisi için de erken.

3 tane test var evde.
Eşim yap yap dese de kendimi tutuyorum.
Açıkçası şuan yapmakta aklım ama yapsam negatif çıksa üzüleceğim yine de.
Yapmasam da ayın 20 sine daha çok var.

Aslında benim merak ettiğim şu sorulara cevaplar alsam keşke de bilgilensem...
Teşekkür ediyorum şimdiden.

1) Yumurtlama günü dışında hamile kalma olasılığı ne kadar yüksektir?

2) Gebelik normal idrar testlerinde en erken ne zaman belli olur? İlişkiden kaç gün sonra mesela?

3)Anne kız ilişkisi var mıdır bu gebelik konusunda sizce.
Mesela annem hep adet bitiminde hamile kalmış.
Benim de ona çekme durumum olabilir mi?:KK53::KK53:

Komik sorularımı konu üzerine cahilliğime verin lütfen..:KK14:
Not: Bu arada o komik bulduğum taktikleri yapıyorum artık iş başa düştü. :KK45::KK45:

Teşekkür ederim şimdiden.. Bol yorumlu konu olsun cahilliklerim son bulsun inşallah..

Canım öncelikle iki adet dönemi arasında ergin hamile kalabilirsin yalnızca bazı gunler vu ihtimaller çok daha yuksek. Testler en en erken adet günü geciktikten sonra belli olur. Ayrıca bulantı icin 2 aylık faln olması lazım

Ben ogluma hamileyken ilk ay adet gordum hamilr oldugumu bilmiyordum tabi. Bi test yap istersen bizede haber ver bekliyoruz :)

Canım öncelikle iki adet dönemi arasında ergin hamile kalabilirsin yalnızca bazı gunler vu ihtimaller çok daha yuksek. Testler en en erken adet günü geciktikten sonra belli olur. Ayrıca bulantı icin 2 aylık faln olması lazım

Teşekkür ederim cevap için canım..
Hiç test yapmayayım boşa negatif görüp üzülmeyeyim o halde..:KK14:

Ben ogluma hamileyken ilk ay adet gordum hamilr oldugumu bilmiyordum tabi. Bi test yap istersen bizede haber ver bekliyoruz :)

Yaaaaa :)
Bak şimdi heyecan yaptım.

Ama bildiğiniz diğer adetler gibi miydi?
Hiç farksız?

Bir de adetin bir gün öncesi test negatifti ama yaaa.. Bence değilimdir ne bileyim aman kafam karıştı yine :)

Yaaaaa :)
Bak şimdi heyecan yaptım.

Ama bildiğiniz diğer adetler gibi miydi?
Hiç farksız?

Bir de adetin bir gün öncesi test negatifti ama yaaa.. Bence değilimdir ne bileyim aman kafam karıştı yine :)
Diger adetlerden tek farki agrili olmasiydi.normalde agrisiz oluyordu.o ay zorladi beni baya.ayy bence yap cok merak ettim.hayret nasil tutuyorsun kendini ben olsam hemen yapardim

1-Yumurtlama dönemi dışında hamile kalmak imkansız. Yanlış biliyorsam biri düzeltsin ancak yumurtanın vücutta yolculuğu 1 gün sürüyor. Bu günde hamile kalındı kalındı yoksa o ay gidiyor. Ancak spermler bir kaç gün canlı kalabildiğinden yumurtlamadan 2 gün önceki ilişkiden kalan spermler de yumurtayı dölleyebiliyor. Tabi yumurtlama günü değişebiliyor yahut bir dönemde iki kere olabiliyor o zaman ihtimal de değişiyor.
2- ilişkiden sonra 15 gün geçmesi gerekiyormuş en az.

Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor soruları alabilirim :KK53:

Diger adetlerden tek farki agrili olmasiydi.normalde agrisiz oluyordu.o ay zorladi beni baya.ayy bence yap cok merak ettim.hayret nasil tutuyorsun kendini ben olsam hemen yapardim

Benim hep ağrılı olur ama..
Yaa canım yapıp da negatifi görmek var ve 13 aydır artık sanırım
negatif görmek beni üzüyor. Başta takmıyordum ama ciddi takmaya başladım.
Hiç değilse günümün geçmesini bekleyeyim diyorum..
Tabi zor duruyorum da.. :)

1-Yumurtlama dönemi dışında hamile kalmak imkansız. Yanlış biliyorsam biri düzeltsin ancak yumurtanın vücutta yolculuğu 1 gün sürüyor. Bu günde hamile kalındı kalındı yoksa o ay gidiyor. Ancak spermler bir kaç gün canlı kalabildiğinden yumurtlamadan 2 gün önceki ilişkiden kalan spermler de yumurtayı dölleyebiliyor. Tabi yumurtlama günü değişebiliyor yahut bir dönemde iki kere olabiliyor o zaman ihtimal de değişiyor.

Teşekkürler bilgiler için Koalina.
Yoğun araştırmalarım sonucu aynen ben de senin gibi öğrendim..
Onun dışında da bir şey bildiğim söylenemez zaten :KK53:

Ama adetin hemen bitimi yumurtlama olmaz sanırım değil mi?
Annem inatla iddia ediyor eminim canım hemen bitiminde hamile kalıyordum ben diye..o_O

1-Yumurtlama dönemi dışında hamile kalmak imkansız. yor yahut bir dönemde iki kere olabiliyor o zaman ihtimal de değişiyor.

Aynen boyle, koalinanin soylediklerine harfiyen katiliyotum, konu sahibesi arkadasim daha bugunlerde yumurtlama ancak olacaksa bu yumurta ne ara dollenecek de gidecek yerlesecek, hcg salgilanmaya baslayacak, hcg ne zaman idrar testini pozitif yapacak, ohooo, uzun is. Psikolojik olarak belirtileri yasiyor olabilirsin.

Benim hep ağrılı olur ama..
Yaa canım yapıp da negatifi görmek var ve 13 aydır artık sanırım
negatif görmek beni üzüyor. Başta takmıyordum ama ciddi takmaya başladım.
Hiç değilse günümün geçmesini bekleyeyim diyorum..
Tabi zor duruyorum da.. :)

Teşekkürler bilgiler için Koalina.
Yoğun araştırmalarım sonucu aynen ben de senin gibi öğrendim..
Onun dışında da bir şey bildiğim söylenemez zaten :KK53:

Ama adetin hemen bitimi yumurtlama olmaz sanırım değil mi?
Annem inatla iddia ediyor eminim canım hemen bitiminde hamile kalıyordum ben diye..o_O
Olması pek mümkün olmasa da ayda 2 kere yumurtlayan birinde gerçekleşmiş olabilir tabi....

Kaç yasindasin? Ne zamandir deniyorsunuz? Öncelikle şunu söyleyeyim yumurtlama günleri kişiye göre degisir. Ovulasyon testleri var o günü saptamak için.

13 aydır..
Ama hani o ayı dolu dolu değerlendirdik derler ya öyle değerlendirdik diyemem..

Ovulasyon testi ilk kez geçen ay kullandım.

Ayın 4 ü ve 5 i çift çizgiydi.
Bir gününü değerlendirebildik..
Ama yine olmadı..

Herkes ayrı bir şey söylüyor kimi çift çizgi çıkan günü değerlendirmek lazım diyor, kimi
çift çizgi gösteriyor ama ondan iki gün sonrasını değerlendirmek lazım yumurta o zaman çatlıyor falan..

Okudukça kafası karışıyor insanın..

Adetin kac gun gecikti

Hiç :)

Aralık 20 adet oldum..
Bir daha ocağın 20 sinde artık..
Yani çok erken o yüzden soruyorum yumurtlama günü dışında, adet bitimi hamilelik mümkün mü?
Test hemen 10 günlüğü gösterir mi diye.. Mide bulantılarım bunu düşündürüyor ama.
Psikolojiktir yine muhtemelen..

Olması pek mümkün olmasa da ayda 2 kere yumurtlayan birinde gerçekleşmiş olabilir tabi....

Hmm.. Annemin 5 yıl olmamış. Sonra da maşallah 6 tane :)
Yumurtlaması bol olabilir haklısın :KK53::KK53:

13 aydır..
Ama hani o ayı dolu dolu değerlendirdik derler ya öyle değerlendirdik diyemem..

Ovulasyon testi ilk kez geçen ay kullandım.

Ayın 4 ü ve 5 i çift çizgiydi.
Bir gününü değerlendirebildik..
Ama yine olmadı..

Herkes ayrı bir şey söylüyor kimi çift çizgi çıkan günü değerlendirmek lazım diyor, kimi
çift çizgi gösteriyor ama ondan iki gün sonrasını değerlendirmek lazım yumurta o zaman çatlıyor falan..

Okudukça kafası karışıyor insanın..

Cift cizgi gordugunuz gunu degerlendirin. Sonra bir gun bosluk yapip bir sonraki gun tekrar. . Bu sekilde ihtimal artar. Kendisi de ovulasyon testi kullanmis bir doktor olarak soyluyorum bunu

Hiç :)

Aralık 20 adet oldum..
Bir daha ocağın 20 sinde artık..
Yani çok erken o yüzden soruyorum yumurtlama günü dışında, adet bitimi hamilelik mümkün mü?
Test hemen 10 günlüğü gösterir mi diye.. Mide bulantılarım bunu düşündürüyor ama.
Psikolojiktir yine muhtemelen..

Hmm.. Annemin 5 yıl olmamış. Sonra da maşallah 6 tane :)
Yumurtlaması bol olabilir haklısın :KK53::KK53:
Ooo maşallah genetik olarak şanslısın aslında:D
Hiç doktora gitmemiştin değil mi? Hani bazen çok basit operasyonlarla halledilebilecek sorunlar oluyor da o yüzden sordum.

Back