• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yapamiyorum

Her acidan somuruluyorsunuz. Ayrica cocugun yaptiklarini dehsetle okudum. Ailesinin sorunlu oldugunu, bu cocugun cok ihmal edildigini hissettim. Cocukla sizin aranizda da cok tuhaf bi iliski gelismis. Gozunun onunde agliyorsunuz, size iskence ediyor, siz ona hizmetcin mi var diyorsunuz...onarilmasi zor. Bir an once birakin bence. Hangi isi bulsaniz bundan iyi olacaktir

İhtiyacınız var anladım ama o aile sizi sömürüyor farkında mısınız? Sigortasız insan çalıştırılmaz bir kere.
İkincisi de kendi terbiye edemedikleri şımarık çocuklarını sizin üstünüze atmışlar. O nasıl çocuk ya? Çocuklarına başkasının izinsiz fotoğrafının çekilmeyeceğini ve sosyal medyada paylaşılmayacağını bile öğretmemişler.

Kardes allah kurtarsin tez vakitte sen tam gaz arayisa devam et. Cocuk ne gorduyse onu yapiyor anasi babasinda is yok yazik. Yukarda biri de yazmis isten ayrilirken tum hak ettiklerini soyle suratlarina. Belli ki baskasini bulamayacaklarini biliyorlar bari kıyın kıyın uzerinden ev isini atmaya calis😔

Ben de anaokulunda çalıştım( özelde), inanın bu sektörler fena. İnsanlar ücretsiz, sigortasız insan çalıştırmaya alışmış. Ben de paramı alamamıştım, yarısı onda kaldı. İçim hala soğumadı onlara karşı. Dışardan gören insan zanneder. Kendilerini dışardaki insanlara çok iyi pazarlıyorlar. Ama kimse bu tip insanların gerçek yüzlerini göremiyor maalesef. Yumuşak davranınca böyle davranıyorlar. Sizi sömürmelerine izin vermeyin. Haklarınıza saygılı daha iyi bir iş bulana kadar çalışmak istiyorsanız çalışın zaten iş yok.

Bir egitimci olarak diyebilirim ki anlattiklariniza gore cocukta davraniş problemleri var ve bu durum ailenin cocuga karsi yanlis davranmasindan kaynakli. Bunu nereden anladiniz drrseniz 7 yasindaki cocugun tiktoku instagrami olmamali. Hatta bunlari bilmemeli bile. Ama belli ki aile fasla rahat. Bunlari siz duzeltemezsiniz. Ancak cocugun sorunlu davranislarina sabredersiniz. O da bir yere kadar devam eder ve caniniza bir yerde normal olarak tak eder.
Zaten cocugun yaninda agladiysaniz falan baştan otoriteniz sarsilmistir ve sizi ciddiye almaz. Uzgunum ama ya cocuga katlanacaksiniz ya da ayrilacaksiniz. Bence baska yol yok. Durumlar sizi aşıyor cunku.

merhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
Allah yardımcınız olsun. Ben de geçmişte sizinki kadar olmasa da bir öğrenci ile muhatap olmuştum. Paraya ihtiyacım vardı işsizdim. Mecburen katlandım. Ama sonra da çok çok sevdim o çocuğu. Her ne kadar bir yandan çok sevsem de çok da yıprandım o ailede. Yıllar geçti hala etkileri geçmedi. Yazdıklarınızı okuyunca kötü oldum. Başka bir iş bulursunuz inş... Çok zor....Başka bir iş buluncaya kadar çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Işe yarayacağına eminim. Super dadı diye bir dizi var onu izleyip aile ile birlikte tabii ki onların da rızasını alarak uygulayabilirsiniz. Karakterini şekillendirmeye çalışın. Boyun eğmeyin. Bu arada 7 yaşındaki bir çocuk ders çalışmak ister mi hiç. Diğer davranış bozukluklari için yaptırım uygulayın. Birer birer başlayın. Mesela bir daha pijamamı çekersen sana cikolata vermem gibi ve gerçekten de vermeyin. Bir daha beni tırmalarsan tabletini o gün vermem deyin ve gercekten vermeyin. Teker teker düzeltin davranışlarını. Bir müddet sonra baya yol katedebilirsiniz Inş. Aile ile isbirligi yapın saklamayin. Bana vurdu eteğimi çekti vs hepsini söyleyin. Beraber çözüm bulun.

Bir kere ders çalıştırma çok ayrı bir konu, ben haftada beş gün bir ailenin çocuğuna ders veriyorum her gün iki saat, yani toplam 10 saat ve haftalık 750 tl alıyorum. Bence kendinizi bu kadar kullandırmayın 1500 liraya. Özel ders verin, iki aileye verseniz zaten yetiyor. Benimki de 6 yaşında.

Çocuk 1.sınıf sanırım canlı dersleri olmuyor mu .6 saat canlı dersi olması lazım .Öğretmenden korkar çocuklar öğretmeninle konuşacam falan şeyin bence.

merhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
Başka bir iş bulur bulmaz çıkmanı tavsiye ederim, inşallah bulursun

Aldığınız maaş çok düşük, verdiğiniz emeğin ve çabanın ufacık bir kısmını bile karşılamıyor. Resmen sömürüyorlar sizi. Hemen yeni bir iş arayışına girin, bu şımarık kızın ve ailesinin kaprislerini daha fazla çekmeyin. Okurken ben sinirlendim :sinirli:

Maaşı ve yapacağınız işleri bilmeden mi başladınız işe?
bana sadece yediğiniz yemeği toplarsın demişti,ondan sonra evi de süpür falan filan dedi, silmek icin bi alet almis bana evi silin beraber demis kiza demis yani ama deme maksadı evi temizlemem, yapmadım 2 3 gün üst üste sonra bi daha vermedi, maaş 1500 iyi geldi çünkü ben kendi derslerimi yapıp ona da yardim edecektim ara sıra oyun oynayacaktık,ama bu kız bütün gün oyun oynamak istiyor ders yapmıyor,ailesi de benim bunu düzeltmeli ıstiyor,ders calistirdikca kiz bana düşman oldu konuya yazdığım şeyleri uygulamaya başladı, bana hiç boyle hareketler sergilediğini soylemediler, biraz şımarık dediler hic boyle beklemiyordum, :(

bence aileyi biraz korkutun. ne demek pijamanızı indirip fotoğraf çekmesi, bir de paylaşması.
sizin kişisel haklarınıza saldıramaz.
evet 7 yaşında bir çocuk ama ailesi buna önlem almak zorunda.
sizi yumuşak bulmuşlar bedavadan çalıştırıyorlar.
Yok benim pijamalı indirip paylaşmadı,boyle indirip kaçıyor evde kamera varsa ondan korkuyorum kesin vardir, ben mutfaktayken kitap okurken çekip çekip atıyor,wcdeyken altan bakıyor, seni gördüm, falan o kadar sinirim bozuluyorki ben de evin icin de seni cok simartmislar,biktim senden,cok yaramazsın vs vs dedim artik o kadar sinirlendim ki

Back