• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilecek bir şeyim var mı ?

ama istekleriniz çok celismiyor mu ?
haremlik selamlık kadar dindarsiniz ama kadın kendi bildiğini yapsın diyosunuz
bende yukarıdaki arkadaş gibi merakımdan soruyorum bunlar celismiyor mu ?
Ya aslında şöyle konu sahibi dinini yaşamak istiyor, erkek boyunduruguna girmek değil

ama istekleriniz çok celismiyor mu ?
haremlik selamlık kadar dindarsiniz ama kadın kendi bildiğini yapsın diyosunuz
bende yukarıdaki arkadaş gibi merakımdan soruyorum bunlar celismiyor mu ?
Hayır çok ayrı konular ,bağlantısını ben mi kuramadım
Kadın kendi bildiğini yapsın demiyorum ,işin en doğrusu bence zaten başta kadın bu uniyi okumus bu kadar emek vermiş bu erkek diyemez yapma diye ,gitsin o zaman ev hanımı bulsun ,ha eğer gelip görüşmek istiyorsa da kabul ettiği anlama gelecek bu

Kadın kendi bildiğini yapsın demiyorum ,işin en doğrusu bence zaten başta kadın bu uniyi okumus bu kadar emek vermiş bu erkek diyemez yapma diye ,gitsin o zaman ev hanımı bulsun ,ha eğer gelip görüşmek istiyorsa da kabul ettiği anlama gelecek bu
ya sormak istiyorum da ban alacağım dini konular yasak ondan soramiyorum 😅
neyse 🤐

Ben bunu kabul etmiyorum işte ,o adamın o kadına yapma demeye bile hakkı yok bence ki kadın da yapmış 🤦itaatkar kadın bu işe itaatkar degilim sanirim
tıbbiyeli hanımcım

size taaaa ilk mesajda demiştim ben bunu :D
siz tertemiz dindarsınız
olması gerektiği gibi
tabii ki itaat etmeyeceksiniz, bir kere bu Allah'ın verdiği zekanın ve ilim tahsilinin hakkını vermemiş olmak demek.

ben sizi inanın anlıyorum
dini hassasiyetlerim başka şekillerde var -tesettür filan gibi değil, başka bir dini anlayışım var
daha önemlisi benim de çok yüzeysel görünen ama esasında çooook derine inen kriterlerim var.
belli bir duruş/inanç/biliç düzeyi arıyorum ben. e yok. :D
bulunmuyor.

ama tabii ben bulamadım diye siz bulamazsınız diye bir şey yok. Allah büyüktür.

Ama afedersiniz ama hadsizce bence , ülkenin en iyisi unisinde tıp okuyorum bir de söylüyorum mesleğimi çok sevdiğimi yapacağımı ,bana diyemez sadece su şu bölümler olur diye

Ama afedersiniz ama hadsizce bence , ülkenin en iyisi unisinde tıp okuyorum bir de söylüyorum mesleğimi çok sevdiğimi yapacağımı ,bana diyemez sadece su şu bölümler olur diye
ya kişisel fikrimi soruyorsan bence de deli gibi hadsizce
ama olaya din filan girince bir şey diyemiyorum
yani adamda eviyle çocukları ile yeterince ilgilenecek vakti ve enerjisi olan bir kadın istiyor olabilir/istemeye hakkı var.
bu dediği bölümlerde onun için olabilir vs

yani adamda eviyle çocukları ile yeterince ilgilenecek vakti ve enerjisi olan bir kadın istiyor olabilir/istemeye hakkı var.
Elbette herkes herşeyi isteyebilir ama hem ondan hem bundan istiyorum olmaz ,o zaman ona göre biri ile gpruseceksin ,kızdığım bu ,yani hem avukata doktora talip ol hem de ev hanımı perfomansi bekle ,bu olmaz işte ,
Ayrıca latte belki hep aksini duyduğunuz için öyle biliyorsunuz dur ama dinen de kadının sorumluluğu değildir ev temizlemek yemek yapmak çocuk uyutmak

bu kadın tıp okumayı bilmiş
okumuş mezun olmuş
TUS'u da yüksek gelecekmiş
bu kadının hangi bölümde en yararlı/mutlu/verimli olur bunu bilecek zekası yok mu?

neden bu kararı olası eşi onu geçtim herhangi bir başka insan evladı alsın?
tabii ki görüş belirtsin ama genelde muhafazakar mahallenin (aslında genel olarak yurdum erkeği) erkekleri görüş belirtmiyor dayatıyor, incitiyor. had bilmiyor. muhafazakar tayfa bunu bir de islam sosuyla yapıyor, daha manipülatif oluor.

benim etrafımda benden zeki diyeceğim adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez mesela --bunu da genel olarak herkes belirtir bana ait bir ukalalık değil.
üstelik ben çok da itaatkarimdir ilişkilerimde sakinimdir, dırdır etmem, restleşmem, didişmem. adam inat filan yapmıyorumdur yani yaptığım bir şeyi, rasyonel olan gereken olduğu için yapıyorumdur...

dolayısıyla zekama, yeneteneğime, kapasiteme ve kararlarıma saygı duymayan adama katlanamam misal.

Elbette herkes herşeyi isteyebilir ama hem ondan hem bundan istiyorum olmaz ,o zaman ona göre biri ile gpruseceksin ,kızdığım bu ,yani hem avukata doktora talip ol hem de ev hanımı perfomansi bekle ,bu olmaz işte ,
Ayrıca latte belki hep aksini duyduğunuz için öyle biliyorsunuz dur ama dinen de kadının sorumluluğu değildir ev temizlemek yemek yapmak çocuk uyutmak
yok o dediğinizi biliyorum yapmak erkeğe hediye filan , aslında zorunluluk yok.

ama hiç o şekilde yaşayan görmedim

okumuş mezun olmuş
bu kadının hangi bölümde en yararlı/mutlu/verimli olur bunu bilecek zekası yok mu?

tabii ki görüş belirtsin ama genelde muhafazakar mahallenin (aslında genel olarak yurdum erkeği) erkekleri görüş belirtmiyor dayatıyor, incitiyor. had bilmiyor. muhafazakar tayfa bunu bir de islam sosuyla yapıyor, daha manipülatif oluor.

benim etrafımda benden zeki diyeceğim adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez mesela --bunu da genel olarak herkes belirtir bana ait bir ukalalık değil.
üstelik ben çok da itaatkarimdir ilişkilerimde sakinimdir, dırdır etmem, restleşmem, didişmem. adam inat filan yapmıyorumdur yani yaptığım bir şeyi, rasyonel olan gereken olduğu için yapıyorumdur...

dolayısıyla zekama, yeneteneğime, kapasiteme ve kararlarıma saygı duymayan adama katlanamam misal.
ben de katlansin demek istemedim zaten
sadece adam isteklerini söylemiş bence demek istedim zaten ortada evlilik ilişki vs yok neyi dayatacak ki

okumuş mezun olmuş

Nerden aklıma geldi bilmiyorum da biraz iç dökmek olsun ,şeye de sinir olmustim son sözü ben söylerim ama dimi bu konuda anlaşalım🤦senin beynin benimkinden gelişmiş mi ..kimi konuda sen iyi düşünürsün kimi konuda ben ,ortak konuşulur en son hangisi mantıklı bulunur yani kiminki ağır basar o olur ,ama neymiş son söz erkeğin mis
Şunu anladım ama lisans eğitimi ile bazı eğitimler asla paralel ilermiyor ,buna daha çok dikkat edeceğim mesela

Şunu anladım ama lisans eğitimi ile bazı eğitimler asla paralel ilermiyor ,buna daha çok dikkat edeceğim mesela
orası öyle
benim en kadına saygılı, duyarlı, gözüne bakıp ruhunu okuyan tanıdığım adamlar liseden sonra ticarete filan atılıp 15-20 sene çalışmış, piyasada pişmiş olanlar mesela
hani "efendi pozu keseyim de köprüyü geçene kadar" gibi de değil, gerçekten bu konuda kefil olacağım adamlar. (sevgili olmak şart değil, arkadaş olduğum da var)

ama tabii o zaman da akademik/entelektüel alanda fazla donanımlı olmak başka şeylerde soruna yol açıyor.

tabii siz hem lisans mezunu olsun donanımlı olsun
hem yontulmuş olsun, basiret feraset sahibi olsun sosyal ilişkilerde demek istediniz, farkındayım. olaya tersten baktım sadece.

Merhaba. Bende sizin gibiydim. 25 yasından sonra evlilik dusunmeye basladım ve dini hassasiyetlerim geregi de sevgilik flort bana gore degildi. Evlendigim kisi ilkim olsun diye kendimi bildim bileli hep dua ederdim. Hamdolsun oyle de oldu. Eşimle 27 yasında karsılastım ve bir ay sonra nişan dort ay sonra da dugun yaptık.Unide lisede herkesin sevgilisi varken ben inatla sabretmeyi beklemeyi tercih ettim.

Oncelikle sunu soyleyeyim belki klise olacak ama evlilik cocuk oyuncagı değil. İçinde pek cok parametresi olan guzel ama bir o kadar zor bir kurum. Mutlu olmak icin sadece esini sevmek anlasabilmek dahi yetmiyor. Eş aileside bu konuda cok onem arz ediyor..
Bende gorucu usulune sıcak bakıyordum ama oncelikle mantıken uyumlu ise gorusmeyi kabul ederim diyordum. Benim için gorucu usulu kavramı maddi olarak uyumlu ama sevgi ask olmasa da olur değildi kesinlikle. Evlenecegim kişiye mutlaka aşık olmam gerektigine inanıyordum. Aynı yastıga baskoyabilmenin tek yolu duygusal tatminden geciyordu benim için. Nitekim bunun ne kadar dogru oldugunu da gormus oldum.

Velhasıl bu kişilerle mutlaka ya işini ya tipini ya ailesi birseyleri sorun yaparak hiçbiriyle gorusmedim. Sadece akrabalarımızdan biriyle gorustum o da olmayacağını bile bile cunku cok israr etmişlerdi ailecek.. Ardından eşimle sosyal mecrada karsılastık. Karsılastık diyorum cunku esim ortaokuldan sınıf arkadasımdı. Aynı zamanda evlerimizde yakın ama hiçbir sekilde ben onu gormemiştim kendisi sehir dısında okuyup calıstıgı için.

Bir sure arkadas olarak yazıstıktan snra eşim buluşmayı teklif etti. Biz bulustuk ikimizde şimdiki hayatlarımızdan bahsettik ve bircok seyden. İkinci bulusmayı esim teklif etti ben kabul edip gittim fakat bu bulusmada ben acık acık kimseyle bosa gecirecek vaktim olmadıgını karsıma gelecek kişiyle ciddi bir yola girmek istedigimi soyledim. Bu demek değil ki seni gordum begendim evlenecegim:) dogru mesajı aldı ve kendiside oyle dusundugunu soyledi. Biz sadece telde konustuk ve ara sıra restoranda buluşarak vakit gecirdik. Sınırlarımı soyledim. El ele tutuma vs asla istemedigimi soyledim. Kendiside dini hassasiyeti oldugu için hosuna bile gitti.
Sinema gezme tozma asla olmadı..

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Rabbim sizinde gonlunuze gore verir ins. İnanın sabırla bekleyince hersey cok guzel oluyor. Kendiniz icin bol bol dua edin. Evet mantık olacak işin içinde ama aşk da bir o kadar elzem. Ben kv'mle sorunlar yasadım mesela aynı binada oturuyorduk. 1.5 yıl sonra tasındım. Ama emin olun eşimi sevmeseydim bir gun dahi devam edemezdi bu evlilik. Eşini sevince insan atasınada danasına da katlanıyor misali oluyor.

Yeni atanmıssınız hayırlı olsun. Yasınız cok genc meslekte ilerlemeyi hedefleyin bence ve paranızı keyifle harcayın bir sure. Suan 37 yasındayım. 30-33 yastan sonra neyi isteyip istemediginize daha iyi karar verirsiniz. Kendi içinizde hiçbir supheniz kalmaz. Birde namaz kılma kriteri olmasın derim. Cunku bir tanıdıgım bu kriteri oldugu için 40 yasına geldi şimdi kılmasa da olur diyor. Belki siz bir kişinin namazına vesile olursunuz. Once ahlaklı ve durust bir kisiligi olup olmadıgından emin olun bu erkek benim cocuklarım icin iyi bir baba olabilir mi diye dusunun gerisi nasip meselesi.

Latte ama bu isteğini yanlış kişiye söylüyor sorun bu
neden yanlış olsun ki insan aile hekimi uzmanı biriyle evlenmek istiyorsa elbette tıp mezunu birine söylemeli bunu😅
adam muhtemelen hem uzman hekim hemde eve bakan birini istedi.
dediğim gibi dayatmaya karşıyım ki zaten bir ilişki boyutunuz olmadığı için konuşmuş durmuş.

Vala benim çevremde kadın hakları konusunda en iyi erkekler entelektüel inançsız olanlar .
ha ben de bu konuda çok hassasım
kadın hakları konusunda fikirlerimin uygun olmadığı biriyle kahve bile içmem değil sevgili olmak.
açıkçası bana dindar erkekler bu konuda çok iyi konuşuyor ama işleyişe o şekilde yansitmjyorlar gibi geliyor, şov yapıyorlar bence.

Back