• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilecek bir şeyim var mı ?

sanki daha mutlu evlilikler yapıyorlar
öyle gözlemliyorum ama benim o gozlemimde kesin yanlıştır 😅
tatlım benim
konuşmayı öğrendikten sonra bıdır bıdır o yaşta
"erkek zevcesinin elini tutunca ikisinin de günahları sapır sapır dökülür, melekler onlara sabaha kadar dualar eder" diye menkıbeler anlatan kuzenlerim var.

küçücük yaştan çok fazla nikah-zina-helal-haram endeksli yetişirsen evlenmeyi ibadet gibi bir şey haline getirmiş oluyorsun
ama bu dediğimi yobaz tayfa gibi anlama bu kız mesela siyasal mezunu (mülkiyeli yani), çift anadilli, avrupada lise vs okumuş bir kadın, lisanstan mezun olur olmaz evlendi....
kadının yeri- dinin yeri- aile vasfı gibi konularda belli fikirleri var..bunu yakalayacak, ideallerini gerçekleştirecek ortam da ancak evlilikle mümkün o yüzden mutlu.

konu sahibi
nasıl evlendi dersen
tabii ki okul arkadaşıyla :D

T Tibbiyeli şöyle bir durumda var sizden daha keskin çizgileri olan birisi ile tanisirsaniz tepkiniz ne olur , kuzenim gayet dikkatli yaşayan biriydi ama görüştüğü kişi avukatlık yapmasını istemedi ve kıyafet olarak bı kaç beden hep büyük giymesi şartını koşmuştu.
Karşılaştım bana sadece aile hekimliği veya ftr felan yazarsın diyen bir meslektasjm 🤦direk irite oldum ,kıyafetime karisilmasi da beni irite eder sanırım eksigimi düzgün bir dille söylerse etmez de ama direk yapamazsın veya edemezsinler beni rahatsız ediyor ,bir de dikkat ediyorum zaten ,kaç yaşında insanlariz birinin birine şunu yapamazsin demesi hos gelmiyor bana

Karşılaştım bana sadece aile hekimliği veya ftr felan yazarsın diyen bir meslektasjm 🤦direk irite oldum ,kıyafetime karisilmasi da beni irite eder sanırım eksigimi düzgün bir dille söylerse etmez de ama direk yapamazsın veya edemezsinler beni rahatsız ediyor ,bir de dikkat ediyorum zaten ,kaç yaşında insanlariz birinin birine şunu yapamazsin demesi hos gelmiyor bana
İşte şunu demek istedim, karşı tarafın hassasiyeti sizinle birebir aynı olması çokumkun değil. İster istemez biraz bazı konularda orta noktayı bulmanız gerekecek, çok keskin olmamaya çalışın . Biraz siz biraz karşı taraf bir şeyler yapmalı

tatlım benim
konuşmayı öğrendikten sonra bıdır bıdır o yaşta
"erkek zevcesinin elini tutunca ikisinin de günahları sapır sapır dökülür, melekler onlara sabaha kadar dualar eder" diye menkıbeler anlatan kuzenlerim var.

küçücük yaştan çok fazla nikah-zina-helal-haram endeksli yetişirsen evlenmeyi ibadet gibi bir şey haline getirmiş oluyorsun
ama bu dediğimi yobaz tayfa gibi anlama bu kız mesela siyasal mezunu (mülkiyeli yani), çift anadilli, avrupada lise vs okumuş bir kadın, lisanstan mezun olur olmaz evlendi....
kadının yeri- dinin yeri- aile vasfı gibi konularda belli fikirleri var..bunu yakalayacak, ideallerini gerçekleştirecek ortam da ancak evlilikle mümkün o yüzden mutlu.

konu sahibi
nasıl evlendi dersen
tabii ki okul arkadaşıyla :D
Bir ben bulamadım su okulda demek ki 😅

İşte şunu demek istedim, karşı tarafın hassasiyeti sizinle birebir aynı olması çokumkun değil. İster istemez biraz bazı konularda orta noktayı bulmanız gerekecek, çok keskin olmamaya çalışın . Biraz siz biraz karşı taraf bir şeyler yapmalı
Haklisiniz ,inşallah böyle uzlaşmaya gidebilecek kadar anlasacagim biri olur da ,henüz olmadı

ya o değilde yanlış alanlar tavsiye etmiş bence 😅 ikisinde de karşı cinsi uygunsuz görebilirsiniz
niyeti neydi bunları tavsiye ederken 🤦🏻‍♀️

ya ama ya ama yaaa

yine benim bir kuzen var (iki taraf da hukuk mezunu, yine benim kuzen kız, biz kız sülalesiyiz ve herkesin okullar maşallah uçuşuyor böyle)

bu gerizekalı eniştem (kusura klamayın) kızın kazandığı sınavı (hakimlik savcılık gibi sınavlar oluyor ya)
kazanamadığı ve çatlasa kazanamayacağı için
kıza da yaptırtmadı
o da yapmadı işte
itaatkar müslüman kadın

ya ama ya dediğim bu işte
nedennnnn?

bu kadar mı önemli koca yav?

Haklisiniz ,inşallah böyle uzlaşmaya gidebilecek kadar anlasacagim biri olur da ,henüz olmadı
İnşallah olur işte bu da tanimayla oluyor, hiç tanımadığımız biri için kendimizden taviz vermemiz çok zor olsa gerek . Bir de sorarak da olmaz adam tamam aynen aynen der sonra o doğrultuda yaşamayabilir. İnsanoğlu değişken başladığı nokta ile gittiği noktada görüşler farklı olabiliyor . Bir kaç velimde şunu yaşadım , hafızlık okulunda çalışıyorum. Erkekler başlangıçta gayet dindarken süreç içinde sekuler yaşama geçmişler , evlilikler bitti ama çocuklar olduğu için iletişim devam ediyor . Dini baz almak sizin için uygun ama diğer şeyleri de eş gecmemeye çalışın . Ay evlilik ne zor 35 yaştan bildiriyorum bekarım :)

ya o değilde yanlış alanlar tavsiye etmiş bence 😅 ikisinde de karşı cinsi uygunsuz görebilirsiniz
niyeti neydi bunları tavsiye ederken 🤦🏻‍♀️
Derdi o değildi bence , daha az yoğun ve diğer meslektaşlarım la daha az iletişim de olcam ,daha az yoğun olunca eve gelip yemek yapicam akşam hizmetini yapicam ..

ya ama ya ama yaaa

yine benim bir kuzen var (iki taraf da hukuk mezunu, yine benim kuzen kız, biz kız sülalesiyiz ve herkesin okullar maşallah uçuşuyor böyle)

bu gerizekalı eniştem (kusura klamayın) kızın kazandığı sınavı (hakimlik savcılık gibi sınavlar oluyor ya)
kıza da yaptırtmadı
o da yapmadı işte
itaatkar müslüman kadın

nedennnnn?

Henüz bulamadım , bulunca bakicam:)

Derdi o değildi bence , daha az yoğun ve diğer meslektaşlarım la daha az iletişim de olcam ,daha az yoğun olunca eve gelip yemek yapicam akşam hizmetini yapicam ..
benim almam lazım öyle bir tip, aşırı domestik bir kadınım ev işi çok seviyorum, çokta iyi yaparım cjdjjssj
tusta düşünmüyorum😂

ya ama ya ama yaaa

kıza da yaptırtmadı
o da yapmadı işte
itaatkar müslüman kadın

nedennnnn?

Ben bunu kabul etmiyorum işte ,o adamın o kadına yapma demeye bile hakkı yok bence ki kadın da yapmış 🤦itaatkar kadın bu işe itaatkar degilim sanirim

Ben bunu kabul etmiyorum işte ,o adamın o kadına yapma demeye bile hakkı yok bence ki kadın da yapmış 🤦itaatkar kadın bu işe itaatkar degilim sanirim
ama istekleriniz çok celismiyor mu ?
haremlik selamlık kadar dindarsiniz ama kadın kendi bildiğini yapsın diyosunuz
bende yukarıdaki arkadaş gibi merakımdan soruyorum bunlar celismiyor mu ?

Back