• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilecek bir şeyim var mı ?

Bir aksilik olmazsa gidiyorum bu tuşla ,yüksek biraz puanlarim 🙃evet orda belki daha da mümkün,çok daha falza insan tanıma şansım var ,bakalım inşallah hayırlısı olur
hah işte en mantıklısı bu olur,
gittiğiniz hastanede arkadaşınız vs olursa çok iyi olur daha rahat görünür olursunuz cevrede , sizden bahsedenler olursa

Ama ayni zevklere sahip misin degil misin görüşmeden, birlikte vakit gecirmeden anlayamazsin ki. Belki adamin biseyinden miden bulanicak. Yemek yemesinden, belki adam yemek yiyip hart diye gegiricek suratina. su an aklima gelemedi baska bisey 😂😂 Hani müslümanlik çerçevesinde taniyip fikir edinebilirsin, illa tutup sevişip öpüş demiyorum ama birlikte biseyler yapman lazim 😐
Kesinlikle öyle ,yazdım onu zaten

Elbette zaten aa bu tamam hadi evlenelim değil ,bir süre tanisilmasi zaman gecirilmesi ,disarda oturup gözlenmesi gerekiyor tabiki ,ama sınırlar çok belli ,benim istediğimi saydığım şeylerin çoğu yaşanmaz bu tanismada
İşte bu tarz bir tanışma bana göre değil :)

tabiki duymuştur herkes
ama evlilik bundan çok bağımsız bir kurum
evli değilim ama evlilikte şu dedikleriniz yeri yüzde 10 değildir bence

ne dersin accessdenied accessdenied
Insanın doğası bu zaten, kimse bunu inkar etmiyor, ama demin de yazdim, evlilikte bir cok parametrenin dogru olarak bir araya gelmesi gerekli. Hani manavdan elma aldim. Bu benim vitamin ihtiyacımi karsilasin degil ki olay. Cok iyi anlamak tanimak lazim. Eskiden cok iyi tanimadan yapılan görücü usulü evliliklerin yürüme nedeni kadinlarin çalışmıyor olmasiydi. El mahkûmdü. Yaşayıp gidiyolardi. Artık kimse kimseyi kolay kolay çekmiyor 3 gün sonra yeter ülen diyen carpip kapiyi gidiyor. Kadınlar kulübüne bak 10 konudan 5i bosaniyorum, kocam öküz cikti bilmem ne😂😂 Gerci dindar cevrelerde beklentiler, hayat tarzi daha farklidir belki. Öyle bi cevrem olmadi hic, gozlemleyemedim de . Hariçten gazel okumiyim simdi

ya işte böyle şeyler
misal kuzen aslında haram
ama bizde çoğu yörede öyle bir hassasiyet yok
birlikte oturulur yenir içilir hatta uyunur
daha bunun gibi milyon tane şey var.

dini hassasiyet denince o kadar kapsamlı ki bu konu

ama ortalama olarak 2 saatte (konu bu ise) karşısındaki insanın aynı hassasiyet düzeyinde olup olmadığın anlarsınız -dini bilinciniz varsa

ben dini hassasiyetim olduğu için değil molla torunu olup memleket itibariyle fıkıh bildiğim için öyle yetiştiğim için, kendim de okumayı ölçmeti tartmayı sevdiğim için bu kadar ölçüyorsam bir de hayatında 7/24 yaşayan, kriteri bu olan kişiyi düşünün...sizin yüzeysel kriter dediğiniz o kadar derin bir konu ki...
ya bende regl sonrası alinan bı abdest olduğunu tesadüfen 15/16 yaşında komşunun kızından öğrenmiştim
o kadar dinden bağımsız büyüdüm
tabi şu anki fikirlerim aileme değil bana ait, çok ilişkim yok hala.

o yüzden işte hiç bilmiyorum bilmediğim içinde dedim inanıyorlar başörtüsü erkeklerde namaz oruç
hop yeterli.

sanki daha mutlu evlilikler yapıyorlar
öyle gözlemliyorum ama benim o gozlemimde kesin yanlıştır 😅
Insanın doğası bu zaten, kimse bunu inkar etmiyor, ama demin de yazdim, evlilikte bir cok parametrenin dogru olarak bir araya gelmesi gerekli. Hani manavdan elma aldim. Bu benim vitamin ihtiyacımi karsilasin degil ki olay. Cok iyi anlamak tanimak lazim. Eskiden cok iyi tanimadan yapılan görücü usulü evliliklerin yürüme nedeni kadinlarin çalışmıyor olmasiydi. El mahkûmdü. Yaşayıp gidiyolardi. Artık kimse kimseyi kolay kolay çekmiyor 3 gün sonra yeter ülen diyen carpip kapiyi gidiyor kadin da Kadınlar kulübüne bak 10 konudan 5i bosaniyorum, kocam öküz cikti bilmem ne😂😂 Gerci dindar cevrelerde beklentiler, hayat tarzi daha farklidir belki. Öyle bi cevrem olmadi hic, gozlemleyemedim de . Hariçten gazel okumiyim simdi

Dini çerçeveye göre akraba,misafir ağırlamak dediğiniz ne oluyor? Haremlik/selamlık oturma gibi mi?
Mesela erkek arkadaşları hatta kuzenleri diyelim esleri ile yemeğe geldiklerinde yemekten sinra uzun uzun oturulup sohbetler edilir oyunlar oynarlarmis vs,ama benim istediğim ise birlikte masa da yemek yenir belki birlikte kahve içilir ki ona da gerek yok bence ,sonra kadınlar ayrı erkekler ayrı odada istediklerince zaman geciririr,o görüştüğüm kişi bunun abartı olduğunu dusunuyormua ama o erkeklerle uzun uzun sohbetler edip oyunlr oynamak istemem ben

ya bende regl sonrası alinan bı abdest olduğunu tesadüfen 15/16 yaşında komşunun kızından öğrenmiştim
o kadar dinden bağımsız büyüdüm
tabi şu anki fikirlerim aileme değil bana ait, çok ilişkim yok hala.

o yüzden işte hiç bilmiyorum bilmediğim içinde dedim inanıyorlar başörtüsü erkeklerde namaz oruç
hop yeterli.
Ya canıms :) bı arkadaşım evlendiği kişiye kadar hiç bir erkeğe sen dememistir, görüşmeleri dahi siz dahilindedir, okulda mecburi durumlar dışında erkek öğretmenlerle iletişim kurmazdı.

Mesela erkek arkadaşları hatta kuzenleri diyelim esleri ile yemeğe geldiklerinde yemekten sinra uzun uzun oturulup sohbetler edilir oyunlar oynarlarmis vs,ama benim istediğim ise birlikte masa da yemek yenir belki birlikte kahve içilir ki ona da gerek yok bence ,sonra kadınlar ayrı erkekler ayrı odada istediklerince zaman geciririr,o görüştüğüm kişi bunun abartı olduğunu dusunuyormua ama o erkeklerle uzun uzun sohbetler edip oyunlr oynamak istemem ben
Aslında acele etme niyetini daha çok anlıyorum, bu tarz erkekler erken yaşlarda evleniyorlar . Hassasiyet nedeniyle de. Umarım asistanlık sürecinde gönlüne göre olur

oo siz bayagu bayağı dindarsiniz
o zaman seçenekler çok kisitlaniyor geri alıyorum sizin koyduğunuz koşullar çokmuş vala

ee evlendi mi peki mutlu mu 😅
Evet evet evlendi , gayet mutlu . Çok alakasız birinin önerdiği biri ile evlendi . Okulda baya sekuler bir arkadaş aracı olmak istedi biz de ne alaka olduk . Kadın tam arkadaşıma göre birini taniyormus, gayet güzel gidiyor evlilikleri

E bana göre de abartılı, o zaman ayni masada yemek de yenmesin. Konunun burdan sonrasi beni aşar, Ateistten fikir uymaz zaten sana da. Hoscagal, herşey gönlünce olsun 🙏😍

Ya peki bir şey sorabilir miyim? Bunu gerçekten provake etmek için ya da başka bir niyetle falan sormuyorum. Gerçekten merak ediyorum başka bir amacım yok.

Bu kadar dini hassasiyetleriniz varken doktor olmak zorluyor mu sizi? Neticede mesleğiniz gereği karşı cinsle diğer mesleklere göre daha haşır neşir olmak durumunda kalıyorsunuz. Yeri geliyor doktorlar bizim her yerimizi görüyor mesela. Zor olmuyor mu? Umarım yanlış anlaşılmam gerçekten çok merak ediyorum sadece.

Ya peki bir şey sorabilir miyim? Bunu gerçekten provake etmek için ya da başka bir niyetle falan sormuyorum. Gerçekten merak ediyorum başka bir amacım yok.

Bu kadar dini hassasiyetleriniz varken doktor olmak zorluyor mu sizi? Neticede mesleğiniz gereği karşı cinsle diğer mesleklere göre daha haşır neşir olmak durumunda kalıyorsunuz. Yeri geliyor doktorlar bizim her yerimizi görüyor mesela. Zor olmuyor mu? Umarım yanlış anlaşılmam gerçekten çok merak ediyorum sadece.
Hayır mesleğim gereği sorumluluklarım ve kendi sosyal hayatım elbette aynı kefede değil ,bir insanın sağlığı söz konusu ise ve ben e o ilmi alan biriysem ve o insana faydalı olacaksam bu zaruri bir durum oluyor zaten
Kişisel olarak zorlanip zorlanmadigimi soruyorsanız evet başlarda alisamadim bir süre ama alışıyoruz bir yerden sonra

aslında zaten komuta yazmış yani şuan hiç hasta görmüyor.
asistanlikta da belirli bölümleri yazarsa hiçbir hassasiyet olmaz

T Tibbiyeli şöyle bir durumda var sizden daha keskin çizgileri olan birisi ile tanisirsaniz tepkiniz ne olur , kuzenim gayet dikkatli yaşayan biriydi ama görüştüğü kişi avukatlık yapmasını istemedi ve kıyafet olarak bı kaç beden hep büyük giymesi şartını koşmuştu.

Back