Yapabilecek bir şeyim var mı ?

Burda açıklamıştım kabaca olarak neden istedigimi

Lisede yaşanılan şeylerle ileriki yaşlarda yaşanılan bir ilişki asla aynı kefede olamaz.
Birini istemenizde bir sakınca yok zaten tam tersi bende zaten hayatınızda aktif biri olmadığı için artık hayatınıza birini almak istediğinizi düşünüyorum zaten. Çünkü hayatınızda başarmanız gereken her şeyi başarmışsınız,bir düzen kurmuşsunuz geriye sadece evlilik kalmış. O yüzden bunu yapılması gereken bir şeymiş gibi görüp şu anda evlenmek istediğinizi düşündüm.

Tabiki herkesin kendi tercihi ama ben asla hayatımda biri bile yokken ben artık bir evleneyim ya diyip evlenemem. Bana garip geliyor. Mantık evliliği denilen şey hiç benlik değil.

konu sahibinin kriterleri bu yüzden çok az geliyor bana
çok yüzeysel kriterleri var bence daha net şeyler koymalı daha en baştan .
aslında değil
bir kere abdestinde namazında birini istiyor
sabah namazı için 6'da kalkmak demek gece de yatsıdan sonra çok uzatmadan yatmak demek
hele teheccüd de düşünüyorsa mesela
gece hayatı olmayan 5 vakit ibadet eden bir insanın zaten hayatı belli bir disiplin içinde yaşaması gerekir...ki zaten burada mevzu bu.

islam dini tüm ev ve sosyal hayatla ilgili kapsamlı kurallar koyar dindar olup bunlara göre yaşayacam diyn kişinin zaten çerçevesi çizilmiştir
bunlar haricinde en çok vakit/günlük itina gerektiren bir konu ev işleri yemek temizlik vs mesela (günde en az 3 kere abdest alınan ev banyosunu temiz tutmak nasıl bir şey biliyorum) o da zaten bunu öngörmüş ve konuşmuş şimdiye kadar

faize bulaşmayacak, tatil eğlence ve kültürel faaliyet anlayışı buna göre olacak.

ha ama misal
ailelerle ilişkiler ne derecede olacak
seyahat gibi ortak sevkler var mı..umreye mi gidilecek mesela yoksa gezme planları yapılacak mı
kaç çocuk nasıl bir takvimde yapılacak (uzmanlık zorunlu hizmet , yurtdışı?)
bütçe/yatırım yönetimi gibi konularda baştan konuşabilir

Hayatınızda biri yokken gerçekten hiç birini sevme ,biri ile güzel anlarınızı paylaşma ,biri ile gülmek veya romantik anlar yaşamak vs isteği duymadınız mı gerçekten,yani anca biri çıkıp karşımiza bunları istetmeli mo

Bence çok fazla kafana takmamalısın. Elbet karşına hiç beklemediğin bir zaman da düşüncelerine uygun bir insan çıkıyor.

tabiki duymuştur herkes
ama evlilik bundan çok bağımsız bir kurum
evli değilim ama evlilikte şu dedikleriniz yeri yüzde 10 değildir bence

ne dersin accessdenied

Ve gerçekten dindar kavramı bile kişiden kişiye çok fazla değiştiği için bu kriterleri bile henüz asamadim kimse ile , latte o kadar basit kriterler değil malesef.
Bir örnek ,biri ile gorusuyordum dindar aslında ama aile misafir ağırlama ya da akraba ilişkileri dini çerçeveye göre fazla rahat ti ,bu da kabul edilemiyor ,sana ne ki bundan derseniz aynı ailede bulunup farklı şekil de misafir ağırlamak büyük bir kaos bence

Evet ,günümüz flört kavramı ters evet
Ama ayni zevklere sahip misin degil misin görüşmeden, birlikte vakit gecirmeden anlayamazsin ki. Belki adamin biseyinden miden bulanicak. Yemek yemesinden, belki adam yemek yiyip hart diye gegiricek suratina. su an aklima gelemedi baska bisey Hani müslümanlik çerçevesinde taniyip fikir edinebilirsin, illa tutup sevişip öpüş demiyorum ama birlikte biseyler yapman lazim

yav ben dindar diyince çok düz bir çerçeve de bakıyorum demekki
misafirlik vs hiç aklıma gelmezdi mesela

Evet benim hayat görüşüme göre öyle. Ismarlama şeyleri sevmiyorum çünkü. Başta çekim duymadığım,flört etmediğim birine sonradan bir şeyler hissedemem. En kötü ihtimalle en azından bir kaç kez muhabbet etmiş olmam,bir şeyler paylaşmış olmam gerekir. Biriyle bir şeyler paylaşmadan,konuşmadan nasıl tanıyabilirim? Ve nasıl evlilik gibi ciddi bir şey düşünebilirim?

Hadi diyelim filancanın oğlu kız arıyormuş,çok iyi çocuk dediler diye çocukla buluştuk. Yinede bir süre flört etmem lazım. Hem duygusal bir şeyler oluşması açısından hemde tanımak açısından.

tabiki duymuştur herkes
ama evlilik bundan çok bağımsız bir kurum
evli değilim ama evlilikte şu dedikleriniz yeri yüzde 10 değildir bence

ne dersin accessdenied
Aslında mesele tam burda iki yol ayrımına geliyor
Sanırım size göre bunları evlenmeden de deneyimlebilitsin evlilik bambaşka bir şey oluyor
Bana göre ise bunlari evlilik dışında yaşamam dini hassasiyetlerim gereği mümkün değil

Dini çerçeveye göre akraba,misafir ağırlamak dediğiniz ne oluyor? Haremlik/selamlık oturma gibi mi?

ben sizi anlıyorum ama bunları yaşamak adına aceleci olup hızlı karar verip bunların çok çok fazlası olan evliliği yanlış bir kararla yapmanızı istemem

peki tus olaylark nasıl kazanır mısınız sizce
mesela asistanlıktada evlenen çok çok fazla kişi var
bir hastaneye gideceksiniz bı dolu doktor

Elbette zaten aa bu tamam hadi evlenelim değil ,bir süre tanisilmasi zaman gecirilmesi ,disarda oturup gözlenmesi gerekiyor tabiki ,ama sınırlar çok belli ,benim istediğimi saydığım şeylerin çoğu yaşanmaz bu tanismada

Bir aksilik olmazsa gidiyorum bu tuşla ,yüksek biraz puanlarim evet orda belki daha da mümkün,çok daha falza insan tanıma şansım var ,bakalım inşallah hayırlısı olur

İlla sarılıp,öpüşmenize gerek yok ki. Adamla dışarıda mı çıkmayacaksınız? Ne bileyim bi yere çay içmeyede mi gitmeyeceksiniz yani? Bunların dini açıdan ne gibi bir sakıncası olabilir ki?

Tabii çok önemli kadın erkek aynı ortamda olup olmayacağı, dindarlığı gerçekten yaşamak isteyen biri için sınırlar baya keskin

ya işte böyle şeyler
misal kuzen aslında haram
ama bizde çoğu yörede öyle bir hassasiyet yok
birlikte oturulur yenir içilir hatta uyunur
daha bunun gibi milyon tane şey var.

dini hassasiyet denince o kadar kapsamlı ki bu konu

ama ortalama olarak 2 saatte (konu bu ise) karşısındaki insanın aynı hassasiyet düzeyinde olup olmadığın anlarsınız -dini bilinciniz varsa

ben dini hassasiyetim olduğu için değil molla torunu olup memleket itibariyle fıkıh bildiğim için öyle yetiştiğim için, kendim de okumayı ölçmeti tartmayı sevdiğim için bu kadar ölçüyorsam bir de hayatında 7/24 yaşayan, kriteri bu olan kişiyi düşünün...sizin yüzeysel kriter dediğiniz o kadar derin bir konu ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…