- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.854
- 73
- 32
evet işte ilk etap icin bile az buluyo latte onlarıLatte yazdığım üç ye oldu mu üç vakte kadar evliyim demedim yabunlar ilk etapta dikkat edip yola çıkacağım kişi demem için ,sonrası artık zaman geçirilerek anlaşılır zaten ,kişiye sorulmaz
Burda açıklamıştım kabaca olarak neden istedigimiKendi adıma en azından bilinç düzeyinde toplumun bir baskisini kendi üzerimde hissetmiyorum şükür öyle bir cevrem de yok aksine kuzenlerim vs hep benden büyük ve bekarlar felan, benim isteme sebebim sevdiğim şeyleri beraber yapip güzel zaman geçireceğim hayatıma ortak olacak yakın bir dost ve elbette duygusal ve fizyolojik olarak da ihtiyacımız var buna ,çocukları çok seviyor olmam ve anne de olmak istemem ek bunlar,dediigniz gibi sadece toplum baskisindan dolayı bunu istiyor olmak ise gerçekten üzücü
Lisede yaşanılan şeylerle ileriki yaşlarda yaşanılan bir ilişki asla aynı kefede olamaz.Lisede hem arkadaş hem de romatik olarak karşı tarafla iletişimim oldu şu yaşım ile aynı ben miyim degildir eminim ama hayatımda birini istemem veya bazı duyguları yaşamak istemem için illa şuan hayatımda erkek birilerinin aktif bir şekilde bulunmasına gerek yok ki , bazı isteklerimiz ihtiyaçlarımız zaten dogamizdan geliyor
aslında değilkonu sahibinin kriterleri bu yüzden çok az geliyor bana
çok yüzeysel kriterleri var bence daha net şeyler koymalı daha en baştan .
Evet ,günümüz flört kavramı ters evetFlört etmek dini inançlarına mi ters, onu sorayim bi?
Hayatınızda biri yokken gerçekten hiç birini sevme ,biri ile güzel anlarınızı paylaşma ,biri ile gülmek veya romantik anlar yaşamak vs isteği duymadınız mı gerçekten,yani anca biri çıkıp karşımiza bunları istetmeli moLisede yaşanılan şeylerle ileriki yaşlarda yaşanılan bir ilişki asla aynı kefede olamaz.
Birini istemenizde bir sakınca yok zaten tam tersi bende zaten hayatınızda aktif biri olmadığı için artık hayatınıza birini almak istediğinizi düşünüyorum zaten. Çünkü hayatınızda başarmanız gereken her şeyi başarmışsınız,bir düzen kurmuşsunuz geriye sadece evlilik kalmış. O yüzden bunu yapılması gereken bir şeymiş gibi görüp şu anda evlenmek istediğinizi düşündüm.
Tabiki herkesin kendi tercihi ama ben asla hayatımda biri bile yokken ben artık bir evleneyim ya diyip evlenemem. Bana garip geliyor. Mantık evliliği denilen şey hiç benlik değil.
Merhabalar,siteyi yeni keşfettim sayılır ,bir süredir düzenli okuyorum ,çok farklı ve değerli bakış açılariniz oluyor ,benim de çoğu insanın derdiyle kiyaslanirsa dert sayılmayacak ama beni gerçekten yoran bir derdim var ,sizlerin görüşünü merak ediyorum.
İki aydir atanmış 26 yaşında , doktorum ,durum şu ki çevreme de söylediğim ve birkaç gorusme yapabildiğim yaklaşık iki yıldır evlilik niyetim var (evet benim de çevremde çoğu kişi gez toz acelesi yok vs dedi ama herkesin hayattan beklentisi,amaçları ,mutlu olduğu durumlar farklı olduğundan bu söylemler beni etkilemiyor ,keşke etkileseydi diyorum bazen) görüştüğüm kişilerle başta uyumlu gibi olduk ama sonradan hoşuma gitmeyen şeyler gördüğüm için devam etmedim,şöyle de bir yapım var evet evlenmek istiyorum ama yine de mantığima veya hissiyatima ters bir şey oldu mu da devam etmek istemiyorum, boş şeylere takiliyordur diye de düşünebilirsiniz ama benim için önemli şeyler oldu hep ,mesela iki doktor olsak dahi ben ev isi yapmayı sevmem diyen biri ile bayağı catistik ..
Çok uzatmak istemiyorum ama size şunu sormak istiyorum ,güvendiğim çevremde üç kişiye ve aileme söyledim bu istegimi,iş hayatım yeni başladı ama suanki çalıştığım yerdekiler evli veya hayat tarzı başka kişiler,sosyal hayatımda erkek arkadaşı olmayan biriyim(bu durum üni hayatımın başından beri böyle ,kişisel tercihim ) yine bir ortamda tanışma ihtimalim extrem bir şey olmadıkça yok.Hersey vaktine esir buna inaniyorum ,boş zamanım mi çok kafama takıyorum desem gayet yoğunum,ailemle yaşıyorum onlar da asla baskı yapmıyor ama bu durum o an meşgul olduğum işle meşgul olamayacak kadar zihnimi felç ediyor (bu yüzden psikoterapi ye bile gittim),belki bana faydası olacak bir fikriniz vardır hanımlar, daha yapabilirim?
tabiki duymuştur herkesHayatınızda biri yokken gerçekten hiç birini sevme ,biri ile güzel anlarınızı paylaşma ,biri ile gülmek veya romantik anlar yaşamak vs isteği duymadınız mı gerçekten,yani anca biri çıkıp karşımiza bunları istetmeli mo
Ve gerçekten dindar kavramı bile kişiden kişiye çok fazla değiştiği için bu kriterleri bile henüz asamadim kimse ile , latte o kadar basit kriterler değil malesef.aslında değil
bir kere abdestinde namazında birini istiyor
sabah namazı için 6'da kalkmak demek gece de yatsıdan sonra çok uzatmadan yatmak demek
hele teheccüd de düşünüyorsa mesela
gece hayatı olmayan 5 vakit ibadet eden bir insanın zaten hayatı belli bir disiplin içinde yaşaması gerekir...ki zaten burada mevzu bu.
islam dini tüm ev ve sosyal hayatla ilgili kapsamlı kurallar koyar dindar olup bunlara göre yaşayacam diyn kişinin zaten çerçevesi çizilmiştir
bunlar haricinde en çok vakit/günlük itina gerektiren bir konu ev işleri yemek temizlik vs mesela (günde en az 3 kere abdest alınan ev banyosunu temiz tutmak nasıl bir şey biliyorum) o da zaten bunu öngörmüş ve konuşmuş şimdiye kadar
faize bulaşmayacak, tatil eğlence ve kültürel faaliyet anlayışı buna göre olacak.
ha ama misal
ailelerle ilişkiler ne derecede olacak
seyahat gibi ortak sevkler var mı..umreye mi gidilecek mesela yoksa gezme planları yapılacak mı
kaç çocuk nasıl bir takvimde yapılacak (uzmanlık zorunlu hizmet , yurtdışı?)
bütçe/yatırım yönetimi gibi konularda baştan konuşabilir
Ama ayni zevklere sahip misin degil misin görüşmeden, birlikte vakit gecirmeden anlayamazsin ki. Belki adamin biseyinden miden bulanicak. Yemek yemesinden, belki adam yemek yiyip hart diye gegiricek suratina. su an aklima gelemedi baska biseyEvet ,günümüz flört kavramı ters evet
yav ben dindar diyince çok düz bir çerçeve de bakıyorum demekkiVe gerçekten dindar kavramı bile kişiden kişiye çok fazla değiştiği için bu kriterleri bile henüz asamadim kimse ile , latte o kadar basit kriterler değil malesef.
Bir örnek ,biri ile gorusuyordum dindar aslında ama aile misafir ağırlama ya da akraba ilişkileri dini çerçeveye göre fazla rahat ti ,bu da kabul edilemiyor ,sana ne ki bundan derseniz aynı ailede bulunup farklı şekil de misafir ağırlamak büyük bir kaos bence
Evet benim hayat görüşüme göre öyle. Ismarlama şeyleri sevmiyorum çünkü. Başta çekim duymadığım,flört etmediğim birine sonradan bir şeyler hissedemem. En kötü ihtimalle en azından bir kaç kez muhabbet etmiş olmam,bir şeyler paylaşmış olmam gerekir. Biriyle bir şeyler paylaşmadan,konuşmadan nasıl tanıyabilirim? Ve nasıl evlilik gibi ciddi bir şey düşünebilirim?Hayatınızda biri yokken gerçekten hiç birini sevme ,biri ile güzel anlarınızı paylaşma ,biri ile gülmek veya romantik anlar yaşamak vs isteği duymadınız mı gerçekten,yani anca biri çıkıp karşımiza bunları istetmeli mo
Aslında mesele tam burda iki yol ayrımına geliyortabiki duymuştur herkes
ama evlilik bundan çok bağımsız bir kurum
evli değilim ama evlilikte şu dedikleriniz yeri yüzde 10 değildir bence
ne dersinaccessdenied
Dini çerçeveye göre akraba,misafir ağırlamak dediğiniz ne oluyor? Haremlik/selamlık oturma gibi mi?Ve gerçekten dindar kavramı bile kişiden kişiye çok fazla değiştiği için bu kriterleri bile henüz asamadim kimse ile , latte o kadar basit kriterler değil malesef.
Bir örnek ,biri ile gorusuyordum dindar aslında ama aile misafir ağırlama ya da akraba ilişkileri dini çerçeveye göre fazla rahat ti ,bu da kabul edilemiyor ,sana ne ki bundan derseniz aynı ailede bulunup farklı şekil de misafir ağırlamak büyük bir kaos bence
ben sizi anlıyorum ama bunları yaşamak adına aceleci olup hızlı karar verip bunların çok çok fazlası olan evliliği yanlış bir kararla yapmanızı istememAslında mesele tam burda iki yol ayrımına geliyor
Sanırım size göre bunları evlenmeden de deneyimlebilitsin evlilik bambaşka bir şey oluyor
Bana göre ise bunlari evlilik dışında yaşamam dini hassasiyetlerim gereği mümkün değil
Elbette zaten aa bu tamam hadi evlenelim değil ,bir süre tanisilmasi zaman gecirilmesi ,disarda oturup gözlenmesi gerekiyor tabiki ,ama sınırlar çok belli ,benim istediğimi saydığım şeylerin çoğu yaşanmaz bu tanismadaEvet benim hayat görüşüme göre öyle. Ismarlama şeyleri sevmiyorum çünkü. Başta çekim duymadığım,flört etmediğim birine sonradan bir şeyler hissedemem. En kötü ihtimalle en azından bir kaç kez muhabbet etmiş olmam,bir şeyler paylaşmış olmam gerekir. Biriyle bir şeyler paylaşmadan,konuşmadan nasıl tanıyabilirim? Ve nasıl evlilik gibi ciddi bir şey düşünebilirim?
Hadi diyelim filancanın oğlu kız arıyormuş,çok iyi çocuk dediler diye çocukla buluştuk. Yinede bir süre flört etmem lazım. Hem duygusal bir şeyler oluşması açısından hemde tanımak açısından.
Bir aksilik olmazsa gidiyorum bu tuşla ,yüksek biraz puanlarimben sizi anlıyorum ama bunları yaşamak adına aceleci olup hızlı karar verip bunların çok çok fazlası olan evliliği yanlış bir kararla yapmanızı istemem
peki tus olaylark nasıl kazanır mısınız sizce
mesela asistanlıktada evlenen çok çok fazla kişi var
bir hastaneye gideceksiniz bı dolu doktor
İlla sarılıp,öpüşmenize gerek yok ki. Adamla dışarıda mı çıkmayacaksınız? Ne bileyim bi yere çay içmeyede mi gitmeyeceksiniz yani? Bunların dini açıdan ne gibi bir sakıncası olabilir ki?Aslında mesele tam burda iki yol ayrımına geliyor
Sanırım size göre bunları evlenmeden de deneyimlebilitsin evlilik bambaşka bir şey oluyor
Bana göre ise bunlari evlilik dışında yaşamam dini hassasiyetlerim gereği mümkün değil
Tabii çok önemli kadın erkek aynı ortamda olup olmayacağı, dindarlığı gerçekten yaşamak isteyen biri için sınırlar baya keskinyav ben dindar diyince çok düz bir çerçeve de bakıyorum demekki
misafirlik vs hiç aklıma gelmezdi mesela
ya işte böyle şeyleryav ben dindar diyince çok düz bir çerçeve de bakıyorum demekki
misafirlik vs hiç aklıma gelmezdi mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?