Ne mi olacak? Diyet.
Herkese güzel bir hafta sonu dilerim, umarım keyfiniz herşeye rağmen iyidir. Konum anlaşıldığı üzere diyet yapamamak çünkü insülin direncim var ve yoğun bir karbonhidrat bağımlısıyım. Ayrıca duygusal yeme bozukluğum da var ve şu an inanılmaz stresli bir dönemden geçiyorum, eşimin işsizliği, benim işimdeki sıkıntılarım, artık İstanbul’dan bıkmış olmam, yorgunluk vs. derken teselliyi tamamen yiyeceklerde arıyor ve işin kötüsü buluyorum!
Bu arada herhangi bir sağlık problemim yok, cinsel hayatımızda da bir sorun yok , obez değilim çünkü boyum uzun kilomu göstermiyorum, çok şık kıyafetler de buluyorum AMA artık insanlar beni yormaya başladı. Örnek olarak babam bu sabah o kaçıncı börek maşallah dedi tabağıma ikinci dilimi alırken. Ya da kayınvalidem tatilden dönsün hemen laf arasında bir şey söyleyecek her zaman yaptığı gibi, iş arkadaşım iki sene önce ne güzel zayıflamıştın diyecek. Ben artık bunları yaşamamak için zayıflamak istiyorum. Beni ve konularımı tanıyanlar bilir babamdan ötürü gelişmemiş bir özgüvenim var ve kendimi hayatımın hiçbir döneminde beğenmedim, çok çabuk etkileniyorum söylenenlerden. Ve artık bu insanlar bir sussun istiyorum. Annemlere her gidişimizde babam laf sokmasın, kilo ile ilgili konu geçince insanlar bana gözünü dikmesin artık.
Eğer delik deşik bir özgüvenim olmasa hazır şu beden olumlama akımı da varken eeeh size ne taş gibiyim, kocam da halinden memnun koca popomu yiyin diyebilirdim ama o popo bende yok. Yani ebat olarak var ama güven olarak yok.
Size şu an çok ihtiyacım var çünkü bu durum beni yoruyor artık. Belki de genel yorgunluğuma yorgunluk katıyor bilmiyorum. Bu arada fiziğimi anlatayım hatta en sonlardan bir foto da ekleyeceğim. Bacaklarım ince, basen ve göbeğim var ve memelerim büyük. Üstüm yapılı anlayacağınız bu da iri gösteriyor. Bu arada diyabet ilacı alıyorum, değerlerime baktırıyorum korona yüzünden süreci uzatsam da kontroldeyim salmadım yani. Evimden roka, yeşillik eksik olmaz, kırmızı, beyaz et, bakliyat ve sebze karışık besleniriz, kuruyemiş, incir vs. hep vardır evde ama ben özellikle regl ve stresli dönemlerdeysem Nutella ile başlayıp Allah ne verdiyse gömüyorum.
Kısa keseyim ve gazları, taktikleri, önerileri alayım hanımlar zira artık bu tombiş vive ‘den kurtulmak istiyorum.
Okuyan herkese çok teşekkür ederim