Yapabileceğime dair inancım yokken nasıl olacak?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Ne mi olacak? Diyet.

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim, umarım keyfiniz herşeye rağmen iyidir. Konum anlaşıldığı üzere diyet yapamamak çünkü insülin direncim var ve yoğun bir karbonhidrat bağımlısıyım. Ayrıca duygusal yeme bozukluğum da var ve şu an inanılmaz stresli bir dönemden geçiyorum, eşimin işsizliği, benim işimdeki sıkıntılarım, artık İstanbul’dan bıkmış olmam, yorgunluk vs. derken teselliyi tamamen yiyeceklerde arıyor ve işin kötüsü buluyorum!

Bu arada herhangi bir sağlık problemim yok, cinsel hayatımızda da bir sorun yok , obez değilim çünkü boyum uzun kilomu göstermiyorum, çok şık kıyafetler de buluyorum AMA artık insanlar beni yormaya başladı. Örnek olarak babam bu sabah o kaçıncı börek maşallah dedi tabağıma ikinci dilimi alırken. Ya da kayınvalidem tatilden dönsün hemen laf arasında bir şey söyleyecek her zaman yaptığı gibi, iş arkadaşım iki sene önce ne güzel zayıflamıştın diyecek. Ben artık bunları yaşamamak için zayıflamak istiyorum. Beni ve konularımı tanıyanlar bilir babamdan ötürü gelişmemiş bir özgüvenim var ve kendimi hayatımın hiçbir döneminde beğenmedim, çok çabuk etkileniyorum söylenenlerden. Ve artık bu insanlar bir sussun istiyorum. Annemlere her gidişimizde babam laf sokmasın, kilo ile ilgili konu geçince insanlar bana gözünü dikmesin artık.

Eğer delik deşik bir özgüvenim olmasa hazır şu beden olumlama akımı da varken eeeh size ne taş gibiyim, kocam da halinden memnun koca popomu yiyin diyebilirdim ama o popo bende yok. Yani ebat olarak var ama güven olarak yok.

Size şu an çok ihtiyacım var çünkü bu durum beni yoruyor artık. Belki de genel yorgunluğuma yorgunluk katıyor bilmiyorum. Bu arada fiziğimi anlatayım hatta en sonlardan bir foto da ekleyeceğim. Bacaklarım ince, basen ve göbeğim var ve memelerim büyük. Üstüm yapılı anlayacağınız bu da iri gösteriyor. Bu arada diyabet ilacı alıyorum, değerlerime baktırıyorum korona yüzünden süreci uzatsam da kontroldeyim salmadım yani. Evimden roka, yeşillik eksik olmaz, kırmızı, beyaz et, bakliyat ve sebze karışık besleniriz, kuruyemiş, incir vs. hep vardır evde ama ben özellikle regl ve stresli dönemlerdeysem Nutella ile başlayıp Allah ne verdiyse gömüyorum.

Kısa keseyim ve gazları, taktikleri, önerileri alayım hanımlar zira artık bu tombiş vive ‘den kurtulmak istiyorum.

Okuyan herkese çok teşekkür ederim 🌸

Eklentiler

• A6C113F0-35B7-4675-B181-ED1609D36AC5.jpeg
    A6C113F0-35B7-4675-B181-ED1609D36AC5.jpeg
    84,5 KB · Görüntüleme: 576
Biraz balık etli gibisiniz aslında. Abartı bir durum yok görünüşte ama sağlıklı beslenme adına konuşabiliriz. O da porsiyonları küçültme, 2. Dilimi almak yerine 1i yarıya bölme olabilir. Hem tadını alıp hem de kilo vermiş olursunuz.

İnsanlara kilonuzla ilgili zayıf noktanızı vermişsiniz bence sizi hep oradan vuruyorlar. Siz fırsat vermeseniz o konu açılmaz. Benimle ilgili ben izin vermemişsem kimse demez götün, göbeğin çıktı diye. Çünkü ne hadlerine? Eşime bile bir yere kadar izin veririm. Onlar size konuşunca duymazdan gelin ya da karşı atağa geçin. Kilo almışsın > Senin de bu ara yüzün mü kırışmış ne? Basenin çıkmış > Saçın mı dökülmüş ya sanki azalmış gibi geldi? Gibi gibi.. Konuyu sizin üstünüzden diyet yapıyorum falan diye yoğunlaştırmak yerine kendi kusurlarına yönlendirin.

Azim ve istikrar şart bence .
Aman aman kilolu da değilsin bence fit görünüyorsun bilemedim .

İnsanlar susmayacak, siz duymayacaksınız.Neden babana ben bu halimden memnunum yorum yapma diyemiyorsunuz?

Şaka yaptık hemen alınıyorsuna dönüyor olay o zaman da afedersin lokmalarımı mı sayıyorsun yani nasıl şaka bu? Bir de her gidişimde!

Ablacım önce karar ver sen bedeninden mutlu musun değil misin

Mutluysan diyet falan yapma sadece daha güvenli ol

Mutsuzsan da gayet kolay o yediğin karbonhidtratların%99una zaten ihtiyacın yok. İş bul çalış kafanı dağıt, dışarı çık düz koşu yap ne bileyim meşale yarat ki kafan yemekten uzak dursun. Bu kadar.

Hatlarınızı belli edecek fotoğraf yükleseydiniz daha detaylı inceleyebilirdim. Şu an hiçbir şey anlaşılmıyor boyunuz uzun. Günlük yürüyüşlere çıkabilirsiniz tempolu yürüyüş ve koşuyla günü kapatabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ise ufak tefek pilates ve sıkılaşma yöntemlerine başlayabilirsiniz.
Tabii hepsinden önce beslenme düzeniniz çok çok önemli karbonhidrat almayın demiyorum sağlığınız açısından almak zorundasınız ve bağımlılığınızı terketmeniz gerek. Mesela sağlıklı ekmek ve zeytinyağlarla yemeklerinizi süsleyebilirsiniz ve bol bol protein alarak spor yapabilirsiniz.

İlaçlara da dikkat etmenizi rica ederim. Bazı ilaçlar spor esnasında baş dönmesine sebep oluyor o yüzden spor yapacağınız zaman ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim... ve bol bol su için.

Hatlarınızı belli edecek fotoğraf yükleseydiniz daha detaylı inceleyebilirdim. Şu an hiçbir şey anlaşılmıyor boyunuz uzun. Günlük yürüyüşlere çıkabilirsiniz tempolu yürüyüş ve koşuyla günü kapatabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ise ufak tefek pilates ve sıkılaşma yöntemlerine başlayabilirsiniz.
Tabii hepsinden önce beslenme düzeniniz çok çok önemli karbonhidrat almayın demiyorum sağlığınız açısından almak zorundasınız ve bağımlılığınızı terketmeniz gerek. Mesela sağlıklı ekmek ve zeytinyağlarla yemeklerinizi süsleyebilirsiniz ve bol bol protein alarak spor yapabilirsiniz.

İlaçlara da dikkat etmenizi rica ederim. Bazı ilaçlar spor esnasında baş dönmesine sebep oluyor o yüzden spor yapacağınız zaman ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim... ve bol bol su için.

Bulamadım, pandemide güncel foto yok pek. Hatt hiç yok gibi ama ben biliyorum bedenimi tabii kollar falan Alman gülleci kolu gibi. İnşallah yaparım bu dediklerinizi kulağa bile öyle güzel geliyor ki.

Koydugunuz fotoda yorumlanacak bir fizik görünmüyor. Dümdüz siyah bol tisortten başka herhangi bir hattiniz gorunmuyor, kollar var bir tek.
Onu geçersek begeni kişilere göre degişen bisey zaten bana göre kilolu baskasina gore normal oluyor.
Diyabet olup 50 kilo altina düşen tanidiklarim var hatta diyabetlerine de iyi geldi. (Tabi boylari da ona göre) Kilo saglikli birsey degil her ne kadar son donemde oldukca guzellemesi yapilsa da.

Önce saglik sorunlarinizi hallettikten sonra yeme sorununuza odaklanin derim.
Bir de bu zayiflama surecine diyet olarak bakmak yerine yemek duzeninizi kalici şekilde degistirmeye calisin, yoksa zayiflayana kadar diyette kalip sonra eski duzene donerseniz ayni dongunun içinde kalirsiniz.

İnanin canimin istedigini canimin istedigi saatte yiyen biriyim ama hiç kilolu olmadim hayatimda birazcik bile fazlam yok. Bunun sebebi catlayana kafar yiyip yiyip kilo almamam değil, herseyi yiyip az yemek.
Nutella yine yiyin ama atiyorum 10 kaşik degil de 3 kaşik yeseniz çok şey farkeder.

X