Yanlış mı yaptım

Utansın diye hediye almanın lüzumu yokmuş aslinda. Allah aşkına o insan utanacak bi insana benziyor mu?
Bence evliliklerde ciftlerin ailelere karşı biraz ketum olmasi lâzım. Ne kadar şey bilirlerse o kadar soz hakları oluyor. Aileniz de bu denli kızamaz, siz de keşke hediye almasaydınız.

Onun kardesı ıle babanızı kıyaslayamazsınız.
Sız kendı kardesınıze hıc hedıye almıyormusunuz?

Sakın ağlama ağlanacak bir durum yok. Eşinin de bir suçu yok uzak durup boşu boşuna aranıza soğukluk sokma, olayı da anlatma bence. Küçücük bir mevzu zaten yeterince büyümüş iyice büyümesin

Insanlara iltifat etmek nekadar güzel ve önemli birsey...

Burada insanlara iltifat etmek için değil, sorunlarına çözüm bulmak, yorum yapmak için bulunuyoruz. Sizin mantığınızla hepimiz resmimizi koyalım güzel olanlara haklısın, çirkin olanlara haksızsın diyelim o zaman.

Size durduk yere bir iltifat gelse hic beklemediginiz anda.. mutlu olmazmisiniz,?

Öncelikle herşeyi kendi ailene anlatman yanlış. Sen affedersin unutursun onlar unutmaz kin güder sonra böyle karşına çıkar işte. Eşinin bu huyunu değiştiremezsin maalesef. Tazminatın da evin hakkı . Ben öyle düşünüyorum. Evlendikten sonra ailen kocan ve sen oluyorsun. Tazminatını kendi annene vermeye hakkın yok . Aynı şeyi eşin yapsa kızarsın. Anladığım kadarıyla sen zaten vermemişsin ama annen trip yapmış , çok yanlış..

Bak kardeşim ben senden büyüğüm ve yeni evlisin sana tavsiyem annendir canindir cigerindir amaa Sakin ha sakin esinle her problemi ona anlatma. Kv ne mi gideceksin orda bissi mi yaptın anlatma. Anladığım kadariyla annen ustune cok düşen birisi ve senin onlar tarafından ezileceginden korkuyor. Sen kocanla iyi olmaya bak annene her seyi anlatma. Ve eşine eger ailesi hakkında cok baski yaparsan senden uzaklasabilir. Sana kotuluk gelmeyecekse idare et fazla laf etme. Ama bu demek degilki onlar icin her seye sus. Kisacasi yuvana sana sorun olmayacaksa kv leri sorun etme. Ve annene de her seyi anlatma.

Kusura bakmayın ama ailenizinde onlardan kalır yanı yokmuş. Sorunlarınızı anlatmayın ellerine koz gecmesin yeri gelir yüzünüze şimdide yaptıkkları gibi çarparlar.

ailenizle niye herşeyi bu kadar paylaşıyorsunuz ki? eşiniz ve siz ayrı bir ailesiniz. eşinizin ailesi ayrı, sizin aileniz ayrı aileler. kimsenin bu kadar müdahale etmeye fikir belirtmeye hakkı yok. zaten ne sorun çıkıyorsa böyle karışılmasından çıkıyor.
ben size hak veriyorum. herkesle iyi olunmuyor. ailenize biraz mesafe koyun. küsmek olarak değil ama böyle herşeyinizi anlatmayın. siz unutur geçersiniz ama onlar unutmaz konuştukça 1'i 1000 yaparlar.

Eşimin doğum gününde annemler sormuşlardı kaynananlar ne aldı diye o zaman eşimin kardeşi de kaynanamlarla beraber bize gelmişti bende o zaman onların hediye almadığını söylemiştim genelde anlatıyordum olanı biteni ondan genelde herşeyi biliyolardı

Şimdi hediye alsam kardeşim dicek benim lafıma hediye aldın içinden gelmedi falan dicek yine sinirlerim zıpkicak zaten ne yapsam yaranamıyorum

Peki siz aileniz için birşey yapmadınız mı?

Tazminat aldım diye kimseye hediye almadım ki zaten tazminatımı da toplu para olarak almadım ki taksitle alıyorum her ay bana amaaş gibi geliyor yani. Şuan çalışmıyorum ve haliyle eve tek maaş girince zor geçiniyoruz ve gelen tamzinatta ev giderine gidiyor. He bu zamana kadar babamlara hediye almadım mı tabikide aldım doğum günlerinde, anneler babalar gününde, evlilik yıldönümlerinde de aldım yani onlara sürekli alıyoruz zaten. Kaynanamlara doğum gününde hediye aldığımda da bozulmuştu mesela annem.

Kaynanam eşim bekarken eşimle çok ilgilenmezdi eşim kendi kendine bakardı yani zaten ben elimi tanıdığımdan beri eşim hem okur hem çalışır. Evlendikten sonra eşime çok düşkün olmaya başladılar anlamsız Bi şekilde hher neyse kaynanamın ve k.pederin doğum gününde ayakkabı almıştık annem ona bile bozulmuştu bu zamana kadar adama bakmamışlar adam gitti marka ayakkabı aldı diye başımın etini yemişti eşin Bi fayda görmediği ailesine yediriyor içiriyor falan diye söylenip duruyordu. Ya yedirmiyor içiriyor ben görüyorum zaten öyle biş iyok da adam napsın yani fayda görmedim diye çöpe mi atsın tabikide hediye almak isteyebilir annemin bazı tepkileri bana abartı ve gereksiz geliyor niye böyle yapıyor bilmiyorım eşimle arama yansıyor annemin bu hareketleri

Evet annem hem kardeşim hem benim üstüme çok düşer. Eşime de ailesi konusunda karışmıyorum zaten gitmek veya çağırmak isterse ses etmiyorum sadece haksızlığa uğradığım noktada eşimle paylaşıyorum tani ki annenin şu hareketi yanlıştı ydda baban yanlış konuştu falan diyorum. Ben onun aile ilişkisine çok fazla müdahil olmuyorum ama ailesi biraz erkek üstün Bi yapıya sahipler eşimde beni onlara karşı hiç bir zaman ezdirmedi ezdirmezde kesinlikle.

Aileme herşeyi anlatmam konusunda haklısınız ben dertleşme babında anlatıyordum ama hatamı şimdi farkettim bundan sonra asla anlatmam

Evet vermedim zaten bu yüzden de ilk işten ayrıldığımda Bi triplendiler bilmiyorum bana çok saçma geliyor ya böyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…