Hikayenizi okumadim.. resimdeki eger sizseniz cok güzelsiniz❤ Okadar güzelsiniski herkez sizi kaybetmekten korksun ve degerinizi bilsin..
Onun kardesı ıle babanızı kıyaslayamazsınız.Bir de sürekli maddi manevi bizi destekliyorlar ya ondan mı bilmiyorum karışma hakkını buluyorlar mesela kardeşimin o lafı bana çok koydu 1 senedir yalnız kalamadışın içim uğraşıyoruz babam seni 1 sene boyunca hep bize kendi evine taşıdı babama Bi hediye almadın demesi acayip zoruma gitti cidden
Sakın ağlama ağlanacak bir durum yok. Eşinin de bir suçu yok uzak durup boşu boşuna aranıza soğukluk sokma, olayı da anlatma bence. Küçücük bir mevzu zaten yeterince büyümüş iyice büyümesinDünden beri hayrıısz evlat muamelesi yapıyo ağladım ağlicam inanın eşime de mesafeli duruyorum o da anlamıyor ne olduğunu soruyo nodlu diye anlatmadım anlatsam kıyamet kopcak zaten. Kinci biri değilim olayları çabuk unuturum zaten canımı sıkanlar aklımda kalır ama insanlarla kötü olmam yine iyi olurum yeri geldiğinde lafı koyar geçerim yine ilişkilerine devam ederim. Umarım iyilik kazanır
Insanlara iltifat etmek nekadar güzel ve önemli birsey...Ay ne abartmışsınız yaa... güzel insanlar her şeyi hakeder çirkin insanlar ölsün...
Belki de hanim efendinin gününü güzellestirdim...Ay ne abartmışsınız yaa... güzel insanlar her şeyi hakeder çirkin insanlar ölsün...
Insanlara iltifat etmek nekadar güzel ve önemli birsey...
Size durduk yere bir iltifat gelse hic beklemediginiz anda.. mutlu olmazmisiniz,?Burada insanlara iltifat etmek için değil, sorunlarına çözüm bulmak, yorum yapmak için bulunuyoruz. Sizin mantığınızla hepimiz resmimizi koyalım güzel olanlara haklısın, çirkin olanlara haksızsın diyelim o zaman.
Size durduk yere bir iltifat gelse hic beklemediginiz anda.. mutlu olmazmisiniz,?
Bizim galiba hayata bakis acimiz ayni pencereden degil.. neyse birbirimizi üzmek icin hayat cok kisa.. size güzel ve mutlu ve sürprizlerle dolu bir hafta diliyorumTöbest... Devam edersem konu dışından ban yiyeceğim. O yüzden susup sizi konu dışı yorum yapmaktan dolayı bildiriyorum.
Hanımlar merhaba vaktinizi alıyorum biraz uzun olabilir kusura bakmayın ama dünden beri içim içimi yiyor.
Ön bilgi vereyim öncelikle. 1 yıldır evliyim eşimimn ailesi ile bariz olmasa da uafak tefek laf atışmalarımız var. Eşimin Herşeyimize müdahil olmaya çalışan bir ailesi mevcut. Bir de ilk 3vlendipimiz zamnalrda fesatlık çektiğini gösteren kardeşi var. Kardeşi Şu zamana kadar sürekli bize hep olumsuz konuştu vay efendim işte eşim hanım köylüymüş benim aileme daha sık gidiyormuşuz işte benim ailem bize destek oluyormuş ona kimse destek olmuyormuş ben çalışıyordum işten ayrılmayı düşünüyordum. Eşimin kardeşiyle yaşadığımız son kötü olayda bunun üstüne. Bi akşam yine bize sarmıştı vay efendim işte ben işten ayrıldığım da maddi zorluk çekecekmişiz elimizdeki birikmişleri satacakmışız falan filan bu kısmı çok uzatmak istemiyorum böyle olumsuz kimi hafif laf sokmalı kimi ağır laf sok alı zamanlarımız oldu tabi bu olanları ailem de biliyor anlatıyordum. Ve ailem acayip bilenmişti o son yaşadığımız kötü olayda. Bilenmelerine rağmen yine de karışmadılar bişi demediler. Geçtiğimiz ay eşimin doğum günüydü eşim şaka yollu kardeşine bana Bi hediye alırsın artık dedi - niye öyle dedi kardeşi biraz bencil hep kendisine alınsın ister karşısındakine bişi almaz. Almadığında da sebebini parası olmadığı için almadığını söyler. - doğum gününde eşime hiç bişi almadı çam sakızı çoban armağanı hediyenşin büyüğü küçüğü olmaz karşındakini düşündüğünü gösterirsin ama dediğim gibi kendisi bencil ve karşısındakini enayi yerine koymayı seven Bi tip olduğu için hediye almayıp bide pişkin Bi şekilde sebebini söyledi zıevaladı yani.
Neyse asıl konuya geliyorum uzattım kusura bakmayın. Geçen gün bu arkadaşın doğum günüydü ve eşim hediye almak istedi. Ben karşı çıktım eşimin ailesi karşı çıktı sana hiç bişi almadı 20tlsi de yok muydu insan düşündüğünü belli eder alma biş idedi ailesi. Ama eşim uygun bişi alıcam biraz utansın istiyorum ben onu düşünüp hareket ediyorum onun beni düşünmediğini anlayıp utanmasını istiyorum dedi - ne alaka -
Neyse biz aldık hediye kutladık mutladık hediyeyi verince Bi çekindi falan geçiyorum bu kısmı. Dün annemi aradım işte olanları anlattım annem başladı bana kızmaya bağırmaya sen bu zamana kadar senin iyiliğini istemeyen birine nasıl hediye alırsın kendini niye kullandırttırıyorsun eşin bu yaşına kadar ailesinden destek görmemiş ama evlendiğinde beri onlara para yedirmeye çalışıyor noldu işten ayrıldın senin tazminatını dokunmicaktı burda öyle diyordu kaç aydır tazminatını alıyorsun kenara 500 TL koyabildin mi kocan evi geçindirsin bakalım tek başına niye geçindiremiyor da senin tazminatuına dokunuyor kaç aydır dedi - tazminatımı işveren taksitle veriyor bana- böyle bağırdı çağırdı ve kapattı telefonu 1 2 saat sonra aradım meşgule attı geri aramadı yine 1 2 saat sonra yine aradım konuştum yumuşamış gibiydi ama aramızda büyük kriz oldu..
Eşim vardiyeli çalışıyor gece varidyesindeyksn yalnız kalamıyorum evde kardeşim okulu bittiği için gece avrdiyesi zamanı bizde kalıyor. Kardeşimle konuşuyoruz bende çok kızdım dedi 1 senedir evlisin 1 senedir kimi yanına ben geliyorum enişte gececiyken ben gelemezsem babam gelip seni alıyor bize götürüyor işten ayrıldın tazminat aldın babama Bi hediye aldın mı eniştenin aklına geldi mi hiç baban senin için çok uğraşıyor tazminatını aldın babana Bi hediye alalım dedi mi diyor. Böyle şeyler söylenmez ama ayıp ettiniz abla dedi senin iyiliğini istemeyen adama kalkıp hediye aldınız burda senin için uğraşan ailene Bi çöp bile almadınız dedi.
Ya kızlar ben anlamıyorum gerçekten suçlu muyum siz söyleyin. Ne kadar kötü de olsa eşimin kardeşi ve eşim çok saf birisi ailesine kıyamıyor he bu beni ezdirdiği anlamına gelmiyor beni yada bizi ailesine karşı hiç bir zaman ezdirmedi ama böyle özel günler de hediye almadan geçmiyor. Şuan hediye alması resmen kaos oldu. Eşimin kardeşi de kendi çocuğu olana kadar hep bizimle uğraşıyordu eltim doğum yaptığından beri kendi babasından görmediği yardımı (maddi değil manevi) eşim ve benden görünce neyin ne olduğunu anladı sanırım bizimle son 3 4 aydır baya iyi olmaya çalışıyor.
Kötülükten kimse bişi kazanmaz insanların ilişkileri iyi olsun istiyorum he bana yaptığı lafları unutmadım tabiki de ama böyle sürekli aklımda o anları tutarak kin beslemek de istemiyorum.
Son olarak şunu da belirtmek istiyorum evlenmeden önce de çalışıyorum 6 yıldır iş hayatındayım evlilik sebebiyle işten ayrılacağımı aileme söylediğimde tazminatını kocana götürcen yani demişti ve ben bekarken annem işyerinde arkadaşının kızı evliyken işten ayrıldığını aldığı tazminatı da annesine verdiğini söylemişti. Ben işten ayrıldığımda gereksiz Bi tepki almıştım ben Bi kamyon dolusu çeyiz ve tazminatlı kız verdim seni ezemezler falan diye bana sürekli söylenmişti anlamamıştım. İyi düşünmek istiyorum iyi olsun herşey istiyorum ama ailemin bu tepkisi haklı mı anlayamıyorum bana Bi akıl verin nolur
Buna müsade eden sizsiniz. Eşim kardeşine hediye alsa bundan ailemin haberi olmaz, niye sizin aileniz biliyor bu ayrıntıyı?
İlk paragrafta bahsettiğiniz kişi eşinizin kardeşi değil mi, hayatınızla ilgili yorumu yapan ondan bahsetmiştim.
Annenize babanıza hatta kardesinize birer hediye alın, tazminatla. Sonrada eşiniz ve ailesiyle ilgili hicbirseyi kendi ailenize anlatmayın. Üzülen siz olursunuz.
Peki siz aileniz için birşey yapmadınız mı?
Bak kardeşim ben senden büyüğüm ve yeni evlisin sana tavsiyem annendir canindir cigerindir amaa Sakin ha sakin esinle her problemi ona anlatma. Kv ne mi gideceksin orda bissi mi yaptın anlatma. Anladığım kadariyla annen ustune cok düşen birisi ve senin onlar tarafından ezileceginden korkuyor. Sen kocanla iyi olmaya bak annene her seyi anlatma. Ve eşine eger ailesi hakkında cok baski yaparsan senden uzaklasabilir. Sana kotuluk gelmeyecekse idare et fazla laf etme. Ama bu demek degilki onlar icin her seye sus. Kisacasi yuvana sana sorun olmayacaksa kv leri sorun etme. Ve annene de her seyi anlatma.
Evet vermedim zaten bu yüzden de ilk işten ayrıldığımda Bi triplendiler bilmiyorum bana çok saçma geliyor ya böyle şeyler.Öncelikle herşeyi kendi ailene anlatman yanlış. Sen affedersin unutursun onlar unutmaz kin güder sonra böyle karşına çıkar işte. Eşinin bu huyunu değiştiremezsin maalesef. Tazminatın da evin hakkı . Ben öyle düşünüyorum. Evlendikten sonra ailen kocan ve sen oluyorsun. Tazminatını kendi annene vermeye hakkın yok . Aynı şeyi eşin yapsa kızarsın. Anladığım kadarıyla sen zaten vermemişsin ama annen trip yapmış , çok yanlış..