Yanlış mı yapıyorum

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.518
397
73
26
Hanımlar eşimin kardeşi 3 yıl önce vefat etmişti. Eşimin yiğenini kızım çok seviyor. Güzel oynuyorlar kuzenler ama gelelim ki eşimin yiğeni kızıma arada vurup fazlasıyla ısırıyor. Isırdıgı zaman da epey sağlam ısırıyor. Kızımın elindeki mi istediği zaman eşim ve ailesi kızım onu ona versin istiyorlar bende rahatsız olmaya başladım kızıma bu kadar vurup ederken benim dışımda herkes gülerek yapma oğlum diye karşılık veriyor. Bende bşraz kızınca eşim benim hareketlerimden rahatsız olduğunu söyledi ama kimse uyarmıyor vurma oğlum diye. Eşim onun annesi yok yapabilir ona karışma diyor anlamadım ben mi haksızım

Dayak yiyen benim kızım ama en ufacık bir hareketinde onun annesi yok yapabilir alttan al diyorlar anlamadım yani

Tabikide hoşgörülü olunur kırılmaz edilmez ben de o kafadayım ama bu şiddete giriyor. Birine anlayışlı olacaz diye diğer çocuğu mu helak edeceğiz.

Kızınızı koruyun susmayın siz de. Kızınız kaç yaşında? Eşinizin yeğeni kızınızı ısırırken herkes gülerek yapma oğlum diyormuş. Bir eyleme gülmek çocuklar için bir pekiştireç gibidir. Yani sanki ortada komik bir durum var gibi gülmelerine anlam veremedim. Bu durumda sessiz kalmayın. Gerekeni söyleyin.

Annesi yok herşeyi yapar diye bı durum doğru değil, sonrası daha kötü olabilir, şiddet içeren hareketleri durdurmak lazım
Aynen öyle şuan fazlasıyla şımartılarak büyütülüyor söz dinleme vs durumu yok ben söyleyince annesi olmadığı için böyle normal diye karışılıyorlar bende artık karışmıyorum ama yine kızıma aynı hareketi yapınca kimsede karşılık vermeyince ben artık uyardım

Kızım çok mülayimdir biri vursa asla karşılık vermez elindekini istese kırmaz verir ama sonra kendi kırılır üzülür bende bunu bildiğim için sessis kalamıyorum

Eşiniz saçmalıyor yeğeninin annesi yok diye her istediğini yapsın o zaman.
Gözüm yok çocuk yapar ama fiyat yükske olan evdeki eşyayı önüne vermişler bende kızdım neden çocuğa veriyorsunuz kırıldı dedim eşimle tartıştık onun annesi yok diye sırf

Yanlış yapmıyorsunuz. Görümcenize Allah rahmet eylesin. Eşinizin ailesi ve çocuğun babası geride kalan çocuğu düzgün bir şekilde yetiştirmek ve büyütmek için çaba sarf etmeliler. Çocuk her istediğini alamayacağını, kaba kuvvete başvuramayacağını bilmeli.

Eşiniz de silkelenip kendine gelsin. Sizin çocuğunuzun anne ve babası hayatta diye; çocuğunuz kimsenin şamar oğlanı olmak zorunda değil.

Sizin öncelikli sorumluluğunuz kendi çocuğunuzu koruyup, kollamak. Kuzeni kızınıza zarar veriyorsa; çocukları bir araya getirmeyin.

Ne güzel yazmızsınız ama ben bunu söyleyince bilinçsiz olan eş ve ailesi annesi başında olmadığı için böyle diye söylüyorlar. Halbuki anne yokise bakan anane dede babane ve babası var. Doğruyu anlatan kişiler varken yaptığı yanlış hatalar annesizliğe bağlanmasına kızıyorum.

Kesinlikle haklısınız. Gerekirse çocuğunuzu daha az bir araya getirin.

Kesinlikle haklısınız. Gerekirse çocuğunuzu daha az bir araya getirin.
Zaten damat kayınvalidemlere gelmiyor kayınvalidemler haftada 1 ya da 2 haftada bir alıyorlar çocuğu. Bu yüzden bende görüştürmek istememem çünkü kızımın bi kuzeni var onunlada bağı kopsun istemiyorum ama çocuğunda bu şekilde eğitilmesine kızıyorum

Ben olsam bir daha çocuğumu o ortama sokmazdım. Benim evladım kimsenin kum torbası değil.
Annesi vefat etti diye bir başka çocuğu darp edemez. Böyle bir savunma yok.
Annesi olarak koruyun çocuğunuzu, o çocukla aynı ortama sokmayın. Eş ailesi çok üstüme gelirse de benim çocuğum benim kararım, göstermiyorum derdim ben olsam. Canımı sıkarlarsa babaannesi ve diğer aile üyeleri de göremez. Anne olarak çocuğumun beden bütünlüğünü sağlamak zorundayım. Benim annem çocukken pasif kalmıştı bu konuda, keşke kalmasaydı.

Sorun kayınvalidemlerde değil aslında eşimin saçma sapan düşüncelerinde

İyi de çocuğun yanlisina dur diyen hiç kimse yok ki. Böyle devam ederse her hafta cocugunuzu ısıracak ya da zarar verecek o zaman. Kaç yaşında?

Görümceye Allah rahmet eylesin, çocuğa da üzüldüm ama annesi yok diye sizin kızı öldüresiye darp etse bile ses etmeyecek miymiş kocan.. kocan da salak sanki kusura bakmasın okuyanlar ailesi de bir garip, bu şekilde çocuğu şımartırlarsa hayatta başına çok dert alır. Ebeveyn kaybının telafisi çocuğu şımartmak değil, bilinçsiz ve akılsız bir aile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…