- 13 Mart 2014
- 515
- 190
- 323
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Eşinde enayi mi desek saf mı desek bilemedim kim olursa olsun beni eşimi bebeğimi adam yerine koymayacak bir kere heveslenip gelmeyecek ben çağırmadıkları halde altın alıp koşa koşa sünnete gideceğim hey allahımİyi geceler kızlar..
Önceki konularımdan bilen bilir görümcem ve kvdemle bazı sorunlar yaşadık, bu sorunlara eşimin teyzeleri de dahil olmuştu zamanında, eşimin 3 tane teyzesi var, ve her biri o zamanlar eşimi arayıp biz seni yeğenlikten sildik demişlerdi, hatta bi tanesiyle ben telefonda baya hararetli tartıştım saçma sapan şeyler söyledi bana(kaayınvalidemin annemi kayınpederimden kıskandığını) inanın bunu yazarken utanıyorum yani. Neyse biz bi şekilde barıştık bunlarla.. Ama bebeğim oldu bebek görmeye gelmediler ev aldık ev görmeye gelmediler. Bir ay sonra o tartıştığım teyzesinin oğlunun sünneti var, henüz çağrılmadık bile, eşim tutturdu altın takıcam diye, ben de takmıcaz onlar bizim bebeğimizi görmeye bile gelmediler dedim, saçmalama kuzenim benim elimde büyüdü takcaz işte falan filan saydı, ben de sinirlendim madem elinde büyüdü topla pılını pırtını git onlara dedim, eşim burası benim evim gidecek biri varsa o da sensin dedi, kızlar altınında değilim aramız iyi değil barıştık ama sadece toplum içinde konuşuyoruz başka bi paylaşım yok, ben mi fesat düşünüyorum? Bu arada teyzeleriyle tartışma sebebi; kayınvalidemin kafasında kurup kurup onlarla birlikte bizim (eşimin benim ve ailemin) dedikodumuzu yapmaları yani kayınvalidemin kendi senaryolarıbana yol gösterin eşim mi haklı ben mi???
madem elinde büyüdü topla pılını pırtını git onlara dedim, eşim burası benim evim gidecek biri varsa o da sensin dedi
Bir evliliğe,eşinin teyzelerinin,yani dıdısının dıdısına kadar karışmaları çok yanlış.Bu insanlarla tartışmana bile gerek yok.Kendileri laf bile etseler umursama geç.Dinleme,o tavizi verme.Sen eşinle aranı iyi tutarsan,dışarıya hiçbirşey yansıtmazsan,kimseyi de hayatına karıştırma fırsatı tanımazsan daha huzurlu olursun.İyi geceler kızlar..
Önceki konularımdan bilen bilir görümcem ve kvdemle bazı sorunlar yaşadık, bu sorunlara eşimin teyzeleri de dahil olmuştu zamanında, eşimin 3 tane teyzesi var, ve her biri o zamanlar eşimi arayıp biz seni yeğenlikten sildik demişlerdi, hatta bi tanesiyle ben telefonda baya hararetli tartıştım saçma sapan şeyler söyledi bana(kaayınvalidemin annemi kayınpederimden kıskandığını) inanın bunu yazarken utanıyorum yani. Neyse biz bi şekilde barıştık bunlarla.. Ama bebeğim oldu bebek görmeye gelmediler ev aldık ev görmeye gelmediler. Bir ay sonra o tartıştığım teyzesinin oğlunun sünneti var, henüz çağrılmadık bile, eşim tutturdu altın takıcam diye, ben de takmıcaz onlar bizim bebeğimizi görmeye bile gelmediler dedim, saçmalama kuzenim benim elimde büyüdü takcaz işte falan filan saydı, ben de sinirlendim madem elinde büyüdü topla pılını pırtını git onlara dedim, eşim burası benim evim gidecek biri varsa o da sensin dedi, kızlar altınında değilim aramız iyi değil barıştık ama sadece toplum içinde konuşuyoruz başka bi paylaşım yok, ben mi fesat düşünüyorum? Bu arada teyzeleriyle tartışma sebebi; kayınvalidemin kafasında kurup kurup onlarla birlikte bizim (eşimin benim ve ailemin) dedikodumuzu yapmaları yani kayınvalidemin kendi senaryolarıbana yol gösterin eşim mi haklı ben mi???
Evet canım malesef gerçekten altınında değilim hani normal bi ilişkimiz olsa teyzeleriyle isterse bilezik taksın ama işteKonunda haklısın canım ama malesef erkekler bayanlar kadar ince düşünemeyip hemen yelkenleri suya indirebiliyorlar.Bence sen gitme eşin gitsin daha fazla tartışmayın bu konu için.Hem sende tepkini koymuş olursun.
Evet doğru diyosunuz işte ben bi anlık sinirle söyledim o da bana patladı bu lafı söyledi...altını taksın madem bu kadar istiyorsa, içinden gelmiş. safsa da olanları görmüyosa da bu saatten sonra yapabileceğiniz pek bişey yok. can çıkar huy çıkmazcılardayım ben.
ama asıl problem şu.
Evet ben gitmeyeceğimi söyledim eşim de gelmezsen gelme çok da umrumda dedi. İşine gelince enayi oluyolar işte..eşiniz kendi ailesiyle bu tür düğün vs yaptığı masraflara bir kere uyarın daha fazla konuşmayın
maalesef erkekler enayi yerine koyulmayı seviyor...
ayrıca bebek görmeye bile gelmediklerine göre siz gitmeyin... sizin gidip gitmemeniz eşinizi ilgilendirmez
Evet çok haklısınız çok güzel çok doğru yazmışsınız. Eşim zamanında takma teyzemleri vs diyodu zaten ama zamanla yumuşadı onlara karşı. Onlarla paylaşımım yok geliş gidiş vs. Aslında dün akşam yemekte açıldı konu, ben güzel güzel anlatmaya çalıştım ısrarla anlamadı, acaba dedim ben mi fesat düşünüyorum evet sen fesat düşünüyosun dediBir evliliğe,eşinin teyzelerinin,yani dıdısının dıdısına kadar karışmaları çok yanlış.Bu insanlarla tartışmana bile gerek yok.Kendileri laf bile etseler umursama geç.Dinleme,o tavizi verme.Sen eşinle aranı iyi tutarsan,dışarıya hiçbirşey yansıtmazsan,kimseyi de hayatına karıştırma fırsatı tanımazsan daha huzurlu olursun.
Bir bebeğiniz varmış,bir şekilde evliliği devam ettiriyorsanız,adımı sen at eşine karşı.Bir sorun varsa,topla pılını pırtını git gibi bir laf kullanmak yerine demle çayını al karşına hem çay için hem sohbet esnasında doağn bebeğinizi kıymet verip gelmediklerini,bir yuva aldığınızı hatır sayıp gelmediklerini anlat.Yoksa altında değilim,altından daha fazlasını da yaparım kıymet bilen insana de.Tek taraflı yapılan jestler,bir süre sonra enayiliğe dönüyor de.Yine de eşin takmak istiyorsa,sen bilirsin de geç.Sonuçta onun kararı.O belki kendini öyle iyi hissedecek.Belki sünneti olan çocuğu çok seviyor takmak istiyor.
Dip not :Bence gelip gitmemeleri daha hayırlı.Bırak kim kimin dedikodusunu yapıyorsa yapsın.Onları değiştiremezsin.Bazı insanlar dedikodudan fesatlıktan beslenir.Onlarla tartışmak başını ağrıtır sinirlerini bozar huzurunu kaçırır.En büyük cevap,eşinle mutlu geçinmen.
Gitmesem gelmedi diye dedikodumu yaparlar mı diyorum çok kararsız kaldım.Eşiniz kendi gitsin taksın altınını..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?