Yanlış mı düşünüyorum?

başlığa binaen, evet yanlış düşünüyorsun. bir de annen de olsa kendi anne babası ile olan konularına özellikle maddi konulara girme. niyetin kötü olmasa da öyle anlaşılırsın

Haksızsın. Çok sığ bakıyorsun. Senin yaşın eminim 17'den fazla yoktur. Toy olduğun her halinden belli. İnsanların işlerine karışma bence. Dedenin kime ne verdiği seni ilgilendirmez. Büyüyünce biraz daha derinden ve etraflı bakmayı öğrenirsin böyle durumlara diye umuyorum.

Bir açıdan haklı bir açıdan haksızsınız. Haklı olduğunuz konu, bir insan bir şey için çok emek harcıyorsa, harcamayandan bir farkı olmalı. Yoksa adil olmaz. Haksız olduğunuz konu arada oluşması gereken bu fark maddi olmak zorunda değil. Hatta dedeniz annenize emekleri karşılığı TL karşılığı ödül verse bu biraz aşağılayıcı bile olabilirdi. Sanki ücret karşılığı yapmış gibi.

Ama sizi anlıyorum. Adelet olmadığını düşünüyorsunuz. Ama belki de ortada adaletsizlik yoktur. Çünkü belki de anneniz kardeşinden fazla emek vermesinin karşılığını para dışında başka bir araçla alıyordur. Manevi bir ödülü vardır. Anne babasına yardım ettiğinde bir bakışlarından, bir gülüşlerinden takdir edildiğini hissediyordur. Takdir maddiyattan çok daha etkili bir araç.

Veya belki takdir edilmiyordur ama yardım edebildiği için kişisel mutluluk yaşıyordur. Veya başka bir şeydir. Ama mutlaka bir şey vardır. Çünkü annenizin söylediklerinden onun adaletsizliğe uğramış hissetmediği anlaşılıyor.

Örneğin siz her hafta bir Çocuk Esirgeme Kurumu'na gitseniz, kimsesiz çocuklara ilgi gösterseniz, sevgi verseniz; sonra hiç hesapta yokken size bir teşekkür belgesi gelse. Bir kez gidenlere bile bu belgenin gittiğini bilseniz, "Ben her hafta gittim, neden herkese aynı şeyi göndermişler? Bu adil değil. Bundan sonra gitmem" der misiniz? Annenizin ki de o hesap. "Bana ne, hiçbir şey vermeseler yine giderim" diyor. Çünkü onu doyuran şey başka zaten. Bu şekilde düşünürseniz içiniz daha rahat eder sanırım. Anneanneniz, dedeniz ve tüm ailenizle çok mutlu olmanızı dilerim.

Annecigin hakli.. ne olursa olsun dedenhakkaniyetli davranmis..cocuklarinin arasinda kayirim yapmamis.. ki bu cok guzel ve su an bircok ailede olmayan birsey..tamam kendi acindan hakli oldugunu dusunuyirsun ama guzel yanlarini girmeye calis.. bir baba olarak onun gordugu yada bildigi birseyler vardir belki

• Evet sen Haksizsin , Anne ve Babaya bakmak mecburidir .. karsiliginda hic bir karsilik beklememektir...

bence sen üzerine vazife olmayan bir işe karışmışsın annende gerekeni yapmış.
sen şimdi annene diğer kardeşlerinden fazla yardım ettiğin için farklı bir muamele bekleyebilir misin?
eğer bekliyorsan buna bencillik mi denir çıkarcılık mı tam oturtamadım. yaptığın şey çok ayıp çok yanlış. anne babaya bakmak lüks bir durum değil olması gerekendir. aklının ermediği işlere karışma bence

Bu devirde kendinden başka kimseye fazla değer vermeyeceksin. Sonra kimin kime destek olacağı belli olmuyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…